①坚持整体性的辩证思维©坚持动态性的辩证思维©对事物结构顺序及功能进行了反向思考①把众多信息逐步引导到条理化的逻辑思路中A.①②B.①③C.②④D.③④古籍记载,夏、商、周三潮不断有接待四夷”活动,如“夏后即位七年,于克来宾“少康即位三年,方夷来宾”。周朝还专门设象智一职负责接造四方使节和诸侯宾客,“擎蛮夷闽貉戎狄之国使,掌传王之言而逾说焉,以种来之艺。上述现象患明A.内外服制度的历史悠久B.国家大一统局面的形成C,中央王朝注重与周边民族交流D.各民族之间实现了和谐与等.“(曹)魏以中封尚为主,两晋中书地位更加重要,门下逐渐崛起、与中书分权。南北朝时期,逐渐形成中书、门下、尚书三省,把皇帝下面的高政务核心以丞相为首的三公)分割成为决策、审议和执行三个职能比较明确的系统。”此知,三省制的形成A.分割了帝王权力B提高了行政效率PC.加强了中央集权D.强化了君主专制26.宋代边塞诗画重在渲染昭君的悲剧与国家的耻辱(如下图)。但元代虞集评论说,“天下为家百不忧,玉颜锦帐度春秋;如何一段琵琶曲,青草离离永未休”。此种格调渐成元代外族类题画诗的主流基调。这、变化反映宫素然《明妃出塞图》A.时代背景影响士人心态的变化B.程朱理学坚守夷夏之防C.文人精神备受民族压迫的摧残D.元代诗人丧失民族气节27.清朝有人记载在陕鄂川三省交界地区,“出史多包谷(又称玉米)之家,取包谷煮酒,其糟喂强,-户中喂猪十余口”,“猪至集市盈于累万至襄阳、汉口售之,亦山中一大贸易小。多装明当时A.传统社会经济结构产生根本变革B.三省交界处易于出现工商业市镇C.高产作物利于推动农产品商品化9D.玉米种植缓解了山区的人地矛盾28.19世纪70年代以案,近代中国边疆危日益恶化,触发了晚清“海防”与“塞防”之争。争论的结果迫使清政府及时调整国防战略,从重陆轻海到海陆两防并重。为此清政府决定A.实行改土归流,强化边疆管理B.引进先进技术,推行百日维新BC.改革边疆建制,新疆台湾设省D.编练湖北新军,提高国防实力【“皖八”高三第二次大联考·文综第6页(共12页)】HD
的密★启用前1.02年,代国科研经费的投人力度维续加大(佛分信息如下图所示)。下列解边哈侧高三思想政治考试R&D经费投入超1000亿元的行业大类本试卷满分10分,考试用时75分钟。到机,通信和其他电子设备制造业243电气机械和器材制造11H,1注意事项:1,容题前,考生务必将自己的姓名、考生号、考场号、座位号填写在容题卡上。汽制造业4.661县可答速择题时,速出每小题答案眉,用船笔把答题卡上对应题日的答案标号涂通川设备制沿业■227黑。如需改动,用粮皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在女用设备制造业54■。2.7答题卡上。写在本试卷上无效。00.511.522.53考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。RD(研究与开发)经费投人强度(%)■D经费(亿元)4本试卷主要考试内容:高考全部内容。①我国制造业因科研投入增加能优化升级②我国科技型企业的研发成本将因此下降一、进择题:本题共16小题,每小题3分,共48分。在每小题给出的四个选项中,只有一个是符③工业领城的产业链和供应链将更加稳固合题目要求的。①科研人才供大于求的局面将因科研投入增加而改变1、“代替那存在着阶级和阶级对立的变产阶级旧杜会的,将是这样一个联合体,在那里,每个人A.①②B.D③C.②④D.③④的自由发展是一切人的自由发展的条件。“在这样的新世界里,人的价值居于第一位,没有划5.网络上出现一批人以“网课爆破”为名,有组织“入侵”在线课堂。“人民日报评论”公众号发文长削、没有压迫,劳动光荣、劳工至上,人人等富足,彼此亲如一家…对于新世界的描述强调,网络空间中的各类言行举止,谁都没有任性逾矩、挑战底线的权力。可见,公民A.为社会主义从理论到实践的飞跃提供了理论指南了风多义④坚持法律面前人人等②维护好自己的正当权益B科学论证了资本主义料简零应和社会主义必然胜利③明晰自身的权利与义务④成为法律的自觉监督者C、揭示了人类社会的般规律和人民群众的主体作用A.①②B.①③C.②④D.③④D.蕴含着强大动力,激励着人们为实现共产主义而奋斗6.每年全国人民代表大会会议期询,代表们都会提出大量的议案建议(如2近几年来,国家先后7次部署降低社会保险费率,5项社会保险费率总水从41%降至我当代表为八图)。由此可见,这些议案建议3.95%,单位费率由30%降至23.45%。2022年国家出台“降缓返补”一揽子政策,阶段性①反映了社情民意,承载着人民众的愿望和呼声一n爱缴养老、失北秀项罐餐款萨就梭4个月,已缓缴660余亿元。国家出台色些情②是代表们立足实践,深入基层广泛调研而形成的①表明税费政策是促进就的根本在经济手段③是党的主张和人民意志相统高标准农细建设的上航实置的理论成果和实践结晶②说明社会保障水应当随養经济发展而不断提高木焖五以降低企业的经营成本,缓解企业的资金压力①是人太代表代表人民越管理国家和社会事务的基础化丝响被这用法治力保护活清长江A.①②④有利于优化营商环境,为保增长、促发展贡献力量改B.①③的代袄于尽快院长江C.②④D.③@R。“士“专家的“士“建议我土污A.①②B.①③C.②④D.③④3.由国务院国资委,国家卫生健康委,国家发展改革委等十三部门联合印发的《支持国有企业办7.党的十八大以来,在以坚强领导下,国家立医疗机构高质量发展工作方案指出,将国有企业办医疗机构纳人区域卫生规划和医疗机构法工作呈现出任务重、覆盖广、节奏快、质量高的显著特征(如图)。设置规纳人分版诊疗和医疗急教体系,坚持国有企业办医疗机构公益性。国家出台这措施全国人大及其常委会:①促使术个国有企业创办的医疗机构以非营利为主旨面向社会经营②有利于增加社会医疗服务供给,满足人民群众的医疗需求全国人大通过制定法律69件,修改法律237件次,作出法律解释9件,宪法修正案③旨在提高国有企业竞争力,实现国有资本的保值增值通过有关法律问题和重大问题的决定99件次。(截至2022年6月)④彰显国有企业的社会责任,发挥其医疗机构的作用A.①②据此可以判断B.①③C.②④D.③④【高三思想政治第1页(共6页)】807C·HUN·【高三思想政治第2页(共6页)】807C·HUN
the golden bowerbird-it 49 like a death ray from some cheesy '70s sci-fi第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)series,"Dooley said."And the male frigatebird has a flap of skin under its chin.阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。When it's doing sounds to 50 the female,the flap of skin will expand like aFujian Tulou is a property of 46 buildings 56 (construct)between thegiant red balloon,and it looks incredible as well as sounds strange."15th and 20th centuries in south-west of Fujian Province.Set among rice,tea andThere's also the Christmas Island imperial pigeon."When people 51 thattobacco fields,the Tulou are earthen houses,57 are several storeys high andimperial pigeon,they will 52 that it's a human making silly noises,"Dooleyare built along an inward-looking,circular or square floor plan as holding for up tosaid."They're quite magnificently ridiculous.800 people each.They were built 58 defence purposes around a central openProfits from album sales 53 benefit Birdlife Australia,and Dooley sayscourtyard with only one 59 (enter)and windows to the outside only above thethe increased awareness can make a(n)54."When we have community on60 (one)floor.board,that brings pressure to government to do the right thing,"he said."And6l(house)a whole clan(家i族),the houses functioned as village unitswe know that these conservation actions do 55."and_62(know)as“a little kingdom for the family'”or“bustling small city'”.41.A.exactB.topC.typicalD.familiarThe most elaborate structures date back to 63 17th and 18th centuries42.A.on averageB.beyond doubt C.by surpriseD.with easeIn contrast with their plain outside,the inside of the Tulou was built for43.A.soldB.advertisedC.discoveredD.producedcomfort and was often 64 (high)decorated.They are seen as exceptional44.A.candidateB.agentC.administratorD.sponsorexamples of a building tradition displaying a particular type of communal living and45.A.funB.obviousC.complexD.ambitiousdefensive organization.In terms of their 65 (harmony)relationship with their46.A.confusedB.releasedC.writtenD.doneenvironment,they are excellent examples of human settlement.47.A.beautifiesB.distinguishesC.rescuesD.collects第四部分写作(共两节,满分40分)48.A.recommendB.qualifyC.defineD.assign第一节(满分15分)49.A.looksB.fliesC.soundsD.acts你校英文报举办主题为“My favorite book”的英语作文比赛,请你写一篇文章50.A.protectB.imitateC.fightD.attract投稿,文章标题已给出。内容包括:51.A.seizeB.spotC.nameD.hear1.简单介绍这本书;52.A.regretB.claimC.suggestD.promise2.喜欢的理由。53.A.directlyB.hardlyC.accidentallyD.secretly注意:写作词数应为80左右。54.A.investmentB.differenceC.livingD.commentMy favorite book55.A.workB.existC.surviveD.fail英语第13页(共16页)新高考·押题卷英语第14页(共16页)新高考·押题卷
15.答案[√5-1,√5+1]命题意图本题考查两圆的位置关系。解析OP⊥AP,∴.P是以OA为直径的圆上一点,该圆圆心为B(1,0),半径为1.圆C的圆心C为(2,2),半径为r,由题知,两圆有公共点,∴.Ir-1|≤1BC1=√5≤r+1,解得5-1≤r≤√5+1.16.答案1⑩2命题意图本题考查双曲线的几何性质.解析如图,连接AF2.设|AFI=IBFI=x,AF,⊥BF1,.IAB|=√2x.由双曲线定义知,IAF2I-IAFI=2a.IBF,I-BF,I-2o.AFIx+2a.IBF-2a.AF /BF.BF,LBF.ABFABF中,由余弦定理得,IAF212=IAB12+1BF212-2|AB1IBF2Icos∠ABF2,即(x+2a)2=(√2x)2+(x-2a)2-22x(x-2a)·cs3,解得x=3a,1BF,1=3,Bf,1=a设双曲线C的焦距为2c(c>0),在R△F,BF,中,1F,F,12=1BF,1P+1BF,P,(2c)2=(3a)2+m22c2=52,离心率e=2B三、解答题:共70分.解答应写出文字说明,证明过程或演算步骤17.命题意图本题考查圆的方程及直线与圆的位置关系,解析(I)设C(a,4-a),半径为r(r>0).圆C的方程为(x-a)2+(y-4+a)2=r2,…(1分)r(0-a)2+(1-4+a)2=r2a=2,解得…(3分)》1-a)+0-4+a)T,A5,CULTURE.圆C的方程为(x-2)2+(y-2)2=5.…(5分)(Ⅱ)圆心C(2,2)到直线1的距离d=12-2-1山=12k-3到(7分)√2+(-1)7√2+1由垂径定理引+(2-5,…(8分)》解得k=2或k=22191…(10分)18.命题意图本题考查利用数列第n项与前n项和求通项、等差数列的定义、通项公式及拆项消去求和法,解析(I)·√Sn是an与an+3的等比中项,∴.6Sn=an(an+3)=a2+3an,(1分)4
)四22年4月10目,《中其中奥国务院关于加快建段企国统/天消场的意见)发布,将建设金国统一大市场据升到全局和成略的高度。努设拿国统一大市场不能把鼎光一限作树内香要利用顶个场两独资湖,秉承狂放思维从分国统一大草场气是“有我封闭”的统一市场。建山,大国除了关注自身事务以外,还要关注区域事务乃至全球事务。有年未有之大变局加速演市场规则、基础设施等方面加强与全球少场度理以表明进,中国特色大国外交开拓进取,攻坚克难,取得全方位、开创性历史成就,“我们以前所未的广度,深度,力度参与全球治理,成为维护多边主义的中流延柱”这表明代大为事物联系具有“人化”的特点和正双伊汉与族①我国主张各国应该相互尊重,致力于建设一个普遍安全的世界A3.世界是一个普鼻联系的存机整体C,事物之间的相山食)是事物发展的源条租为山②不同国家国际法)的纸位不同承粗的责任也不同D把握联系多样性皇止确认因事物的基随】义月然洗本的©大国应推动国际积序朝着更加公正合理的方向发展10,下列规点与漫画《刷漆“修社”哲学寓后和一致的是④大国应以维护世界和发展为外交政策的宗旨和原则A.①③片0①④C.②③后内物见④15,1992年丁某方丈未黄某结婚成家。2005年初,黄某与张某结玖并于2007年同居。2008年,张某生下与黄某的九黄小英。丁某虽表示不满,但也接受立黄某与张某同居的现实。2010年底,黄某经检查诊断为肝癌晚期,之后代两名好面前立下了口头遗嘱,“我决定将我的住房补贴金,抚恤金,以及婚后住房出售款的一半所得以及我自己的手机赠予张某”些不久,黄某就去世了。下列说法正确的是尚不①根据情理法相融,黄某遗嘱道德法律冲突酶无效酒②因黄某口头遗嘱在两名妖见证个完成,整有以A.宜将剩勇追穷寇,不可洁名学霸于人③黄某非婚生人黄小速参)黄某遗产的法定继承¥B,投之亡地然后存,陷之死地然后生④张某无法获得黄某的补贴金、抚恤金及售房金额◇C,一个篱值三个桩,一个好以三个帮人人△.①③kB.②③YC.②④不R①④D峰生要牵牛鼻子,打蛇要打七寸里6,以下为关于新能源汽车产业加速发展的三段论以及拓展延伸,说法正确的是0.解放前意家百姓使用的炊具大部分足陶制。20世纪80年伏制锅县之普遍使用。现前提,改善能源黠构是直接降低新能源汽车成本的有效措施。减少高污染能源使用不能直分簧体枝术达到国韩先进水的适合高原的压万系煮锅,压力炒锅已经在藏家百姓中雅接降低新能源汽车成本。厂,意家百姓亮任数具的变迁体现了(基不结论:减少高污染能源促角不能够欢善能源结检祠指A同一性与斗争性的统一,成为西藏自治区经济发展的缩影和动力拓展延伸,只有降低新能源利用价格,不能实现新能源出行利益最大化、缓解目前新能源利B,前进性与曲折性的统一,意味着事物的发展都要经历漫长的过程人D用率短缺问题.序不C普遍性与特殊性的统一,承截着我国广大少数民族优秀饮食处A该三段论犯了大项少当扩大"的逻辑错误X明不。B.拓展延伸语句无法根据前后否定调整为充分条件假言判断D连续性与同断性的统一,折射出意家百姓生活水和质量的提升C,拓展延伸符合演泽推理逻辑形式的基本要求,,家思想对中华文明产生了深刻影响。其中“天下为公”的中国文化理想和精神追求,“为政以德”的社会规年意识和管理现州“提己及人”的个人价值观念和修养方法是儒家思想D.以上判断体现了由感性其体地象老进到思维具体的飞跃X爱内容,新时代我们传承好低家是想有助于B第Ⅱ卷(非选择题共52分)》正坚崖文化自信,推动构建人类而运共同俺②传播中国价值,实现中华文化领以界X二、非选择题(本题共4小题,共52分)心感幅是质精以指净)家治理和廉政建设17.阅读材料,完成下列要求一(17分材料一南加强道德理设,配班个体发展与社角和情我国数字经香发周及趋势A G是D④已②③入B克预计“十四五”期.0①近期:发克及其题友算布下调石油产量,此举被视为对美元定价全球大宗商品的二次数字经济增速达9%拿力越法国总统马克龙有场大会上城话美国和挪成,埋级两国的天然气安得太50费,伤明友感情,德国意理于2022年11月访华,他成为新冠肺炎暴发后首位访问中国的39.24057国家领学人,世道变了,争球化所释放的力量正在形成一个使各国受到更多限制的世50D30界。这体视了283249维护卫同行的是亿国家对外语动的出发发与%人点20182019年2020年2025L④署不谢推动多边生乙发属:维立用脚救沧经防新有序A,4②人数字产业化亿万)6产业数字化(万位元改治第》页(共页)政治第4页(共8页】HZ
请有养题目的养题以域内竹答,烟南等解以域的海率无液高三三周·全国卷·在角出的2223两题中任题作答,并用2笔在选考题(10分号涂黑意所做随化须与所题号和D·美语::爽新·ut didn'twho stands第一部分听力豁春爸案及解新tutor n their reag funn1-5:ABAAC11-15.CCACC第二部分2021一2022学年度下学期高三年级三调考试,英晒如:一个学生可里第一节阅读理解6-10:CAABC16-20,ABBB(山值B、Brazl's Amaon rainforest are shnngbut why is's whelevdis ate veryI lear【语篇导读】本文是一篇应用文。文章主要介细了三个可omething of a mystery..及后文内容可知,这是一edn可e.以让你轻松适应大学生活的小贴士。A有关鸟类体型变化的科尊文意,放最可能出自科学力水早之网有很it be杂志,第二彩【场篇导像】本文是les:ad t21,B细节理解题。根据Exploring Campus部分中的r a第二段If you''re worried about taking classes avoid【语箱导读】本文是一箱议论文,文章中作者告诉自己的r的意思以及学57potential rime delays in getting to your classes.可知,改儿什么才是真正的美女性格收道求完美的外款:建议新生在教学楼之间跑步测试是为了避免以后上然而真正的美刚是带精爱和坚强挺直腰板。36.D服显空信1课迟到。28。A细节理解题.根紧第二段川dolle以及第二段最了der22.D细节理解题。根据倒数第三段it'a great idea toalldamgng my eminnityandmyear are as ohighly doubt whethercou is all of these知,空处表达start getting used to that routine right this weekchievement.可知,作者认为芭比娃娃对地的自我形的技术,最后一段If you have other daily routines,such as象无害。37,A分所文期exercising…how they fit in with your schedule..可知,29.D细节理解题.根据第三段1 hard for women据下一段中新生在正式开学前的迎新周开始适应新的日常生活not to worry boumore cltheThe i最好。you think.more than anyone else.可知,女性往往倾to-know23.D细节理解题。根据倒数第二段What helps you向于追求完美的外表。yar中,学130.B推理判断题。根据最后一段You are so full of语境。most is to schedule your sleep.Following the plannedlove and light and you should let it shineisjust that38.B根据本time will ensure you have enough sleep to get to thosethey're scared..可知,作者希望女儿带着爱和坚强挺可知,该段early classes and stay wide awake..可知,作者建议新直腰板。空前T生保证睡眠时间,从而在课堂上保持清醒专注。31,A写作意图题。根据第一段1(eel it is my项承接上Bresponsibility,as a mother of two little girls,to lead39.G本题【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主婴介绍了一项研you down a path that is relatively healthy when ityour coll究:由于气候变化,亚马逊雨林的鸟类现在变小了。comes to beauty and self--image,以及后文内容可知,学率”24,A细节理解题。根据第三段Birds and mammals of作者写这篇文章的主要目的是告诉女儿什么才是真正的美丽。save yothe same species are generally larger at higherDwhat tolatitudes.The leading explanation is that their smaller【语篇导读】本文是一篇说明文。作者通过这篇文章说明线,在surface-area-to-volume ratio allows them to better了如今很多学校依然根据学生的能力对他们进行不同的什么conserve heat,可知,高纬度地区的鸟类体型更大的原分组,这虽然对他们的学有益,但是这种分组一直存在40.E因是为了保存热量。争议。admia25,D细节理解题。根据第四段Weather patterns are32.C细节理解题,根据第五段Unlike tracking,which符合also more extreme.the birds lost mass more sharplymeans sorting students into separate classrooms.it第三部分after extremely dry or wet seasons,可知,鸟在经历极has proven to promote achievements.可知,根据学生端季节时,体重急刷下降,变小的速度更快。的能力分组再次流行是因为它在学术上对不同能力第一节的学着是有益的。【语篇导者通过26.A推理判断题。根据第一段Tropical birds deep inBrazil's Amazon rainforest are shrinking.but why is33,D推理判断题,根据第三段西线句前文Childrensomething of a mystery.及最后-段But why wouldare esteand placed in different hools that direct到热受41.Bthey have more energy to grow their wings?可知,为hem towrrofvocr.可知,什么鸟类体重变小了,翅膀却变长了,这个同题还有作者说Movemet between the tracksis rare,.的意思是,一且把学生分到不同的学收,就很难再改变了,待解决。
2.条件(1)地理学的发展(地圆学说盛行)。(2)造船、航海技术的进步(指南针的传入与应用)。(3)西班牙和葡萄牙王室的支持。(4)航海家的探险精神。(5)文艺复兴提供思想动力。3.代表人物人物航行时间成就迪亚士1487-1488年到达非洲的好望角从西班牙出发,横渡大西洋,到达古巴哥伦布1492年和海地等地,“发现”美洲绕过好望角,到达印度西海岸,开辟了达·伽马1497一1498年通往印度的航路麦哲伦他的船队完成了人类历史上的第一次1519-1522年船队环球航行,证明了地圆说的正确4.影响:促进了资本主义的发展;世界开始连为一个整体。第16课早期殖民掠夺1.开始时间:新航路开辟后。2.最早的殖民国家:葡萄牙、西班牙。3.英国的殖民扩张(1)背景:16世纪,英国打败西班牙的“无敌舰队”,逐渐成为海上霸主。(2)形式:建立大种植园;贩卖非洲黑奴。14
八息”竟不讨之。观十衣年太颈日“北款世为这礼,¥为之所。及热思之控方三发战传十云佳面房之流心百无业心暖济之力沿清帐为本生父洗,药动久,岂惜一女北狄风俗多由内政,亦既生子,则我外孙,不侵中国,断可知矣。以此而言,边形足得三十年来无事。举此二策,何者为先?”司空房玄龄对日“速所室大乱之后,户口太半未复,兵凶战危,圣人所慎,和亲之策,实天下幸甚。”10.材料二中画波浪线的部分有三处需要断句,请用铅笔将答题卡上相应位置的答案标号涂黑,(选自《贞观政要·征伐》,有删改)每涂对一处给1分,涂黑超过三处不给分。(3分)苻坚自恃兵☐强欲已必吞口晋室口兴口兵☐百万口丫-举而亡11.下列财文中加点的词语及相关内容的解说,不正确的一项是(3分)A日,指每天,与“下江陵,顺流而东也”(《赤壁赋》)中的“东”用法相同。B.萧墙,指古代宫室内当门的小墙,比喻内部。“祸起萧墙”意为祸乱发生在内部。C.诏,皇帝颁发的命令,一般以制式文书的形式发布,称“诏书”或“诏令”。D.“苟可利之”与“欲苟顺私情”(《陈情表》)两句中“苟”字的意思不同。|、12.下列对材料有关内容的概述,不正确的一项是(3分)A隋炀帝拥有辽阔的国土,国家人口众多,只因他穷兵黩武,征战不停,最终导致国家灭亡,为后世人所耻笑。B.岭南各州县上奏告发冯盎、谈殿起兵反叛,唐太宗命令将军蔺暮前去讨伐,在魏征的劝阻下,唐太宗最终没有攻打冯盎。C,魏征认为,虽然冯盎交结远人,攻城略地,设置州府,但没有一兵一卒攻出岭南,希望唐太宗派人去了解实际情况。D.面对北狄时常制造叛乱的局势,唐太宗在出兵征伐与和亲之间犹豫不决,于是征询大臣们的意见,房玄龄建议采用和亲之策。13.把文中画横线的句子翻译成现代汉语。(8分)(1)夫兵者,凶器也;战者,逆德也,实不获已而用之。(4分)(2)今若遣使,分明晓谕,必不劳师旅,自致阙庭。(4分)14.材料二中,唐太宗不讨伐林邑的原因有哪些?(3分)但每二)古长诗歌阅读(本题共2小题,9分)头发阅读下面这首宋诗,完成15~16题。完不骤雨华岳屋牛尾乌云泼浓墨,牛头风雨翻车抽。和和怒涛倾刻髦沙滩,十万军声吗瀑。牧童家住澳西曲,侵晚骑牛牧溪北。令慌忙冒雨急渡溪,而势骤睛山又绿。【高三语文第6页(共8页)】·24-08C·
2022年全国普通高等学校招生统一考试第七次适应性训练英语第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题,每小题1.5分,满分7.5分)1.How long is the office open on Friday?A.For six hours.B.For six and a half hours.C.For seven and a half hours.2.What program is most probably hosted by the woman?A.A program about Chinese cooking.B.A program about English traditions.C.A program about American snacks.3.What was the sales figure for January?A.$9 million.B.$10 million.C.$14 million.4.What do we know about the man?A.He has a business of his own in ShanghaiB.He has to travel frequently for business.C.He doesn't like staying in the same city5.What does the man mean?A.He isn't interested in the course.B.He'll give his address to the woman.C.He'll go to pick up the forms in person.第二节(共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)请听第6段材料,回答第6、7题。6.What does the man say about cheetahs?A.They can be easily hunted.B.They are faster than any other land animal.C.It is hard for them to run 70 miles per hour.7.What do we know about cheetahs?A.Their number has been increasing year by year.B.There are at least 25,000 cheetahs left in the world.C.They are going to need protection if they are to survive.请听第7段材料,回答第8至10题。8.How many people have promised to come so far?A.28B.30.C.48.9.What does the woman want the man to do?A.Take photographs.B.Organize the cars.C.Contact the guests.(高三英语)第1页共12页
Key:1.all the teachers and students in our school watched the TV programme/show2.invited many/lots of/a lot of famous people 3.to be brave when facing any difficulty4.educated us to have dreams and work hard to realise them 5.to create a better future
advertising action.Back in 2006.Sao Paulo became the first place in the world to ban outdoor advertisingWithin a year,15,000 billboards38Crown Plaza,for instance,haseitIndi mluding New DethiMunwere down,along with 300.000 large store signs,in soutncall within five minutesastricted outdobor advertising.won't havThe south-west Englishhosed the UR'vePlaza found that 53%considered aeg5e26Oeot2019oaniaAabickBriitraelapeopleomacrRe8。time.yonon have0 tor you om.bembenneehRooedoaeoaeesring and silence.In the ever-no sense to then fix new digital advert screens,competitive race for loyal custWowomppchdoeemntthesays Nicola Round from Adblock Bristol.now getting creative with the wake-up call.Some hotels even have recordings of (amouspeople's voices.40tomers,however,many hotels areme annual energy as four households.So imagine the big ones.let alone the environmentalA.Here are some examples.impact of the over-consumption encouraged by these advertising boards."B.But the wake-up call became less personal over time.Round chaired the conference's closing ceremony on what should replace corporateC.They'll send an actual human being to your room.advertisements.This,she says,should be up to the local communities."In Bristol some sayD.Hotels have always taken the wake-up call seriously.more art,like the Burg Arts Project.Primarily we'd like to see advertising gone,perhaps toE.Some guests sleep through the call,while others turn it offreveal beautiful buildings.Other communities might want to plant and re-wild,or paintF.The hotel gets 15 to 30 requests for wake-up calls each day.murals(壁画).There're many ways communities could take this..”G.And more hotels will go back to the old in-person system of wake-up calls.第三部分语言知识运用(共两节,满分45分)32.What can we infer from the first three paragraphs?第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)A.The ad-free enthusiasm is spreading across FranceB.The public responds to outdoor ads differently.阅读下面短文,从短文后各题所给的A,B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。C.Ad-free cities are springing up around the world.D.The anti-advertising movement is still neglected.On a hot summer day,a Texan couple were visiting their parents.As they were 41长33.What does the underlined word "astricted"in Paragraph 4 mean?themselves in their house,the wife's father suggested 42 to Abilene for a dinner.TheA.Restricted.B.Encouraged.C.Ruled.D.Changedson-in-law was 43 of the hot,dusty drive to a town 53 miles away,but said OK to avoid☒34.What is the main cause of the anti-advertising movement according to Round?being a 44 guest.The wife and the mother both gladly 45,so off they went toAbilene.A.The damage outdoors ads cause to the city landscape.B.The worries about the environmental effects of ads.The food wasn't very good,and they felt hot and 46 after the 106-mile round trip.C.The negative tricks that outdoor ads play on people.Then 47 started.The mother said they would never have set out on the unsuccessful tripD.People's misunderstandings about outdoor advertising.if it had been 48 her.The son-in-law said he never wanted to go,but 49 himself to35.What is the text mainly about?the suggestion because the others wanted to go.His wife said she went along with the AbileneA.The international cooperation to ban outdoor advertising.50,but would have 51 not to take a road trip.Finally,the father said he onlyB.The measures to keep outdoor advertising in control.suggested it in case the younger couple might be 52 sitting around the house.C.The growing movement to end outdoor advertising.In many cases,going along to get along 53 from a desire to avoid conflict.They areD.The efforts to ban outdoor advertising in British.54 to be seen as the"spoilers"who 55 the ideas and plans that others favor.A第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)perfect preventative measure in the situations of making a plan or making a(n)56 is to选项根据短文内容,从短文后的选项中选出能填人空白处的最佳选项。选项中有两项为多余avoid agreeing publicly with something you 57 with privately.You can't 58 whatothers in the group do because they have their freedom.But what if at least one person 59 likeWhen travelling and checking in a hotel,you may need a morning wake-up call.Andthis:"I'll go if everyone else wants to.But 60,I'd be just as happy to stay here and relax"?41.A.dressingB.relaxinghere's a wake-up call:The hotel front desk will do one better than ringing your phone in the42.A.runningC.helpingB.cyclingD.teachingmorning.36 Don't worry.They won't come in to kiss you good morning.But they might43.A.sickC.drivingB.proudD.walkingbring you coffee.44.A.regularC.fondB.rudeD.sure45.A.apologizedC.strangeNever mind that most travelers nowadays have smart phones with built-in alarm clocks.B.wanderedD.specialThe human wake-up call is a way to personalize a guest's stay.37 At the Wolcott Hotel,46.A.awkwardC.recoveredB.ashamedD.agreed47.A.analysisC.sweatyif a wake-up call is unanswered,they will send an employee to your door.At Las Ventanas alB.argumentD.energeticC.consultationParaiso,an employee shows up at your room to wake you up with tea,coffee and breakfast48.A.instead ofB.ahead ofD.complaintC.up tobread.At the Mandarin Oriental,a person rather than an automated system will call to wake49.A.bentB.resignedD.along withC.devotedyou up.If you don't answer,you'll get a wake-up knock.50.A.restaurantB.destinationD.abandonedC.suggestionD.taste51.A.askedB.preferredC.guaranteedD.offered【2022高考模拟卷·英语卷(一)第5页(共8页)QG】【2022高考模拟卷·英语卷(一)第6页(共8页)QG】
11.What does the man advise the woman to do?A.Make a visit to some museums and art galleries.B Visit the National Air and Space MuseumC.Take photos at the places she will visit.听第8段材料,回答第12至14题。12.What place is the man interested in?A.The hotel.B.The gas station.C./The coffee houses.13.What is opposite the shopping center?A.A gas station.B.A schoolC.A park.14.How far away is it from the hotel to the central park?A.500 meters.B/200 meters.C.100 meters.听第9段材料,回答第15至17题。15.When does the conversation take place?A.At the beginning of a term.B.In the middle of a term.C.At the end of a term.16.Why does the man look worried?A.He can't finish his paper.B.He did badly in chemistry.He failed a physics test.17.What does the woman suggest the man do?A.Join a study group.B.Drop out of the physics class.C.Ask Professor Smith for help after school.听第10段材料,回答第18至20题。18.Who were included in the Wilsons'"extended family"?A.People from the neighboring town.B.People in the neighborhood.C.Their uncles and aunts.19.How many generations does the Wilsons'party include?A.One.B.Two.C.Three.20.What is the speaker mainly talking about?A.A couple who spend Thanksgiving with non-family-membersB.A couple who spend Thanksgiving with their family.C.A couple who travel around to celebrate Thanksgiving.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AApps that could save your lifeWhat3wordsThis free download is one of a growing number of smartphone apps that could mean thedire betwee lfe and death.What3words divides the world into3x3 metre squares,givingnicombination of three words.This allows emergency servicesor nyonee yougive the ocaion toto reach you.It is used by the vast majority of emergeney services in the UKooithees around the word,and has beendd ith saving thousandsof lives.高三年级英语试卷第2页共8页
B·高三总复小题练·抢分特训bislA.8英语(八)49可1行,è809i子时间:30分钟满分:45分6国一、完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)he小的the concrete.台381.A8阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项15 on the driveway,Charlotte stopped the(A、B、C和D)中,选出可以填人空白处的最佳选项:truck and ran back to the 16."There's a fire!She Walked Through FireEverybody get out!"she yelled as she 17herOn Thanksgiving weekend,the Heffelmire fami-three-month-old niece and ran out.Outside,she hand-ly gathered for a meal at their home.After dinnered the baby to her mom,and then ran around to the1the family went down to the finished basement to1burning garage.She picked up a garden hose (except Charlotte's father,Eric,who was in theand sprayed the fire 18 calling 911.garage to 2 his truck.A few minutes later,firefighters and an ambu-Around 8 pm,Charlotte decided to check on her dad.Shelance arrived.Charlotte was treated for second-degreewalked 3 the kitchen.When she4 the side door to theburns on both her feet and face.Her dad had 19on his chest and shoulders,as well as minor burns ongarage,black smoke rose up into the kitchen.She could barelyhis face.The garage and the house were damaged but5 her father lying on his back,6under the truck.He'dthe family 20removed the front passenger-side tyre and7 the truck onaThe Heffelmires are staying in an apartmentjack(千斤顶),The truck had slipped off the jack,and now thewhile their house is rebuilt."Charlotte is a remarka-whole weight of the 8 was on his chest and shoulders.ble kid,"says her dad.Charlotte,however,simplyCharlotte ran to the9 of the truck and 10 tosays,"I was saving my family and my house.I wasn'lift it.Eric was still 11 and he yelled,"You got it!Onet going to let my dad die."t9b769.0more try!"She tried again and was able to tip the truck1.A.workdobwuedaB.relaxGu bedool A.Ibackward just enough for her to pull her dad 12 theC.performD.dance品shirt with both hands from under the truck.2.A.fixB.drive90d,A8She 13 him across the)garage and 20 feetC.see3nmubGD.pushslidwdown the driveway.Then she ran back to the garage,3.A.acrossi过B.inEmuow A.01which had burst into 14."I was afraid the car wasC.alongesnviniD.throughgoing to explode,"says Charlotte,so she climbed in-4.A.closed,且B.knockedhaveaA.0to the truck,which faced forward,turned the key,C.answeredD.opened171and pressed the gas pedal(油门).The car slowly5.A.make outB.pick outrolled out,the metal wheel scratching loudly againstC.look outD.bring outS2S小题练八·英语第1页(共2页)
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。According to a rough estimate,theanmber c升number of people studying Chinese in the rest ofthe world,including overseas Chinese,is more than 100 million,as the Chinese languageisヘed57 (regard)as a tool for gaining aeeess to conveniences in not only China but also someother countries.For foreign美气ompany)inenbinChna,they canhave a huge advantage over their competitors if they can master the Chinese language.awde variety叶The increasing popularity of the Chinese language has led to the introduction of a varietyteaching programs and classes in some countries.Some say baby-sitters in New Yorkbetterwho are able to speak Chinese are60 (well)paid than others.well900dbetter-bestThe growing enthusiasm of people in other countrieseearn)Chinese can be partlythe result of their love for Chinese culture)That perhaps also explains why(tradition)Chinese cultural elements,from kung fu films and Chinese calligraphy to such ancient worksas The Analects (of Confucius and Sun Tzu's The Art of War,63winso many“diehard fans'”in other countriesJim Rogers,a Wall Street tycoon(),once at a conference played for the otherparticipants of his daughter(daica Chinese poem.hewhe thersays,65 you like it or not,Chinese will be the most important language in the 21stcentury第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)研究性学(research study)可帮助我们在课外更好地了解社会和自然,培养我们发现问题和解决问题的能力。请设想一个研究性学课题,并完成你的英语老师所布置的有关此内容的英语作文。内容包括:1.课题研究的内容;2.选择该课题研究的理由;3.拟在哪些方面进行研究。注意:1.写作词数应为80左右;2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。英语试题第10页(共12页)
on aSaturday ininspired by a traditionadium bymonths.These shawlsheavy.4247.A.by the wayB.all the wayC.on the wayD.in the wayD.whispered绣).The mascot ofugh we were at48.A.saidB.smilednoddedly in such fineD.originalArabic,which is a49.A.lastB.nextrecentD.hidingghotra and igal.it this way wase50.A.waitingB.winningC.playingD.disappointedgame started,51.A.overjoyed B.embarrassedCtouched第四部分写作(n the field.TheD.Fortunately52.A.PossiblyB.EventuallyDefinitelyyear.This year第节短文改错(共53.A.wonderfulB.promisinget's hope this is假定英语课上老C.optimisticD.potentialis too hopeful.D.highlight你同桌的以下作文。54.A.abandonB.trustC.betyear thinkingguidance处。错误涉及一个单55.A.experienceBber theD.expectation增加:在缺词处49C.persuasionney had a long56.A.hobbyC.wisdomD.preference的词。B.loyaltyas nine innings57.A.commenting删除:多余的词月Bapproachingthat score.版C.supportingD.awaiting版修改:在错的词rd one person权58.A.lostB.wonC.beatD.drop注意:1.每处错lied.When we59.A.breathtakingB.embarrassing所有2.只允许ey53C.despairingoverwhelmingNowadaystherbe sure盗D.jump upAmerican pop musicthat60.A.endupB.put upC.take up版版now we can enjoy albe a必第Ⅱ卷(非选择题,满分50分)best.If theyTaylor Swift and Smaytell us第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)with the purpose of阅读下面材料,根据上下文在空白处填写所需的内容(1个亚goes on,I have foupe,andwe单词)或所提供单词的正确形式。禁American pop musiyour team58the more I learn aboit'sThe World Cup is an international football competition that印网takes place every four years.The first World Cup event61real benefit a lot froeven if传(hold)in 1930 and it has only been cancelled twice in62传I can talk abouyear.Thehistory of the competition-in 1942 and 1946,because of theme more than I expSeries.TheirSecond World War.The World Cup can take place anywhere inlifelong habit.第二节书面表达and60the world.In 2018 the host country was Russia,in 2014 it wasBrazil,in 2010 it was South Africa,63 this year,in 2022,假定你是李华征文比赛。请你写indythe host country is the State of Qatar.64(Obvious),it is1.野生动物的lanethe first time that a country in the Middle East is hosting theWorld Cup and only the second time that a country in Asia is2.保护野生动hosting the competition.3.保护野生动Every World Cup has an emblem or badge.The 2022 Men's注意:World Cup emblem is an unbroken curved loop1.词数100左(resemble)the number eight.Not only does it652.可以适当增66(represent)the sand dunes inthe esertand the eight stadiumsthat will host the67 but the conectedness ofdifferent c2023届高考专家联测卷(三)·英试题第11页(共12页2023届高考
《双语报》教师用报参阅高考版新教材·广东专版2022-2023学年高考版·新教材广东专版第17-18期测试题参考答案及部分解析七选五第17期测试题参考答案部分的,both provided by the chef and ownernally visits each语:本文是一篇说明文。文章介绍了建立信任的几个方法1-5 BCACA6-10 BDACB及晋天华名快充4在想药指代前一句的11-15 DDBDA16-20 DEAFC罗伯巴德21-25 BDADC26-30 CABDB了自水下航行器的沿术31-35 CADBC将阳底夜变对海菜300多万腋沉船的挽素工36-45(One possible version)17.E此空设于段中,与前一句存在解释关系36.began37.to retum38.were作C。里解具休信息.根福第二段autonomous明无法做到解释清楚自己的立场可能会39.healthy40.a41.forunderwater vehicles that will "revolutionize"致他人对你的不太好的猜测。42.challenger43.who44.successfully18:A此空2于段首,是本段的主旨句。本段主45.has finishedthe searh for over three million罗伯特·巴德博士开创的讲要信守错言,'该项与本段内容吻合,总写作(One possible version)该段。第5,A。理解词汇。根据划线单词后的because it's19,E此室设于段中,与前一句存在递进关系Dear David报前文可和,如果你处于进退两难的境An international musical instrument fair will be地,你没有必要承受过大的压力。这时候,最held in the exhibition centeriiour city.Knowingthat you're a music enthusiast,I'm writing to invite较“迟缓落后花时间从各个角度考虑自己的做法20.此空设于段中,与前一向存在递进关系you to go there with me6.B。理解主旨要义。根据第五段The vehiclesThe fair will exhibit various instruments fromcan travel to the deepest depths.The ones that说明信任的建立不可能一跳而就。China and abroad.You'lltraditional Chinesethey're building now have their own intelligence完形填空musical instruments,such as the pipa and the guzheng.和it is far cheaper to operate,可知,本段主要导语:本文是一篇记叙文一位先生给他的讲述水下考古机器的优,点。学生讲课,位学生不同意他的一个说法。先生Also,there are instruments fiom countries in Europe,North America and Africa.I believe it'll be a7.D。推断。根据第三段For years,Ballard had让这个学生去拜访一位遭受过因难的老者,后wonderful experience!If you're interested,let'sdreamed of finding Titanic、第四段中将军方技来学生明白先生教诲的真场。gather at the school gate at 8 am next Saturday术转化为考古技术和最后一段The explorer,2l,B。根据后文的How is it possible,in dif伍and set off together by bike.cuy可知,此处说的是面对因难“依然”能数关的人Looking forward to your early reply.如是3盟摆6被pYours,22.D。根据后文的To be honesst,I myself...doLi Hua导语:本文是一篇说明文。一项新的研究表第二节明:正念程度高的人往往不太为自己的错误辩「牌食音整8农不新:后术Paragraph 1:解,更勇于道歉。8.A。推断。根据第一段的内容可知,当我们伤23.A。根据前文How is it in dif伍culty?可知Then,they decided to take it to the jewelry shop老师说他自己不能“回答”学生的那不问题。to let people there help identify it.Afterthey害他人的时候,往往会为自己的行为找借口24.D。根据后文语境可知,老师说一位老者可reached the shop,Anna took out the item and asked而不向他人道歉,因此,作者在这段想表明道以提供“指导”the shop clerk,"Sir,can you tell me whether it's a歉不是一件容易的事。25.C。根据后文became an orphan并结合选项diamond?"The man said,“Diamonds can scratch9.C。理解具体信息。根据第二段.120 collegeglass!”The man took the crystal and dragged itstudents to recall a time when they'd hurt森知,当他还是个孩子的时候,他就被“遗across one piece of glass.It left a deep scratch behind.someone else,可知,研究的参与人员在过去He then examined the crystal using special equipment,做过一些伤害他人的事情。26的尘君先调皮知,and concluded,"This is the clearest diamond I've10.B。推断。根据第三段the researchers found27.A。根据故事语境可知,此处是建议这个学seen."Anna and her kids were so excited.At last,that participants.like“T'msoy'or“I apol--生去“请教”那位老者。they sold it for $200,000.ogize”in their notes…可知,研究人员发现,Paragraph 2:进行正念训练的人比那些走神的人更有可28.B。根据后文He went...old man可知,这个学生出于“好奇”前去拜访。Anna wondered how to wisely and meaningfully能道歉29.D。根据前后文可知,那个坐着轮椅的人面spend so much money from selling the diamond.1l.D,推断。根据最后一段It's encouraging that带微笑“欢迎”那位学生的到来。After considering for a while,she went straight toteaching simple mindfulness techniques...could30.B。根据第一段中的问题How is it.inthe bank with the kids to save much of the moneyincrease apologiesrepair relationships...difficulty?可知,此处是问这位老者是如何there.She planned to use the money to cover daily知,作者认为在工作场所进行正念训练可以“做到”笑对苦难的。expenses,kids'future education,etc.After leaving政善人际关系。the bank,Anna said to Miri,"I don't know whetherD3L.C根据后文've never:so far可知,那人说:“恐怕你找‘错’人了that man knew what was inside the pendant,but I导语:本文是一篇议论文。作者借助之前的think we should donate some of the money to研究成果和自己进行的计算机模拟实验表明:32.A。根据后文Myluck.been good可知,那honor him."Miri nodded and was allowed to wear人说他从来没“遇到”过任何困难。移民并不会破坏了移入国的文化传统。that pendant forever.Joyfully,they headed to a12.D。理解具体信息。根据第一段One of the33.D。根据How can.to smile in difficulty?可知,那人说他的运气总是很好,这是“事实”charity together.biggest concerns ..immigration breaks downthe host society's cultural traditions...可知34.B。根据前后文可知,那学生得到了答案:那第17期测试题部分答案解析人是一个“乐观”生活的人。反移民运动者最关心的问题之一是移民会破坏移入国的文化传统并损害其文化认同。35.C。根据We must.for all we have可知,此阅读理解Al3.B。推断。根据第二段主题句Central to these处是说拥有这种“态度”将帮助我们得体地接受糟糕的情况。导语:本文是一篇应用文。介绍了意大利博debates is what academics call"acculturation'洛尼亚四家很不错的餐厅以及其后的展开论述可知,文化适应是移民语法填导语:本文是一篇记叙文。80多岁的老人L.B。推断。根据Sfoglia Rina部分的a long-问题争论的关键,故作者在本段解释了什么Kenichi Horie独自航行穿越太洋,成为世界standing family restaurant ..Rina was started是文化适应。l4.D。理解具体信息。根据第三段I reviewed上最年长的独自航行穿越太洋的人。as a fresh pasta shop back in the1960s.可知,36.began。.考查动词时态。根据时间状语inSfoglia Rina是一家具有约60年历史的老the evidence of acculturation.以及第四段第一句可知,作者综述了前人研究成果提供March in2022可知,动作发生在过去,要用店。一般过去时,故填began。2.C。理解具体信,息。根据Trattoria Da Vito部的证据,并利用计算机模拟社会进行了科学实验,反驳了反移民运动者的观点。37.to return.。考查非谓语动词。t是形式主语分的the menu hasn't changed.traditional and动词不定式作真正的主语,故填to retumextremely cheap.priced over el0(.以及下方15.A。理解观,点、态度。根据最后一段的内容可38.were。考查动词时态和主谓一致。根据语的地址可知,想要品尝正宗且便宜的意大利知,作者认为现实生活中的文化适应程度足食物要去Via Mario Musolesi,9a,40138以防止移民破坏移入国的文化传统,但同时分析可知,所填词作句子谓语,动作发生也指出自己的研究并没有指出移民带来的过去,且主语为things,.故填were。Bologna。(转背3.A。里解具体信息.根据Drogheria della Rosa好处,故作者持谨慎的态度。
D.insist46.A.failB.cryC.winC.betterD.longer47.A.worseB.fasterC.repairD.clean48.A.moveB.operate49.A.bad-temperedB.beneficialC.delightfulD.hard-heartedC.out of questionD.on board酷三50.A.in desperationB.at a lossB.cautiouslyC.politelyD.unwillingly51.A.loudly52.A.hospitalB.school C.officeD.collegeB.creativelyC.surprisinglyD.really53.A.stubbornly54.A.recognizedB.cheatedC.organizedD.discovered55.A.deal withB.break downC.put awayD.shame onB.insuranceC.moneyD.freedom56.A.kingdom57.A.compareB.buyC.exchangeD.produce58.A.good-lookingB.home-madeC.healthyD.favorite59.A.awardB.encouragementC.independenceD.interest60.A.builtB.enteredC.leftD.designed第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Ten years ago,liberal arts majors were popular,but according to a recent report,engineering and sciences majors are 61(much)favored by Chinese university studentsnowadays.The shift has happened since the country set its focus on growth 62 (power)bytechnological breakthroughs.Artificial intelligence topped the list of most popular majors.Oth-er popular majors this year include big data,mechanical engineering and electrical engineering.Medicine has also been 63 high demand for the last two years due to increased 64(aware)of public health as a result of the COVID-19 pandemic.In 2013,the top five majors were all liberal arts-financial management,marketing,English,business management and law.The 65 (popular)of engineering has also been re-flected in the annual 66 (adjust)of university majors by the Ministry of Education.It added31 new undergraduate majors last year,14 of 67 were in engineering.Jia Limin,68 professor at the State Key Laboratory of Rail Traffic Control and Safetyat Beijing Jiaotong University,said that the shift is a reflection of changing patterns ofdevelopment.Financial and management majors were 69(previous)popular due to the全国100所名校最新高考冲刺卷第10页(共12页)【23·CC·英语(三)一Y灯
W:Do you love working with children?Are you looking for a summer job?Then apply to be astaff member at our summer camp!We are looking for people who are enthusiastic,patient.andmost importantly,have experience working with children.You can be a staff member for our firstsession,our second session,or both!Staff will lead games and creative activities for our campers.bewith them during mealtimes.Staff will make sure that campers are in bed by 9:00'p.m.so that theycan be up in time for our morning hike!You will be asked to write a short essay of no more than200 words explaining why you would be an ideal camp leader.Applications are available onlinebeginning April 20th.The deadline to apply is May12th.Our first session begins on July 1st,andthe second session begins on July 20th.All staff must report to camp for two days of training beforethe start of each session.Don't miss out on this amazing opportunity to spend the summer outdoorsand make a difference in the lives of some kids!第二部分第一节A本文是一篇应用文,题材为旅游广告类。文章介绍了去印度尼西亚的4天旅行。探索香料群岛和拉贾安帕特群岛。21.C细节理解题。根据第二天旅游安排介绍的内容可知,今天我们将尽我们最大的努力帮助您观赏在野外生存的极乐鸟。对于有幸看到它们的人来说,这是一次难忘的经历。即第二天的活动安排是观鸟。22.B细节理解题。根据第四天旅游安排介绍的内容可知,今天标志着你们的旅游历险结束,但首先你们要前往一个城市,这是唯一一个苏丹国没有被打扰的地方。即参观古老建筑。23,C细节理解题。根据第三天旅游安排介绍的内容可知,当你今天醒来时,你会发现自己在哈尔马赫拉岛的最南端,靠近Djoronga岛和Damar岛,在那里你将参观一个古老的村庄。即体验占代的乡村格调。B本文是一篇记叙文,题材为做慈善类。Levtzow自愿担任俄亥俄州韦斯特莱克市圣保罗路德教会饥饿部的主席。担任主席的工作包括组织食品捐赠活动、寻找和组织被称为“饥饿战士”的志愿者、收集捐款和筹集资金。24,D推理判断题。根据第二段的内容可知,“饥饿勇士”每年总共为饥饿组织额外筹集了4.8万至6万美元。多年来,圣保罗饥饿部已经筹集了150多万美元。即这些数字是募集到的现金。25.A细节理解题。根据第四段的内容可知,“我们没有那么多人,”她说。“现在,我需要司机。”即她缺少人手。26.C推理判断题。根据本段的内容可知,帮助他人是Levtzow成长过程中日常生活的一部分。她的母亲是她家附近一家养老院的护理部主任。Levtzow和她的弟弟约翰十几岁时在那里做志愿者。Levtzow的家人继续做志愿者。她的哥哥在饥饿部帮助她。甚至家里的狗Chico也会参加活动,被称为“饥饿狗”。即添加一些背景信息。27.B推理判断题。根据最后一段的内容可知1,vt2ow希望年轻一代能继续她的工作。“最大的挑战是保持它的运行,”她说。即她担心她将来的慈善事业的命运。C本文是一篇说明文,题材为气候变化类。对于一棵树来说,城市里的生活尤其艰难。建筑物、污一3-
【解析】根据下一句Everything seems so perfect..others in this way at the same time.可知,地喜欢可知,此处是表达感谢。故选E。在看视频的时候与其他人交流。故选C。六、完形填空(每小题1分,共8分)36.A26~30 ABACB31~33CCB【解析】细节理解题。根据Tom所说内容Whcn26.Athere were no bullet comments before,I had【解析】考查形容词。根据句意可知,但是奇怪more thoughts on the movie.可知答案,故选Aa的是他们都喜欢偷偷努力。故选A。37.C27.B【解析】推理判断题。根据Tom所说内容That【解析】考查动词短语。根据句意可知,当“我”makes me quite bored.和Judy所说内客beal查看他的练册的时候,“我”发现他比我们多him at once可知,他们两人对于弹幕持相似的数人多完成了很多页。故选B。观点。故选C。28.A38.A【解析】考查宾语从句引导词。根据句意并结合【解析】主旨大意题。根据第一段最后一句下文可知,我们不知道他什么时候写的。故选A。However,different people have different opin-ions about it北及全文内容可知,这篇文章是关于29.C【解析】考查副词。根据句意可知,“我”悄悄走弹幕的不同观点。故选A。到他床边,突然批开了他的被子。故选C。【命题立意】该语篇讲述了不同学生对视频弹幕的观,点,旨在引导学生能理性看待社会热点话题,提30.B【解析】考查动词。根据句意可知,从那之后,我高自身的理解能力、判断能力、鉴别能力和选择能力。本题主要考查了学生根据已知信息进行细节们整个班开始秘密地学。故选B。理解、推理判断和归纳概括的能力。31.c39-43 CABCB【解析】考查连词。根据句意可知,虽然我们的39.C成绩提高了,但是我们失去了之前一起学的【解析】细节理解题。根据第一段内容可知,邓快乐和满足感。故选C。清明小时候家境不太好,所以他很珍惜学的32.C机会,丝毫不敢松懈。故选C。【解析】考查动词。根据句意可知,用这种方式40.A竞争真的是好事吗?故选C。【解析】细节理解题。根据第二段第一句、第二33.B句,第三段第一句及第五段第一句可知答案。【解析】考查名词。根据句意可知,功课占据了故选A。我们大部分的时间,但是我们不能只在意生活41.B中的一件事情。故选B。【解析】推理判断题。根据最后一段并结合全文七、阅读理解(每小题2分,共52分)可知,记者的话表明,所有人都感动于邓清明的34~38 ACACA努力。故选B。34.A42.C【解析】细节理解题。根据Jack所说内容as long【解析】推理判断题。根据全文可知,邓清明成as the bullet comments are on,it will turn into a功的秘诀是面对失败不放弃,一直坚持梦想。comedy可知,他认为弹幕很有趣。故选A。故选C。35.C43.B【解析】细节理解题。根据May所说内容I·【解析】主旨大意题。通读全文可知,本文介招usually enjoy the movie and share my ideas with了邓清明的成功之路。故选B。3▣▣扫描全能王创建▣
T42023年陕西省初中学业水考试模拟试卷英语参考答案及评分说明选择题部分(共60分)75.wrote a book选择题(1-10每小题1分,11-15每小题2分:21-40每小组.补金列话(每小题1分:计5分1题1分:41-50每小题1.5分,51-55每小题1分】76.Can I help yo/What can I do for you77.What are your problems题号1078.What elsc/Anything else答案BAAB79.What should I do (then)题号1213141580.Thank you/Thanks for your advice/augtion)答案X.书面表达(计15分】30题号212223262Reading-A good Habit答案Reading is a very good habit.I like reading very much.In my题号312eyesI think that it isnceary for usto formadeng habit.答案It can not only improve our knowledge but also make us to think题号41over more different things efficiently.答案Besides,we can do some reading every time when we are题号51535455free.For example,I ofen read some of my favorite books in my答案BEspare time both at home or in the library.What I likearey非选择题部分(共60分】books because most of them are quite interesting.Now I often buyⅡ.听填信息(每小题2分:计10分】my favorite books on line for its convenient.16.student 17.join 18.play basketball 19.three/3Finally,I like to share my favorite books with our family or20.exeitingmy classmates.Since reading can benefit us a lot,it's time for us oV.完成句子(每小题2分:计10分)have our good reading habit now!56.rice评分说明:57.enjoyed themselves/had fun/had a good time1此题为半开放性试题,要求学生根据所给信息,写出一篇语58.To my surprise言连贯、符合逻辑、书写规范、卷面整洁的短文。59.red spirit2.词数少于70的,每10个单词扣1分。60.strict about评分标准:M.短文填空(每小题1分;计10分】第一档(15分):符合题意要求,表达完整,条理清楚,语句通61.feet 62.decision 63.himself 64.becoming65.impossi-顺,语言正确无误。ble 66.changed 67.tallest 68.has 69.see 70.success第二挡(9-14分):符合题意要求,表达基本完整,条理较清M.任务型阅读(每小题2分:计10分)楚,语句较通顺,语言基本无误。第三档(4~8分):基本符合题意要求,表达基本完整,条理较71.help our planet清楚,语句较通顺,语言有部分错误。72.four/473.fight plastic pollution第四档(1~3分):不符合题意要求,表达不清楚,逻辑关系混乱,语言错误很多。74.TomT4-1
My father explained,"Here's what I think.第三部(范文中的画线句子可作为佳句背诵)Benny has got himself backed into a corner,and I'mgoing to give him a way out.I think he can't turn meOne possible version:三My role modeldown.And he sure can't take the vegetables that he'sguarding.Good afternoon,everyone,分When my father approached him about the jobI'm delighted to be here to share my roleBenny was obviously a bit shocked.But Dad handledmodel with you.A disabled painter called Huangit pretty well.“Benny,.”he said,“someone,写写probably some kid,has been taking vegetables out of作Guofu from Chongqing is my role modelour garden.I wonder if I could hire you to guard theLosing both arms as a result of an electric作garden."Then Dad added that he would also haveshock at 4,Huang Guofu began practisingbreakfast with us every day.painting with his mouth and feet at 12 years old.第三部(范文中的画线句子可作为佳句背诵)第注1.续写词数应为150左右;部2.请按如下格式作答。After hard practice,Huang Guofu's legs and feetare now very flexible and his paintings are soHesitating a moment,he gladly nodded andsmiled,.“All right.”well-known that they have already been sold at写home and abroad.写作It is he that inspires me to be brave to face allDad then spared time to create a vegetablethe challenges in my life.garden for Benny.第二节第阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语【写作提示】三部续写两段,使之构成一篇完整的短文。一年夏天作者家的菜园被盗。邻居向他们透Both my parents were good at gardening.Our family部偷他们菜的是一个单身老人。作者的父亲经过思考,决定雇用老人看守莱园。根据续写第一分of ten depended on the food we grew in our huge vegetablegarden.My mother canned(把..装进罐中)much of the分段的首句可知,老人犹豫了一会儿,答应了。自produce for winter,and my father sold potatoes and此以后,他们的菜还会丢失吗?老人来菜园工作cabbages to the local stores and schools.Our garden was写the pride of the neighborhood.写后还发生了什么事情?续写第二段的首句暗示老人还会有自己的菜园。老人是不是喜欢上了种菜作But then,one summer when I was quite young,we作?第一段还应体现此内容。根据续写第二段的首had a problem.Someone was stealing oveetables.Myparents were quite surprised.my father句可知,作者的父亲为老人建了一个菜园。作者said."If someone wants vegetables from us,all they have家还为老人提供了哪些帮助?老人种的菜长势to do is ask.If they can't afford to pay for them,they could如何?作者对这件事作何感想?just have them.第Then one of the neighbors tipped us off that a第第二节single elderly man who lived a short distance from usOne possible version:三部was seen selling vegetables in a nearby town.Benny三Hesitating a moment,he gladly nodded and smiled,didn't have a garden,had no regular job and lived in a"Al/right."Whether Benny slept most of the nightsmall,poor house.My parents figured he was takingour vegetables to earn a few extra dollars.And later,分wasn't important.After that day,we didn't missthey found it was true.My father decided to handle thisvegetables any more.And each morning,after breakfastsituation in his own way.Benny followed us around in the garden and gradually写One day,he told my mother that he'd go to hireBenny.My mother was surprised,saying,"We don't写fell in love with gardening.He'd ask questions like:作"Why do you plant these carrots here?Why are peashave enough money to hire anyone.Besides,why would作we hire the man who's taking our vegetables?"Myhere growing faster than those over there?"My parentspatiently answered.One day,Dad suggested helping himfather replied that he was going to hire him to guardour garden.My mother was confused and didn't thinkcreate a vegetable garden,which made him glad andit would work.grateful.
第一节应用文写作“Stephanie?I'm Mike,the drum teacher,.”he假定你是李华,你校英语学俱乐部发起said.I felt nervous.But Mike had a very calm主题为Will ChatGPT replace humans?的讨论,manner,so I relaxed just slightly.Not only did he请你以此为标题写一篇短文参与讨论。内容包写not tell me that I was the wrong type of person toplay the drums,but he complimented(称赞)meon括:how well I held the sticks and followed along with1.你的观点;him.I learned how to read a couple of simple sheets2.说明理由;of music,but then my thirty-minute lesson was over.3.分析前景。Walking back to my car,I was full of energy.注意:写作词数应为80左右。With my practice pad set in the living room,Ipracticed as much as possible throughout the week.My fourteen-year-old daughter had oftencomplained that I never sat down with them andthat I was always working around the house.But三【写作提示】now with my lesson to practice,I finally sat down本写作要求写一篇短文,参与主题为W川with them,talking as I practiced my drumming.写ChatGPT replace humans?的讨论。时态应以My second lesson came,and I played the sheets of一般现在时为主,人称应以第三人称为主。作music for Mike.When I finished the whole lesson审题可知,第一段应门见山,表明自己的without stopping,Mike said,"You played that观点;第二段具体阐述理由;第三段分析perfectly!"He sounded amazed.I'm by nature a quiet person-I work at theChatGPT的前景。library-so it seems contradictory(矛盾的)forme to pick drumming as something just for me.But I find as I sit in front of my set and beat outrhythms,I become so focused on the drums.One possible version:Will ChatGPT replace humans?I'm not nervous,shy or quiet.I'm a drummer.Will ChatGPT replace humans?My answer isAs the weeks turned into months of playing,写simple and clear:No,it's absolutely impossible.Mike convinced(说服)me to play at a show hisFor one thing,I don't think ChatGPT has theability to create like a human.Even though it can作band hosted.注意:answer questions and write articles,it actually1.续写词数应为150左右;produces contents only based on what it has been2.请按如下格式作答。fed.For another,it lacks real feelings andemotions.When it comes to offering personalizedservice,in no sense can a cold machine beat awarm persong三My final conclusion is:Just like the Internet三"I'm so nervous.What will I do?What will Iand smart phones,ChatGPT will serve usplay?”I asked.写instead of replacing us.And if used properly,it写will make our lives easier,better and morepleasant.My teacher went up to the microphone and(范文中的画线句子可作为佳句背诵)made the announcement.第二节阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。【写作提示】"You're a mom of five.You're fifty years old!"本文的语篇类型是记叙文,讲述了作者作为写My thoughts fought with my kids'words-"Do五个孩子的妈妈,在孩子们的鼓励下去学打鼓。it,Mom.You never do anything for yourself."写她本来以为老师会说她不适合打鼓,但老师不It was Wednesday,the time for my first drum作仅没这样说,还表扬了她。作者一直努力练,lesson.The minute I stepped into the house,I学了几个月后,老师劝说作者去参加一场表演。headed directly to the seating area in the back1.根据续写第一段首句可知,作者紧张地对My hands kept fidgeting(不停摆弄)with the着老师接连发出疑问。老师会怎样鼓励作者?sticks.I kept nervously looking at the time.I作者能够鼓起勇气参加表演吗?作者的孩子们knew the teacher would say I was not the right会有什么反应呢?同学们可据此展开合理想象。type of person to play the drums.I turned aroundto see an older man looking at me
《双语学报》2023一2024学年高考版·新教材新高考第13期测试题参考答案及部分解析第13期测试题参考答案1-5 ACBAB6-10 CBBCC11-15 CABAC16-20 BABBA21-25 DBCAB26-30 CAACB31-35 DCADA36-40 ADBGC41-45 BDACA46-50 DBDCB51-55 BACDA56-65(One possible version)56.being introduced57.a58.to ride59.was viewed60.symbolic61.picnicking62.inclusion63.specifically64.who65.to/with写作(One possible version)第一节Dear Jane.I'm sorry to hear that you've been feeling down lately because you easily get angry andengage in arguments.Anger is a basic human emotion,so there's no need to worry too much aboutit.But frequent outbursts of anger can indeed lead to problems like poor relationships anddeclining healthI suggest you take time to consider why someone might say or do something that upsets you.Try to put yourself in their shoes,which may help reduce your anger.Additionally,you can helpyourself remain calm by taking deep breaths and considering the potential consequences beforelosing your temper.I hope my suggestions can be helpful to you.Yours,Li Hua第二节Paragraph 1:People seeing the post started to offer help in various ways.Some donated money and dognecessities.Two of Steven's business partners in Florida thought a golden retriever puppy wasperfect for Izabelle and they wanted to get one from their friend for Izabelle.Steven's friend,Cynthia,took the trouble to fly to Florida and bring it back to Rhode Island so that Izabelle couldhave that dog as soon as possible.With the help of the community,Steven also raised $1,000 forIzabelle so she could buy the dog whatever it needed for its new home.Paragraph 2:Soon,Izabelle met the little dog,her new friend.Deeply touched by what Steven and others haddone for her,Izabelle burst into tears,and so did her mom Marilyn.From then on,Izabelle and thedog became inseparable.The dog always accompanies her and plays with her.It takes Izabelle'smind off bad things and also reminds her that there are always people with her whatever thedifficulties she faces.What's more inspiring is that Izabelle's health condition is improvingsteadily now.Love can indeed work miracles.第13期测试题部分答案解析
先是提到在月球上组装金属管道,接着又介绍开发利用月球上的熔岩洞穴,故使用D项作为文章标题最恰当。D篇主题语境:人与社会一一科学与技术本文是议论文。同人工播报新闻相比,人工智能主播虽然具备一些优势,但是同时也会存在很多问题。32.D。理解具体信息。根据第一段中的Viewers knew what I was thinking and feeling.Becausethey are human.And so am I可知,观众知道作者的想法和感受,因为大家都是人。33.C。理解词汇。根据第二段中的They can skip the mispronunciations,,the complaints overfoundation colours in makeup,and even the stresses over too-weak hairspray可知,人工智能主播从来不会把他们的工作搞砸。34.A。理解具体信息。根据第三段中的Genie一the chatbot powered by ChatGPT和第四段My ChatGPT friend also tells me that there are concerns about the potential for Alnewsreaders to be used to spread false information可知,Genie认为人工智能主播可能被用来传播虚假信息,进而误导观众。35.D。理解目的。作者在文章首段通过自己的亲身经历讲述了人工播报新闻的好处,接着在第二段中以Fedha为例说明了人工智能主播的优势,然后通过第三、四两段谈论了人工智能主播存在的问题,最后作者认为人工智能主播无法传递人类特有的情感,故D项为正确答案。第二节主题语境:人与社会一一体育本文是说明文。文章介绍了学冲浪的多种好处。36.C。根据设空处后的as if you're running away from all your worries in life可知,C项内容符合此处语境,意为:冲浪也会给你一种自由感,就好像你在逃离生活中的所有烦恼。37.D。根据设空处前的expect to have aching muscles after your first surfing session可知,D项内容紧接前文表示不必对此太过焦虑,因为身体有这种感觉是很自然的。D项中的thisfeeling指代设空处前的have aching muscles。38.A。根据设空处前的There is no denying the fact that healthy and fit people are confidentwith their bodies可知,健康的人对自己的身体充满信心,A项内容对此进一步补充说明。A项中These two qualities指代设空处前的healthy and fit(健康的)和confident(自信的)。39.B。根据本段中的Learning a new skill with a group和no surfer has surfed withoutacquaintances,friends,.or club mates以及share experiences with others可知,这里主要是说冲浪的社交属性,故B项内容(它可以让你扩大你的社交圈)适合作为本段小标题。40.G。根据本段小标题It gives you moments with nature和设空处前的surfing allows you tohave time with nature可知,冲浪可以让你有时间与大自然相处,从而与自然环境建立更紧密的联系。G项中的natural与设空处前的nature构成词汇复现。语言运用第一节主题语境:人与自我一一做事本文是记叙文。作者生病和看病的经历促使她成为了一名自然疗法营养师。41.B。根据I suffered from a severe digestive disorder和several doctors and specialists可知,作者去咨询了几位医生和专家。42.A。根据it was confirmed that I had coeliac disease可知,作者做了一些血液检查,检查结果确认了她患有乳糜泻。underwent和confirmed存在时间先后关系。
听力材料听力材料听第七段对话,回答第13-15小题。D.听填信息W:I found a student card in the libraryHello,I am Paul!I'm a middle school student.M:Can you see a name on it?This morning,I lost my bag in my school.It isW:Yes.it's Sally Smith.white and blue.A picture of a brown dog is on itM:My cousin's name is Sally.In the bag,you can see four books and a pencilW:Is her student ID number 9147?box.My watch is in the bag,too.I get it from myM:Yes,it must be hers.grandpa.I must find it.Can you help me?Callme at 685-034 or meet me in Class 3.Thanks!®C听短文E.情景对话请根据所听内容,从每小题所给的三个选项Helen:Good morning,Mrs.Lee!Mrs.Lee:Good morning!(26)B听中选出一个最佳答案。短文听两遍。听Helen:Yes,I am.I'm Betty's friend.B 16.How many books are on the red table?Mrs.Lee:Nice to meet you,Helen!Come in,please.A.Two.B.Three.C.Four.(27)F Betty says you like them.A 17.What is on the black table?Helen:Thank you.It's very nice of you.A.A computer.B.A radioC.A model.Mrs.Lee:(28)DC 18.What color is the bookcase?A.Where is Betty?B.Are you Helen?A.Black.B.White.C.Brown.C.What's its name?D.You are welcome.E.What is that on the sofa?F.Here are some oranges for you.Helen:Oh,here is a nice dog.(29)CC 19.Where are the boxes?Mrs.Lee:Its name is Doudou.A.In the bookcaseB.On the table.Helen:What a good name!(30)A I can't see力C.Under the bed.力her.B 20.Who helps Jenny find the notebook?Mrs.Lee:She is in her grandma's room now.LetA.Her father.B.Her mother.(让)me call her.C.Her teacher.A.Where is Betty?B.Are you Helen?C.What's its name?D.You are welcome.E.What is that on the sofa?g9F.Here are some oranges for you.听力材料Hello,I'm Kangkang and I'm from Wuhan,C.听短文China.I have a cool grandpa.He is 86 years oldThis is Jenny's room.In the room,you can see anow,_31 he looks very young(年轻的).He likesbed,a bookcase and two tables.Three books and a语dressing(穿搭).Inmy32room,there are many力pencil box are on the red table.On the black tableclothes(衣服).And they are in different(不同的)is a computer.It is not Jenny's.It's her fatherBob's.Jenny's bookcase is brown.You can see a选33 like red,yellow,green and black.He likes themvery much.tape player,a radio and a model plane in it.Look!Here34 two nice photos.Jenny's bed is not tidy.Two jackets and aA 31.A.butB.andC.orschoolbag are on it.Under the bed are some boxes.C32.A.grandpaB.grandpas C.grandpa'sNow,Jenny can't find her notebook.Her motherB 33.A.colorB.colorsC.colors'ghelps her find it.A34.A.areB.amC.isD.听填信息In 35 first photo,Grandpa is in black.And heLostis in a white hat.36 is the man next to him?Who:Paul语Haha,it's 37 In the next photo,Grandpa is in力What:a bag with a picture of a(21)_brown_doga green shirt and a green hat.He 38 green is aon itgood color.Where:in the school选When:this (22)morningA 35.A.theB.aC.anThings in it:(23)_fourbooks and a pencil boxB 36.A.WhereB.WhoC.Howa watch from his (24)grandpaC37.A.mineB.myC.meHow to return(归还):(25)call_Paul or meetB 38.A.thinkB.thinksC.thinkinghim in Class 3
novel The Bluest Eye in 1970.The Nobel Prize committee described her writing as language itself,alanguage she wanted to liberate (from race.Her novels discussed America's past,focusing on blackhistory and the effects of slavery and racism.She called her characters "the unfree at the heart of thedemocratic(民主的)experiment',.In 1988,she won the Pulitzer Prize for her novel Beloved,the story of a mother who kills her babydaughter rather than permit her to be born into slavery.It became a best-seller and was later made into afilm with Oprah Winfrey.Many Americans admired her as the country's greatest writer,including formerPresident Barack Obama.Toni Morrison was born in 1931.She attended Howard University,an all-black university inWashington,D.C.At Howard,she read African,British and American literature,including writers WilliamFaulkner and Virginia Woolf.After a short marriage,she became a single mother of two sons and worked asa book editor in New York.Several publishers rejected her first book The Bluest Eye,but it impressed The New York Times bookcritic John Leonard,who believed Morrison was an important new voice.He said her writing was "socharged with pain and wonder that the novel becomes poetry".Morrison enjoyed her literary fame and was proud of her Nobel Prize.24.What are Toni Morrison's novels.mainly about?A.American history and racism.B.The development of America.C.The literature of America.D.American freedom and democracy.25.Why is the former President Barack Obama mentioned?A.To show Barack Obama's support in literature.B.To prove Toni Morrison's greatness as a writer.C.To stress Toni Morrison's contribution to America.D.To remind readers of the skin color of Barack Obama.26.What is mentioned about Toni Morrison in paragraph 3?A.She graduated from Harvard University.B.She knew literature from three areas.C.She was a friend of Virginia Woolf.D.She worked as a writer after divorce.27.What was John Leonard's attitude towards Toni Morris?A.Critical.B.Rejective.C.Indifferent.D.Favorable.cA popular short video series titled Escape From the British Museum has captivated millions of viewersand sparked a renewed call to repatriate (unlawfully taken relics.The three-part series tells the storyof a jade teapot that comes to life and embarks on a journey from the British Museum back to China.Withover 340 million views and nearly 2 million comments on Douyin,a short-video platform,the series hashad a significant effect.In the story,the jade teapot transforms into a young woman and escapes from the museum.She meetsa Chinese journalist named Zhang Yongan in the United Kingdom and implores him to take her back toChina.Upon returning home,she not only travels across the country but also carries "letters"written byother artifacts in the museum to their respective families in China.The series was created by two young Chinese vloggers using the pseudonyms()"Jianbing Guozai"and "Xiatian Meimei".Zhang Jiajun,whose real name is "Jianbing Guozai",graduated from Sichuan高二英语学科试题第4页(共9页)
25.What does paragraph 2 mainly talk about? A.The achievements of China's ancient architects. B.The terrible living conditions in remote areas. C.The destruction of some ancient buildings. D.The difficulties during Liang and Lin's exploration. 26.While exploring the Temple of Buddha's Light,Liang and Lin A.caught insects with an awful smell B.were forbidden to use flashlights C.were pleased at something amazing D.determined its age by studying the bedbugs
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分) 阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的 正确形式。 In Nov 2018,two new satellites of the BeiDou Navigation Satellite System (BDS) 56 send into space on a Long March-3B carrier rocket from the Xichang Satellite Launch Cen- ter in Sichuan Province,China.The satellites 57 (safe)en- tered Medium Earth orbit more than three hours later and worked with other 17 BDS-3 satellites already in space.They are also the 42nd and 43rd 58 (member)of the BDS satellite family. China launched these satellites with 59 aim of providing navigation services for countries and regions which participated in the Belt and Road Initiative."This is a key step for BDS develo-
答案: One possible version: Dear Sir/Madam, I'm Li Hua,a student in Grade 2.Having learned from our school's website that you're looking for a new manager for the English reading club,I'm quite interested in it. First,I enjoy reading and I've read varieties of books since I was young.Besides,I'm excellent in English,and I'm able to read and write English texts without any difficulty.More impor- tantly,I have much experience in dealing with students,and I think I can attract more students to join us and fall in love with reading. I'd appreciate it if you could reply early. Yours sincerely, Li Hua

8政治答案)
5英语答案)
6数学答案)
2历史答案)
6语文试题)
2英语答案)
2英语答案)