• 江西省2023届八届级第一次阶段适应性评估[R-PGZX A-JX]数学(R)试题

    秘密舟启用前"7.若函数f(x)=sinx cos3x,则下列说法正确的是A,f代x)是偶函数巴蜀中学2022届高考适应性月考卷(十)B.f代x)的最小正周期是T数学C)在区间-牙单洞滤增注意事项:D.代)的图象关于直线x=对称1.答题前,考生务必用黑色碳素笔将自己的姓名、准考证号、考场号、座位号在答题卡上8.骑自行车是一种能改善心肺功能的耐力型有氧运动,深受大众喜爱.如图1所示是某一型号填写清楚自行车的面结构示意图,已知图中自行车的前轮圆A,后轮圆D的半径均为3,△ABE,2.每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,用橡皮△BE,△D均为边长为4的正三角形,设点P为后轮上的·点,则在骑动该自行车的过擦干净后,再选涂其他答案标号.在试题卷上作答无效·程巾,AC·P的最人值为3.考试结束后,请将本试卷和答题卡一并交回.满分150分,考试用时120分钟A.12B.24一、单项选择题(本大题共8小题,每小题5分,共40分.在何小题给出的四个选项中,只有C.36一项是符合题目要水的)D.481.已知集合A={xl2x

  • 高考语文现代文阅读复习

    B.C.一一、百于可文、客环纹细节的点缀下,整个窗户线条流锅,匠心強头7人居环境轻松灵动。3日》下列修改最恰当的一项是()(3分)在花心、格子等几何纹、套环纹细节的点缀下,使整个窗穴线条流畅,匠心独具,增添了人居环境轻松灵动的感觉。D.整个窗户在花心、格子等几何纹、套环纹细节的点缀下,线余流畅,匠心独具,增加了人居环境轻松灵动的感觉。18.人居环境轻松灵动的感觉。依次煩入文中横线上的词语,全都恰当的一项是(A在花心、格子等几何纹、套环纹细节的点缀下,整个窗户线条流畅,匠心独具,增添了点睛之笔B.点睛之笔千姿百态中娇百态朦朦胧胧)(3分)C.生花妙笔千姿百态模模糊糊历经沧桑D.生花妙笔19.千娇百态模模糊糊饱经风霜朦朦胧胧历经沧桑文中画横线处主要使用了什么修辞手法,请简要分析手法及其表达效果。(5分)饱经风霜(二)语言文字运用1(本题共2小题,9分)每个人都有自己的碳足迹,概念以形象的比喻,说明了(它是以二氧化碳为标准计算的每个人的温室气体排放量。这个石能源而直接排放的二氧化碳;除了留下第一碳足迹外,日常生活中,消费产品也会间接排放)。一个人的碳足迹①:第一碳足迹是因使用化二气化碳,比如消费一瓶瓶装水,也会因它的生产和运输过程中的排放而留下第二碳足迹。常规自然能源都含有碳元素,②,他的碳排放就越多,碳足迹也越大。通过专门工具实测和计算出自己的碳足迹及其由来,清楚哪些生活方式在产生碳足迹后,国一。使用节能灯、空调设定26℃,购买绿色环保家电,选择公交或拼车,购买本地食品等,碳足迹的方法。一20。下列填入文中括号内的语句,衔接最恰当的一项是(都是简使易行的减小A.我们每个人都在温室气体中不断增多地留下了自己的痕迹。)(3分)B。不断增多的温室气体中留下了我们每个人的痕迹。C.我们每个人都在不断增多的温室气体中留下了自己的痕迹。D.温室气体中留下了我们每个人不断增多的痕迹。21.请在文中横线处补写恰当的语句,使整段文字语意完整连贯,内容贴切,逻辑严密,每处不超过15个字。(6分)四、写作(60分)22.阅读下面的材料,根据要求写作。2022年4月16日,神舟十三号载人飞船成功着陆。神舟十三号搭载三位航天员瞿志刚、王亚、叶光富入驻天宫183天,刷新了中国航天员单次飞行任务太空驻留时间的纪录。航天员出舱时,我们能看到的,只是他们微笑的脸庞和淡定的一句:“我已出舱,感觉良好。”实际上,他们不仅要经受住地面的严苛训练,还要承受起太空中“强烈的脑晕骨头变脆惑官障得”等常人难以忍受的生理心理的极限压力,甚至是返航时的“生死危机”!曾有记者问杨利伟:“如果神舟五号再来一遍,还愿意吗?”他说:“就算付出生命,去实现一个民族的梦想,也是值得的。“航天精神”犹如奋进的号角,激励着中华儿女在人生袱的征程上蹲波斩浪、不断向前。复兴中学校团委将举办主题为“弘扬航天精神,争做有为青年”的演讲比赛,请你以该校高三学生的身份,写一篇演讲稿。要求:结合材料,自选角度,确定立意,自拟标题;切合身份,贴合背景;不要套作,不得抄袭,不得泄露个人信息;不少于80字。语文试题第8页共8页

  • 衡中同卷2024高三一轮复习周测卷(小题量) 全国版十四语文答案

    国家林业和草原局、民政部,国家卫生使康委黄会、国家中医药管理局联合印发《关于促进在材特三:林康泰产业发展的意宽》。意见指出,众林康养产业发展要坚种生态优化、回地制宜、科学开发、创与引须、室领之圣五项基本原制,提4“斯航创规式”通威舟与礼会资本合作(P)分式支持引导色管你校发展众林康养产业。各地可织常追立欢府引子基金,以融资担保,货款贴息、项日奖补等方人,大力培言在补康养龙头金业,数刷黄国地区发展在林康养产业,据了解,2019年金四已有2?个省区市免方开展了林康养基地建设,有效候进了当地产业发展,推功了乡村排兴和(摘端自郭香五《到2035年全国遮留家在林康养基地1200处》,“析华网“2019年3月13日)精准从英。4.下列对材料粗关内容的理解和分析,怀正明的一项是(人作为人类文明的摇篷,森林具存得天独厚的医疗功效,能满足民众日益强烈的回归自然、追求健康的需求,森林廉养日益受到公众的欢迎。B.森林康养依托森林生态环境,利用景观、食药、文化湾资源,融合医学、养生学,开展保健养生、康复疗养、健康养老等服务活动。C世界上第一个森林浴基地产生于十九世纪四十年代的德国,德国先后建立了三百多所森林疗养基地,并且创建了“库乃普疗法”。D.裁至2019年,中国己有27个省区市先后开展了森林康养基地建设,有效推动了乡村振兴和精准扶贫,计划到2035年建设国家森林康养基地1200处,5。下列对材料相关内容的概括和分析。正确的一项是(A由于森林及其资源赢威对人类生理与心理有重要的养生保健功效,在政附相关部门的推动下,森林康养这一服务活动应运而生。B,森林康养在世界上的一些国家蓬勃发展,如森林康养已融入美团国民生活,年接待游客人次众多,日本对森林康养己全面实行网络化管理。C,森林康养在世界范围内进入快速发展阶段,但全球森林生态扩建资金缺口巨大,亟需实施林业补贴以及发展绿色金融产品、碳排放交易等。D,2014年起,我因相关政府都门积极引导森林康养。森林养生发展,用以提高森林多功能利用水、扩大森林旅游生态产品供给。一6,如何有效推动我国森林康养快速发展?谢结合文本简要说明。(三)文学类文本圆读(本愿共3小题,15分)阅读下面的文字,完成79题,学舌的路斯七杂我张朋友合办了一个厂,厂子和仑年福着一道卷子,叶窝要留人看管,我机给在老家的老至打电话说:“你来帮我看仓库,我年月给你开三千块线工责。”老多坐长逢车过来,见面说说:“老子不要你的钱。”他的理由是,加果拿了衣的钱,就是在给我打工,成了儿子的手下。而不要工黄。性质依旧是老子在警儿子解决问题。老爸年轻时在部队工体,转业后被分配到机关,一直干到追体。这种在小县城四八稳、报基深厚的人生,给T他点一切的自信,光养时衣这个儿于,他总想花我压住。我小时候还行,大学毕业后,对于我在西安的工作他染婚的不出建载性多见,就在电语里发牌气,说我连个国营学位都是不去,说我的取位多年每不见提升,说表横不住钱拿这些米证明我当年没听他安排是错误的。

  • 衡中同卷2024高三一轮复习周测卷(小题量) 全国版十四英语答案

    【语篇导读】本文是一篇记叙文。在“我”养育两个孩子的过程中,“我”的朋友给予了“我”极大的帮助。虽然她去世了,但是“我”一直思念着她。21D根据后文她对“我”两个孩子无微不至的照顾可知,她是一个细心照顾别人的人。22.A根据空后的we didn't talk to each other可知,最初我们没有交流。23.B根据最初的谁也不说话到后来的亲密无间,因此我们的友谊增长了。24.A根据She was nearing fifty years of age可知,我们年龄上差距很大。sy是查ba25.A根据空前的had nothing to do可知,年龄上的差距与我们的友谊没有关系。have nothing to do with“与…没有关系”,为固定搭配。26.D根据空后的to our other neighbours可知,她把“我”介绍给其他邻居。小接:船卜G女)女藏27.A根据空后的on how to take care of myself可知,她给“我”提出建议。28.D根据When I was pregnant with my first daughter可知,她对“我”未出生的孩子也提出如何照顾的建议。29.B根据My husband,a doctor,was very busy可知,“我”丈夫作为医生,很忙,经常上夜班。完,30.C根据I wouldn't be lonely可知,她经常让她的女儿来陪伴“我”。31,A根据空后的to a nearby nursery school可知,她帮助“我”的女儿入学到附近的托儿所。慎龄:齿32.C根据空后的tog0 to a faraway school可知,她说“我”的女儿太小了,不能去太远的学校。量输,意33.D根据空前的the school bus可推知,在那里校车把“我”女儿接上。pick up在这里的意思是“用车接”。34.B根据空后的at the stop to bring her back可知,她又出现在车站接女儿回来。,i03lE5通35.A她照顾了“我”第一个女儿,她也照顾了“我”第二个孩子。36.A根据空后的shopping or visiting relatives可知,此处指“我”外出购物或者探亲访友。37.C根据空前的to look after可知,她帮“我”照看“我”的两个孩子。i38.B根据空前的tolerate可知,对于“我”两个孩子的淘气,她很能容忍。039.D根据me with an angel可知,此处指生活给“我”提供了一个“天使”。40.D根据前文的when she is dead可知,虽然她已经去世了,但是她仍然活在“我”的心中。oeon第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填人1个适当的单词或括号内单词的正确形式。In a diving competition,Quan Hongchan from China set the 10m platform final alight with three 10s.The perfect Quan,only 14 years old,41(bare)made a ripple()as she surged()ahead with ascore of 466.20.Teammate Chen Yuxi won silver,more than 40 points back on 425.40,with Melissa Wu ofAustralia 42 (three)on 371.40.But the final belonged to Quan,who was thrilled and amazed in equalmeasure 43 (take)an unforgettable diving gold.It was a fantastic performance from a young but 44 (excellence)diver who has only recently burst ontothe scene,but will surely provide some of the impressive images of the Games.45 hero of Tokyo and the newOlympic champion was the star of the show 46 a thrilling afternoon at the Tokyo Aquatics Centre.Quan spoke after the final about how she had felt in 47 was the most important competition of her life.Yet despite her young age,it seems that she didn't feel any pre-finals anxiety."I 48 (be)a little nervous inthe competition,but not very,just a little bit,"she said.Quan also shared how she 49 (celebrate)her win.She said,"I want to eat a lot of delicious foodtonight!"And when 50 (ask)about her favorite food,she said she felt like eating latiao(a popular Chinesespicy snack)the most.【语篇导读】本文是一篇新闻报道。文章主要讲述了跳水运动员全红婵在奥运会上的精彩表现以及对她的采访。4l.barely考查副词。修饰动词made,应用副词barely,作状语。o:hem42.third考查数词。此处表示“第三名”,应用序数词third。ges43.to take考查非谓语动词。分析句子结构可知,take在句中应用非谓语动词形式,符合sb.十be十形容词十to0dosth.结构。44.excellent考查形容词。修饰后文名词diver应用形容词excellent,作定语。45.The考查冠词。hero此处为特指,应用定冠词,且句首单词首字母要大写。0dt·79·

  • 衡中同卷2024高三一轮复习周测卷(小题量) 全国版十四政治答案

    发点和落脚点,申请加人DEPA,符合我国深化改革和扩大开放的战略,也有助于与各成员加强数字经济领域合作、促进创新和可持续发展。(3分)

  • 衡中同卷2024高三一轮复习周测卷(小题量) 全国版十四历史答案

    工T知识巩固原创卷(四)BCDBA1.【答案】B题意在考查考生对儒家思想形成的了解,儒家思想是【考点定位】先秦土地制度的变迁是高考的主干知识,本在对中国古代思想的继承和发展的基础上形成的。题意在考查考生对井田制日渐瓦解、土地私有化过程及考查考生获取和解读信息、调动和运用知识、描述和新阶级产生的了解。考查考生获取和解读信息、调动和阐释事物的能力。落实唯物史观、时空观念、史料实运用知识、描述和阐释事物、论证和探讨问题的能力。落证、历史解释、家国情怀的核心素养。实时空观念、史料实证和历史解释的核心素养。【全能解析】由材料可知,孔子主张统治者要“爱人”【全能解析】由材料可知,在西周中晚期,存在小块土定程度上反映了对人的重视,该思想继承和发展了地个体经营的情况,说明当时有不少的自耕农民,故西周以来重民重人的思潮,故A项正确;孔子虽然主B项正确;材料并不能证明宗法制走向了瓦解,疏远的张统治者要“爱人”,但是并不能表明孔子代表的就是宗族成员对宗子承担义务,表明依然有依附性,故下层百姓的利益,故B项错误;孔子的“仁”的思想在A项错误;当时井田制尚在瓦解的进程中,故C项错当时并不能反映统治者的现实需求,春秋时期统治者误;材料反映了个体生产情况的存在,但是无法反映的现实需求是富国强兵,故C项错误;材料对儒家土地的利用率,故D项错误。“仁”的解释是“爱人”,但是未表明“仁”的终极目标是【超级链接·趋势】先秦时期经济史考查的一般是农什么,故D项错误。业方面的内容,主要涉及土地制度的变迁,农业生产【超级链接·趋势】先秦时期思想史考查的一般是诸力的进步,小农经济的形成。子百家思想,不但要关注百家具体思想的内容,更要2.【答案】A特别关注百家思想的来源,这样便于更深刻地理解中【考点定位】春秋战国思想是高考重点考查的内容,本国传统思想的源流。历史·答13

  • 成都石室中学 2022-2023学年度下期高2023届入学考试理科语文答案

    1下列关于原文内容的理解和分析,不正确的一项是(3分)人文艺记录、反映历史,它天具有察种历史气质,这决定了文艺创作要树立大历史观,。8树立大历史观,就是要透过规象看本质,准确有力地刻画和呈现历史进程和世道人心,C文艺作品体现了艺术家的主现能动性,正确的历史观对优秀文艺作品的创作影响极大。D大历史度文艺创作,既可表现重木亭件、重要人物,也可从小切口写出大气象、大境界2下列对原文论证的相关分析,不正确的一项是(3分)A文章从文艺的历史气质入手,面“树立大历史观”的论题:简明栀要,观点鲜明。B文章列举施耐庵和命万春对宋江形象的不同塑造,对比论证正确的历史观的重要性。C针对有意消解对历史严肃性等不良现象,作者进行了有力歌斥,并提出了整改办法。D.本文主体部分先阀述核心概念,再彰显其价值,然后进行辩证分析,论证全面深刻。3根据原文内容,下列说法正明的一项是(3分)A只要以宏霄的眼光观察对象,闲穿历史和现实底蕴,就能获得高脆远骗的境界和效果。B施耐庵组有正确的历史观,才把宋江等人写成英雄好汉,创作出《水济传》这部名著。C自提出树立大历史观以来,“戏说历史”类的文艺作品都被当作污垢清除殆尽。D.身处百年未有之大变局的时代让广大文艺家更加心明眼亮,创作出精品力作是历史必然。(二)非连续性文本阅读阅读下面的文字,完成完成4~6题,材料一:森林是人头文明的编其。现代丹学逐渐证实,森林及其贡源环境桌就对人美生理与心理有重要的春生保纯功致。同时,随着国民经济的发展,民众回归自然、追求能康的需求念发得烈。森林康养这一释煮心理压力、愉悦身心、提高身体机能的生活方式也越来越受到公众的欢迎。麻林康养图指以森林生态环境为基础,以促进大众健康为目的,利用森林生态贡源、景观资源、食药贡源和文化贡源,并与医身、一养生学有机融合,开展保健养生、康复疗养、使康养老的服务活功,子在19出0年代,德国试在已特·成利斯赫思镇创立了世界上第一个森林浴基地,并先后建立了350处森林疗养基地,创建了自然环境与人体健康和谐发展的“库乃普疗法”。在美国,森林康养己经触入国民生活,这一产业年赛特游者8多亿人次。日本林野厅于1982年首次提出将森林浴纳入健康的生活方式。藏至目前,日本共认定了5处“森林疗法基地与步道”,实现了网络化管理。我国的森林康养发瑞于2014年,国家林草局将引导森林康养、森林养生发履作为提高森林多功能利用水、扩大森林旅游生态产品供给的重要举措,开晨了一系列工作。八(摘编自程希《森林康养产业迎来重大发展机还》,《光明日报》2021年7月17日)材料二:尽管森林康养在世界范国内进入到快速发展阶段,但据统计,日前全球在森林生态保护上的黄金缺口达7000亿美元。“这个资金缺口应该有一个签会解决方案,包括林业补贴、绿色金融产品、碳持放交易等。如果有更多的全业、往会组织、政府和个人参与到森林的保护和设中来,我们就能爱剂充分地发挥大自然的潜力。”大自然保护协会亚太区董事总经理麦戈德里克牛于。在我国,在林康养的巨大社会玄求和贡源供给严重不是一个变出盾,“一床难水”的局面日是扩大:同叶,政袭供路他重不足,森林廉养的融资能丸远英不能满足去际需求。为了协同推进金四森林康养亚的陕建发展,2021年6月,国务院办公厅印发《关于科学绿化的指学意见》,明确提出要现图提升绿化质量和成效,采取有偿方式,合理利用因有森林壹源、草原青添及景观青添,开服是态旅游和森林康养,提高林草资源的综合效丝。可以预见,在市场需求与国家政策的双重维化下,森补康养产亚得会迎来重大发景机西。(病编自吕慎《森林康养:境代版“归隐林泉”来了》,《明日》2021年7月17日)

  • 成都石室中学 2022-2023学年度下期高2023届入学考试理科理数答案

    l7.E根据本段首句Make lifestyle changes和空后内容可知,E项切合本段主旨,符合语境。al8.A根据本段中的Studies have shown that regular exercise relieves symptoms of everyday anxiety and alsohelps to treat anxiety disorders..可知,本段主要讲述运动可以减轻压力,A项符合本段主旨。[l9.F根据空前Take at least ten minutes during your day to practice a hobby which brings you peace,可知,F项对爱好进行了列举,与上文衔接紧密。20.G Giving yourself alone time to deal with your anxiety will help you to overcome it in the long run.可知,要留出给自己的时间,故G项符合语境。且schedule为原词复现。第二部分语言知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填人空白处的最佳选项。I was very young when I got married and came to live in a quiet street where there were sets of four houses.Ilived on the first floor and the ground floor was inhabited by one of the most 21 ladies I have ever comeacross.22,we didn't talk to each other,but slowly and steadily our friendship 23.She was nearing fiftyyears of age,but this 24 in our ages had nothing to do 25 our friendship.She taught me to cook fantasticdishes and 26 me to our other neighbours.When I was pregnant with my first daughter,she gave me good solid 27 on how to take care of myselfand my 28 child.My husband,a doctor,was very busy and often had night 29.On such nights,my dearfriend would send her daughter to give me 30 so that I wouldn't be lonely.She was the one who got mydaughter 31 to a nearby nursery school,saying she was too 32 to go to a faraway school.After two years,I was pregnant with my second baby.My friend took care of the elder one by taking her tothe bus stop from where the school bus would 33 her up and later she was again 34 at the stop to bringher back.My second baby was 35 looked after,given baths and so on by my dear friend.Whenever I had to36 shopping or visiting relatives,the good Samaritan was always there to look after my 37,feed them,give them baths,put them to sleep and tolerate their 38.Now,when she is dead,I can't help thanking life for 39 me with an angel who still lives in my 40.Iam proud to acknowledge the fact that she was more than a mother to me.21.A.interestingB.pleasantC.instructiveD.caring22.A.At firstB.In factC.After allD.In total23.A.disappearedB.grewC.changedD.improved24.A.differenceB.achievementC.opinionD.number25.A.withB.forC.aboutD.on26.A.sentB.tookC.helpedD.introduced27.A.adviceB.thoughtC.pictureD.speech28.A.healthyB.unknownC.beautifulD.unborn29.A.classB.dutyC.operationD.party30.A.moneyB.booksC.companyD.fun31.A.admittedB.treatedC.curedD.taught32.A.cleverB.lazyC.smallD.stubborn33.A.bringB.takeC.addD.pick图34.A.gladB.presentC.worriedD.upset35.A.alsoB.evenC.everD.already36.A.go outB.stop byC.move aroundD,settle down太《37.A.parentsB.petsC.kidsD.gardens张38.A.questionsB.naughtinessC.offersD.plans39.A.punishingB.thankingC.tellingD.providing40.A.roomB.storyC.familyD.heart·78·

  • 成都石室中学 2022-2023学年度下期高2023届入学考试理科文数答案

    15.What is the author's attitude towards Organic Valley's initiative?A.Worried.B.Doubtful.C.Ambiguous.D.Positive.【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了Organic Valley公司不仅使用可再生能源,而且该公司还致力于帮助世界各地的农民降低能源成本。l2.A细节理解题。根据第一段最后一句So even if recent studies suggesting it's possible to cut methaneemissions 80%do turn out to be accurate,there's still a very long way to go for most cattle farming to getanywhere close to truly net zero.可知,第一段表明对于养牛业来说,达到零排放是不容易实现的。l3.B细节理解题。根据第二段第二、三句话It made headlines in20l9 by going 100%renewable.Now thecompany is expanding on that tradition by starting a major loan initiative to help its farm suppliers adoptrenewable energy too.可知,Organic Valley的传统是使用可再生能源。l4.C,细节理解题。根据倒数第二段最后一句话In addition to the environmental benefits,we're eager to helpfamily farmers throughout the world to lower their energy costs..可知,Organic Valley的方案主要是要帮助农民降低能源成本。l5.D观点态度题。根据最后一段The world is not short of...pushes the rest of the industry in this directiontoo.可知,作者对于Organic Valley公司的方案的态度是积极的。td第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How to Deal with AnxietyAnxiety is an emotion that everyone experiences from time to time.It's natural to feel stressed before aperformance or an exam,or even during a particularly busy period.16 If you notice yourself experiencinganxiety for a long period of time and you can't seem to kick it,a closer examination of this may be beneficial.Thefollowing advice may help reduce your anxiety levels.Make lifestyle changes.17 It sounds simple,but changing what you eat daily can have a huge impact onyour anxiety levels.Try replacing ice cream and cookies with fruit and vegetables.18 Studies have shown that regular exercise relieves symptoms of everyday anxiety and also helps totreat anxiety disorders.Running or biking as well as weight training and other muscle-building exercises all servethe purpose of reducing anxiety.Do something you love.Oftentimes anxiety builds up when you don't get a chance to escape from life'sproblems.Take at least ten minutes during your day to practice a hobby which brings you peace.19 Duringthe times when you are doing your favorite things,make a conscious decision to avoid thinking about yourstressors.Removing them from your thoughts will allow you to enjoy your activity much more.Don't overwhelm()yourself.If you keep a busy schedule,bring work back with you from the office,and worry about perfecting your school papers,you're overwhelming yourself and creating more anxiety than isnecessary.20 Giving yourself alone time to deal with your anxiety will help you to overcome it in thelong run.A.Try exercises that relieve anxiety.B.Try taking a new class that interests you.C.However,anxiety itself is more than "stress".D.Try going to bed early every day and you'll feel better soon.E.Eliminate anxiety-inducing food or drink from your diet.F.This may be reading,sports,playing music or art.G.Keep a schedule of your necessary activities and cut everything else out.【语篇导读】本文是一篇说明文。文章介绍了一些缓解焦虑的方法。l6.C根据该空前句It's natural to feel stressed before a performance or an exam,or even during a particularlybusy period.If you notice yourself experiencing anxiety for a long period of time and you can't seemto kick it,a closer examination of this may be beneficial.可知,此空为这两句的过渡句。C项符合语境,进一步解释焦虑本身不仅仅是“压力”。·77·

  • 成都石室中学 2022-2023学年度下期高2023届入学考试理科英语答案

    【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了研究人员发明的一种金鱼眼浮标,这种装置可以防止海鸟靠近渔网,从而避免因为被渔网缠住而淹死。国实8.B推理判断题。根据第二段Every year,hundreds of...but those didn't work well..可推断,第二段的主要作用是介绍新的装置被发明的背景。9.A细节理解题。根据第三段中的They made the eyes big enough so that even birds with poor eyesight,such asgeese,would see them.可知,研究人员制作大的金鱼眼是为了确保所有的海鸟都能看见金鱼眼浮标。lO.D推理判断题。根据最后一段中的Over the course of..after they had been removed.可知,金鱼眼浮标的使用降低了海鸟被渔网缠住的风险,而且海鸟也会有意识地避开曾经放置了金鱼眼浮标的地区。由此可推断,金鱼眼浮标是很有效的。ll.C主旨大意题。通读全文尤其是文章第一段has created a type of buoy that has proven to be effective atfrightening seabirds,thus preventing them from getting caught in gillnets..可知,本文主要介绍了研究人员发明的一种防止海鸟被渔网缠住的金鱼眼浮标。DWhen a United Kingdom supermarket chain promised to move its farms to net zero by 2030,it made it clearthat the effort would require working on many different fronts.From energy consumption and land-use change tomethane emissions(甲烷排放),cattle farming comes with environmental challenges..So even if recent studiessuggesting it's possible to cut methane emissions 80%do turn out to be accurate,there's still a very long way togo for most cattle farming to get anywhere close to truly net zero.Organic Valley,when producing milk,might be closer to that goal.It made headlines in 2019 by going 100%renewable(可再生的).Now the company is expanding on that tradition by starting a major loan initiative(贷款计to help its farm suppliers adopt renewable energy too.Created with Clean Energy Credit Union,the $1 million loan fund will deliver loans at below-market rates.Specifically,the funds will be made available to Organic Valley's 1,700 farmer members,and can be used for a varietyof projects."We are focused on a whole systems approach to renewable energy,and I'm excited to launch this energyloan fund.From the farm to the shelf,I see renewable energy playing a bigger role in organic food,said BobKirchoff,Organic Valley CEO."Organic Valley is already helping to protect the environment through organic farming practices,and nowthey're going one step further by supporting the introduction of renewable energy projects for their farmermembers,"said Blake Jones,volunteer board chair of Clean Energy Credit Union."In addition to theenvironmental benefits,we're eager to help family farmers throughout the world to lower their energy costs."The world is not short of examples of farmers innovating in the field of renewable energy.What'sencouraging about Organic Valley's announcement is the idea of a national brand putting its marketing andfinancing weight behind such efforts and,hopefully,creating consumer demand that pushes the rest of theindustry in this direction too.12.What does paragraph 1 indicate about going net zero for cattle farming?A It is not easy to achieve.B.It is common in the UK.C.It is an impractical goal.D.It meets no challenges.13.What is Organic Valley's tradition according to the text?A.Helping farm suppliers.B.Using renewable energy.话6 ebiidse2C.Having a loan initiative.D.Making headlines annually.nd bovo-igoog sd14.What is Organic Valley's initiative mainly intended to do?60129手9于花A.Reform organic farming practices.B.Make use of environmental benefits.C.Help farmers decrease energy costs.ey10灯FsB2b1d6923g99方3v956D.Shrink the group of farmer members.ac ebuidssa g0bing oud bivs-vloog A.O·76·

  • ‹‹ 10878 ››
扫码二维码