绝密★启用前2022一2023学年第二学期高一期末调研考试生物学考生注意:1.答题前,考生务必将自已的姓名、考生号填写在试卷和答题卡上,并将考生号条形码粘贴在答题卡上的指定位置。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡价上。写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。数一、选择题:本题共13小题,每小题2分,共26分。在每小题给出的四个选项中,只有一项是符合题目要求的。1.下列关于遗传学的叙述,错误的是甜兵A.性状分离是指显性个体与隐性个体杂交,后代同时出现显性个体和隐性个体的现象B.纯合子自交后代不会出现性状分离,杂合子自交后代可能会出现性状分离C.基因型为Aa的植株自交代数越多,后代中纯合子所占比例通常越高D.验证基因的分离定律或自由组合定律可采用自交法或测交法拟2.某雌雄同株植物的一对相对性状由基因A、a控制,基因A对a为显性。基因型为Aa的植株,其花药中含基因a的精子一半不能参与受精。下列分析正确的是A.基因型为Aa的植株自交1代,F,的性状分离比为3:1B.基因型为Aa的植株自交1代,F,的显性个体中纯合子占2/5C.基因型为Aa的植株自交n代,产生的子代中纯合子占(1/2)”D.基因型为Aa的植株无论自交多少代,A和a的基因频率都是1/23.某水稻有两个纯合品种:抗病高秆和易感病矮秆,抗病(A)对易感病()为显性,高秆(B)对矮秆(b)为显性,两对相对性状独立遗传。下列相关叙述错误的是环A.两个品种杂交,产生的F,再自交,F2中与亲本基因型相同的植株所占的比例是1/8B.两个品种杂交,产生的F,再自交,F2中抗病矮秆水稻新品种植株所占比例为3/16C.通过杂交育种培育抗病矮秆水稻新品种,首先需要将两个性状集中到一个个体上D.通过杂交育种培育抗病矮秆水稻新品种,依据的原理是染色体变异生物学试题第1页(共8页)
第十一单元生物技术与工程学生用书知识点四发酵工程及其应用基础知识夯实教材知识整合《青一、发酵工程的基本环节等方法将菌体分离和干燥得到产品!发酵工程一般包括,扩大如果产品是代谢物,可根据产物的性质采取适培养,培养基的配制、,接种,当的措施来获得产品。,产品的分离、提纯等方面。二、发酵工程的应用1.选育菌种:性状优良的菌种可以从1.在食品工业上的应用中筛选出来,也可以通过(1)生产传统的发酵产品,如学获得。2.扩大培养:工业发酵罐的体积很大,接(2)生产各种各样的食品添加剂,如通过入的菌种总体积也较大,因此在发酵之前还需发酵制得的柠檬酸,由要对菌种进行发酵生产味精。3.配制培养基:在菌种确定之后,要选择(3)生产酶制剂,如α-淀粉酶、B-淀粉酶、原料制备培养基。培养基的配方要经过果胶酶、氨基肽酶和脂肪酶等才能确定。2.在医药工业上的应用4.灭菌:发酵工程中所用的菌种大多是单工程、工程等的广泛一菌种。一旦有杂菌污染,可能导致产量大大应用给发酵工程制药领域的发展注入了强劲下降。因此,和都必动力。须经过严格的灭菌。3.在农牧业上的应用5.接种:扩大培养的菌种和灭菌后的(1)生产微生物肥料。微生物肥料利用了加入发酵罐中。大型发酵罐有计算机微生物在代谢过程中产生的控制系统,能对发酵过程中的温度、pH、溶解等来增进土壤肥力,改良土壤结氧、罐压、通气量、搅拌、泡沫和营养等进行监构,促进植株生长,常见的有测和控制;还可以进行反馈控制,使发酵全过等。程处于最佳状态。(2)生产微生物农药。微生物农药是利用6.发酵罐内发酵(发酵工程的中心环节):或来防治病虫害的。在发酵过程中,要随时检测培养液中的微生物农药作为的重要手段,将等,以了解发酵进程。在农业的方面发挥越来越重还要及时添加必需的,要严格控要的作用。制和溶解氧等发酵条件。(3)生产微生物饲料。微生物含有丰富的7.分离、提纯产物:如果发酵产品是微生以淀粉或纤维素的水解液、制糖物细胞本身,可在发酵结束之后,采用工业的废液等为原料,通过发酵获得了大量的369
15.ACD【解析】矿山修复过程中原有的土壤条件基本保留,发生了次生演替,A正确;矿山修复过程中生物组分增多,提高该系统的抵抗力稳定性,B错误;通过人工制造表土、植树种草等措施可加速恢复矿区生态环境,C正确;矿山生态修复考虑生态、经济和社会效益,遵循生态工程的整体原理,D正确。16.AB【解析】对小鼠注射GP3蛋白,小鼠发生体液免疫并产生相应的抗GP3蛋白抗体,A正确;①过程是将细胞甲和S20细胞融合,诱导动物细胞融合的常用方法有PEG融合法、电融合法和灭活病毒诱导法等,B正确;融合后的细胞至少需要经过两次筛选,第二次筛选需进行克隆化培养和抗体检验,C错误;由一个B淋巴细胞增殖形成的细胞群所产生的单一型抗体分子就称为单克隆抗体,D错误。三、非选择题(共60分)17.(除标明外,每空1分,共10分)(1)H2 O NADP(2分)O2(2分)(2)电子在沿类囊体膜传递过程中有逸出(流失或散失)(2分)(3)强实验C组(抑制类囊体蛋白PsbS)与实验B组(抑制叶黄素转化)相比较,C组(抑制类囊体蛋白PsbS)光合作用效率降低更大(2分)【解析】(I)从图中可以看出,光系统Ⅱ可以将水光解产生e、氧气、H+,e经过一系列的传递体形成电子流,接受电子的是NADP+,该物质接受电子和H后,生成了NADPH。在有氧呼吸过程中产生的H和e,与NAD生成NADH,NADH与氧气反应生成水。(2)PSⅡ将e传递给质醌使之还原,PSI从质醌夺取e使之氧化,由于电子在沿类囊体膜传递过程中有逸出,故一般植物的PSⅡ:PSI的比率大约为1.5:1。(3)据图可知,实验C组(抑制类囊体蛋白PsbS)与实验B组(抑制叶黄素转化)相比较,C组(抑制类囊体蛋白PsbS)光合作用效率降低更大,因此在高光照条件下,类囊体蛋白PsS数量变化比叶黄素转化对绿色植物的保护作用强。18.(除标明外,每空2分,共13分)(1)滋养层(1分)(2)染色体结构和数目变异(3)①XB所在的b所在的②bbXsRYX③Ⅱ19.(除标明外,每空1分,共12分)(1)自由扩散分级调节激素起作用后即失活(2)G℃可抑制细胞因子释放,促进淋巴细胞凋亡,降低机体的免疫排斥反应(3)乙酰胆碱和抗原(2分)去甲肾上腺素释放减少,使T细胞释放乙酰胆碱减少,减弱了对B细胞的刺激(2分)(4)①正常造血干细胞并注射适量X抗原②异常造血干细胞并注射等量X抗原③减少实验误差④抗X抗原的抗体产生量【解析】(1)GC是类固醇激素,进入细胞的方式为自由扩散;激素发挥作用后即失活,所以激素需要不断地合成,GC的分泌受到下丘脑一垂体一肾上腺轴的分级调节。(2)由题意可知,GC可抑制细胞因子的释放,降低免疫系统的功能,在器官移植时,可使用适量的GC以降低免疫排斥反应,提高成功率。(3)B细胞可以接受抗原的刺激增殖分化,由图2可知,B细胞还可以接受乙酰胆碱的信号刺激;去除脾神经后,去甲肾上腺素释放减少,使T细胞释放乙酰胆碱减少,减弱了对B细胞的刺激。(4)本实验的目的是证明小鼠B细胞缺少胆碱类受体导致体液免疫能力降低,所以实验的自变量是胆碱类受体是否被破坏,实验设计思路为:取生理状态相同的小鼠若干只,去除小鼠自身造血干细胞,获得不产生B细胞的小鼠,随机均分为两组,将其中一组小鼠移植正常造血千细胞并注射X抗原作为对照组,另一组小鼠移植异常造血千细胞并注射X抗原作为实验组,一段时间后,检测两组小鼠抗X抗体的产生量,为了减少实验误差,要对对照组和实验组均测定多只小鼠。故①为正常造血干细胞并注射适量X抗原;②为异常造血干细胞并注射等量X抗原;③为减少实验误差;④为抗X抗原的抗体产生量。生物学参考答案(附中版)一3
杆菌细胞内。考点48教材实验汇编1.B解析:用高倍显微镜无法观察到大肠杆菌中有核糖体分布,A错误;高倍镜下可观察到花生子叶细胞中被染成橘黄色的脂肪颗粒,B正确;观察到黑藻的细胞质环流方向与实际流动方向相同,C错误;无法观察到水分子的移动,D错误。【归纳总结】显微镜成像特点:放大倒立的虚像。光学显微镜只能观察到较大的结构,如叶绿体、线粒体(需染色)、液泡、细胞核等,核糖体等无法被观察到。2.B解析:该实验属于对比实验,其中有氧组为实验组,无氧组也是实验组,A错误。使用溴麝香草酚蓝溶液,可根据变黄时间判断C02浓度的高低,B正确。在0到15分钟,有氧呼吸的速率为(24.5一18.6)×10÷15≈3.93mmol/min,C错误。在0到15分钟,有氧呼吸的速生物·参考答案/51
3.答案:Atwo解析:氨基酸通过脱水缩合的方式形成的是多肽,多肽需进一步盘曲、折叠才能形成具有一定空间结构的生物参考答案蛋白质分子。A选项错误。蛋白质的空间结构与其功能密切相关,B选项正确。加热变性的蛋白质的肽①本套试题考试范围:必修一1~6章、必修二1一3键没有被破坏,仍能与双缩脲试剂发生紫色反应,C章、选修一专题1、2、6。选项正确。加热、加酸、加酒精等引起细菌和病毒的②全卷易、中、难比例:5:4:1;全卷难度系数预蛋白质变性,可达到消毒灭菌的目的,D选项正确。估:0.65~0.75。4.答案:D解析:mRNA可以传递遗传信息、tRNA可转运氨基一、选择题(共30分】酸、少部分酶的化学本质是RNA,A选项正确。在题号DNA的双链结构中,A=T,G=C,碱基的比例总是答案DC(A+G)/(T+C)=1。B选项正确。合成蛋白质需要题号11121314151617181920mRNA作为翻译的模板,tRNA转运氨基酸,还需要答案BBCDrRNA的参与。DNA的复制需要解旋酶、DNA聚合题号212223252627282930酶,RNA的合成需要RNA聚合酶,这些酶的化学本答案BCB质是蛋白质。C选项正确。细胞分化过程中,细胞内1.答案:D的DNA不变,RNA会发生变化。D选项错误。解析:自由水是良好的溶剂,能参与物质运输和化学5.答案:A反应,结合水是细胞结构的重要组成部分,A选项错解析:观察紫色洋葱鳞片叶外表皮细胞的质壁分离与误。自由水与结合水的含量与新陈代谢有关,自由水复原现象只需要用低倍镜观察。整个实验过程中,是含量高,新陈代谢旺盛。同一植株中,老叶细胞比幼用低倍显微镜观察洋葱鳞片叶外表皮细胞中紫色中叶细胞中自由水的含量低。B选项错误。将作物秸秆央液泡的大小,以及原生质层的位置。不需用高倍显·充分晒干后,其体内剩余的物质主要是有机化合物。微镜观察。A选项错误。将作物秸秆点燃,烧尽后可见到一些灰白色的灰烬,6.答案:C这些灰烬就是作物秸秆里的无机盐。C选项错误。解析:虎克(R.Hooke)在显微镜下观察木栓组织,命夏日酷暑时分,户外作业的人们会大量出汗,导致水名了“细胞”;列文虎克(A.van Leeuwenhoek).则使用和无机盐的缺失,应多喝谈盐水,D选项正确。显微镜观察到不同形态的细菌、红细胞和精子等。2.答案:DC选项错误。解析:磷脂是构成细胞膜的重要成分,也是构成多种7.答案:D细胞器膜的重要成分。但并非所有细胞器都有膜结解析:从图2可以看出,亲核蛋白进入细胞核依赖于构,比如核糖体和中心体就无膜结构,其组成成分中尾部,所以,应将药物与亲核蛋白尾部结合,促进药物就没有磷脂。磷脂是所有具膜细胞器必不可少的脂分子快速进人细胞核,进而提高药效。D选项错误。质。A选项错误。纤维素主要存在于植物细胞中,动8.答案:D物细胞中不含纤维素。B选项错误。淀粉是植物细胞解析:用该酶的最佳情况是相对酶活性(酶活性与酶内的储能物质,C选项错误。脂质分子中氧含量远低最大活性的百分比)和残余酶活性都较高的时候,从于糖类,而氢含量更高,D选项正确。曲线图中可以看出温度为60℃~70℃时,相对酶活性生物参考答案第1页(共8页)
The intense cold and pressure in the deep sea excellently preserved the tusk.The researchteam plans to examine the fossil carefully and even determine the long deadcreaureprodThey suspect it's over 100,000 years old.therno sdeep-sea environment is different from those we have seen elsewhere,"man32.palconitologistDanidFieheraidinasetenen,notigRoSanhfnh'ntheoceanare in much shallower waters.e know so little about the deep ocean that pretty much anyone can find something ncsc8aaangomehingunqaedonheAgeaf4oaheNatiolcemoeriAdministoo33.Mashable last year.28.What made scientists feel unexpected about the deep seaA.The sources for valuable medicines.B.The finding of an-ivory fro mmoth.C.There are many never-seen-before animals.34.鼠D.There used to be a mammoth in the deep ocean29.What does the underlined word"stunned"mean in paragraph 2?35.A.Shocked.B.Interested.C.Devoted.D.Curious.蜘30.Why was the tusk of the mammoth preA.Because there was no creatures'disturbance.脚B.Because of the effort made by the research team.第C.Because of the extreme environment in the deep sea.D.Because the tusk had stayed under sea for a short time.选31.What is the best title for the text?A.The research of the deep seaCguB.The importance of exploring the deep sea was interestingsarC.Scientists found a mammoth tusk in the deep sea新D.The meaning of finding a mammoth tusk in the deep seaDthIn the near future,instead of going to your wardrobe (to choose something to9名throw on for your next video call,you might turn to your virtual wardrobe to pick out a 3Ddigital dress to wear.At least,that's what a number of people in the fashion and tech spaceare relying on as more businesses look to the promise of digital fashion.Moreover,thosevirhetual clothes won't just be for your video calls,but could evenlly be wornalvethevirtuorld,and eventually,perhaps,viewed on your body in the realword througtheugmeenre"There are more and moresecond orlds'where you can express yoursef But therested Reality (AR)glasses.probably an underestimation of the value being attached to individuashntothemseinartdthatuproducthokfreficer Robert sd.As the fied develops thereaysithemyourf hrouhAR provdngioryouButwhyhoud we repceorphys?rpresionthroughdigitalclohes,whichnowlokincreasneymoredlegantthaakstodevelopmen inndtchologyexists in the physical world,and it will exist in theirtu world,sidHe explained,"From the brand side,it's incredibly profitable to sellclothes withouWhitehouse,a designer.·22-03-383C,【高三英语第5页(共8页】
2022/4/11高分说33.C细节理解题。根据文章开头两句可知选C。【常考短语】a spoon of一勺;be full of装满【常考句型】be ready to do例句:Your ice cream is ready to eat!(What to do内容的最后一点)译文:你的冰淇淋可以吃了!七年级第48期第24版高分说B【语篇解读】本文主要介绍贵阳一家社区健身房。34.D推理判断题。文章开头介绍了一位使用社区健身房的居民,通过他引出了本文的关键词(社区健身房),故选D。35.A细节理解题。根据第二段的第一句,可知选A。36.C细节理解题。根据第三段的第二句,可知选C。七年级第48期第24版53
B.VocaliD Has Found a Cure for Speech DisordersC.Machines Teach People to Communicate WellD.Artificial Intelligence Is Good at Sounding Human第二节(共5小题,每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Financial Education-Awareness DilemmaWhen it comes tofnancial ducation,the majority of today'syouth will regard it s necesity forcertain specific people who want to make their career in the financial world.36 Actually,elementaryfinancial education is a must for all,as money transaction is an essential part of our day-today life.Suppose you have00in a savingaccoun that pays simple interest at the rate of%per year.If youleave the money in the account,how much will you have accumulated after 5 years:more than $102.exactly $102,or less than $1027 The test might look simple,but only half of the people surveyed gave thecorrect answer.37 The explanation goes as follows:People with low levels of financial literacy suffer from thatlack of knowledge at every stage of their lives.Researchers on this subject say people with a high degreeof financial literacy are more likely to plan for their retirement.38On the contrary,people who have a lower degree of financial literacy tend to borrow more,accu-mulate less wealth,and pay more in fees related financial products.They are less likely to invest,morelikely to experience difficulty with debt,and less likely to know the terms of their mortgages and otherloans.Thus,the cost of this financial ignorance is very high.39What is the solution?40 Like reading and math,financial education must become part of the corecurriculum in our schools.Likewise,parents should engage in regular,constructive conversations aboutmoney matters.This will give their kids a solid foundation for financial well-being,which will keep ongiving returns throughout the course of their lives.A.Financial education must start early.B.However,they miss an important point.C.Why does each of us have to face a financial challenge?D.Why does financial literacy matter so much in our society?E.Rich people are generally better educated on financial managementF.Besides,these people have more than double the wealth of people who don't.G.For example,they frequently make late credit card payments,overspend their credit limit,etc.第三部分英语知识运用(共两节,满分45分)第一节完形填空(共20小题,每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。When I was a freshman at university,I didn't speak much.I was too afraid of saying something 41Then I took a class from Tutor Barbara.My mind was 42 by the quality of Barbara's questions.I finally had something to say and the energy to say ita rocket of 43 In fact,she saw a range of 44which I had never seen in myself 45 at that time I still knew little about her life.This changed eventually when I becamea6I had my son in March 2010.Barbara was one ofthe first to 47 me.Unluckily,Nine months later my child was 48 and diagnosed with a terminal iess().For the next two years Barbara4 me regular,sometimes weekly,letters that are loving and kind.When I began writing about my son in the blog Barbara 50 to each post"m sending you loof love and51thougs Hope you feelhe rote.I did,and I do.The leterwriten rih beforemyo died.when he was thre.s perhaps the mor52Int Babara said that he believed myexerence of tmilly child had made me ape hink he has made you beter by revealing【Y高三模拟卷(八)·英语·A区专用·第6页(共八页)】
In a new study published in Current Biology,we report for the first time that mothers shift()their vocal timbre when speaking to their infants().In the Pne Bby b,here ery howchilren we rored Engisakingfor aAtlarmhers while they red to their7-to-1-mthod infants,and hile they spoke toanuxprmnd foundhredd intdreted speech had sdifferenof pofingerprints.Moinmet ofo-pcking otherse found that thisup bitimbre shift ighlyievgeThisetthese timbre hfts“Twmay represent a universal form of communication with infants.acrosBeing bletodentify baby talkulipecouve urichntio bou themand type of angug children hr predifferent cuurm.Thisconsiccodhelp researcherddcoprediet nd improvmuc vocabularydinfoodschool.was dParents should be positiveabou theirwn babytalk:With it,they're helping their babies eamany9.What is the advantage of parents using baby talk on their babies?A.It helps babies improve their language ability.in recB.It prevents babies from behaving in a silly wayC.It enables parents to understand baby language.withiD.It earns parents favor and trust from their babiespeopl10.Why is the timbre of the instrument mentioned in paragraph13.HA.To show results of research on the music timbre.叹B.To explain the function of the timbre of baby talk.C.C.To prove the importance and necessity of baby talk.14.WD.To find the similarity between music and baby talk.A.11.What is paragraph 7 mainly about?C.A.The target subjects of the research.15.WC.The significance of using baby talkB.The good influence of timbre shifts.A.12.What does the author probably suggest parents do?D.The meaning of recognizing baby talk.gA.Try to encourage their babies to stay positive.C.B.Remember to use baby talk with great caution.◇”C.Use baby talk on their babies as much as possible.16.wD.Teach their babies how to use baby talk properly.ABPassage 4The number of birds in North America has declined by almost 3 billion since 1970,according to aCstudy published in Science.The researchers estimated()changes in the populations of 529 species()using long-termbird-monitoring databases.Those data showed that the number of individual()birds across all ofthose species had decreased by 29 percent,from around 10 billion in 1970 to just over 7 billion in2017.posswhat【高考专题突破卷·英语(二)第4页(共6页)】findi
A.Lead the players to the rest room.B.Remind the players of their dream.C.Tell them that time was running out.D.Wam them of the possibility of losing27.What does the underlined phrase "numb out"in paragraph 5 mean?D.Freeze.A.Appear.B.Build.C.Improve.Cnochao Chen gapes(张嘴),sneers(冷笑)and then makes faces..During this time,}wears a device that looks like a pair of headphones.But instead of playing music,it pointscameras toward his cheeks.The cameras onyee theide of his face.Surprisingly,that cana sneer from a smile or a laugh from a frown.A computer system connected to the headnesfre ou wht Chenouh ok like without in the dieclyChenhecmuerhebof ChengZhng t oell Univerylla itCacebe theyuf.Hi teaothnlogythat cn better ndn pope ThereyoofoihandefromdevictheriThat made him wonder if he coud pick up entire fa-cial expressions from cameras worn on the ears.To train C-face.Chen and othertam members and volunteers made funny faces.Mean-while,headphone cameras captured how the contour()of their cheeks changed witheach expression.And a camera in front of the face captured the locations of important land-marks(特征,点)around the eyebrows eyes and mouth.The system learned to match changes inthe contours to changes in these landmarks.Once training was complete,the device could lokat cheek contours and predict the position of landmarks around the eyes and mouth that corre-sponded to particular facial expressions showing a certain emotion.More interestingly,the team showed C-face could reveal people's expressions even whenpeople wear masks.This device could map your hidden expressions onto the face of a virtualimage.This digital version of you would match your expressions as you talk,smile or perhapsgasp.With training,C-face also can turn someone's real expressions into emojis(表情符号).You can't buy C-face,at least not yet.But it's expected to be available on the marketsome day!algoo f alooltA s2sn2o28.What's the purpose of the first paragraph?rt,等;/共}t二第A.To collect ideas about a computer system.B.To make comments on a smart device.C.To introduce the topic of the text.D.To describe a researcher's emotions.29.What inspired the researchers to develop C-face?A.The demand for smart technology.B.Their previous scientific findings.C.Their interest in facial expressions.D.The development of computer systems.30.What can we do with C-face according to the text?A.Match facial expressions with more emojis.B Make reading other people's mind possible.C.Recognize a certain person much more easily.D.Show our hidden expressionseasily.31.Which word can deseribe the author's atitude to the future of C-face?A.Optimistic.B.Worried.C.Skeptical.D.Negative.DWewill all probably know bothsme inover(内向性格的人)and extroverts(外向性)in life yetwe cngino imreobout both types of people For mplesomenitroveriscanbeextremelyconfdetandabhlepeoplewhilesomeetoveris.arenlasconerentthyd lippedfyoakherebehindapearance.hynehandanybodystcbe very debilitating((使哀弱的)uenegative pact upon oury to form【先知模拟卷·新课标·英语(一)(含听力)·共8页·第4页】
第三套试题答案听力1~5 CBBCA 6~10 BCACB 11~15 ACABC 16~20 AACBA阅读理解本文介绍了四名学者在英语学上遇到的困难。2l.C根据第l、2个方框内容可知,Denver和Maria Luisa在理解英语语法方面有困难。22.D根据第3个方框最后两句可知,Wang Ling的英语发音不好,别人很难听懂。23.B根据最后一个方框内容可知,Yosi掌握的英语单词太少,建议每天记5个单词。夕本文讲述了四个沉着冷静的冲浪者救起了溺水的两兄弟的故事。24.B根据第1段第1、2句可知,两兄弟差点被淹死。25.A根据第2段第2句可知,Narayan Weibel等四人那时正在冲浪。26.D根据第5段第1句可知,Weibel努力让那两兄弟镇定下来。27.C通读全文可知,这四个冲浪者勇敢、坚定。本文主要介绍了多元文化的重要性。28.B根据第3段第1句可知,接受多元文化是相互理解的第一步。29.A根据第4段第4句可知,如果要欣赏不同的文化,理解是非常重要的。30.C根据最后一段倒数第2句可知,孩子理解多元文化后可以更好地和他人交流。31.D通读全文可知,本文主要介绍了多元文化的重要性。D研究人员运用医学扫描仪为古信制作3D影像,从而在不拆封的情况下就可以读数百年前的信。32.B根据第1段可知,研究人员利用新技术可以读未启封的古信。33.C根据第3段倒数第2句可知,利用医学扫描仪可以形成未启封的古信的3D影像。34.A根据第4段第1句可知,因为信未被展开,在3D影像中,信里的字重叠着,看起来就是一团糟。35.D根据最后一段最后一句Dambrogio的话可知,还有其他许多未启封的古信等着进一步的研究,可以推断Dambrogio接下来将继续研究其他未启封的古信补全短文36~40 EFCDB完形填空圣诞节那天,作者得知女儿用自己买礼物的钱给一个陌生女孩买了玩具娃娃后,作者内心感受到从未有过的富足感。41.C作者是四个孩子的单亲妈妈,做着低收入的工作。A2.B根据上文的alow-paid job可知,作者的钱总是很少。43.D上文说作者他们有自己的房子,桌上有食物,所以这里说的是身上有衣服穿。44.A根据下文出现的driving可知,这里指开车去市区看圣诞灯,然后在外面吃一顿饭。45.C46.B但是对于孩子们来说,最大的兴奋还是去市场上购物。安·9·【22新教材老高考.DY·英语·参考答案-WYB一必修第三册一QG)
As the students in second grade encourage Darren,he encourages them to be joyful.They 55 a注意:1.写作词数应为80左右;lot from him too.2.可以适当增加细节,以使行文连贯。41.A.directionB.movementC.smileD.balance42.A.helpsB.patsC.greetsD.upsets43.A.tallerB.olderC.smarterD.better44.A.pushedB.hitC.threwD.pressed45.A.injuryB.accidentC.driverD.tricycle46.A.resulting fromB.benefiting fromC.contributing toD.occurring to47.A.contentB.popularC.friendlyD.familiar48.A.removeB.refuseC.deliverD.experience第二节(满分25分)49.A.fightB.increaseC.keepD.delay阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。50.A.putsB.poursC.forcesD.dropsI went snowboarding(单板滑雪运动)with my little brother and what we lacked in skill we made up51.A.sinkB.cutC.measureD.moveD.remindsfor in enthusiasm,catching the first ski lift in the morning and the last lift in the afternoon.I let my brother52.A.persuadesB.correctsC.criticizesC.sceneD.lessondisappear into the trees ahead,figuring I would soon catch up.53.A.dayB.game54.A.repetitionI began to pick up speed when I was suddenly thrown off balance.I didn't fall but I lost control of theB.preparationC.arrangementD.application55.A.listenB.speakC.learnD.sufferboard.I was unable to turn.Just as I was regaining control,I rushed into the trunk of a large tree.I have never felt such intense solidness:It was like hitting a concrete pillar.I didn't lose学第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)consciousness but within a second I was lying around the trunk.The pain was overwhelming.I knew pretty阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。much immediately that my back was broken and quickly realized the situation could get very serious.MyLast week,Hiroyuki Komatsu,a Google engineer,56(submit)a proposal to add new icons tobrother knew I was on the mountain,but we often lost each other during our descents (and wouldthe standard emoji library 57 could help those with food allergies understand what they are eating.just meet at the bottom,so he might not worry for some time.“Emoji should cover characters_58(represent)major food allergens(过敏原),”Komatsu wroteI tried to stand but collapsed and almost blacked out with pain before I got halfway up.Walking wasin 59(he)proposal."It enables people 60(understand)what ingredients are used in foodsnot an option.Crawling was too slow and painful.I had another idea:I managed to get the board under myeven in foreign 61 (country)and safely select meals.stomach so I was lying on it.I faced down the mountain.I descended at a slow pace,trying to slow myselfBecause emojis are everywhere and iconic,they could be helpful for restaurants and food packagingas much as possible.At one stage I lost control and slid down into a bunker ()about 6 feet deep.Idesigners to communicate whether a product is made with common allergens.But as Komatsu's proposalbriefly thought of staying there before a louder voice repeated,"No.I must get down."Once over I had toargues,many of the most common food allergens-such as peanuts,soy and milk-are missing or62slide myself on to the board and pull myself up out of the bunker with my hands.I was in agony.But I knew(poor)represented by the current emoji library.There is an emoji for the octopus,but nothing for thethis was the only option.It took about an hour before I slid out on to a ski path and another hour before asquid;there is a loaf of bread that could symbolize gluten(谷蛋白),but a bundle of wheat could beskier found me and offered help.63 (clear)and more direct when labeling foods.注意:It's common for the Unicode Consortium to add new emojis 64 the library:Several food-related1.续写词数应为150左右;emojis debuted last June.Apple included support for multiracial emojis in 65 recent iOS update.An2.请按如下格式在相应位置作答。artist even recreated Moby Dick in emoji characters.The mountain rescue team came,with my brother arriving shortly afterward.第四部分写作(共两节,满分40分】第一节(满分15分)假定你是李华,最近你们学校发起号召,倡导全校师生积极响应政府提出的使用“公筷(servingThe recovery road was tough,but I was lucky because of my family members.chopsticks)”“公勺(serving spoon)”的文明饮食惯,请你给在英国的好朋友Peter写一封邮件介绍这次活动,内容主要包括:1.倡议目的;2.使用场合;3.师生反响。英语信息卷(六)第7页(共8页)英语信息卷(六)第8页(共8页)
●阶段卷the Nationals.The Washington Nationals host a two-day festival26.Which of the following does the author stress in the team?名卷featuring games,activities and appearances by its great baseballA.Honesty.B.Perseverance.①安徽省重点中学2021届高三调研考试players.C.Cooperation spirit.D Scientific theorv汇缩Dec.10-11,Walter E.Washington Convention Center.27.What can we infer about the author from the text?202-608-1110.Nationals.mlb.com.$33 adults,23 children.A.He used to treat his students unfairly.21.At which place can people see a comedy?B.He used to be misled by other scientists.A.Strathmore.C.He focuses on the opinions of the masses now本试卷共150分考试时间120分钟B.Studio Theatre.D.He speaks highly of the grade system in science now.C.Anacostia Community MuseumD.Walter E.Washington Convention Center.Rising sea levels driven by climate change make for salty第一部分听(共两节,满分30分)14.What did the man's parents build?22.What do we know about Piedmont Blues?soil,and that is likely to force about 200,000 coastal farmers in第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)A.An indoor swimming pool.Bangladesh inland as glaciers melt into the world's oceans,ac-听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B.A house with a big garden听力录音A.It is a music feast.B.It is a film festival.cording to estimates from a new study.Frequent flooding withB,C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒C.An outdoor swimming pool.的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。15.What is the weather like in Miami?C.It is a photography show.salt water is pushing farmers in Bangladesh to shift from growingrice to feeding shrimp (and other sea fish,but not all coastal例:How much is the shirt??D.It is a painting exhibitionresidents will be able to maintain their agricultural livelihoods.A.£19.15.B.£9.18.C.£9.15.23.What is the purpose of the text?C.It never ransA.To advertise some plays in December.“Unfortunately,thislikely to be most challenging for答案是C。Who will the woman see tomorrow?16.What's the relationship between the speakers?B.To show the date of festivals in winter.those farming families who have the fewest resources to beginA.Her friend.B.The man.C.The doctor.A.Manager and customer.C.To provide some information about the events.with,"said Chen,an associate professor of agricultural,envi-2.What will the woman do tonight?B.Husband and wife.D.To list the entertainment activities at the theatreronmental and development economicsC ColleaThe study appears in the journal Nature Climate Change.食B.See the听第10段材料,回答第17至20题Chen pulled together almost all the socioeconomic,population,the man.At the airport,one of my partners greeted me with a broad17.What caC.Go to the park with the mane learnthe newssmile."Welcome to Cuba!"he exclaimed in perfect English,givgeographic and climate chaange data to crete models that allowed3.What are the speakers going to do?ing me a strong handshake and a hug.The next day,we drove toestimating population shifts based on rising water slowing enteA.Go shoppingB.Havesupper.C.Have a party.C.Over 200 people were made homeless.the research center where he worked.In the conference room,ring coastal farmland and subsequent increases in soil salinity.4.When will thee man check outeach of us gave a presentation about science and what we hopecSalty soil prvents the18.How many people were badly injured in the storm?growth of rice and most other crops.It'sA.On Friday.B.On Thursday.C.On Wednesday.the first study of its kind.A SevenB.Nine.C.Tento learn from the study of Cuban rivers5.What does the woman advise the man to buy?19.What happened to the farmer?Then,we toured every lab in the building.I met scientists,The researchers found that the farming potential loss withA.A dress.B A purseC.A jacket.A Het a child.technicians,secretaries,students,and the cook.Some spokee driver of migration.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)B.His wife was missing.English,and others counicated with me in Spanish whileThe researchers estimated that a farm would be expected to los听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,C.Hisouse was des20.What did thewon do when shesw her house shaking?cooperator translated.I was introduced to each person in their21 percent of its crop revenue each year when faced with salt从题中所给的AB、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话center,and that was what I remembered most.pollution.或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各A.She tried to take something out.Then we met again to brainstorm.Together,we studiedIn the next 120ears,coastal communities that are home to小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。B.She rushed out with her children.C.She told her husband not to leavemaps carefully to plan how we were going to collect samples1.3 billion people will be flooded with seawater,according to sci-听第6段材料,回答第6、7题。Had it not been for the Cubans,I would have been unaware thatentific forecasts.This puts about 40 percent of Bangladesh's ag-6.What color of the dress does the woman expect to buy?第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)the maps I had were outdated and wrong.They left out reserricultural fields in jeopardy and already residents of coastal areasA.Dark shade.B.Pink shadeC Bright shade7.Why does the woman want to change the color of her dress阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选voirs,which was a problem because hadsampled downstreamare experiencing frequent flooding from rising oceans and adap-ting to the new normal.T。look cool.出最佳选项of them,our results would have been misledOn the last night of the trip,we searched for a restaurantthe study,as soil salinity moves from low toEntertain Yourself in Decemberthat could seat all 14 of us at one table because that's what teamshigh,the share of agricultural income from shrimp and other sea-C.To look attractive.Gatewaysdo-sitting together.When a restaurant couldnt seat the teamfood farming goes up almost 60 percent.Transforming from rice听第7段材料,回答第8、9题This exhibit explores the immigrant experience in America.without splitting us up,my partners insisted that we move onto aquaculture isn't a simple or cheap try,however,and many8.How does thewoman plan to go to Los Angeles?By looking at community,social justice and gatherings,it aimsand find another restaurant with a large enough table.farmers can't afford to make the change on a large-scale level.A.By plane.B.By ship.C.By trainto show how28.What do coastal farmers in Bangladeshi have to do when fa-9.Why does the woman want to go to Los Angeles?In 26 years as a professor,I've always tried my best toton,Baltimecing salt pollution?A.To attend her cousin's wedding.my students as valued partners.I have never been a fan of theDec 5-6.Atia Community Museum.2026334820nce a diffegrade system in the academic world.I urge everyone workingA.Grow other field crops.B.To experierrent journeyFreebeautiful of Califomia.with me to feel as though they are parof aBut my CubaB.Maintain their rice planting.听第8段材料,回答第10至12题。Straight White Men,created by Korean American writerpartners take teamwork to another level entirely.They make itC.Expect glaciers to melt into the oceansYoung Jean Lee,is a play that deals with the privilege problemclear-through actions,both big and small that all team mem-D.Transform from agriculture to fishery industry.10.Why was the woman's coat dirty?A.She was pushed to the floorthrough the funny story of three brothers (Jake by Bruch Reed,bers are valued,that everyone is cqual,and that true teamwork29.Which word best describes Chen's data to create estimationDrew by Avery Clerk and Matt by Michael Tisdale)and their fa-contributes to beetter sciencemodels?B.She stood against a dirty wall.C.She fell onto the ground by accident.ther Ed played by Michael Winters,who rI returned to the United States as a changed scientist.Now,A.ComprehensiveB.Impractical线11.Where was the woman robbed?I spend more time listening and making sure that everyone's voiceC.Mysterious.D.False.is heard.A.In the bus.30.What does the underlined word "jeopardy"in paragraph 5B.In the street.Dec.18,Studio Theatre.202-332-3300.studiotheatre.org24.What impressed the author most when he visited the researchprobably meanC.On the underground train.$20-$85center?A.Store.B.Danger.C.Condition.D.Existence12.Who caught the robber?Piedmont BluesA.He was led to see everyone31.What is the best title for the text?As part of Strathmore's Shades of Blues festival,jazz pianistA.A policeman.and composer Gerald Clayton leads the nine-piece Assembly bandB.There were so many people thereA.Coastal residents in Bangladesh:stay or leave?B.Two passengers.C.Everybody gave a great presentationB.Climate change-the reason for agricultural lossesC.The conductor.in a performance featuring singer Rene Marie and tap danceMaurice Chestnut.This peD.The cooperator spoke perfect EnglishC.Coastal farmers in Bangladesh benefit from farming or听第9段材料,回答第13至16题」the bluemance,which highlights works bynot?will c13.Why did the man plan to go to Miami?film and photography25.Why did the author's partners refusto eat at the firstDec.10,Strathmore.301-581-5100restaurant?D.Climate change poses threat to coastal farmers inA.To do business.$30-$60.A.They wanted a smaller one.BangladeshB.To see his parents.WinterfestB.They wanted to save moneyC.To travel with the woman.You don't have to wait until spring training to get a look atC.They didn't want acrowded oneCan't you stand loud breathing?Does the sound of someoneD.They didn't want to be separated.chewing gum next to you make your blood boil?It turns out tha英语22 J-MJHE-I
听力材料Then Shunan went back to China to visitGuan Qixin is from Jilin and she is good atfamous tea producing areas.She 29 took teamaking paper cutting.She began to learn thecourses in a university.Years later,Shunantraditional art when she was in the sixth gradeopened a teahouse in New York City."There's aIn order to improve the skill,Guan alsobig 30 between what we serve and the ready-learned it from some artists.Her classmatesto-drink tea in stores,"Shunan explained.are interested in her works,so she sometimesThe tea leaves she uses can only be found in onecreates paper cuttings for themplace of China,so every spring,Shunan travelsthousands of miles back to China.gThere farmers lead her to mountains and forestsGuan once spent three months creating ato search for old tea trees.Sometimes she evengreat paper cutting by using scissors,paper31 trees to pick the best leaves.After that,itand knives.It was 13.3 meters long and hadusually takes months to 32 the leaves.For56 characters.To make these charactersShunan,delicious results are worth(值得)lively,Guan even created different coats andeverything."Nothing makes me happier thanskirts for them.Guan says she loves paperproducing the most authentic Chinese tea.Andcutting because it can help her to turn whatmy job is to protect this ancient traditional art.she likes into art.If 33 I hope to push it to a new height,"saidShunan.Your hat is really lovely,Paula!五.补全对话Really?(21)A(C )26.A.warm B.unusual试®(22)CMy uncle in Dongyang bought it for me asC.popularC.influencea gift last year.(C)27.A.help B.request含nH22ero(B )28.A.made a mess分B.made a decision C.made a speech飞(23)EYes,that's it.(A)29.A.even B.onlyC.everA.Thanks.(C)30.A.success B.problem C.differenceB.Good idea(C)31.A.plants B.buysC.climbsC.When did you buy it?D.Where is it produced?(B)32.A.introduce B.process C.createE.So is your hat made of bamboo?(B)33.A.wrong B.possible C.simpleF.I don't think it's great to buy it online.G.I can ask my uncle to buy two for youYes,a skilled man made it out of bamboo himself.Sounds great.I want to have a hat just like yours.七、阅读理解Me too(24)G®Anee(A )34.Chen Dong stayed in space for about®(25)BUsually we can almost buy everything onlinesix years ago.A.a monthB.two monthsA.Thanks.B.Good ideaC.three monthsC.When did you buy it?(A )35.Cai Xuzhe began to prepare for theD.Where is it produced?E.So is your hat made of bamboo?space trip inF.I don't think it's great to buy it online.A.2010B.2012C.2016G.I can ask my uncle to buy two for you.六、完形填空Tea is the second most popular drink in theworld after water.To Shunan Teng,tea is muchmore than a(n)26 drink.It's a kind of art whichB)36.The Shenzhou-14 astronauts areneeds protection.expected to welcome on the spaceAt a young age,Shunan developed the habit ofstation.drinking tea under the 27 of her parents.Later,A.a space lab and a spaceshipshe went to America to study.There she found itB.two space labs and two spaceshipsdifficult to find a cup of authentic(真正的)ChineseC.three space labs and a spaceshiptea.That's why Shunan 28 to spend her wholelife serving the most authentic Chinese tea.
广告英後闺教|八年级新课程(HNY)综合评估(2022-2023)第13期第13期(2022-2023)综合评估八年级新课程(HNY)I关後闺款3《英语周报》数字出版中心微堂荣誉出品Zanzibar Night Market is in a park called Forodhani Gardensthe world.That's why it got the nameKingdom ofUnits6一1综合能力评估试题During the daytime,the park looks very common.But after the sunBamboo.Bamboo has a very long history in China.36goes down,it turs into a lively night market.Here,you can find manyChinese people have used bamboo in many ways.For频放序报famous Tanzanian dishes such as coconut bread and different seafood.example.the plant was once an important building根据材科内容洗择最佳答案material (in China.37 Even today,we can findbamClassNameFull marks:120Your marks()26.Talad Rot Fai Srinakarin is insome of such buildings around us.In the past,people alsomadeListening test part(共20分)】A.Thailand B.Canada C.TanzaniaD.Malaysiabamboo into rafis (T)to get across rivers and lakes or go fishing()27.Richmond Night Market startedyears ago38 In the past,before Chinese people had paper to use,they used-、听力理解(20小题,每小题1分,共20分听下面一段种白.同答第10至第12三个小颗第面5段对话,每段对话后有)10.What will theA.Visit her per probably do next Saturday?一个小从题中所给的A、B、C三B.Clean her apartment.英A.2B.20C.22D.40bamboo as "paper"to write on.What's more,Chinese people have()28.Zanzibar Night Market isused this plant to make food,play music and so on.A.very bigB.in a park39 Chinese people believethat bamboo is a symbol of gooc个选项中选出最佳答案。每段对话读两遍)11.Whatc.in the center of a cityD.lively all day and nightcharacters ()It grows straight and tall.It can stand bad weather()1.Where did Ted give a talk yesterday?A.In a factory.B.In a park.A.Jmpanese food.eaker love toB.Thai food.)29.What do these three night markets have in common?And its green color is a good example of elegance )40 SuC.At school()2.What is the boy's resolution?C.Chinese food.A.Eating more vegetables.B.Exercising more.()12.Where will the speaker probably go next Sunday afternoon?语A They are near the seaB.They sell delicious foodShi,a famous writer of the Song Dynasty,wrote in his poem,"I wouldC.They are open only in summer.rather (eat no meat than live without bamboo."Do you loveC.Learning to singA.To a park.B.Io a theaterC.To a museum.D.They are home to many vintage shopsboo?)3.When will Nick see his parents?听下面一段对话,回答第13至第15三个小题。)30.The writer wrote this passage mainly to share with us根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选B InC.In August)13.What is the woman?A.some great night markets项,使短文意思通顺、内容完整。()4.What dos Mike wain the future?A.An artist.B.A reporterC.A teacherA.So,Chinese people love bamboo very muchC.A doctor.()14.What time does the woman usually stop working?B.his love for night marketsB.People used it to build houses,bridges and so on.()5.What will Jim give Sam as a gift?A.At 4:00 p.m.B.At 5:00 p.m.C.At 6:00 p.m.教C.how to have fun at night marketsC.Bamboo also has a special place in Chinese culture.A.A model car.B.A robot dog.C.A model rocket.)15.What does the woman like most about her iob?D.why night markets are very popular第二节A.Meeting interesting people.C易读度★★☆)D.Today,in some places,it's still possible for us to take a ride on a听下面几段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所B.Drawingand pai给的A、B、C三个选项中选出最佳答案。每段对话或独白读两遍。kids听下面一段对话,回答第6至第7两个小题。师bamboo raft.Yilynn Tang is a girl from Malaysia.She started to play tableennis at the age of seven and once played for the Malaysian nationalE.The history of Chinese people planting and using bamboo goes backabout 7.000 years.)6.What is Mark's hobby?一篇短文。按照你所听内容的先后顺序将下列图片排序(国家的)table tennis team.Because of her love for table tennis,sheRD CmmiC.Skating.文读两遍chose to study at Chengdu Sport University in Sichuan Province after63940ng)7.whdoMark thinkf doing the hofinishing high school三、完形填空(15小题,每小题1分,共15分)He likes itB.He听下面段对话,▣答第8至第9两个小题。C.He dislikes itIn China,Tang learned more about Chinese people's love for先通读短文,学握其大意,然后从A、B、C、D四个选项中选出一个可table tennis.She joined in a table tennis competition in Chengdu but以填入相应空白处的最佳答案。)8.Where is the girl going on holiday?易读度★★☆A.To Russia.B.To Thailandc.To Canadaonly came seventh in it.She was surprised to find that the top sixwinners were all old players.But later she knew it was normalIn the forest,there was a lion.He was very scary and ate a lot of)9.What does the boy think of his coming summer holidays?6animals.The other animals were afraid that the lion would eat themA.Busv.B.WonderfulC.Relaxing.的)because table tennis is a“national sport'”in China.Even children▣到can be very good at playing it.all,41 they decided to do something.They told the lion,"If youVritten test part(共i00分)打开微信扫描关注When studying in China,Tang not only plays table tennis better,42 to eat only one animal each day.one of us will come to you everybut also goes deep(深入地)into this sport.When she is free,sheday.Then you don't have to 43 food."The lion thought it was a、阅读理解(20小题,每小题2分,共40分))23.What does David Jones think of his job?阅读下面四篇语言材料,然后按文后要求做题A.It is easy but boring.足不出户在线订报watches videos()of Chinese top players playing to see how theygood44 and agreed.B.It is hard and boringplay the game and why they play that way.She really enjoys herself inThe next day,the rabbit (went to the lion.When the④易读度★☆☆C.It is hard but enjoyable.D.It is easy and enjoyable.playing and watching table tennis gamesrabbit 45,the lion was very hungry.He wasn't happy and askedDavid Jones writes news stories.He works for Daily Facts.We)24.What will David Jones do in the future?Why are you 46 ?Tang plans to go on with her study in Chengdu.She said that shespoke to him to find out about his job.A.He will write a book.B.He will work as a host.●HostDavid JonesC.He will start his own newspaper.教学资源When did you start to write news stories?D.He will keep writing news stories教学经验交教育资讯“I was hiding(躲避)47 another lion..That lion said he was thelearned from her life in Chengdu that sports have no limits andeveryone can find a sport to practice and keep healthy.She believesimg(大王),so I was48,”the rabbit answered..The lion said,"I'm the 49 king here!Take me to that lion,andthat she will learn more about table tennis in China.T°1l50him.)25.Which of the following words best describes david Jones?享根据材料内容选择最佳答案。A.ShyB.Serious.The rabbit said,"I'm happy to 51 you where he lives.④:Why did you become a writer?)31.From Paragraph 1,we can learn that Yilynn TangThe rabbit led(引领)the lion to a well(水井)and said,“Look!iting very much.When Iwaa kd.Iwroe otsfricsC.Kind.D.Hard-workingA.now lives in Malaysia扫在That52 lives inside.B易读度★★女)B.started to play table tennis at seven④:So why do you mainly write news stories now?线When the lion looked in the well,he saw his 53 in the water.If you like doing your shopping and eating some delicious food码C.will finish her high school this years:When I wrote storybooks,I spent a lot of time alone(独自),.I wantD.is playing for the Malaysian national table tennis teamBut he thought that it was the other lion.Then he jumped into the wellafter the sun goes down,a night market (can be a great place forto kill the other lion.And he 54came out.to meet different people and talk to them.That's why I write news.注阅()32.How did Yilynn Tang feel after getting the seventh place in aWhat a(n)55 rabbit!Do you think your job is hard?you to have fun.Here we have some of the greatest night markets intable tennis competition?the world.)41.A.butB.althoughC.soD.ifSome days are harder than others.Sometimes,many things第英A.Bad.B.Tired.C.Lucky.D.Surprised.Talad Rot Fai Srinakarin (Bangkok,Thailand)()33.Paragraph 3 is mainly about Yilynn Tang's)42.A.learnB.forgetC.wonderD.promisehappen.so I have to write a lot of news stories.I even have noTalad Rot Fai Srinakarin is one of the most famous night markets)43.A.hear aboutB.ask fortime for lunch!But at the end of a hard day,I am happy because I周A.plan for lifeB.work in Chinain Bangkok.Although it is quite far from the center of the city,it is aC.look atD.look fofeel good about the work I do.C.learning problemsD.love for table tennis)44.A.jobB.ideaC.symbolD.answerWhat do you in the future?lively market with so many people coming here to spend a nice()34.What does the underlined word "limits"in the last paragraph)45.A.leftevening.The market is a great place to sit,eat,drink and try somethingB.stoppedC.stoodD.arrived:I just want to write more good news storiesprobably mean in Chinese?)46.A.wetB.lateC.freeD.loudnew,and it is a dream place for lovers of vintage (thingsA.限制B.机会C.停歇D.曲折根据材料内容选择最佳答案)47.A.toB atC.fromD.inRichmond Night Market (Richmond,Canada)35.The writer wrote the passage mainly to)21.We can learn from the passage that Daily Facts is probably a◇48.A.scaredB.boredC.shyD.friendlyEvery summer.Richmond Night Market welcomes visitors inA.have more people play sports)49.A.onlyB.sameD.otherA.storybookCanada and from all over the world.The night market first openedB.tell the story of a young table tennis playerC.possibleB.newspaper)50.A.visitB.killC.chooseD.questionC.give a lesson on hard work to studentsC.talk showD.science magazine)in 2000.Over the years it has become larger and larger,and today)51.A.showB.keepD.show the friendship between China and MalaysiaC.leaveD.describe)22.David Jones writes news stories because heit is very popular.At its busiest,the market was home to as many as)52.A.lionB.tigerC.pandaD.rabbitA.enjoys staying aloneB.needs to make money4O0 booths(临时货摊)!When visiting it,,people can buy food,clothes,▣D易读度★★★))53.A.childB.seaC.aceD.mealC.loves reading newspapersand more.China is not only famous for its cute pandas,but also for the()54.A.alsoB.stillC.justD.neverD.wants to meet different peopleZanzibar Night Market(Zanzibar,Tanzania)animal's favorite food-bamboo.China grows the most bamboo in)55.A.outgoingB.smartC.prettyD.serious
pair of hands brings milregret Elsie,age te reporer but they make herst is never casy.In orderbetter learer.once madea cake thatcme oulikebig biscuits.I was upscpend long hours watchingbut realize hadn'td the bok propelyNwyread thebokicperformers hold puppetsAlexandra Eidens from should be open tomistakes behey use both hands whilecuse leaming from them cn helpsbelieveinand face difficulties bravely.Try talking aboutne of our mistakes with Whether the experience ishappened.Eidens also suggests writing down our mistakes.She believes it gives achance of way for usto learnfrom our mistakes.w puppet show.()39.What does a person with a growth mindset do after making a mistake?A.He refuses to accept the mistakeB.He tries to learn from his mistake.C.He regrets what he has done.:人与短文意思最符合的)40.What does Elsie use her story to do?A.To show that it's quite difficult to make a cakee left home.He wantedB.To show that doing things to the end isn't easy.job and had to beg forC.To show that mistakes can make one a better learner)41.In the last paragraph,Alexandra Eidenshe was still looking forA.explains why we should believe in ourselveshe put up a big photoB.shares some methods of dealing with our worries“1 still love you,myC.introduces some ways to helppeople learn from mistakes)42.What does the underlined word "it"in the last paragraph refer to?e on the photo was fa-A.Writing down our mistakes.he words,“I still loveB.Talking about our feelings.ack and see his dad.C.Trying to be creative.e door.Nobody an-)43.What's the best title for the passage?bedroom.His fatherA.Get lessons from mistakesback home!"The fa-B.Try to avoid mistakesasked,“Why is theC.The fear of making mistakes“The door has never(c)请阅读下面短文,根据语篇内容,从方框内所给的选项中选出能填入空白处的最佳ft home.He wasn't选项,使短文意思通顺。选项中有一项为多余项。died.His father wasShadow puppetry,or pi ying i,is an ancient form of storytell-saw a photo with aing and entertainment in China.44 It has been an impoized(认出)his fa-tant part of Chinese culture.found the door was45 It has a history of over 2,000 years.When Emperor Wu'd the son held eachfavorite wife died of illness,the emperor became very sad.One of hid never been closedministers came up with an idea to cheer the emperor up.That night,he cut a puppet(in the shape of the emperor's wife and put on a performance.It was so wonder-ful that the emperor felt that he saw the spirit of his love.Shadow puppet shows be-came very popular during the Song Dynasty.46It's said that the puppets were first cut out of paper,but later made of coloredGZX E SHX(三)】【山西省2022~2023学年度九年级阶段评估(C),英语第5页(共8页】【R一PGZX E SHX(三】
29.What's the main idea of the third paragraph?A.The result of the new study.B.The subject of the new study.C.The importance of the new study.D.The research process of the new study.30.What can we infer from the last paragraph?A.Everyone should take aerobic exercise.B.Aerobic exercise is the best way to keep healthy.C.Aerobic exercise is most suitable for old people.D.Taking aerobic exercise is useful to reverse age-related loss.31.What is included in Aerobic exercise?A.Slow walking.B.Biking.C.Weightlifting.D.Throwing.DA group of researchers has developed a new material which is as soft as cotton but asstrong as Kevlar and as conductive as many metals.It can be worn and washed like normalclothing and could eventually turn athletic clothes into smart "wearables".The so-called“carbon nanotube(纳米管)threads'”work similarly to the wires in an EKG(monitoring device,which measures heart rhythms to detect heart conditions.Butinstead of having to be patched()onto the skin,they can be sewn into a T-shirt and wornlike normal athletic clothes,according to a new study from researches at a Rice UniversityBrown School of Engineering lab.And unlike wires,they say the threads can comfortablymove with the wearer,and be washed,stretched and worn repeatedly without breaking down.The Rice University lab first developed carbon nanotube fiber in 2013,and has studied itsuse in medical operations,such as in cochlear()implants for hearing loss and to repairdamaged hearts.But at the time,the original filaments()were too thin to be used by astandard sewing machine.For this latest one,researchers worked with a rope-maker to weave the filaments togetherinto a material similar to regular sewing thread that could be sewn into athletic clothes.Theresulting“smart”shirt provides“soft,wearable,dry sensors for continuous”EKGmonitoring,the study states.Though likely a long way off from going into production for consumers,the materialcould eventually help replace heavy EKG monitors in medical settings and heart ratemonitoring watches.With some changes,clothes with these fibers could eventually be able totrack other vital signs,according to the researchers."You just don't find soft,flexible,thread-like materials that are comfortable to thetouch,that you can work with,that you can build a bridge out of it or you can build a powerline out of it,but you can also run it through a sewing machine,"said Oliver Dewy,a memberof the research team."Nothing else behaves like this.32.What's the feature of the new material?A.It's soft but not strong enough.B.It's flexible but not comfortable.C.It can conduct electricity easily.D.It's too thin to be used by a standard sewing machine.33.What was the carbon nanotube fiber used for initially?A.Measuring heart rhythms.B.Being sewn into athletic clothes.C.Helping patients with hearing loss.D.Improving exercise capacity of athletes.34.What's Oliver Dewy's attitude to this new material?A.Favourable.B.Doubtful.C.Unclear.D.Critical.【高三英语第5页(共8页)】23206C
绝密★启用前听第7段8.What d2023年普通高等学校招生全国统一考试仿真密卷(十一)A.VisitB.Look英语C.Help9.Whatdo?h本试卷共150分,考试时间120分钟,考2.What does the woman probably want toA.Del试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。be in the future?B.Clo注意事项:A.A teacher.B.A reporter.C.A doctorC.Can1.答题前,考生先将自己的姓3.How does the man help the woman?听第8段名、考生号、考场号和座位号填写A.By cutting the onions.10.Why清楚,将条形码准确粘贴在条形码B.By reading the recipe.film区域内。听力录音C.By adding the peppers to the pan.A.12.选择题必须使用2B铅笔填涂;非选择4.Where does the conversationprobablyB.It题必须使用0.5毫米黑色字迹的签字笔书take place?C.I写,字体工整,笔迹清楚。A.In a shop11W3.请按照题号顺序在答题卡各题目的答B.At home.w题区域内作答,超出答题区域书写的答案无C.In a restaurant.A效;在草稿纸、试卷上答题无效。5.What does the man mean?B4.作图可先使用铅笔画出,确定后必须A.The concert is canceled.C用黑色字迹的签字笔描黑。B.The Blue Kings is well known.12.W15.保持卡面清洁,不要折叠,不要弄破、C.The woman should go to the concert asA.弄皱。不准使用涂改液、修正带、刮纸刀。well.B.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分第一部分听力(共两节,满分30分)22.5分)听第做题时,先将答案标在试卷上。录音内听下面5段对话或独白。每段对话或独13.W容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个6答案转涂到答题卡上。选项中选出最佳选项。听每段对话或独白第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒听下面5段对话。每段对话后有一个小钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最间。每段对话或独白读两遍。14.佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的听第6段材料,回答第6、7题时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段6.What does the woman think of the yellow对话仅读一遍。rings?例:How much is the shirt'?A.Too big.A.£19.15.B.£9.18.C.£9.15.B.Too expensive.15.赵线答案是C。C.Perfect.1.What is the mangoing to do@?乃.7.What will the man buy for the woman?B16,A.Feed the dog.A.The red rings.B.Walk the dog.B.The blue necklace.C.Clean the doghouse.C.The yellow necklace.金卷仿真密卷(十一)·英语第1页(共8页)23·JJ·FZM0第只
(四)螺等静华奶密学窗莫语·答案解析工22.B细节理解题。根据标题DAY4:ATSA/DRAKE31,A推理判断题。从文中第一段第二何“enPASSAGE下的“Enjoy talks from our onboardhave figured out how this horrible machinery works"mnaturalists about the wildlife and geology that await us可以推断出本篇文章来自一本科学集志。敏选A,on the Antarctie Peninsula,”可知选B,【文大意】本文是一篇说明文。文章主要饼述了密西根司23,C细节理解题。根据DAYS5→10,EXPLORING大学的研究者们已研制出中种方法可以大批量生产高效CHANTARCTICA下的“Next,we may go kayaking on的半透明的大阳能电池。单鱼5glittering brash ice or along a cliffside rookery in32.A词义猜测题。通过线词后“which work for solarsearch of blue-eyed shags,.”可知选C,farms and roofs but would defeat the purpose of一【文章大意】本文是一篇记叙文。文章讲述了一个叫Traciwindows.However,organic solar cells,in which theRuble的女心理治疗师,花费几年的时间在类国40多个light absorber is a kind of plastic,can be transparent.城市里创建非营利组织Sidewalk Talk,该组织通过街边它们通用于太阳能农场和扇顶,但会破坏窗户的用交谈的方式帮助陌生人减缓孤独和压力的做事。“途。然而,有机大阳能电池,其中的光吸收剂是一种24.C推理判断题。根据文中第一段最后一句可以看出塑料,可以是透明的,”可以判断前后两句是把硅基大心理治疗师Ruble担心当今的人们因为忙碌的生活和阳能电池与有机太阳能电池进行对比,可知硅基太阳高要求的工作感到孤独并且缺乏人际交往,所以才会能电池是不透明的。故选A。育够到街上与陌生人聊天并倾听,帮助他们缓解孤独。故33,D细节理解题。根据第四段第二句“As1 gnificant选C。challenge is creating the micron-scale electrical25.A细节理解题。根据文中第二段内容可知,这个组connections between individual cells that make up the织在美国很多城市的公共场所,如公园或人行道和路solar module,.一个重大的桃战就是在组成太阳能模块过的陌生人坐下聊几分钟来创造人们之间在公共场的单个电池之间创造微米刻度的电连接,”可知。故所的联系。故选A。i2o:显选D。26.B推理判断题。根据文中第四段内容,主人公Ruble34.C细节理解题。根据第四段“Instead,the team回忆她难以忘怀的一次公园闲聊。可推断出Ruble认developed a multistep peel-off patterning method:they为她所做的事以及创建的组织可以帮助其他人,是非deposited thin films of plastic and patterned them常有意义的。故选B。into...be sandwiched between two window panes."27.D标题归纳题。通读全文可知Ruble做的看似闲聊文段排序可知。故选C。的小事情以及组织的成立,帮助了越来越多的孤独的35,A观点态度题。根据文章最后一段中提到这种产品人。由此可以判断文章最佳标题为D:一件小小善举大批量生产的可能性以及相应技术在其他产品上的可以有大的作用。A意为:给予本身就是一种奖励。推广的可能性,说明Forrest对这种技术是充满希望B意为:当局者迷,旁观者消。C意为:人多力量大。的。故选A。故选D。【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要介绍了在夏天【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要讲述了通过科跑步时为了健康而提出的五点提示。学研究,研究者发现了猪笼草是运用什么样的机制来捕36.C根据设空前一句(为了避免中暑和其他问题,跑获猎物的。前、跑步期间和跑后喝大量的液体)及设空后半句(那28.B主旨大意题。通读金文,第一段提出核心问题么它将会有助干你更快地恢复,并保持你的身体机能“how this horrible machinery works”,文章第四段对在最佳状态)可知选C项。这个问题进行了重点阴释。故逃B。【解题技巧】这里有一个句式结构“祈使句十and十句29,C细节理解题。结合文章第一段和第五段可知原子”。根据上下文和句式结构特征很容易找到正确答因:这种植物的儿何机制导致猪笼草在雨天弹盖子时案。不能脱离它的栖息地。故选C。37,B设空处为段落标题。根据标题句所在段落大意及30,C细节理解题。选项A在文中第一段第一句提及。提示短语By starting your run early可知选B项。,选项B在文中第二段第一句提及。选项D在文中最38.G根据第二、三段段尾特征,都在说每种建议的益后一段最后一句提及。只有选项C文中没有提到。处,和设空前一句“You can hop in a shower or take a枚选C。19
D篇主题语境:人与社会一科学与技术本文是议论文。修理权运动给技术公司施加压力,迫使他们让电子产品变得方便修理,这样也可以减少电子产品垃圾对环境的污染。32.A。推断。根据第二段中的getting ahead of Right to Repair laws that are very likely on the way和最后一段中的a desire to get ahead of upcoming laws可知,在美国修理权法律可能很快会被通过。33.B。理解具体信息。根据第三段中的This is the first time we've seen a major company.Microsoftsaid we're gonna do it可知,微软公司之前向来反对修理权运动,但是这次微软公司对电子设备可修理性态度的转变让Wiens感到惊讶。34.C。理解具体信息。根据第四段中的Advocates believe this is going to help solve the pressingproblem of e-waste.which is a major source of pollution可知,修理权运动的目的之一是保护环境,因为电子产品的快速更迭会造成环境污染。35.D。理解具体信息。根据倒数第二段的内容可知,游说团体As You Sow通过提交股东决议迫使微软公司对修理权法案作出回应。【补充解释】get ahead of sth(para.2):走在…前面第二节主题语境:人与自我一生活与学本文是说明文。文章介绍了制作思维导图的具体步骤及其好处。36.F。设空处与上文构成并列关系,F项中的paper和main topic与下文中的supporting ideas和howthose ideas fit together构成同现关系,且F项中的you are planning to write a paper与上文中的Youhave to make a speech构成并列关系。37.E。设空处承上启下。E项中的two situations指代上文中准备演讲稿和论文时会遇到的两种情况,
听力材料:听下面一段对话,回答第10至第12两个小题。4.M:What are you doing,Lily?010-12CBA听W:I'm drawing pictures of traffic signs.10.Who is Steve?M:Why do you draw them?W:Because our class will have an activity on听A.Helen's friend.B.Helen's classmate.C.Helen's brother.理Mondav.5.M:The bookstore is a long way from here.Are you11.What does Helen's father do?A.He's a doctor.B.He's a policemansure you want to get there on foot?理C.He's a teacher.W:Yes.I'm sure we can get there in half an hour.12.What does Helen's father want people to do?M:But the bookstore closes at 8:30 pm.It's 7:50A.Obey the traffi c rules.now.Can we just take the bus?It's coming.B.Look both ways.W:OK.You're right.C.Help children cross the street.第二节听下面一段对话,回答第6至第7两个小题。听力材料:06-7ACI'm Helen.There are four people in my family.My6.How often does Tom eat out?brother Steve and I are both students.We are in the听A.Once a week.B.Twice a week.same school and we go to school by bus.My mother力C.Once a monthis a doctor,and my father is a policeman.My mother7.Where is the restaurant?解works in the office,but my father works on the解A.Behind Green Park.B.Next to Green Park.street.He wants people to obey the traffic rulesC.Across from Green Park.be safe.听下面一段对话,回答第13至第15两个小题。听力材料:413-15AAC听W:Tom,how often do you eat out?13.What kind of books can they buy at thebookstore?M:Once a week.I like the food in HappyA.Only old books.B.Only new books.Restaurant.力C.Both old and new books.解W:Where is the restaurant?14.When will they go there?M:It's across from Green Park.解A.This Friday.B.This SaturdayC.This Sunday15.How will they get to the bookstore?gA.By bike.B.By bus.C.On foot.听下面一段对话,回答第8至第9两个小题。听力材料:08-9BCW:Do you know the new bookstore near our听8.What's this on the car?school?M:Yes,I hear it only sells old books,right?A.A card.B.A ticket.C.A picture.力W:Yes.Books there are cheap and we can buysome.驛9.Where is the parking lot?M:Great!Let's go there after school this Friday.解W:Good idea!We can walk there and then take aA.In front of the bankbus to go homeB.Next to the hospital.M:Sounds great!C.Behind the building.第三节听下面几段短文。按照你所听内容16-20 DACEB的先后顺序将下列图片排序。短文读两遍。听力材料:M:Mom,what's this on the car?听W:It's a ticket for parking in the wrong placeM:Is there a parking lot near here?驛W:Yes,it's behind the building.听力理解
22.According to the passage,the young participants canA.register to join in the Forum personallyB.give brief speeches in plenary sessionsC.take part in the event online and offlineD.attend the SDG Summit after the Forum23.What is the advice from 2022 participants?A.To be willing to consider various voices.B.To make time arrangements a top priority.C.To master public speaking skills in advance.D.To be efficient with the help of policymakers.BI was four when Dad first showed me how to skim stones,a game in which one throws smoothflat stones into a river to make them jump across the surface.I'd pass hours on beaches with mybrother,picking up muddy stones and skimming them.It was satisfying making them dance on thesurface..hat perfect skim,where the stone glided(滑行),brought me fantastic feelings-一andstill does.I was a competitive child and good at throwing.I enjoyed javelin (and was on abaseball team,but skimming stones was just for fun.In adulthood,things changed.In August 2017,an advertisement for the All England OpenStone Skimming Championships drew my attention.I signed up and paid 2 for three stones.Iskimmed 28 metres and tried again and again,buying more stones to feed my desire,finallyreaching 37 metres-which won me third place.I drove home excitedly,and &20 lighter.I returned to the 2018 championship,hoping for a champion.Walking on to the smallthrowing platform in my trainers,I threw a decent 44 metres and won.I spotted someone wearinga competition sweater with“World”written across it..“Where's that??”I asked and he told meabout the annual World Stone Skimming Championships in Scotland.It was a month away and a six-hour drive.I thought about the cost and distance for weeksuntil,the day before the contest,the feeling of winning made a decision for me."I'm going."Iarrived at a hotel at 10 pm,but couldn't sleep for nerves and excitement.Early the next morning,I drove to the crossing where the competitors had begun waiting.Ropes and buoys (markeda 63-metre course.I had no idea if my best score was good enough to win.When my name wascalled at the prize-giving ceremony that afternoon,I was overjoyed.I was the women's worldchampion.I'm a big believer in giving things a go.I'm 42,and to become a world champion at this stageis pretty left-field.It showed me it was worth jumping in the car that day-and proof that achildhood spent throwing muddy stones from beaches wasn't wasted.高三英语第4页(共10页)
Text 8M:Where's Sarah?W:She just came out of surgery.M:What happened?I mean,how...how serious is it?W:Well,one of the witnesses said a truck hit your wife's car when the truck ran a red light.And then her car burst intoflames within minutes,but the good thing was that some bystanders pulled her out of the car just in time.She doeshave injuries though.M:So,like what?W:She has a broken leg,a broken arm,a broken nose,and some third-degree burns to her faceM:Ah!So,was the driver drunk or something?W:Okay,you...you need to calm down.I can see you're really upset.It looks like the truck driver got distracted bysomething,or maybe he fell asleepM:Probably using a cell phone.W:We don't know.The police are trying to piece it all together.Text 9W:Dad,can I go to a movie with Sharon?M:Yeah,sure,but wait.Weren't you supposed to get a report card sometime this past week?W:Well,yeah.Can I call Sharon now?M:You didn't answer my question.Did you receive it or not?W:I love you,Dad!You're the best!M:Don't try to ignore my questions.You didn't do well in some of your classes?W:Well,my English teacher is so boring,and he blows up every time someone talks.M:In other words,you're not doing so well?W:Uh,a C.M:Oh.Well,how are you doing in your Spanish class?You said you liked that subject.W:Well,I do,but I forgot to turn in a couple of assignments.M:And how are you doing in history?W:Oh,that's my favorite class.Mr.Jones is always passing out candy if you know the answers to his questions.Dad,can I go now?M:Well,but you need to come straight home from the movie.Text 10W:Ladies and gentlemen,It gives me a great pleasure to be invited here to make a speech.Education is very important in my heart.I grew upin a small village in China.In those days,sixty percent of the villagers couldn't read and of them women accounted forover a half.So my father opened a night school to teach them how to read.With his help many people learned to readnewspapers for the first time.As his daughter,I know what education means to the people,especially those without it.After generations of hardwork,China has come a long way in education.I myself benefit a lot from that progress.Otherwise I would never havebecome a singer and a professor of music.Many years ago my father made a small difference in his village.Together we can make a big difference.I wasonce asked about my Chinese dream.I said I hope all children especially girls can have access to good educationThank you very much.1-5 ABACA 6-10 ABCBB 11-15 ABAAB 16-20 BCCBA英语第2页(共7页)
4o.E。根据设空处前面的When children participate in...generosity and humility可知,如果节日期间孩子们参与向贫困群体捐赠或送礼物的活动,他们还能学会与人分享和关爱他人,了解慷慨和谦逊的重要性。£项“同时他们也能学会对自己所拥有和收到的东西心存感激”与上一句并列,符合语境。thankful与设空处前面的generosity呼应。【词汇链接】1.delicacy:佳肴2.humility:谦虚语言运用第一节主题语境:人与自我一一做人与做事本文是记叙文。美国马里兰州的一名业余无线电爱好者帮助拯救了因飓风受困于佛罗里达州萨尼伯尔岛的人们。41.C。根据radio、tuned in to several networks和news on Hurricane lan可知,Klonin收听无线电中的一些频段,关注着有关飓风伊恩的新闻。follow意为“密切注意”,符合语境。42.B.hobby and service that people all over the world use to talk without the Internet orcell phones可知,业余无线电是一项受欢迎的爱好和服务。世界各地的人们在没有互联网或手机的情况下使用这项服务进行通话。43.D.根据went to a shop where his car、bill和选项可推知,Klonin的车在那家店维修。service意为“检修,维修”,符合语境。44.A。当Klonin结账时,他和服务顾问Aly Ruiz闲聊起来。settle意为“结算,结清”,符合语境。45.B。根据made small talk和两个that后的内容可知,Ruiz向Klonin诉说了她妹妹的一些情况。share意为“诉说”,符合语境。46.C。根据she hadn't heard from Kelsey in four hours可知,Ruiz有点担心,因为她已经四个小时没有收到妹妹的消息了。47.A.I've been ..some nets all morning.Some of the emergency operation centers arelistening too可知,Klonin说自己一上午都在听无线电,一些紧急行动中心也在监听。listening在文中多次原词复现。48.B.根据Let me get through a message that some people might need和上段中提到的Kelsey失联的内容可知,Klonin提议把有人可能需要帮助的信息传递出去。49.D.Ruiz readily supplied all the needed...including the number of Kelsey's satellitecommunicator可知,Ruiz毫不迟疑地提供了所有需要的信息,包括Kelsey的卫星通信器的号码。50.B。5l.A。根据Klonin began his drive home and during the.Ruiz texted him,saying hersister had.using the satellite communicator可知,在Klonin开车回家的途中,Ruiz发来信息说她妹妹用卫星通信器(和她)联系了。52.C。根据上文提到的Hurricane lan、her sister Kelsey was on Florida's Sanibel Island、hadn'theard from Kelsey in four hours可推知,Kelsey和另外九人被困在了萨尼伯尔岛上。53.D。根据After returning home,Klonin got on the radio and…all of Kelsey's information可知,到家后Klonin打开无线电并将Kelsey的信息传递出去。54.D。根据The authorities in Florida made..with Kelsey and all people were rescued可知,佛罗里达当局与Kelsey取得了联系,所有人获救。55.C。根据They tend to help people far away可知,Klonin说业余无线电爱好者关心(别人),会帮助远方的人们。
停顿00'02"例如:现在你有5秒钟的时间看试卷上的例题。停顿00'05"你将听到以下内容:M:Excuse me.Can you tell me how much the shirt is?W:Yes,it's nine fifteen.停顿00'02"你将有5秒钟的时间将正确答案标在试卷上。停顿00'05"”衬衫的价格为9镑15便士,所以你选择C项,并将其标在试卷上。现在,你有5秒钟的时间阅读第1小题的有关内容。停顿00'05"(Text 1)M:I need to get Tom something for his birthday.Maybe a toy bear?W:He's far too old for that now.He is interested in astronomy.I got him some books to readat Christmas.Maybe you could get him a telescope to observe the sky.(Text 2)M:Sorry,Bella.I thought it was you who broke my pen yesterday,but I didn't know it wasMom's fault until she told me today.W:What?I didn't know about it.(Text 3)W:Shall we go at a quarter past three?M:No,let's go at a quarter to three.(Text 4)M:Hello,Lucy.Nice meeting you here.W:Yes,it's really a surprise.I posted some clothes just now and I plan to go to the bookstore.M:I just came out from the supermarket.I have to go now.We can have a nice chat nexttime.(Text 5)M:Where shall we go on holiday this year?W:Why don't we take a train down to the seaside?Or we can borrow my dad's car?M:Going to the seaside is a great idea,but I'd like to fly there to save time.第一节到此结束。第二节听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选【高二英语·参考答案第2页(共5页)】·23-493B·
形:中业有Dear editor,nwit五少u。以必ut my opihins4以outtreditionsl Chinest culture.I think t nete necesyfr w bo pntece and niherit it.Here are fome reason3.ny,心one时ea(ent(t2a6an1hhey&h6 e dione Chnee c6e心e为n6 ty te devementou Count and t cen prou'se pirted mtrvetsn力Chinese conor.eno5,t6eem心y(slockins evenis.tyonsh whick we cos leora fone uschd thisto made onr cuntry devebp me jaiily.Loe ine lonti力rte r dacs hty,人6it mey nele w ibogser and lencht our sroud.I hope Chiese svernment and ditizon,jo then75ho时n6ec6onn人hene iradio(C6,eacolere,wehn(ma以econ公.6 ms and ef6名carcy it frward%J,LHua
讲三步一体高效训练灯记Deeply moved by what she said,Madison held the lead rope tightly in her hands.答案:One possible version:Lucy's present was the very last to be opened.Worrying that it would ruin the party,Madison grabbed the presentunwillingly and tore open the gift-wrap paper.Inside was a delicately hand-made lead rope!Shocked,she widened hereyes,covering her hands over her mouth."It's a lead rope for your horse Star.I made it by myself!"Madison pulled itout of the box and placed it on her lap,amazed at its beauty.Lucy added,"I heard you talking about your horse atschool.That's when I got the idea to make you a lead rope.Deeply moved by what she said,Madison held the lead rope tightly in her hands.It was,by far,her very favoritebirthday present of the day.She suddenly felt so bad because she had been so mean to Lucy.With tears in her eyes,sheblinked hard to fight them back,feeling a mixture of regret and gratitude."Thanks so much for this lead rope.I loveit!Would you like to join us and be our friends?"Lucy nodded cheerfully.Madison put her arm around Lucy's shoul-ders,both smiling.With applause and laughter echoing through the house,Lucy joined the other girls to enjoy the par-ty.25【24新教材·ZCYK,英语-BSD-选择性必修第二册-Y】
》类型4读后续写阅读下列材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Passage 1原汁原味外文素材(新考法I创设真实情境·日常生活)Once in a toy shop,there was a little checkered(有toy rabbit.It had a soft,yellow and white body,a pretty pink nose and big eyes.No one knew just how long the checkered toy rabbit had been sitting there alone on theold shelf.But it must have been there for months,because by the time the little girl cameinto the shop to buy a toy rabbit,.the checkered toy rabbit had gotten creased(有折痕的)and very dusty.The little girl walked up and down the shelves of the shop,looking for just the "right"toy rabbit for her baby sister.It was very important because it was for her baby sister'sbirthday.So the little girl looked very carefully at every single toy rabbit.She picked out the one that she thought was very cute,but put it right back on the shelfbecause it was too expensive.All she had was a few dollars,which had taken her a wholeyear to save up.Even though it added up to only $5.00,that was a lot of money for a littlegirl.And all she wanted to do with the money was to buy a present for her baby sisterHowever,$5.00 was still not enough to buy any toy rabbit in the shop.So she wentover to the store owner and said,"Sir,could you please help me find a toy rabbit for mybaby sister?I only have $5.00,but all toy rabbits in your store are much more than that!"The shop owner looked down at the little girl with the big sad eyes and said,"Well,wereally don't have any bunnies that cost $5.00.The little girl cried,wiping her eyes with herhandkerchief,and walked out of the shop sadly.注意:1.续写词数应为150左右;2.请按如下格式在相应位置作答。Paragraph 1:“But wait,”said the store owner.Paragraph 2:The little girl walked home happily with the toy rabbit in her arms.175
衡中金榜·高一假期必刷题英语行;C.fell跌落、摔倒;D.went去。9,D考查形容词词义辨析。句意:我mile”也是提示。故选D。由上文的“Someone pushed him”和下一击,他的鼻子就流血了,教室里安静14.B考查名词词义辨析。句意:在我文的“hurt my foot quite badly”可知,了下来。A.angry生气的;B.们跑步的过程中,我看着他,血液仍有人推他,因而伤到了作者的脚,可得anxious焦虑的;C.excited兴奋的;然从他的鼻子流出来,他的体重使他出他撞到了作者。故选C。D.quiet安静的。由下文的“No one减速。A.failure失败;B.weight体4.D考查动词词义辨析。句意:全班dared to say a word..”可知,此时教室重;C.shame耻辱;D.feet脚。由上都在看,我要么一笑置之,要么和他打里无人说话,很安静。故选D。文的“He was at least fifty pounds架。A.waiting等待;B.singing唱l0.D考查动词词义辨析。句意:他看overweight..”可知,男孩很胖,因为他歌;C.listening听;D.watching看。到我们在打架,就让我们去到操场的体重,他跑不动。故选B。由上文的“he3_on me and hurt上。A.crying哭;B.arguing争论;l5.D考查动词词义辨析。句意:在我my foot quite badly'”可知,他撞到了作C.talking说话;D.fighting打架。的余生中,我从来没有向别人挥动拳者,还伤到了作者的脚,此时全班都在由上文语境和关键词“fight”可知,作头。A.held举办;B.gave给;C看事件如何发展。故选D。者和男孩在打架,老师看到他们正在lent借出;D.raised举起。由上文的5.A考查动词词义辨析。句意:全班打架的场景。故选D。"It hurt me that here was a person,都在看,我要么一笑置之,要么和他打11.A考查名词词义辨析。句意:他面not all that different from myself.I架。A.laugh笑;B.pay支付;C.put带微笑地跟在我们后面,说道:“我希no longer saw Matt as fat.(我很伤放;D.take带走。由本处的“either望你们两个孩子一起出去,牵着对方心,这里有一个人,和我没什么不同。5it off or have a fight with的手跑完这一英里。”A.smile微笑;我不再认为马特胖了)”可知,针对这him”可知,针对这件事,作者有两个选B.sadness悲伤;C.,puzzle谜;D.次打架事件,作者感悟人都是一样择,要么是和男孩打架,要么是选择原surprise惊讶。由老师说的话和下文的,作者对打架感到后悔,因此再也谅、一笑置之。故选A。的“The room broke into laughter.”没有向别人挥动拳头。故选D。6.B考查名词词义辨析。句意:为了可知,老师的处置方法很有趣,老师必刷题(二)》保住面子,我选择了战斗。A应该是面带微笑地说。故选A。promise承诺;B.face脸面;C12.C考查形容词词义辨析。句意:我必修第一册UNIT 2balance衡;D.courage勇气。由上们俩开始觉得有点害羞,但我们走到I.品句填词文语境可知,男孩撞到了作者,让作者跑道上,手拉手地跑了一英里。A.1.destination2.flight 3.source在班上很难堪,可得出作者为保住颜brave勇敢的;B.happy快乐的;C4.accommodation 5.comments面而选择打架。故选B。shy害羞的;D.satisfied满意的。由6.civilization 7.economy8.request7.D考查动词词义辨析。句意:但同上文“二人刚在打架,老师却要二人9.visa 10.sight龄人的压力迫使他打架,不管他喜不手拉手跑步”和上文的“The roomⅡ.单句语法填空喜欢。A.brought带来;B.turned转broke into laughter.”可知,二人现在1.application 2.official 3.economic向;C.changed改变;D.forced迫使。很害羞。故选C。4.extremely 5.amazement 6.narrowly由上文的“He said he didn't want to.”13.D考查固定短语辨析。句意:我们7.recognized8.admirable 9.detailed可知,男孩不想打架,可得出他是被迫俩开始觉得有点害羞,但我们走到跑l0.that打架。故选D。道上,手拉手地跑了一英里。AⅢ.完成句子8.B考查名词词义辨析。句意:我一shoulder to shoulder肩并肩;B.face1.to apply for the job击,他的鼻子就流血了,教室里安静了to face面对面;C.arm in arm臂挽2.People are amazed at下来。A.thought想法;B.hit打、臂;D.hand in hand手拉手。呼应上3.make an arrangement for击;C.suggestion建议;D.dream梦文“I want you two boys to go out4.want to pack up想。由下文的“I bloodied(弄出血)there and run that mile holding each5.staying at the old castlehis nose”可知,作者弄的男孩的鼻子other's hands.”老师让二人手牵手跑6.until I see Alice出血了,可得出作者打了男孩一下。步,下文的“I was forced to go hand-W.单元语法故选B。in-hand with someone for only one 1.is leaving for 2.are playing/are70
绝密★考试结束前浙江省A9协作体暑假返校联考高三英语试题卷命题:桐乡一中王慧娟磨题:慈溪实验高级中学阮红梅桐乡凤鸣高级中学庄俊伟校稿:沈叶飞考生须知:1.本试卷分第I卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)。满分为150分,考试时间为120分钟。2.请用黑色签字笔将学校、班级、姓名、考号分别填写在答题卷和机读卡的相应位置上。第I卷(选择题部分)第一部分:听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题纸上。第一节:(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What is the weather like?A.RainyB.Windy.C.Sunny.2.What did the man do yesterday evening?A.He made a short video with his brother.B.He read an article the woman wrote.C.He wrote a new blog.3.Where are the speakers probably?A.At home.B.At a restaurant.C.At the cinema.4.How is the woman probably related to the man?A.His colleague.B.His teacher.C.His wife.5.When will the man have to leave?A.1:40p.m.B.1:25p.m.C.1:15pm.第二节:(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What does the woman think about the trees?A.They are typical of China.B.They make good medicine.C.They seem very old.7.What will the speakers do next?A.Pick some leaves.B.Go to a doctor.C.Visit a temple.听第7段材料,回答第8至10题。8.In which season was the man born?A.Spring.B.Summer.C.Winter.9.What event is the man going to celebrate?A.His birthday.B.His new job.C.The New Year.浙江省A9协作体暑假返校联考高三英语试题卷第1页共8页


