首页 最新模拟卷答案
  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。E-hikes make itfor people toride bikes wich mght he y theyr beoing popularAchoice.But which e-bike is right for you?Best Overall:RadRunner 1 Electric Utility BikeAverage Miles Per Charge:45 I Bike Weight:65 pounds I Battery:48 VoltsThis electric bike is ranked best overall because of its practical design and affordability.TheRadRunner is both comfortable to ride and helpful in carrying just about anything.The bike's 750-watt moorBest for Urban users Charge City Electric Bikecharge5 wim sth.挖传蛛人年中helps you move goods and the bike can travel over 45 miles per charge.Average Miles Per Charge:50 I Bike Weight:45 pounds I Battery:49 VoltsThe Citye-bike was designed for city living and storing The tough Coodyear tires,five eve of pedalassist,and push-button throttle()take the sweat out of traveling to work or shopping.When you'redone,the lightweight frame and foldable handlebars make it easy to put away.Best for Mountain Trails:Specialized Turbo Levo CompAverage Miles Per Charge:30 to 40 I Bike Weight:46 pounds Battery:50 VoltsThe best of the higher-end eleetric mountain bikes will ap anyone who likes to challenge.With abattery that's integrated()into the frame,you may not know that you're on an e-bike except whenyou speed up to the hills.Best for Long Distances:Juiced Bikes ScramblerAverage Miles Per Charge:45 I Bike Weight:71.5 pounds I Battery:52 VoltsAre you looking at an e-bike for the long trip?Then the Scrambler might be your new favorite road tripfriend.It is available in two models-the Camp and the City.2Which e-bikecanve the longest ance after one charge?A.RadRunner 1 Electric Utility Bike.B.Charge City Electric Bike.C.Specialized Turbo Levo Comp.D.Juiced Bikes Scrambler.2.What is the character of Specialized Turb Levo Comp?A.It is very cheap.B.It is like a normal】bikeC.It has the strongest power.D.It has the best frameworksthe h purpose ofhs texA.To introduce some best e-bikes.B.To persuade people to buy these e-bikes.C.To compare some popular e-bikes.D.To encourage people to travel by e-bike.The St.Louis soldier,Todd Nicely joined the navy in 2007,and was severely injured-lost his armsand legs and his life was almost taken away while serving abroad in 2010."I didn't want to put my guys though anything that Iwoudwantsoa lot of the times Iwas inthe front,"he told the news while remembering the incident that changed his life.Over the past decade,Nicely has learned to adjust to the world with amputated()arms and legs,a way of life that recentlybecame a bit easier thanks to the addition of a service dog.CHAMP Assistance Dogs in St.Louis,Missouri,gifted Nicely with a service dog named Hugo this英语试题卷第3页(共8页)

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    天在抖音上看视频时,我发现了一个非常独特的个-by teaching them in the context of other things that人资料:一个88岁的农民在网络直播乡村环境中they are just learning..”以及画线词后文“but it is per-的新潮产品。)”以及下文内容可知,文章主要介绍haps because the less well-known items don't compete了一位88岁的农民直播带货,赚钱为妻子支付医with the new words as much'”可知,这项新研究提出疗费用的故事,因此推断A项“一个老年农民网络了另一种方法,我们可能可以通过在孩子们刚刚学直播”为最佳标题。故选A。的其他事物的背景下教孩子们,来帮助提高孩子【C语篇导航】们记住生词和物品的能力,后文but表示转折,说语篇解读明这一方法似乎是不合理的,但这可能是因为不太关键词new words,experiment,finding知名的项目不与新单词竞争。故画线词意思是“不背景图式人与自我语言学合理的”。A.Consistent.一贯的;B.Encouraging.新研究发现如果孩子们把新单词放在他们刚刚学结构图式鼓舞人心的,C.Impractical.不实际的;D.Unrea-过的其他单词的背景下学,他们可能会学得更(主旨概要)sonable.不合理的。故选D。好。文章介绍了研究开展的过程以及研究结果。31.A主旨大意题。根据第一段“Children may learn new内容图式研究语言学规律,提高词汇学效果words better when they learn them in the context(观点、思想)语言知识of other words they are just learning-according toboost in the context of,carry out,competea new research from the University of East Anglia.难点词、搭配with(根据东安格利亚大学的一项新研究,如果孩子们答案与解析把新单词放在他们刚刚学过的其他单词的背景下【解题导语】这是一篇说明文。新研究发现如果孩子学,他们可能会学得更好)”结合文章介绍了研究们把新单词放在他们刚刚学过的其他单词的背景下学,开展的过程以及研究发现把孩子们放到刚刚学他们可能会学得更好。文章介绍了研究开展的过程以及的其他事物的背景下,孩子们学生词和认识物品研究发现把孩子们放到刚刚学的其他事物的背景下,孩的能力更好。可知,文章主要告诉我们不太熟悉的子们学生词和认识物品的能力更好。单词有助于孩子更好地学。故选A。28.C细节理解题。根据第二段“Researchers investiga-【D语篇导航】ted how 18-24-month-olds learn new words-in the语篇解读context of words they already know well and those关键词robot,software,hardware,evolution,testthey don't.The findings help explain how children背景图式人与社会科学与技术learn new words and suggest a new way that par-主要讲了你通过改进机器人的软件来改进它的ents and carers could help boost language develop-软设备。然而,斯坦福大学的阿格里姆·古普塔结构图式ment.(研究人员调查了18到24个月大的婴儿是却不这么认为。他认为还可以通过改进硬件来(主旨概要)改进机器人的软件。他和他的同事们发明了一如何学新单词的一在他们已经熟悉和不熟悉种方法来验证这个想法。的单词的背景下。这一发现有助于解释儿童是如内容图式何学新单词的,并提出了一种父母和看护者可以具有科学精神,追求技术创新(观点、思想)帮助促进语言发展的新方法)”可知,这项新研究的语言知识目的是更好地理獬儿童的单词学。故选C。principle,account,to begin with,out-of-the-难点词、搭配29.A推理判断题。根据倒数第二段中“We had expec-boxted that a stronger knowledge of familiar words答案与解析would be better for learning new words,but we【解题导语】这是一篇说明文。文章主要讲了你通过found the opposite was true.Dr Samuelson said.改进机器人的软件来改进它的软设备。然而,斯坦福大学(‘我们本以为,对熟悉的词汇掌握得越深人,对学的阿格里姆·古普塔却不这么认为。他认为还可以通过新单词就越有帮助,但结果却恰恰相反。’Sam改进硬件来改进机器人的软件。他和他的同事们发明了uelson博士说)”可推知,从Samuelson博士的话中一种方法来验证这个想法。可以推断出他们的发现出乎意料。故选A。32.B推理判断题。根据第二段“They brought to their30.D词句猜测题。根据倒数第二段中“This new studyrobots,unimals,the principles of evolution (suggests another way we might be able to help boostby natural selection.Unimals,with globes forchildren's ability to remember new word-object linksheads and sticks for arms and legs,are software《高三·英语(J)·信息卷一》第10页(共8页)

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    (5)多做,则按所做的第一我所选15.What's the probable relationship between the two speakers?A.Boss and worker.B.Teacher and student.C.Interviewer and interviewee.16.What can we learn about the woman?A.She prefers washing dishes to mowing the lawn.B.She prefers mowing the lawn to washing dishes.C.She likes both mowing the lawn and washing dishes.17.What does the man think of cooking?A.He likes cooking.B.He dislikes cooking.C.He really minds cooking.听第10段材料,回答第18至第20题。18.What is the speech mainly about?C.Safety instructions.A.Laboratory regulations.B.After class activities.19.What can't the students do without a teacher?A.Throw a party.B.Complete the safety sheet.C.Use the emergency equipment.20.Why are the students asked to tie back their loose hair in the lab?A.It may catch fire.B.It may cover their eyes.C.It may pass chemicals to their faces.第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A5 Tricks to Improve Your Life1.Unclog Your ShowerheadTo remove hard-water buildup,pour white distilled vinegar into a plastic bag and tie itaround the shower arm so the head is completely submerged.Leave it overnight,and theshower head will spray like new in the morning.For brass,gold,or nickel fixtures,soak foronly 30 minutes to avoid ruining the finish.【高考冲刺试卷(四)·英语第3页(共12页)】

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    -

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    2021学年第二学期温州新力量联盟期中联考高二年级英语学科试题命题:温州市第六十一中学命题人任怡磨题:罗浮中学磨题人郑拉娜考生须知:1.本试题卷分选择题和非选择题两部分,共10页,满分150分,考试时间120分钟。2.答题前,在答题卷指定区域填写班级、姓名、考场号、座位号及准考证号。3.所有答案必须写在答题卷上,写在试卷上无效。4.考试结束后,只需上交答题卷。第I卷选择题部分第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.1.What does the woman think of the weather today?A.It's too hot.B.It's sunny and niceC.It's pretty cool.2.What will the woman do first?A.Go skating.B.Clean the dormitory.C.Finish her math homework.3.What is the most important reason for the man's shopping online?A.It is convenient.B.It is time-saving.C.It is cheaper.4.What are the speakers talking about?A.Sports.B.Fashion.C.Magazines.5.What's the relationship between the speakers?A.Classmates.B.Dentist and patient.C.Teacher and student.第二节听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.How does the man usually go to work?A.By car.B.By bike.C.By getting a ride form his friend.7.Why does the woman need to leave earlier today?A.To pick up the man.B.To drop by a repair shop.C.To prepare for a meeting.高二英语学科试题第1页(共10页)

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    May,I was invited to attend my best friend Jack's funeratribute(I wrote.We didn't have any friends 43 so I had to go there on my own.间表The day of the funeral was 44,windy and rainy but that didn't stop hundreds of peopleturning out.As I stood 45 by so many strangers,the tears flowed 46 down my face.894兴It was all too much for me to 47.I felt like Lcouldn't48.I needed to escape.I started905同to look around me for a(an)49 in the crowd,when my eyes 50 those of a lady about1906the age of my mum.1907She must've seen my 51,she simply said "You're here 52 too ?"with a knowing1908191look and a warm smile.All I could do was nod and bite my lip to hold back tears.She 53my hand and said "Don't worry,just 54 me and we can do this together."and we did.She looped her arm through mine,led me into the chapel (and found us a 55As my tribute was read out and I 56,she held me tight and told me I was doing so内特well.At the end of the 57,she walked me out and I thanked her for 58 me.Then I纪初left.1K15I don't think I could've done it without her and I didn't even get her 59.I just wish Icould have said more to色总月41.A.gratitude60 her or shown my appreciation from the bottom of my heart.的力2A ccupiedB.attitudeC.beliefD.opinion木调B.honouredC43.A.at workC.forcedD.beggedA44.A.coldB.on holiday上C.in commonD.by hand西B.warmD5.A.separatedC.longD.cool时抗B.scaredC.scoldedD.surroundedB.casuallyC.attentivelyD.continuouslyB.bear内入48.A.breatheC.understandD.watchB.approveC.chooseD.cough49.A.gapB.excuseC.addressD.light析0.A.dippedB.expected31.A.curiosity款脚C.metD.fixedB.anxietyC.happinessD.ignorance勿评752.A.gloriouslyB.dailyC.desperatelyD aloneB.observedC.hurtD.took54.A.stick withB.glare atC.ring upD.reply to天A.tableB.package①G然datD.stoveC255.A.settled downB.fell apart桷遣.C.ran awayD.turned up焉57.A.themeB.fairC.serviceD.travel(58.A.surroundingB.thrillingC.helpingD.touchingP59.A.skinB.nameC.praiseD.house广5p.A.declineB.acceptC.comfortD.thank第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填人1个适当的单词或括号内单词的正确形式。学Many cities have interesting nicknames().Nicknames can help establish the61(identity)of a city.They can also spread pride among its citizens.New Orleans,Louisiana probably has more nickpames than anyAmerican city.Onewebsite lists over twenty nicknames.The63ch)famous is The Big Easy().So how did the city get this nickname?In the early nineteen hundreds,there was a dancehall in New Orleans called The Big Easy.But it 64wagenot until the early nineteen2022seventies that the nickname became famous.Then a Louisiananewspaper writer began callingNew Orleans6y this name.New Orleans has other nicknames,one of66 is The Crecent City(新月城).During'century,new neighborhoods expanded out from what is now known astheFrenchQuarter(区).These areas followed the great curve(弯曲处)of the Mississippi【2022高考冲刺卷·英语卷(六)第7页(共8页)QG】

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    高三英语满分:150分考试时间:120分钟注意事项:1答题前,考生先将自己的姓名准考证号码坑写清楚,将条形码准确粘贴在条形码区域内。2选择题必须使用2B铅笔填涂:非选择题必须使用0,5毫米黑色签字笔书写,字体工整,笔迹清听。3请按题号顺年在各题答题区域内作答,超出答题区域书写的答案无效:在草稿纸、试题卷上答题无效。4保持答题卡卡面清洁,不要折叠,不要弄被、弄皱,不准使用涂改液,修正带、刮纸刀。5.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上第一节(共5小题;每小题15分,满分75分》听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B.C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A.£19.15.B.£9.18.C.£9.15答案是C。1.Where are the speakers going tomorrow?A.The history museum.B.The school office.C.The visitor center.2.Who will the woman give the CD to?A.Taylor SwiftB.Her sister.C.Her brother.3.How long will it take to drive to Portland?A.Two hours.B.Five hoursC.Ten hours.4.How is the stuff that the store sells?A.Expensive but high-quality.B.Cheap but low-quality.C.Cheap and high-quality.5.What are the speakers mainly talking about?A.The way to make a file on the desktop.B.The way to save a file on the computer.C.The way o save the computer desktop.第二节(共15小题:每小题15分,满分225分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A,B,C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟。听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6,7题。6.What will thean bring to his grandma?A.A cake.B.A picture.C.Colored pencils.7.What d the n think of the womn?A.She is the best baker.B.She is the best visitor.C.She is the best painter.高三英语第1页(共8页)

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    49.B虽然我已人到中年,但在父亲眼里,我仍然是他的孩子。50.A在他看来,一个果脯蛋糕就是最完美的圣诞礼物,既能填饱肚子,保质期又长。51.C“蛋糕应该在12月的第一周送到。”父亲对我说。52.C“你一旦收到包裹,就告诉我你觉得怎么样。”53.B我期待着品尝到父亲童年时喜欢的味道。54.D12月的第一周过去了,没有收到,我心想应该是节日的邮件多,我的包裹被耽误了。55.C他仍希望在圣诞节前夕蛋糕能够送达。56.B虽然父亲一直问包裹的事情,但我从未想过撒谎骗他说蛋糕终于收到了,很好吃。57.A58.D那个糕点包裹在绕地球运行,迟早会落地的。59.A父亲寄出包裹后的一年后,我接到一个电话说我有一个包裹。60.D那个棕色的盒子上有一个标签,写着寄件人地址为得克萨斯州。【语法填空】61.goes 62.priceless 63.But64.advanced65.digitally 66.by 67.to access 68.exhibition 69.help-ing 70.that【短文改错】I agree that Hong Kong istheattractive place for tourists.I will give reasons why I think itan/the后加mostso.First of all,Hong Kong is a good place for shops and eating.There are a rich variety of shops and res-shoppingtaurants A this small city.Moreover,Hong Kong has a lot of attractions whoprovide tourists with mem-that/whichorable experience.The two famous theme parks,Ocean Park or Disneyland,attract thousands of touristsexperiencesandfrom around the world.Hong Kong is an international city,but tourists must also enjoy Chinese tradition cul-cantraditionalture.In conclusion,Hong Kong was a very good choice for tourists.is【书面表达】One possible version:A singing competition was held in celebration of the 70th anniversary of the founding of our school in theschool hall last Wednesday.It was required that every class take part in the competition in the form of chorus and the songs chosenshould represent the revolutionary spirits as well.All the classes went to great lengths to adapt the music,con-duct the stage design and rehearse to the piano accompaniment.Then came the big day,when all the participantsimpressed the judges and audience with appropriate costumes,amazing team spirit,and splendid power of theirshow.Class 18 was eventually awarded with the first prize in the finals after fierce competition.衡水样卷·衡水名校高三月考卷(一)·英语参老答案第4页(共4页)

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    -

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    CWindows are hard.They are particularly hard in northern countries like Sweden,whereng winter the days are short and the sun is very low in the sky.Window design in cold cli-is a technical balancing act.You want it big to get the light,but you want it small totheheat s Bot there ismuch morethatdve for≥nional wel-being.A recent study published in Buildings and Cities looks at the many roles that windowsand the way people use them,exploring daylight,the visual coection to the outside andmhe role of windows in the home during the day and night.Windows do much more than justprovide light and air:"Windows represent an enjoyment of the home and fulfil much morethan physical needs.They must allow sufficient personal control over fresh and cool air,sound,sunlight,street lighting and privacy."踢The study authors,Kiran Maini Gerhardsson and Thorbjorn Laike,interviewed occu-pants living in multi-family dwellings.Windows turned out to be very important for occupant学comfort,for visual connection to the outside.But they also had to be able to be screened forprivacy;sometimes these conflicted.Sometimes the sill (height was important.One oc-$cupant,Dmitry was going to add some frosted film to the bottom of his window."I don'twant to see the faces of others when I'm sitting down,but when I'm standing and see theirfaces,I can wave to them,"he said.Interviewees preferred daylight to artificial light for many reasons,including as a time inXdicator,and"because it varies,increases room brightness and improves mood".Our bodiesneed the change from red to blue and back to red.The authors conclude windows serve many functions that go beyond just light and air and烟should be designed accordingly."There is much more to such experiences than the satisfactionof physical needs.Perceiving a room to be enough daylight,adequately pleasant and spacious吟seems to be equally essential,and a view of the world outside brings information to inhabit-ants.However,windows also need to prevent people outside from peering in moderate bright曾sunlight during the day."28.Which is the most difficult part of window design for cold climate?A.The size.B.The material.C.The sill height.D.The shape.29.What does the underlined word "these"in paragraph 3 refer to?A.Social contact and staying alone.B.Allowing fresh air to enter and preventing heat loss.C.Receiving more daylight and using artificial light.D.Getting connected with the outside and not letting out privacy.全国100所名校最新高考模拟示范卷第6页(共12页)【22·(新高考)ZX·MW·英语(五)·】

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    宁德市2021一2022学年度第一学期期末高二质量检测州英语试题赳注意事项:11、本试卷共12页。满分150分。答题时间120分钟。2、答题前,考生务必将自己的班级、姓名填写在试卷的相应位置。·3、全部答案在答题卡上完成,答在本试卷上无效。第一部分听力(共两节,满分30分)紧做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后;你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。撚1.How would the man prefer to travel to the forest park?A.By bus.B.By taxiC.By subway.2.What does the man ask for?拟A.Cold soda.B.Orange juice.C.Iced coffee.3.When does the train leave?A.At 9:45 minutes.B.At 9:30 minutes.C.At 9:15 minutes.捅4.Who is the woman talking to?A.Her father.B.Her teacher.C.Her classmate.烂5.What did the woman do at the weekend?A.She went to a movie.那B.She cleaned her kitchen.C.She found a new apartment.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)翻听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中逃出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读担各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。高天英语:第页(共12页)

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    高三第一轮复周测卷教学have much more things to do:cooking,cleaning and working while striking a balance between work札记and family as well as friends.That is really a lot of work.SoI will just give you one golden tip quotedfrom Benjamin Franklin,"Never leave that till tomorrow which you can do today."Life becomes much easier now because I finish all my work on time and I have enough time tolet my hair on Half the problems as a teenager are because we hate doing things.We'd rather goand have fun than sit down and take care of our duties and responsibilities.That is why you have somuch trouble in your life:your parents won't let you go out with friends because you haven't cleanedup your room or your teacher is always criticizing you because you haven't finished your assign-ments.2411.What does the author mainly want to tell us in paragraph 1?DA.Teenage life is tough.B.Teenage life is greatC.Teenagers should learn to handle trouble.D.Teenagers can't enjoy life.12.What plays a key role in making teenage life hard according to the author?A.Lack of life experience.B.The adolescent changes.C.The failure of concentration.D.The unfamiliar surroundings13.How did the author feel about her teenage life?A.Boring.B.Simple.C.Enjoyable.D.Difficult.14.What does the author advise teenagers to do?A.Shoulder the burden.B.Go and have fun.C.Make more friends.D.Complete their homework.【答案与解析】青少年如果知道如何应对烦恼,他们的生活就不会那么艰难。11.C通读第1段可知,作者认为青少年不应该陷入烦恼不能自拔,而是应该认真学、应对困难。12.B根据第2段第5句可知,在青春期这个阶段,更槽糕的是他们体内的荷尔蒙失衡会把他们的情绪搞得一团糟,因此,青少年的变化使得青少年的生活很艰难。13.D根据第3段可知,作者在青春期的时候,常常无法按时完成自己的日常事务,所以她的青春期生活应是困难的。14.A根据最后一段可知,青少年的烦恼太多是因为他们讨厌做事情,因此作者建议青少年要肩负起应该承担的责任。.comparBBananas are one of the most important crops on Earth.According to the Food and AgricultureOrganization(FAO),400 million people rely on bananas as a source of food or income.But aroundthe world,banana plants are dying at an alarming rate.They are being attacked by a form of Pana-ma disease called Tropical Race 4 CTR4).Farmers,experts,and industry leaders have feared theyearsday that TR4 would hit Latin America and the Caribbean.About 85%of bananas exported world-re,bewide are grown there.On August last year,those fears came true.TR4 is a fungus (that lives in soil.It infects banana plants through the roots and movesnot aninto the stems.There,it prevents water and nutrients from reaching the plant's leaves.The plantbodyturns yellow,then it dries up and dies.It can take over six months to a year for farmers to spot TR4whatina field of banana plants.By then,it's hard to treat the disease.Farmers can only try to keep itallfrom spreading.But TR4 spreads easily,from plant to plant and from farm to farm.isreported thatof bananas exported are of the same variety:Cavendish.This is helpful【22新·C3ZC英语-R-HAN)83

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    高考快递“模拟汇编48套·英语31.C【解析】标题归纳题。根据第一段的内容可知,文章主要同的目标。F选项提到了一起朝一个共同的目标努力,其中是在说印度最近推出了一种耐除草剂的新型水稻。故选C。的“a common goal'”和空处后面的“work towards a fitness goaltogether'”形成语义的复现,所以F项符合语境。故选F。体裁:说明文主题:人与社会—科技发展与人类健康38.B【解析】根据下文的“Invest in active wear that not only【语篇解读】文章介绍了医疗技术CT的作用、工作原理以及给人feels good but looks good,too.”可知,本段主要讲的是要穿合们带来的好处。适的、舒服的运动服来让自己感觉良好。B选项概括了“穿32.C【解析】词义猜测题。根据画线词前一句“CT scans can着舒适”这个主题。故选B。find out heart disease,tumors,blood clots,internal bleeding39.G【解析】根据空格后的“It is ideal for wearing during sportand more.”可知,CT扫描可以发现很多种疾病以及疾病的or heavy-duty outdoor activities.It's sweat resistant,with a dry-迹象,如血液凝块和内出血。由此推知,画线词所在句的句touch formula,while still offering UVA and UVB coverage.意为“这项技术可以让外科医生预测他们在病人的体内将常识可知,能防UVA和UVB的是防晒霜,即sunscreen。因会遇到什么,并指导治疗癌症和其他疾病”。forecast意为此G选项和下文内容相呼应。故选G。“预测”。故选C。40.E【解析】本段小标题是“Be supportive and have fun.(给予33.D【解析】推理判断题。根据倒数第二段中的“Different支持,并享受其中。)”。空格后“Motivate each other to get outmaterials in the body absorb X-rays differently.”和“So whenof bed on days and remind each other that you're not working outthe data collected by the detectors are joined together by ajust for looks.”提到要支持你的伙伴。E选项提到了“支持”computer,it can form a cross-sectional view of what's inside这个主题,和小标题相符,也和空格后内容相呼应。因此Ebased on where X-rays are absorbed more or less..”可知,CT可选项承上启下,符合语境。故选E。以通过X射线扫描体内物质形成影像,由于体内不同的物第三部分语言知识运用质吸收X射线的程度不同,形成的影像也就不同,从而帮助第一节外科医生发现问题。故选D。体裁:记叙文主题:人与自我一积极的人生态度和美好品质34.C【解析】细节理解题。根据最后一段中的“Over the years,【语篇解读】汶川地震中幸存下来的独腿女孩在2021年上海时scientists have continually improved the technology,making it装周的走秀照片在网络上走红。文章讲述了女孩虽经历不faster and higher resolution(清晰度),and cutting the amount幸,却仍然积极热情,充满自信地生活的故事。of radiation that patients receive..”可知,速度更快、清晰度更41.C【解析】考查形容词。根据上文“This was not just because高以及辐射减少是这项技术的改进之处。A、B项与句意相of her beauty or the clothes she was wearing.”可知,牛雨看起反,D项未提及。故选C。来引人注目,不仅仅是因为她的美丽和服装这些外在的东35.B【解析】推理判断题。文章第一段“One CT image of a西,还因为她展示出了内在力量。physical意为“身体的,物brain changed science and medicine forever..”提到一张大脑的理的”;outer意为“外部的”;inner意为“内部的”;central意CT图像永远地改变了科学和医学;最后一段中的“It's hard为“中心的”。故选C。not to be impressed by the beauty of the inner world that the42.A【解析】考查名词。根据下文“Losing a leg doesn't meanscans bring to the surface..”提到人们很难不被扫描的图像所losing myfor life,”可知,牛雨在地震中失去了一条呈现出的内部世界之美所打动。由此可知,作者对CT的态腿,那么在时装秀上人们看到的就是她的假腿。leg意为度是积极的。故选B。“腿”;am意为“手臂”;head意为“头”;hand意为“手”。故长难句分析So when the data collected by the detectors are选A。joined together by a computer,it can form a cross-sectional view43.B【解析】考查动词。根据语境可知,能在T台上展示出自of what's inside based on where X-rays are absorbed more or己不完美的一面,这是将美与勇气相结合。compare意为less.“比较”;combine意为“联合,结合”;assist意为“协助”;share分析:when the data collected by the detectors are joined意为“分享”。故选B。together by a computer是when引导的时间状语从句,其中44.D【解析】考查动词。根据上文“8.0-magnitude earthquake”collected by the detectors是过去分词短语作定语修饰data;和常识可知,此处表示8级地震袭击汶川,对汶川造成严重what's inside是what引导的宾语从句,作of的宾语;where影响。seize意为“抓住”;crash意为“崩溃”;beat意为“打X-rays are absorbed more or less是where引导的宾语从句,作败”;hit意为“产生不良影响;打击;危害”。hit符合语境。on的宾语。故选D。句意:因此,当探测器收集的数据被计算机连接在一起时,它45.A【解析】考查动词。根据下文“‘Losing a leg doesn't mean可以基于不同地方吸收X射线的多少不同,形成内部的截losing my_for life,’she says.”可知,地震时牛雨是失面视图去了右腿。lose意为“失去”;throw意为“扔”;hide意为“隐第二节藏”;damage意为“损害,伤害”。故选A。体裁:说明文主题:人与社会一如何坚持日常锻炼46.D【解析】考查名词。根据上文“then teenaged Niu【语篇解读】文章主要讲的是能让你的日常锻炼持续下去的一些her right leg as well as her young brother and nine close friends"建议。可知,失去右腿、弟弟和九个亲密的朋友对牛雨来说是一个36.C【解析】空格前提到“But after months locked indoors,you巨大的打击。option意为“选择”;conflict意为“冲突”;may feel as though you're lack of exercise..”长时间待在室内,anxiety意为“焦虑”;blow意为“打击,挫折”。故选D。会觉得缺乏锻炼;空格后“Working out with your partner can47.C【解析】考查形容词。根据下文“At least,Iand Ibe a great way to boost inspiration.”提到要和朋友一起锻炼。am surrounded by people who love me”可知,虽然牛雨受伤且由此推知,空格处承上启下,用提问的方式,询问怎么激起兴失去了家人和朋友,但她身边依然有爱她的人。由此推知,趣来变得更有活力。C项符合语境,故选C。她觉得自己是幸运的。confused意为“困惑的”;unique意为37.F【解析】根据空格后的“Pick an activity you both love,or“唯一的,独特的”;fortunate意为“幸运的”;lonely意为“孤work towards a fitness goal together,like completing a fun run or独的”。故选C。half marathon..”可知,空格处指的是你和你的伙伴可以有共48.B【解析】考查动词。根据语境和“At least”可知,牛雨觉得D126卷30·英语

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    听力材料Text 1M:Do you have any pieces of luggage to check in?W:Yes,two suitcases.They are not overweight,are they?M:Yes,they are.They are 10 kilograms over.The weight of the free luggage should not be over 40kilograms in total.Text2M:I'm looking forward to our walk this weekend.W:It looks like we are be lucky.It's going to rain today and be windy tomorrow,but Saturday andSunday will be sunny.Text3W:Have you ever heard about Wildlife Warriors?M:Yes.It's a charity that helps protect wildlife around the world.It works together with scientiststo study how humans can protect wildlife better.W:It's asking for donations now.I want to donate some money.Text 4W:Could you meet me at the McDonald's near the Oriental Theater?M:All right.I'll go there by taxi.But I have to return some books at the City Library first.W:In that case,I'll order us some food and drinks when I get there,OK?Text 5M:You look tired,Lily?W:Yes.I stayed up nearly all night going over my notes for today's exam.M:Have you got the result of the exam yet?W:Yes.And unfortunately,my grade could have been much better.Text6W:My friend is over the moon these days.M:Why is he"over the moon"?Is your friend an astronaut?W:No,of course not.When I said he's over the moon,I mean he's on cloud nine.M:What?Now he's on cloud nine?So,is he a pilot?W:No.Jason,you really don't know much English slang.Both of these expressions can be used toshow someone is very happy.M:Now I see.So what exactly makes your friend "over the moon"and "on cloud nine"?W:He received a call from the famous movie director Andy De Emmony.He was told he could playthe leading role in his new movie Four Kids and It.Text 7W:Bruce,is that you?M:Yes,Tina.What can I do for you?W:Sorry to disturb you.I ordered a bookshelf online.And it will be delivered soon.My husband isaway on business.I'm afraid that I can't lift it by myself.Could you give me a hand to get itupstairs?M:Of course.Could you just give me a couple of minutes to finish my housework?W:Yes,but please hurry up.The bookshelf will be arriving any minute.By the way,you don't need2

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    because the forest,which currently creates its own rain,will lose that superpower as it shrinks,you can't shoot an arrow without first pulling it back.40and because planet-wide climate change is shifting and changing the major weather patterns thatA.You must rest before you go again.B.You don't need to get anything done.cause tropical rainfallC.The tools keep your mind in check and focus high.D.Highly productive people know when they're burning out.32.Why does the author mention Carlson's experience in paragraph 1?B.To introduce a topic.E.All highly productive people manage their time effectively.A.To explain a rule.F.However,useful tools like ConvertKit extend beyond TrelloC.To present a fact.D.To make a predictionG.To be a productive person,you need simple and practical steps33.What is the most important reason of seeing a natural rainbow?A.Frequent sunlight.B.Frequent rain showers.D.The geographic position.第三部分英语知识运用(共两书,满分30分)C.The sunlit rain.第一节完形填空(共15小题:每小题1分,满分15分)34.What is paragraph 3 mainly about?阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中选出可以填入空白处A.Climate change causes more rainbows.的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。B.More rainbows worsen the climate condition.I grew up fishing with my father in his boat.We often saw other 41.at the boat launch.C.There will be less rainbows in Siberia.and 42 we'd greet each other with,"Catch anything?"which would usually move into aD.The temperature will be lower in Alaskacomparison of the day's 43,or traded suggestions on lures ()35.What can we learn from the last paragraph?My son Gordon is now growing up fishing.He loves to fish.He can spend a full day.sunriseA.There may be more snow than rain in the Arcticto sundown,44 his line and changing lures.He's relatively unsociable and usually quiteB.Rainbows will be on the increase always.45 to talk to strangers;but if they are a similar fisher-person,he 46 instantly.C.Increase of rainbows is a natural phenomenon.When we were visiting Paris,on our evening walk back to our 47 on a quiet part ofD.Amazon may suffer from drought more frequently.the Seine,Gordon 48 a fisherman.Dragging us down several staireases to reach the river'sedge,we 49 the fisherman for a conversation about his catch.Despite Gordon speaking第二节(共5小题:每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为almost no French,they had a(an)50 conversation as he showed us what he caught andindicated if it was a good size or 51 than normal,and it ended up with Gordon being多余选项。Productivity seems to be the holy grail()of the working world.Imagine the perfect day52 a fish,which we cooked that night.They shared joy in fishing.and reached acrossworking from dusk to dawn,a productivity machine.Thankfully,a productive lifestyle isn'tlanguage and age 53all that difficult to achieve.36 In line with that,here are some steps highly productiveRecently walking along the river's 54 in Calgary.I saw a person fishing.I couldn'thelp calling out,"Catch anything?"Not missing a beat in his cast,the guy called back."Yeah.apeople do that you can carry out in your own life.couple of small rainbows(虹鳟鱼)!"It's a conversation we would have had and55_understoodThere's one thing everyone must have in common-listening to our bodies.If we don'tlisten to our bodies,productivity isn't sustainable.37 They notice signs such as lack ofin any country or in any language.sleep and constantly feeling tired.But,most importantly,they act.During the working day,D.strangershighly productive people know how their bodies work and adapt their schedules.For example,by41.A.folksB.fishesC.boatsB.without controlC.without failD.without reasondoing small tasks first,productive people set themselves up for a successful afternoon.42.A.without faultD.trade38 Every minute is maximised to its full potential,whether it's relaxing after work or a43.A.catchB.weatherC.wonderC.fixingD.draggingperiod of deep work.For starters,organisational tools such as Trello are popular,and with good44.A.hidingB.castingC.reluctantD.willingreason.39 Email marketers have more attractive tools such as ConvertKit that automate the45.A.braveB.disappointedB.connectsC.combinesD.withdrawsemail sequence.Automating may sometimes be annoying to set up,but it saves so much time46.A.standsC.hometownD.accommodationwhich better used elsewhere.When you learn to maximise your time as highly productive people47.A.launchB.attraction48.A.textedB.inspectedC.spottedD.inviteddo,maintaining longer periods of efficient work becomes easier.C.watched outD.sought outThe benefits of prioritising downtime cannot be understated.Sleep,the ultimate rest,is vital49.A.went outB.looked outB.uncomfortableC.briefD.plainto a productive person's weapon.For example,a study found that when you sleep for four hours50.A.greatD.stronger51.A.olderB.smallerC.fresherr less consistently,your thinking ability declines to the quialent of adding about eight yearsinC.givenD.showedB.soldage.Besides,as we know,your body needs time off from work.Think of the famous metaphor:52.A.lent永州市2023年高考第二次适应性考试试卷·英语第7页(共10页)永州市2023年高考第二次适应性考试试卷·英语第8页(共10页)E E

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    第二节书面表达(满分25分)假定你是李华,你的新西兰朋友William寒假期间要来中国游玩,计划在你家住两天,请你给他写一封邮件,内容包括:1.住宿条件;2.活动安排;3.其他事项(气候、着装提醒等)。注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    主题语境:人与自我一一生活本文是应用文。文章介绍了对人体有益的四种海鲜。1.C。理解具体信息。根据Sardines部分中的sardines are relatively inexpensive and make agreat option if you're shopping on a tight budget可知,沙丁鱼适合预算紧张的购物者。2.A。理解具体信息。根据Cod部分中Annie Tsang所说的Cod is great for picky eaters whodon't usually like the taste of fish可知,cod(鳕鱼)没有鱼腥味。3.C。推断。根据文章开头的Here are the four best seafood options for your health和下文中介绍的四种鱼类可推知,本文应该选自一本健康杂志。B篇主题语境:人与社会一一历史、社会与文化本文是记叙文。文章讲述了美国著名女作家Laura Ingalls的“小木屋”系列作品中的人物原型Almanzo Wilder的真实经历。4.D。理解具体信息。根据第一段中的Each homesteader.would farm the land,build a homeand live there for at least five years可知,分得土地的人必须经营农场,即可以耕种或是饲养动物。5.B。理解具体信息。根据第二段中的Laura had become a schoolteacher和倒数第二段中的Laura supplemented the farm income by...writing a newspaper column可知,Laura曾经既当过教师也当过作家。6.A。推断。根据第三段中的Between1885and1890 the Wilders suffered fires and badweather.Circumstances forced Almanzo to sell his homestead and take his family to his parents'farm in Spring Valley可推知,在l886年,Almanzo的生活应该非常艰难。7.C。推断。根据第二段中的Almanzo proposed to Laura..They got married on August25,1885and had their first child,Rose,inl886和倒数第二段中的Farmer Boy,Laura's account ofAlmanzo's life in Malone可推知,《农场少年》一书讲述了Rose的父亲在农场生活的经历。阅读理解专练(四)参考答案1-3 DAD4-7 ABCC解析A篇主题语境:人与社会一一文学本文是应用文。这是一本杂志目录页中关于投稿作者的相关介绍。1.D。推断。根据Emcie Turineck部分中的lllustrator和“Pyjama Day”以及DamhnaitMonaghan部分中的Writer和“Pyjama Day”可知,Turineck为“Pyjama Day”这篇文章配图而Monaghan则是文章的作者,故推断,她们合作完成了这篇作品。2.A。推断。根据Anicka Quin部分中的Check out her story about one of Canada's first zerowaste grocery stores on page8可知,第八页主要介绍了加拿大的一家零浪费杂货店,由此可推知A项为正确选项。3.D。理解具体信息。根据Victor Wong部分中的Wong.is planning to write his own bookabout space exploration可知,Wong计划写一本关于太空探索的书。B篇主题语境:人与社会一一社会本文是议论文。文章主要介绍了人们对彼得·罗杰编写的英语同义词词典的不同看法。4.A。理解具体信息。根据第一段中的Peter Mark Roget was a19th-century British physicianHis work influenced the discovery of laughing gas,the creation of the London sewage system,

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    33.A。理解词汇。根据第三段中的because I was then completely dependent on thepressure.but this was for real and I had to do it just right可知,虽然作者在地球上曾经接受过很多次类似的训练,但是这毕竟是一次真正的出舱行动,所以他还是有点害怕。34.B。推断。根据倒数第二段中的I concentrated on reaching for the handholds.Turning around again I made my way back to the hatch和最后-一段中的It was themost unbelievable sight one could imagine可知,出舱话动对宇航员具有极大的挑战性,但同时他也看到了太空中壮丽的景观。35.D。理解主旨要义。根据第二段中的I had the pleasure of being outside thespacecraft for38 minutes和最后一段的内容可知,作者对自己在太空行走的经历和感受进行了描述,他认为自己能目睹太空中壮丽的景观是非常幸运的。由此可见,D项最能概括该主旨大意,适合作本文标题。【补充解释】service module(para.1):宇宙飞船的服务舱spacewalk(para.2):太空行走,又称为出舱活动Command Module(para.2):宇宙飞船的指令舱suit up(para.3):穿上太空服第二节主题语境:人与自我一生活与学本文是说明文。文章介绍了制作思维导图的具体步骤及其好处。36.G,设空处与上文构成并列关系.G项中的paper和main topic与下文中的supportingideas和how those ideas fit together构成同现关系,且G项中的you are planning towrite a paper与上文中的You have to make a speech构成并列关系。

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    Dear fellow students,第二节读后续写(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。A Mother's Heartfelt Note of LoveEverything seemed to have changed for me when I entered high school.I never saw a singleperson I knew from middle school.At home I was just as lonely "My brothers and sister all fit in."Ithought,opening the door after another bad day at school."Why can't I?"Mom was there waiting for me."Karole.your bedroom's a disaster.Why can't you keep it clean?"The last thing I needed was criticism from my mother What had happened to the mother who used tosnuggle()up to me on the sofa,loving me with complete acceptance,and who thought everythingI did was wonderful?I didn't bother trying to explain my unhappiness.It was easier to hide in mybedroom,without saying a word,like I did every afternoon.Clearing some space,I sat down at my desk.Yet there was another thing I wasn't good at anymore.My grades had slipped along with my confidence.I turned to a new page in my notebook andstarted working out the first problem.Almost immediately,I saw I'd made a mistake."Wrong again!"Ithought."You can't do anything right!"I tore the paper out of my notebook,balled it up in my fist andthrew it at the wastepaper basket.The ball landed on the floor,I heard my mother's voice in my head,Why can't you keep your room clean?"By the time I finished my homework,the floor was littered with crumpled()paper.It gaveme a kind of satisfaction to see the mess I'd made,like it was proof of all my shortcomings.Every timeI looked at those crumpled balls,I reminded myself what a failure I was.But my unhappiness stayedhidden away,just like those mistakes.With my face a mask of indifference,no one knew how I wasreally feeling.Who would want to listen?One day,I came home to an empty house.It was a relief not to be met with Mom's latestcomplaint."Nothing I do is right in her eyes,"I thought,"or anyone else's,including mine."注意:1.续写词数应为150左右;2.请按如下格式作答。高一英语学科试题第9页(共10页)

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    However,Aman often ran away from school.When exams came,he didn't 33.His parents were prettysurprised to know it.They decided to 34 the real reason.They knew all the 35,according to his teachers.They felt 36 and asked Aman to tell them why.Aman replied,"I 37 school at all."Father became very angry,"If you don't go to school,you'll have towalk along the road and ask for food."Aman said,"If I don't need to go to school,I'm ready to do that.That day,Aman left his home and reached another town.He spent all his money after two days.At night hehad no money for food and warm clothes,so he felt very 38 and cold.Worse,he didn't feel well because ofcold.At that time,he missed parents and knew his 39.They always gave him all he needed.To his surprise,when he woke up the next morning,parents 40 in front of him.They looked for him for two days and nights.Aman knew what he should do from then on.)31.A.fullB.normalC.enoughD.main)32.A.gradesB.healthC.talentD.roles)33.A.reportB.solveC.practiceD.succeed)34.A.help outB.find outC.turn onD.hear from)35.A.factsB.eventsC.examsD.advice)36.A.boredB.tiredC.upsetD.funny)37.A.mindB.standC.expectD.dislike)38.A.specialB.enjoyableC.freshD.hungry)39.A.resultsB.mistakesC.messagesD.examples)40.A.stoppedB.organizedC.celebratedD.appeared【答案与解析】31.C考查形客词词义辨析。句意为:尽管对他们来说为了Aman的学挣钱是很难的,但是他们仍然坚持着。根据句意分析,此处应给为挣足够的钱很艰难,必然是“足够的”©nough,故远C。32.A考查名词词义辨析。根据前文可知Aman在上学,因此这里指的是他能取得的好“成绩”grade,故选A33.D考查动词词义辨析。根据前文的内客“Aman经常逃学”,使可知这里指的是Aman在考试中是不能“成功succeed.数选D34.B考查动词短语辩析。根据前面所发生的内容“Aan考试不成功”,便可知,空格处表达的意思是父母想找到她考试不及格的原因。“查明,弄清"dout真正的原因,故选B。35.A考查名词词义辨析。句意为:根据Ama的老师的讲述,他们知道了所有的这里指的是Aman在学校的所有情况,即“事实”facts,故选A36.C考查形客词词义狮析。据前面“Amn逃学的事实”,可了解到爸爸和妈妈在了解了事实后,感到的是“难过,沮丧”upset,故选C37.D考查动词词义辩析。根据前面Aman速学的事实,以及他的考试很不成功,便可知他根本“不喜欢”dislike学,故选D38.D考查形容词词义辨析。根据句意:晚上没有是够的钱买食物和衣服,因此他感觉非常一和冷。可知,“饥饿"hungry,故选D。39.B考壹名词词义舞析。根据句意“他想念父母了”,以及后面的句意“他们总是会给他所需要的一切”,便可了解这里指的是他知道了自己的“错误"mistakes,故选B40.D考查动词词义辨析。根据句意:令他吃惊的是,当他第二天早上醒来的时候,父母再他眼前,可知,这里指的是Aman的父母“出现”appear在他的面前,故选DI was riding when I found a person about a quarter kilometer in front of me.He was riding a little faster than meso I decided to41 him.I had about a kilometer to go before my turning.I started 42 faster and faster,and I was close to him.After a few minutes I was only about 100 metersbehind him,so I rode harder and 43 to pass him.44I caught up with him and passed by.I felt so good,but 45,he didn't know we were racing.After I passed him,I found that I was so focused on competing that I missed my 46.I had to turn aroundand finish the rest of my ride.Does that happen in our 47 when we focus on competing with others?We always like to show we are more48 in our work or study.However,we 49 our time running after them and miss our own roads or dreams.There will always be somebody in front of us in our life.They may have a better job,a nicer car,more money中考必刷卷·2023年安徽中考第一轮复卷英语第26页(共82页)and so on.We should keep our own 50 or running and wish others well()41.A.touchB.catchC.improveD.teach)42.A.walkingB.runningC.drivingD.riding)43.A.preparedB.decidedC.refusedD.agreed)44.A.FinallyB.SuccessfullyC.SurprisinglyD.Seriously()45.A.for exampleB.at firstC.in factD.at last)46.A.examB.timeC.crossingD.turning)47.A.eventB.lifeC.holidayD.idea)48.A.availableB.healthyC.successfulD.surprised()49.A.startB.chooseC.spendD.reach)50.A.dreamB.sayingC.educationD.talent【答案与解析】41,B考查动词词义排析。根据前句意“他骑的比我快一,点,因此我他”,可知我决定“赶上”catch他故选B42.D考壹动词词义辨析。根据前面的内容可知“我”在骑马,所以这里应该是我开始“骑"de得越来越快。故选D43.A考查动词词义辨析。前一句提到“我”离他只有大约100米,并且“我”骑得更紧了,说明“我”“准备prepare超过他。故选A。44.A考查副词词义辨析。根据句意,我赶上了他并且结合前文“我”骑得越来越快,可知,横线处指“最终”finally。故选A45.C考查介词短语。根据句意:“我”超过了他并且感觉很棒,但是他不知道我们在比赛。可知,比赛是“我"想象出来的,所以这里应该是“事实上"in fact。故选C46.D考查名词词义辨析。根据前文提到的“在我转弯前我还能行驶大约一公里”,可知“我”发现自己是如此地专注于竞争以至于错过了“转弯处”turning。故选D47.B考壹名词词义辩析。句意为:当我们集中注意力与他人竞争的时候,这种情况会不会中发生

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    Street.Then turn left,and the movie theater is the second building on the right.M:Got it.Can you recommend any nice restaurants?W:The Blue Flamingo serves excellent Spanish food.Starting from the movie theater,go south onPine Street,cross 2nd Street,and 15you'll get to Palm Street.The restaurant is there.M:OK.Is it open late?W:16It's open on weekdays from 9:00 in the morning to 9:30 at night,but it stays open halfan hour later on weekends.M:Great.Thanks a lot.Text 10M:The Boryeong Mud Festival takes place during the summer on Daecheon Beach in Boryeong,about 190 km southwest of Seoul,South Korea.It attracts about 2.2 million visitors around theworld to Boryeong every year.17The festival was first held in 1998,and its 24th 10-dayversion was held here,which began on July 23,2021.Many tourists took part in the grandfestival.18 This year's festival mixed online and offline events,which were different fromthe ones held before.Every year,during the festival,visitors take part in activities such as mudsliding and swimming in the mud pool.A large stage is set on the beach,which is used formusic performances,competitions and many other activities.Boryeong is famous for its widemudflats formed along the western coast,19 with its high-quality mud that is rich inminerals and known to help prevent skin aging.Making use of this,the central South Koreancity has organized the mud festival as part of efforts 20to promote its natural materialsamong international tourists.第二部分阅读理解(满分40分)第一节(满分30分)A篇文章出处:选自Timeout2022年7月8号由Ellie Walker-Arnott Claire Webb&Rosie Hewitson所写的文章。Best Walks Near London,From Countryside Routes to Coastal Trails(timeout.com)主题语境:人与社会语篇类型:应用文词数难度:283+110易主旨大意:主要介绍了伦敦四个步行旅游的方案,包括路线、距离和休息地等信息。21.C细节理解题。考查步行旅游不同方案的距离。通过阅读文章每一个步行方案,GoringGap and the Thames Path方案中的距离是5英里,Box Hill是6.8英里,A South Downs ridge是l4.3英里,Chess Valley in the Chilterns是4.9英里,最短的是Chess Valley in the Chilterns,故选C。22.B细节理解题。通过文中的“post-walk pubs'可以看出每个步行道之后都有小酒馆,并且有17世纪的风格的、吸引人的菜单、十种啤酒、老式驿站,都是有特色的小酒馆,故选B。23.B文章出处题。考查文章出处。根据这篇文章步行旅游方案的话题,可以推论出这篇文章可能会出自旅游宣传册,故选B。B篇文章出处:选自BELJING REVIEW2022年9月5日的文章有删减http://www.bjreview.com/Lifestyle/202209/t20220905 800305672.html主题语境:人与动物人与自然语篇类型:记叙文词数难度:366+116中主旨大意:本文主要介绍了导演曾海若耗时4年所打造的纪录片《众神之地》。文章首先以该纪录片的开篇场景引导读者进入气势恢宏的场景。接下来文章聚焦使用四种神奇动物作为纪录片主要内容的原因一古代的图腾,在当代则可以反映出当地的生态状况。文章后半部分,采用描写和导演自述相结合的方式,让读者了解到《众神之地》这部纪录片独特的风格以及传递的深意,看似描述动物,实则聚焦人与动物,人与自然之间密不可分的联系,呼吁读者尊重动物,尊重大自然。24.C细节理解题。根据第二段中的hey are the species that best reflect the region's ecological第3页

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    36.A。设空处前提到:描述性段落是对特定主题的重点和细节丰富的描述。这种风格的段落通常有一个具体的重点,但也可以展示一些抽象的东西。A项内容(有些描述性段落两者兼而有之)承接上文,符合语境。A项中的both指代设空处前的a concrete focus和somethingabstract.37.D。第二段主要说明,要写一个描述性段落,第一步是确定你的主题。D项内容(花点时间仔细研究你的段落主题)符合语境。D项中的subject与设空处前的topic相呼应。38.C.根据设空处前的Don't worry about writing full sentences or arranging the details以及下文中的After you've collected a lengthy list of descriptive details可知,C项内容(现在,只需写下脑海中出现的每一个细节)符合语境。C项中的detail为原词复现。39.E。设空处前提出两个问题。E项内容(在你开始构建段落时,思考这些问题)承接上文,符合语境。E项中的these questions指代设空处前提出的两个问题。40.G。根据设空处后的provide feedback、Assess、check for awkward phrasing or sentences、consult a proofreading checklist可知,该段主要围绕编辑和校对段落展开。G项内容(直到你的段落经过编辑和校对,写作过程才算结束)符合语境。语言知识运用第一节主题语境:人与社会一一艺术本文是议论文。金缮修复破碎的陶瓷这一传统技艺启示我们:每个人都应该寻找一种积极的方式来应对不愉快的事件,并坚信消极的经历可以让每个人都成为独特的、珍贵的个体。41.A。根据本句中的Yet可知,本句提供的方法不同于上文中的“我们遗憾地扔掉碗或茶壶的碎片”。也就是我们还有另一种选择,即选择中国的一种传统做法。42.C。43.A。根据本句中的enhances the breaks和下文中的With this technique it's...to createtrue and always different works of art可知,这种技艺可以突出和强调那些裂缝,从而给破碎了的物品增加价值。44.B。根据本句中的called golden repair可知,此处实际上是说明中国传统技艺金缮的名称。45.D。根据本句中的like liquid gold or liquid silver可知,这些都是贵金属。46.D。根据下文中的bringing pieces together可知,这种传统技艺使用一种贵金属将陶瓷碎片拼接在一起。47.C。根据本句内容可知,此处是进一步解释金缮,故选consists in(在于)。48.C。根据下文中的create true and always different works of art可知,金缮就是把碎片拼在一起,赋予它们新的面貌。49.A。50.B。根据上文中的uses a precious.like liquid gold or liquid silver和本句中的irregular patterns可知,每件修复的作品都是独一无二的,因为陶器碎片的随机性,以及使用金属后形成的不规则图案。51.C。根据上文对金缮的介绍可知,使用金缮就可以创造真正的、总是与众不同的艺术作品。52.B。53.D。根据本句中的the unique cracks formed when the object breaks可知,每一件艺术作品都有自己的故事和美感,这要归功于物品破碎时形成的独特裂缝,就好像它们是在我们每个人身上留下不同印记的伤口。54.A。根据下文中的We shouldn't、We should、Each of us should可知,金缮可以给我们很多启示。55.B。根据下文中的When an object breaks,it doesn't mean that it is no longer useful可知,我们不应该扔掉破碎的物品。

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    First,they 43 the place very closely where the三ball was lost.They found a 44 hair there.Withoutdoubt,the hair would be 45 in finding their lost四(C)54.According to the list,what do the three bookshave in common?things.完形填空Everyone in the house,as well as Jumbo,hadbrown hair..“Little detectives”concluded(推断)that itwas done by Jumbo because none of the family members阅读A.They are all in Chinese.B.They all have great pictures.C.They are all for young readers.would do that.To find out the truth,"little detectives"kept an eyeD.They all include ancient mysteries.on Jumbo.One day,they saw it digging a hole outdoors.They watched 46 and waited till Jumbo left.解D)55.Where can we probably find the reading?A.In a textbook.(A)43.A.checkedB.circled C.reported D.paintedB.In a science magazine(O44.A.whiteB.yellow C.brownD.blackC.On a school blackboard.①45.A.mobileB.general C.naturalD.helpfulD.On a shopping website.(B)46.A.certainlyB.quietly C.politelyD.widely三Then they found the 47 of that hole and dug it.To四Btheir surprise,all the lost things of the house were thereincluding their ball.Elephant seals(象海豹)are heavy animals.But"Little detectives"took those things back.Theythey are also excellent divers(潜水者).Their natural完形填空阅told their parents that Jumbo might be preventingenemies are near the water surface,so for safety,someone else taking away its toys by48 them.Theparents praised them for their 49 and calledelephant seals usually dive deep underwater for food"We've studied elephant seals since the 1960s.them "excellent detectives".They felt so proud!Again,the kids and their dog started playing withThey usually dive for about 30 minutes,and thenthe ball 50 as usual.解come up for air for just a couple of minutes before(047.A.useB.sizediving again,"said an elephant seal researcher at theC.position D.form(A)48.A.hidingB.receivingC.listingD.packingUniversity of California,Santa Cruz (UCSC).(B)49.A.requestB.victoryC.purposeD.influenceSince elephant seals are almost diving nonstop,(D)50.A.luckilyB.carefullyC.slowlyD.happilymany people began to be curious about thequestiondo they sleep while diving?四Abook list for book loversThe Clas四The UCSC scientists did research on this.e sBut thimaThey invented special caps and put them on 13Atandyoung elephant seals to record their brain阅读理解they can learn阅Chinesactivities at sea.The caps collected informationge:7-10Buynow!like how they were moving too.Besides,thescientists also studied earlier research recordsons oneabout elephant seals.Finally,they got the answer.ikg1col(有样地解Yes.Elephant seals take a short sleep whileThe ra器日diving,for about 10 minutes during a 30-minuteunderwater trip.Scientists discovered thatfaced with thehanges of life as well as maelephant seals sleep for around 2 hours a day inAge:710Buy now Check out the price belowthe sea.四(B51.Readers can learn aboutin the first book四And when they're in deep sleep,they loseA.picture-drawing skillscontrol of their body-just dropping down likeB.Chinese culture阅读理阅读a falling leaf.Back on land,they sleep for aboutC.difficult expressions10.8 hours a day,which allows them to beD.American mountainsenergetic again.This means their sleep on land(O52.Tom can readif he wants to improve hisis so important.thinking ability.A.The Boxcar Children解The scientists hope their work will helpB.The Classic of Mountains and Seasprotect the places where elephant seals sleepC.Detective Agency of the Black and White Bearwhen they're on land.D.The Classic of Mountains and Seas for Childrer四(A)53.In the third book,why are the children called四Boxcar Children?(D)56.How long have the UCSC scientists studiedA.They live in the boxcar.elephant seals?阅读理解A.For about 8 years.B.They were found in the boxcar.阅读B.For about 25 yearsC.They solve mysteries in the boxcar.C.For about 40 yearsD.They always drive the boxcar to the forest.D.For about 60 years.解(O57.The underlined part "be curious about"canbe replaced byA.be good atB.be sure aboutC.be interested inD.be famous for

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    2.When is the school art festival?3.Have a nice trip to China!4.What does your sister like to do?5.Ms.Green,happy Teachers'Day!Ⅱ听对话,选择最佳答案。6.W:Jerry's son plays ping-pong very well.M:Yeah.You know,he is only ten.7.W:Is School Sports Day on June 20th?M:No,it's on June 12th8.M:Maggie,let's play computer games after the English test!W:Well...I want to play tennis with my dad.9.M:Mina,how about buying some bananas for the party?W:Sounds great.And get some strawberries.I love them.10.W:Where is Daisy?I need her help.M:She is in the school library.She is busy with her test.Ⅲ.听短文,完成表格。Sophia is a middle school student.She is fifteen.This August is fun for her.August 2nd is herbirthday.She has a big birthday party on that day.She has a short trip with her family on the 12thThey can have a nice trip.On the 20th,she has School Day.Then her parents can come to herschool.参考答案I.1-5 BCACBIⅡ.6-10 AACBCIII.11.Fifteen/15 12.August 13.2nd/second14.family 15.SchoolIV.16-20 DBACC 21-25 BADBDV.26-30 DBCCA 31-35 BDCBAVI.36-40 CEDFGVI.41-45 DBCDD46-50 ACDBC51-55 BDCBCVII.56.December 57.month 58.third 59.there60.party 61.busy 62.terms 63.things64.twentieth 65.happyIX.66.is on April 24th 67.have three ball games68.at nine this morning 69.on Sports Day70.See you thereX.One possible version:Boys and girls,March is a busy but fun month.We have many relaxing things to doOn the first day of March,we have an art festival.Do you like soccer?We have a soccer game onMarch 7th.We have Learn From Lei Feng Day.It's on March 15th.On the 22nd,we have SchoolDay.All the parents and friends are welcome.The school trip is on March 29th.I'm sure we'llhave a great time then.This must be an interesting month.Let's look forward to it!

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    北京市谷中学BEIJING PINGGU MIDDLE SCHOOL38.Please decide which a part is false in the followingstatement,then underline it and explain why.According to the passage,if you say "yes"whileshaking your head,the listener would think you are notsure about the answer.According to the third paragraph,when faced with mixedsignals,the listener will likely choose the nonverbal message,that is to say,if you say "yes"while shaking your head,thelistener would likely think you are saying "no".知行合一立子至善

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    -

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    【答案】3640 EFCBA

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    where they must tolerate constantly changing water conditions. In the first study,the researchers exposed Olympia oysters to a combination of high temperatures and acidified conditions during winter months.The higher water temperatures caused the oysters to spawn (earlier but these effects s were canceled out when combined with acidified conditions.Researchers then raised and transplanted the exposed oysters'offspring to four es tuaries in Puget Sound.They observed that the offspring whose parents were exposed to acidified conditions in the lab had higher survival rates in two of the four bays. In the second study,researchers exposed adult Pacific oys ters to acidified conditions in the lab.They then placed the oys ters back in environmental water to recover before spawning.The

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    26 the owner but due to 27 reasons couldn't give out the owner's details. After 28 his adventurous day on his twitter account Kristopher was sure someone would be 29 such a lovely dog. Meanwhile at work Frosting wouldn't leave his side.It's very 3 )and it definitely wants to be a lapdog.I tried to use my standing desk and it would stand up and put its 31 on me, Kristopher said. He and his wife were always looking to 32 2 a little dog and at once the three bonded.Four months passed and Frosting was one year old.No one had come to 33 Frosting and Kris- topher believed the 34 of these three were meant to be. 20.A.walking B.driving C.running D.jogging

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    B Each of us fails from time to time.If we are wise,we accept these failures as a necessary part of the learning process.But all too often as parents and teachers we disallow this to be conveyed right to our children. Donnie was my youngest third-grader.He seldom answered questions-he was afraid he might be wrong.He seldom finished his work because he repeatedly checked with me to be sure he hadn't made a mistake. I tried my best to build his self-confidence.But nothing changed until midterm,when Mary Anne,a young teacher,was assigned to our classroom.She was young and pretty,and she loved children.But even enthusiastic,loving Mary was baffled

  • ‹‹ 309 ››
扫码二维码