首页 高三月考卷答案
  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)数学试题

    消去y,可得(3k2十1).x2+6km.x+3(m2-2)=0,因为P,Q是椭圆上不同的两点,显然△>0,设P(x1,kx1十m),Q(x2,kx2十m),-6km则x1+x,=36+1x1x1=3(m2-2)3k2+1(6分)因为1AM|=|BM1,所以ew=-kBw,即,十m十1=_k红,十m+1x1-3x2-√3化简得2kx1x:+(m+1-3k)(x,十x,)-23(m+1)=0①.,4整理得(6k十2√5)(W3k+m十1)=0.因为点M不在直线PQ上,所以3k十m≠一1,所以6k+2√5=0,所以=一9故直线PQ的斜率为定值-3(12分)22.(12分)1“,0已知函数f(x)=2ar2+(2+a)x+2lnx(a∈R).(1)求f(x)的极值;1,0-2)洁g)=e若,证明:当e≤-1时,1x)0,所以f(x)没有极值;(2分)当a<0时,令f'(x)=0,得-子>0=-1(合大,一长完的1同1人1当x变化时,∫'(x),∫(x)的变化情况如下:x2a,十∞f'(z)×0试f(z)→极大值的水是d位家所以fx)有板大位f(-)=2n-名)名-2,无极小值。(6分)2)证明:f)-a合+z)+2x+2nx,h子同家因为当>0时,号+x>0,所以当a≤-1时,fx)≤-+x+2nx(7分)令h(x)=-222+x+2n,则/(x)=-x+1+2-2+x+2_(红+1)(2-x)x当x∈(0,2)时,h'(x)>0,h(x)单调递增;·8·新高考版

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    ,42 themindhis prizes..Iwas feeling nosta(怀I旧)because my loved o and】Everyone 64 loves books can take part in World Book Day.It is devoted to gettinghadourfirst ateat thisd had43tte decorationsfrom the showase Inoticedchildren closer to the books and authors they already love and helping 65 (they)discoverlion and44 my parter loves them.Iasked the young man behind the cour fcoudnew books and authors they will love just as much.just buy it without tickets.He said 45 that was not a choice.第三节单词填空(共10小题;每小题1分,满分10分)I decided I needed to 46350 tickets.I left Tyden at the counter to finish choosing his请根据中文及首字母提示,用所学的单词的正确形式填空,并将完整答案填人答题卡.47 with his grandma.I bought game coins and entered the games room with all the happy66.Many foreigners are interested in reading Chinese L(文学作品).little faces busy with fun and 48.I had just chosen a game I thought I could win when I67.In our life we are supposed to(应用)theory to practice.heard Tyden's excited voice,"Auntie,Auntie!49 1"68.Zhangijiakou,a beautiful city in northern China,will h(举办)the YouthHe pulled the lion out from behind his back and presented it to me.My eyes 50 upSki Race in December.69.The old lady took a deep breath and sat up slowly with great e(努力).with tears and my heart burst with love.He had 51 that whole conversation and chosen to70.The police set a(陷阱)to catch the escaped prisoner.give instead of 52 whatever he wanted.Before I could thank him,he said,"I wanted you71.As time goes by,I have changed my(态度)and I even think she is lovely.to have it so you didn't have to spend 53 because you work hard."72.Some of the ancient s(符号)can still be seen in today's hanzi.I 54 him up,hugged him close,and told him how much I love his heart,his73.Before graduation,students(交换)presents with each other..thoughtfulness,and him.I am 55 to have the title of his Auntie.74.The bad news made us more a(焦虑的:不安的)about the matter.41.A.coinsB.opportunitiesC.rightsD.tickets75.If your speech,reading,or writing is f(流畅的),you speak,read,or42.A.bringB.takeC.cashD.joinwrite easily,smoothly,and clearly with no mistakes.43.A.orderedB.managedC.designedD.exchanged第四节短语填空(共5小题:每小题1分,满分5分)44.A.rememberedB.ignoredC.doubtedD.demanded76.People enjoyed going for walks,or eating(露天)under a blue sky.B.equally77.Mama made him(清洗)the kitchen,45.A.happilyC.unfortunatelyD.incorrectly78.Who is(the operation of such vehicles is not clear among car46.A.gainB.sellC.hireD.usemakers,consumers and lawyers.47.A.gameB.roomC.prizeD.gift79.Anything that we can do will(有作用或彪响).48.A.humorB.laughterC.sadnessD.hope80.He failed in his attempt to(控制;接管)the company,49.A.StopB.ComeC.LookD.Help第四每分写作(满分25分)50.A.welledB.fedC.endedD.put假定你是李华。你校打算组织首届1500米长跑比赛。请给在你校作交换生并爱好长跑51.A.depended onB.listened toC.talked aboutD.connected with的美国阴友Jak写一封电子邯件,邀请他也报名参加比赛。邮件的内容包括:52.A.demandingB.questioningC.gettingD.rewarding1.举办长跑比赛的意义,53.A.timeB.energyC.affectionD.money2.比赛的时间和地点:54.A.gatheredB.didC.pickedD.caught3.比赛的注意事项.55.A.gratefulB.sadC.unluckyD.worried注意:1.词数100词左右:2.可以适当增加细节,以使行文连贯。第二节(共10小题:每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填人1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Have you heard of World Book Day?It is a celebration of authors.56(painter).books and most importantly it's a celebration of reading.It's the 57(big)celebration ofits kind,appointed by UNESCO as a worldwide celebration of books and reading.and markedin over 100 countries all over the world.The main aim of World Book Day is to encourage children58 (explore)the pleasuresof books and reading by 59(provide)them with the opportunity to have a book oftheir own.Book tokens()will be given to children so they can buy books from 60 list oftitlesThe date of World Book Day changes every year.In the UK and Ireland.World Book Dayis 61 the first Thursday of March.According to organizers,this date 62(decide)after serious thought and long 63 (discuss)to take into considerations holidays,schoolterms and possible disagreement with other activities.【高一数学质量监测·英语第7页(共8页)A】【高一教学质量监测·英语第8页(共8页)A】

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    Ca江会导致Ca+日,k大面日息4-4老牛注音,水类出八Petnu hat homeles ealked第二部分阅读理解(共两节,满分40分)past on the beach.第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)more about him,it really pulled at my heart strings.My husband and阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。erence in hi i oud have a heeah hAFall colors and fantastic destinations throughout the East Coast and beyond comelifonalgreatest fear of being homeless myself.New England Fall Leave Train Rideslitleclothe blanket.pillos person item and sometimesfoliage()train tours.The best way to experience nature's greatest event,these rail vacations lravellittle cash because we are able to and it felt good to share.through a backdrop of gold,rust and dark red as scenic trains take traveleime feand pent a week in the hospital right before Thanksgiving-We visited him manyStteleadimg den foliage Adire the chunging colhis tomknebuhianAmtraktrain lie nd enjy an up-closeooka the scenery with cc touiseeingI ven brought my service dog to help brighten his day.khenDenis left the hospital we were worried about his wellbeing and did not feel comfortableSelect from a variety of fall foliage trips that highlight corfudestinationsliners.CohnbepgcnheteaeReen-aidahotnihendnomeegbtours and attractive trips.Dip yourself in the autumn beauty of the Midwest in places like NortheneeThehangnhernwarm.Michigan,where guests enjoy the sights of Mackinac Island and iconic Sleeping Bear Dunes,andDoor County,famous for its spectacular Lake Michigan scenery and the nd24.Why did Dennis in the beach?e之A.To reduce the pain of illness.cities in both Tennessee and North Carolina.There are also packages that highlight New EnglandC.To avoid trouble for his family.B.To restore his health by nature.D.To spend his last days as he wished.the fall,and these joumeys include well-known regional destinations such as Mark Twain'schild25.What made the comabou Dennis?A.Her pets.B.Her sympathy.Ranging from 6 to11 days,the carefully planned fall foliage tours present the end beautyhome,Mystic Seaport,Martha's Vineyard and Hyannis.C.Their human nature.D.Their common hobbies.America in autumn.26.What was the author most worried about?A.Dennis'loneliness.Minimum Charge:C.The bad weather.B.Losing her home.6 days $1,432/per personGroup $1,223/per person27.Whatd th coufuher help this sickD.Dennis'deadly illness.Accommodation and train tickets includedA.Provide more supplies for his daily life.For further information:B.Improve living conditions on his beach.Call01223810080C.Find a comfortable sleeping place for himVisit hups://www.vacationsbyrail.com/united-states/usa-fall-foliageD.Urge him back to hospital for further treatment.21.What is the highlight of these rail vacations?CA.Colorful autumn leaves.B.Traditional culturesHealh pobemrelated to clim change are gettingre,saystwore publisedepC.Ancient trains.D.Lake scenery.by the medical publication Lancet.22.Which of the following is mentioned as a local destination?The reports followed 44 health measures connected to climate change around the world.TheyA.Tennessee.B.Lake Michigan.include heat deaths,infectious disease and hunger.All of them are getting worse.With theordoC.Mark Twain's hometown.D.Smoky Mountains.track to 2.4C of warming,the cost of inaction on climate and health will vastly outweigh the costs of23.How much do you have to pay if you and a friend take an 8-day tour?acting now,the report says.A.$1,223.B.$1,432.This year's reports are called "code red for a healthy future."One report is centered on theC.Less than $2,446.D.More than $2,864United States and one is centered on the entire world.BThe reports found some dangerous trends:At-risk populations like older people and the veryMy name is Lori Ravelli and this is the story of Dennis,our"home free"friend that chose toyoung spent more time in extreme heat.For people over 65,the researchers found they were exposedsleep on the beach waiting to die.He was told he was deadly ill and had a few months to live.Heto extreme heat at a higher rate than the average from 1986 to 2005.enjoyed watching the sun come up and set each day,until the end of his life.More people also lived in warm places where it is easier for some diseases to occur widely.Our friendship developed because he loved my dogs so much.We had spoken to him onCoastlines are warm enough for the dangerous Vibrio bacteria to grow in the Baltic areas of Europe andumerous occasions when we walked the dogs on the beach near our house.Never had he asked us fornything except to love and play with my dogs as we walked them.This led to many furtherthe Northeast and Pacific Northwest of the U.S.In some poorer nations,the season for malaria-spreading mosquitoes has gotten longer since the 1950s.伯乐马模拟(三)·英语试题第3页(共8页)伯乐马模拟(三)·英语试题第4页(共8页)

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    herle2023年普通高等学校招生全国统一考试题号英语·选择题型专项训练(九)2答案选择题答题栏13如I阅读理解61210Bon on anuary in Ontario.Canads,Jim Carrey was born tACA知class family.His father lost his job when Jim was still a young boy,and the loss of a stableincome led the family to become homeless.For a long while,the family had to live in a van(f厢式货车).Jim had to quit school at the age of 15,s0 that he could take on a job as agatekeeper to support his family.长Two years later:Jim began doing comedy acts.He started to makealivinghe opening act for other comedians.In 1983,Jim transferred to Hollywood where he starredin a television movie "Introducing...Janet".This was the beginning of a successful careerfor Jim.洲n 1984,Jim made his first public performance as a movie actor in Finders Keepers.Heon started to star as a major character in several television programs.These performanled him to land a role on Living Color,which was a comedy hit back then.It wasn't until his role in the 1994 comedy Ace Vntura:Pet Detective that Jim was熘斯discovered and admired by a lot of audiences.Soon,more projects started rolling in.He won his first award-the Golden Globe for Best Actor-for his role as the leadcharacter in the Truman Show.Soon thereafter,he bagged his second Golden Globe for hisrole of Kaufman in Man on the Moon.扁He took on more projects,starring in many comedy films.Now,his love for comedy andacting still continue to be strong,and despite early setbacks,he did not give up.Jim Carrey is0an icon(偶像)for comedy,one of the top-grosing(高票房的)Hollywd,and isatwo-time winner of a Golden Globe.临1.What do you think of Jim's childhood life?C.Fortunate.D.Wonderful.A.Hard.B.Lonely.原解题过程:答案英语(九)第1页(共4页)

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    The handshake has been around for centuries.A widely held belief is that itstarted as a way to show that a person was offering peace and not holding ahidden weapon.握手这种行为已存在数个世纪。人们普遍认为,握手最初是为了表示友好,手中没有藏武器。But hands have germs.但手上有细菌。Dr.Anthony Fauci is America's leading infectious disease expert.Last year,hewarned,"I don't think we should ever shake hands again,to be honest with you.安东尼·福奇博士是美国领先的传染病专家。他去年警告称,“老实说,我认为我们不应该再握手了。"Dr.Amesh Adalja,another infectious disease expert,does not agree.He thinks people are overthinking the question of whether to shake hands or not.Theanswer,he says,is simple.另一位传染病专家阿梅什·阿达利亚博士不同意这一观点。他认为人们对是否握手的问题想得太多了。他表示,答案很简单。"If you are worried about COVID,the best way to make handshakes safe is tobe fully vaccinated,"Dr.Adalja said."And for any other things that might be on people's hands,just wash your hands before you touch your face.阿达利亚博士表示,“如果你担心新冠肺炎,确保握手安全的最好方法就是接种疫苗。至于人们手上可能有的任何东西,在摸脸之前洗手就好。”Diane Gottsman is a national etiquette expert.Etiquette means the rules that make up the correct way to behave in a culture.Gottsman said she does notthink the handshake will go away because of the pandemic.But she said people should take things slowly.黛安·戈茨曼是国家礼仪专家。礼仪是指一种文化中形成正确行为方式的规则。戈茨曼表示,她不认为握手会因为疫情而消失。但她说人们应该慢慢来。"Don't be the first to extend your hand,even if you are comfortable,"Gottsman said."Watch the other person and allow them to extend their greeting of choice."戈茨曼说,“不要第一个伸出手来,即使你感觉很舒服。观察对方,允许他们随意问候。”Former U.S.President Donald Trump has said publicly he does not like shaking hands because germs on hands can pass.However,he faced criticism in theearly days of the pandemic when he continued shaking hands at public events.美国前总统唐纳德特朗普曾公开表示,他不喜欢握手,因为手上的细菌会传播。然而,疫情初期时他仍在公共活动中继续握手,他也因此招致批评。The administration of President Joe Biden at first took social distancing more seriously.But following the end of federal guidance on face coverings andmore widespread availability of vaccines,handshakes and even hugs returned to the White House.乔·拜登总统领导的政府一开始更重视保持社交距离。但在联邦政府结束口罩令并更广泛地供应疫苗后,白宫恢复了握手、甚至是拥抱等行为。答案第12页,共17页

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    5.Wha doeprmiytalk about?A.The advantages of Lomi.B.The impact of wasting food.ob ondby offering more and better earninghosmraobotC.The solution to food waste.fficencyand cquity reasons.Notdoeeelpkoreefficenersand more active citizens,ttotheir persoaell-beD.The reasons for designing Lomi.which can replace the underlined word"implementing"in paragraph 2A.carrying out26.What may be Roll's expectation?B.taking inWhat can we learn from the researeC.knowing aboutD.looking overA.Dining Team Green will build community gardens.A.Adults have reduced healtheareB.Dining Team Green will become an educational tool.B.Few adults need toreceivengC.More developed composting machines will be inventedC.Learning is good for adultshealth.D.More people will get involved in compostingines.D.More research will focus27.What can we know about Roll?30.What problem e Europe facedtheA.She lives in the Gilbert community.A.Europeans are not healthy.B.She is a member of Dining Team Green.B.The European population is aging.如C.She knows a lot about residential buildings..C.Many old Europeans have died.D.She plans to design more composting machines.D.Young Europeans are out of work31.What does the author want to express in the stprDefinitions of adult learning vary,but it is usually defined as all forms of learning under-A.Lifelong learning is essential.长taken by adults after having left initial education and training,however far this process mayB.Raising adult population is significant.have gone.年代彼C.We should help more efficient workers.Education and training are important factors for achieving the strategy objectives of rai-D.Work contributes to personal well-being.sing economic growth,competitiveness and social inclusion.However,with some exceptions,Dthe process of implementing education and training remains weak.Most education and trainingAn inability to stand on one leg for 10 seconds in later life is linked to nearly double thesystems are still largely focused on the education and training of young people and limited pro-risk of death from any cause within the next decade,according to a new study.The simplegress has been made in changing systems to mirror the need for learning throughout the lifespan.balance test may be useful to be included in routine physical exams for people in middle andAn additional 4 million adults would need to participate in lifelong learning.Recent re-old age,the research,which was published in British Joulof Sports Medicine,suggestedsearch confirms the importance of investing in adult learning.The research on adults indicatesWhile aging leads to a decline in physical fitness,muscle strength and flexibility,balancethat those who engage in learning are healthier,with a consequent reduction in healthcaretends to be reasonably well-preserved until a person's 50s,when it starts to decline relativelycosts.rapidly,the research noted.Previous research has linked the inabilitytostand netoaThe big economic challenge in Europe is to raise its growth and employment performancegreater risk of falls and to cognitive decline.while preserving social cohesion ()The rapid progress in other regions of the worldThe study involved 1,702 people aged 51to75 livingnB who wereasked tobalanceshows the importance of creative,advanced and quality education and training as key factors ofunsupported on one leg during an initial check.Researchers tod the participantsto place theeconomic competitiveness.General levels of competence must increase,both to meet the needsfront of the free foot behind the standing leg,keep their arms by their sides and eyes fixedof the labour market and to allow citizens to function well in today's society.straight ahead.Up to three attemptsotheoowerepeittedEurope is facing big demographic (changes that will have a major impact on soci-The study participants had an average of6 and w-thirds of them were men.ety and on the economy and consequently on education and training provision and needs.OverAround 1 in5 failed to balancen foct the intial checkup.Researchersthe next 30 years,the number of younger Europeans will fall y 15%.One in three Europeansmonitored the participants after the initiaorifvduring whichwill be over 60 years old,and about one in ten will be over 80.7 of the people died.The proportio(of deaths those ho failed the testGiven the challenges identified above,raising the overall level of skills of the adult population(17.was significantly higher than deaths among thoseho were able to balance for 104001C·有听·【高三英语第5页(共10页)】4001C·有听·【高三英语第6页(共10页)】

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    答案解析®世纪金31.D主旨大意题。由第一段和全文可知,文章着重分析肯尼亚气候变化对大象的影响。故选D。39.F考查段末衔接句。根据段落小标题,做出生【文章大意】本文是一篇说明文,科学家发现莲花的叶片反应是不容易克服的惯。段中指出,既然是可以清洁自身,并着重分析莲花是怎么做到的。该种现可以克服,并给出了方法。“You need to learn no象被称为“莲花效应”。respond at al.”后文空处需要对该句进行理由支F项符合题意。3z.D细节理解题.由第一段“Wel,many people do itby giving the example of the lotus -it grows in40.A段首标题句。根据全文及最后一段,该部分muddy waters but the flower remains spotless.It is not指出生气的发泄是最容易的方式,而保持冷静,surprising that the lotus has a special or sacred place静气地处理问题才是你应该做的。故选A。in world religions like Hinduism and Buddhism."【文章大意】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者在知,莲花在佛教中代表圣洁,出淤泥而不染,能够保持的过程中,突发奇想,在纸币上写了一些爱的传递自身圣洁,深受佛教推崇。故选D。子,并把它传递给了同样在等车的一个女士。爱的如此温暖,希望它能继续传递下去。33.B推理判断题。文章第一段从纯洁开始,提及佛教41.B本句句意:突然我有一个灵感,想写一首诗。对于莲花的推崇,是为了引出莲花能清洁自身的话第四段作者书写的内容,可知此处作者要写的是题,根据第一段“Now a group of German scientists has表达爱的传递的句子。故选B。discovered that the lotus plant is truly spotless.It does42.A本句句意:我环顾四周,找到了笔,却没有纸not allow any dirt to remain on its surface.And there据后文第三段内容,结合常识可知。故选A。is a clear reason for it..”可知选B.43.D句意:身边找不到一张纸,失望。in sight在34.D细节理解题。由第三段“Scientists have always中;in vain徒劳地;in use在使用中;in site在现场known that aquatic leaves secrete or give out wax场。故选D。crystals.These crystals help prevent the leaves from44.B在想写又找不到纸的困境中,一个人空有一腔是getting flooded with the water around the leaves."此处作者表述找不到纸的寂塞和无能为力,故选B。知,莲花叶片能清洁自身是因为能释放一种蜡晶体,45.D本句句意:然后我又四处看了一下。look int可以使叶片起到防水的作用。故选D。查;look out当心:look forward向前看;look ard35.C标题归纳题。根据全文及最后一段,文章介绍了四处看。根据“a little more'”可知,作者继续搜莲花能做到自身清洁,是因为叶片释放一种蜡晶体,以写字的纸张。故选D。该现象被称为“莲花效应”。选项C准确表述了莲花46.C本句句意:定睛一看,纸币上并没有多少可以的特点。故选C。的地方,此处与上文looked around a little more【文章大意】本文是一篇说明文。生气是一种破坏力极大递进关系,thoroughly完全地,完整地,故选C。的负面情绪。本文就如何认识和避免生气进行了分析,47.A本句句意:这是一张特殊的纸币,把我的爱并给出了几条建议,你。根据上下文,这张纸币代表着爱的传递,不36.E考查段末主旨句。首段分析了生气的弊端,那么般的纸币,而是有特殊寓意的。故选A,如何避免不必要的生气呢?“What can be done to48C句意:不要留着,不要花掉,传递下去。根据control anger and prevent it from ruining our lives?文,作者的本意是传递一份爱,而不是把它当作How to stop being angry?”作者通过两个问题提出了的纸币花掉。故选C。本文的话题,后文要根据这两个问题给予回答。E项49.B此处是析使句,watch有从旁边观看的意思,起到总领全文,引出下文的作用。们看着它传递给更多人。故选B。37G考查段中衔接句。根据段落小标题,你要改变对50.D本句句意:然后我在纸币上画了心形,尽可能:世界运行的态度。首句“You have to accept that它充满爱的氛围。此处hearts指的是”,是作者sometimes things do go wrong and that people are not突出爱的寓意,用图案村托文字,做的装饰。故选always lovely..”是对小标题的进一步解释,有时侯,事51.Al..with..是固定短语,用…装满…情发展的可能不那么符合心意。后文是对该空处给部分trying..为前文的状语,表目的。故选A.出建议的进一步解释。G项承上启下,与段落主旨一52.B本句句意:我附近坐着一个女士,同样在等车致。据上文also可知,她和我一样都在等车,故选B。38C考查段中衔接句。根据段落小标题,不要把生气53.A根据后文“..her mood shifted from anxious当作是一个消极情绪不予理会。可知,该段是继续建and she gave me a bigand than议读者对生气有一个正确的态度。由空后“They both山me,”可知,女士在焦急地等车。故选A。used that anger to motivate themselves to fight against54.D本句句意:有人给了一美元,她有些惊讶,然后what they saw as injustice.”可知,上文作者举了两个新打量着纸币并开始读了起来。此处考查常识,份例子,C项符合条件。是人之常情,故选D.扫描全育

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    最新中考模拟训练·英语(六)Goahead and take on the backpacking challenge.It is certainly a chance for you to provethat you are ready for this new style of tour.68.What's the theme(主题)of the passage?B:GocA.Travel.B.Music.C.Shopping.A:69.What does the underlined word "utilizing"mean in Paragraph 3?D.Family.B:ButA.Using.B.Improving.A:C.Reducing70.Which of the following is TRUE about backpacking?D.Supporting.B:I kiA.It has been a form of travel since the eighteenth century.A:NoB.It takes more time to go backpacking in summer than in winter.B:ThC.It is a choice for young people to spend their summer vacation.A:D.It requires students to work and support themselves while travelling.B:OK71.What is the main purpose of the passage?A.SHA.To give safety tips for all travelersB.B.To offer some useful advice to backpackers.C.To introduce foreign cultures and lifestyles.D.D.To pick the best places for backpackers to visit.72.Which of the following best shows the structure of the passage?G.234六、书根据2解B的建DB)请先阅读下面短文,掌握其大意,然后根据短文内容从下面方框内的七个选项中选择五个还原到文中,使短文意思通顺、结构完整,并在答题卡上将其序号涂黑。一空一句。It is well-known that walking can bring a lot of benefits.73 They have also found1.T1that going for a 15-minute walk after a meal can help lower blood sugar levels.Even just a fewminutes of walking can be helpful.2.T1A report was recently published in a magazine.74 Researchers compared theinfluences of sitting with standing and walking on blood sugar.They found that just a fewminutes of light walking after a meal was enough to improve blood sugar levels compared with3.Ysitting at the desk or lying on the sofa.When participants (went for a short walk,their blood sugar levels would fall gradually.Standing also helps lower blood sugar levels.75 That's because light walkingrequires more active use of parts of the body than standing.Although light walking at any time is good for our health,a short walk within 60 to 90minutes after eating a meal can be especially useful in making blood sugar levels lower.76For people working at home,a short walk after lunch is suggested.77 It's a gradual effect ()Each step appears to have a benefit.A.It is not necessary to lower blood sugar levels.B.Scientists have found walking after a meal helps clear our mind.C.But light walking is more helpful.D.The results of seven studies were given in the report.E.The blood sugar levels become higher when standing.F.We can't get benefits from physical activities in a day.G.That is because blood sugar levels possibly reach the highest point at that time.五、补全对话(每小题1分,共5分)请阅读下面对话,根据对话内容从下面方框内的七个选项中选择五个填人空白处,使对话通顺、合理,意思完整,并在答题卡上将其序号涂黑。一空一句。(Andy and Bill are talking at home.A=Andy,B=Bill)A:Bill,what should we do today?B:I have been studying all week.I'd like to exercise.A:Me too.78(47)【UX

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。现在,你有10秒钟的时间阅读这两个小题。(Text 6)W:There are many candidates for this promotion.In my opinion,Mr Bannister has provenhimself to the company,but he doesn't have much experience.M:I agree with you,Amelia,but we shouldn't ignore Mrs Templeton.She really helped us alot with the trade deal last year.W:I didn't think about that.You're right.We should go with her,as she's been with us longer.M:Let's inform Mr Duncan that we've reached a decision.听下面一段对话,回答第8和第9两个小题。现在,你有10秒钟的时间阅读这两个小题。(Text 7)M:Where are you now?In your room?W:No.I'm wandering around the hotel.It's really a good place.M:Yeah.You work out,right?Go and take a look at the fitness center.W:Where is that?M:You can get to the fitness center from the back of the hotel.It's on the right side of thebusiness center.W:Sounds good.Where are the conference rooms we'll be using tomorrow?M:Oh,they're right next to the front office.听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。现在,你有15秒钟的时间阅读这三个小题。(Text 8)W:At lunchtime,I watched that good cooking show,Chef's Special,and I've got some greatideas for some meals we can try out for dinner.M:Well,that sounds good.So what's on your list?W:Let's see.We've got some meat at home already,but we need something for a salad.Weneed some tomatoes,carrots and green onions.M:Sounds very healthy.W:The apples look really good today.Let's pick up some,too.Plus we need to get somebananas.Would you like some milk or cheese?M:No,they are not my taste.W:Then can you get a box of ice cream?M:Sure,I love ice cream best.W:I think that's everything we need.Let's go home and cook dinner.听下面一段对话,回答第13至第16四个小题。现在,你有20秒钟的时间阅读这四个小题。(Text 9)W:Dad,don't wait for me for dinner tomorrow.I'll go to attend a party.M:Is someone having her birthday?【高三英语·参考答案第3页(共5页)】·23-399C·

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    C 5.Why does Rick want to buy a bicycle?A.To train for a race.学美在报社听B.To join a bicycle club.EARNING ENGLISHC.To do some exercise.听力材料Text5M:Hi,Lisa.What are you doing here?新课程高二(B)第53期W:Hey,Rick!I'm buying a bicycle for my bicycleUnit 11,race.What about you?(选择性必修)M:Well,I'm here looking for a bike,too.I thoughtI should do some exercise.(5)B00k4度W:Riding a bike is good for you.第一节TEST YOURSELF第二节A 1.What are the speakers probably going to do?听第6段材料,回答第6、7题。④野A.Wait for Bob.B.Give Bob a call.听C 6.Why does the man come to the woman?C.Go and pick up Bob.力A.To look for a dictionary.B.To borrow a dictionary.听力材料Text1C.To return a dictionary.M:I'm trying to understand why Bob isn't here yet.A 7.What is the probable relationship between(1)Should we try to call him or go and look forthe speakers?him?A.Classmates.B.Colleagues.W:He's probably caught in traffic.Let's give him aC.Teacher and student.few minutes.(1)B 2.Where does the conversation take place?听力材料Text6A.In a cafe.B.In a furniture store.M:Linda,here is your dictionary.(6)听C.In the woman's companyW:Oh,it's you who borrowed it.(6)I have力been looking for it for today's presentation.听力材料Text2And I thought I would be blamed by ourM:Darling,what do you think of this kind ofteacher.(7)wooden chair for our cafe?M:I'm so sorry.I must have caused you a lotW:It looks great,but it's kind of small.Just likeof trouble.the ones in my company.How about this greenW:It doesn't matter.Don't worry about itone here?anymore.C 3.What are the speakers doing?听第7段材料,回答第8至10题。A.Having a birthday party.A 8.What is the man's attitude to the result of theB.Making a beautiful dress.听speech contest?力C.Doing some shopping.力A.Disappointed.B.Excited.C.Indifferent.听力材料Text3B 9.Who is the man probably?M:I think I'm going to buy this for Lily'sA.Ajudge.B.A listener.birthday.(3)C.A competitor.W:Wow!A beautiful dress.How much is it?C 10.Whose speech moved the girl deeply?M:Let me check the price.Um,uh...Maybe it is aA.Bob's.B.Sam's.C.Jim's.little expensive.(③)⑧B 4.What did the woman do last night?听力材料Text7A.She saw a film.B.She met a friend.W:What do you think of yesterday's speechcompetition?C.She gave a talk听M:Well,to be honest,I enjoyed listening to most of力听力材料Text4the speeches.(9)But I just couldn't accept theM:Did you see last night's film on Channel 6?result,you know.(8)W:Well.I meant to see it,but a friend of mineW:Hmm,you mean the judges?came to see me.(4)M:I mean most of the listeners including me didn'tM:Is he the one from your middle school?understand why the judges didn't like Sam.(9)W:Oh,yes.We had a nice long talk about ourWe all thought Sam's pronunciation was thebest.And we were truly shocked when theyschool days.announced the winner was Jim

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    【解析】根据下一句Everything seems so perfect..others in this way at the same time.可知,地喜欢可知,此处是表达感谢。故选E。在看视频的时候与其他人交流。故选C。六、完形填空(每小题1分,共8分)36.A26~30 ABACB31~33CCB【解析】细节理解题。根据Tom所说内容Whcn26.Athere were no bullet comments before,I had【解析】考查形容词。根据句意可知,但是奇怪more thoughts on the movie.可知答案,故选Aa的是他们都喜欢偷偷努力。故选A。37.C27.B【解析】推理判断题。根据Tom所说内容That【解析】考查动词短语。根据句意可知,当“我”makes me quite bored.和Judy所说内客beal查看他的练册的时候,“我”发现他比我们多him at once可知,他们两人对于弹幕持相似的数人多完成了很多页。故选B。观点。故选C。28.A38.A【解析】考查宾语从句引导词。根据句意并结合【解析】主旨大意题。根据第一段最后一句下文可知,我们不知道他什么时候写的。故选A。However,different people have different opin-ions about it北及全文内容可知,这篇文章是关于29.C【解析】考查副词。根据句意可知,“我”悄悄走弹幕的不同观点。故选A。到他床边,突然批开了他的被子。故选C。【命题立意】该语篇讲述了不同学生对视频弹幕的观,点,旨在引导学生能理性看待社会热点话题,提30.B【解析】考查动词。根据句意可知,从那之后,我高自身的理解能力、判断能力、鉴别能力和选择能力。本题主要考查了学生根据已知信息进行细节们整个班开始秘密地学。故选B。理解、推理判断和归纳概括的能力。31.c39-43 CABCB【解析】考查连词。根据句意可知,虽然我们的39.C成绩提高了,但是我们失去了之前一起学的【解析】细节理解题。根据第一段内容可知,邓快乐和满足感。故选C。清明小时候家境不太好,所以他很珍惜学的32.C机会,丝毫不敢松懈。故选C。【解析】考查动词。根据句意可知,用这种方式40.A竞争真的是好事吗?故选C。【解析】细节理解题。根据第二段第一句、第二33.B句,第三段第一句及第五段第一句可知答案。【解析】考查名词。根据句意可知,功课占据了故选A。我们大部分的时间,但是我们不能只在意生活41.B中的一件事情。故选B。【解析】推理判断题。根据最后一段并结合全文七、阅读理解(每小题2分,共52分)可知,记者的话表明,所有人都感动于邓清明的34~38 ACACA努力。故选B。34.A42.C【解析】细节理解题。根据Jack所说内容as long【解析】推理判断题。根据全文可知,邓清明成as the bullet comments are on,it will turn into a功的秘诀是面对失败不放弃,一直坚持梦想。comedy可知,他认为弹幕很有趣。故选A。故选C。35.C43.B【解析】细节理解题。根据May所说内容I·【解析】主旨大意题。通读全文可知,本文介招usually enjoy the movie and share my ideas with了邓清明的成功之路。故选B。3▣▣扫描全能王创建▣

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    Yes.You can'tmetres.Dhow high she jumped.Almost 2.5still very popular aroundA.markB.thB.introduce031.A.fresh26.Becky used to be very careful,B.hiD.imagineAD 32.A.matchmistakes in the English test this timeB.stoshe made a fewB月33.A.historyA.whetherB.if7B.ifC34.A.becauseC.butD.becauseD35.A.give outB.fiis it from your school to the airport?At least twenty minutes by bus.CC3.A.deeidedB.reA.How longB.How soonBC37.A.avoidB.r28.Since DaveC.How farD.How oftenA38.A.InB.(about an important plan,we must turndown the radio to give him a quiet environment.B39.A.citiesB.cA.is thinkingD40.A.fewB.s29.They'llB.has thought C.thoughtD.thinksRecently,so mar附become thesoon.Let's run as fast as we can in order toA.clear outchampion of this competition.30.Because ofB.take inDouyin.In the video,C.put offCOVID-19,the prices of some tD.catch upquickly.The young masupermarket6things in themany years ago.A.increasea lot in recent months.Wang was born inC.will increaseB.have increasedtraffic accident 43D.are increasingI.完形填空(共20小题;每小题1分,满分20分)left leg away,but his十6阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项币选出with cycling He kept一个最佳选项。many falls.He rode t新素材中国丝绸the highlands He hasA48.HeIt is well-known that silk was discovered incyclingChina.Chinese silk is wonderfully 31,lightmedalsand soft.It has a perfect look and feel that no“Cycling has mother materials can 32.value of my life.TheThere is a(n)33 about how ChinesePeople who nesilk was discovered.Leizu,the wife of Huangdi,was having teaimpossible possibleunder a mulberry tree(桑树)34 a silkworm cocoon(蚕茧)41.A.creativefell into her cup.As she tried to 35 the cocoon,it started toB42.A.handsspread and the "line"seemed endless.She 36 that the strongD43.A.gotline could be used to make clothes.Later,Leizu taught people how toA44.A.remained37silkwormsand how to get silk.38 this way,the silkA45.A.loveindustrywas born and more silk was produced.B46.A.unlessC47.A.lakes策In the Han Dynasty,silk was spread to many other 3948.A.railway责任编such as Spain and Rome.The trade road was called the Silk Road.It执行编49.A.joined in封面设connected China with many 40 parts of the world.Today,silk is50.A.careful英语英语押题卷(三)第4页(共12页)英语

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    英语阁级高二课标第37期2022-2023学年总第3761期2023.3.17星期五技传媒集团主办英语周报社编辑出版社长:徐文伟总编辑刘永俊国内统刊号CN14-0705F)网址:hitp:www.ew.com.cnent ofed Skills选择性必修四UNIT1 SCIENCE FICTIONClassNameAcpe第一部分听力(共两节,满分30分)B乃5分)11.Who is Norman?A.A teacher,B.A scientist.C.A space travelerne film?C12.What will Lucy help orman do in Norman Starman IIAThe special effects.A.Escape from prisonB.Repair the spaceshipniversity?BC.Fly back to Earth.3.Work as a writer听第9段材料,回答第13至16题。13.What does the map refuse to do?A.Sign an agreement.B.Reveal his latest project.B.AI's fast development.C.Put new robots on the market.14.What kind of robots is expected to be morecceptableto people?®CA.The ones that can detect emotions.B.Alien-human cooperation.B.The ones that go into space.C.The ones that do dirty jobs.B.Because of family influences.15.What does the man say about robotsin films?A.They're well designed.B.They're shown in a bad light22.5分)C.They're created to control humans16.What does the m think robots might cause humans to do?5omA.Think less by themselves.B.Do less physical exercise.C.Become less intelligent.C.At 6:30 pm听第10段材料,回答第17至20题。一17.When did the speaker see the science fiction film for the first time?C.In Screen 7.A.At age four.B.At age sx.C At age nine18.Which book was a must-read for the speaker's sci-fi coure in college?Cep toward hie career choice?A.Foundation.B.A Wrinkle in Time.C.The Left Hand of Darkness.CC.Disapproving.19.Whose book is the speaker going to read next?C.Computer science.A.Mary Shelleys.B.Margaret Atwood's.C.ing actor in orman Starma20.why i the speakehnologyIt affectsdC.Surprised.C.It is full of imagination第一部分阅(共雨节,分与。分)满分37.5分)、B、C、D四个选项中选出最佳选项。for birds that is at an exciting stage of development.It contains someareawhich is now

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    Dear Kevin,Yours,Li Hua第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。When I was little,I left Germany with my family and moved to theNetherlands.For months,my main company had been my mother or otheradults.I could only speak German and hardly spoke a word of Dutch.I onlymet one girl who also spoke German in the neighborhood grocery store.I was shy,so when I set off for my first day of a new school,I was reallyterrified.I cried leaving our apartment.I entered a classroom where therewere about 20 children who looked extremely busy.Suddenly,I saw a girlwith dark hair.I couldn't see her face,as her back was turned towards me.Inthat moment,she turned around and looked at me.In a flash,we recognizedeach other.It was the girl from the corner grocery store!We instantly rushedinto each other's arms like long-separated sisters,sentences in German flowingbetween us.I smiled and my anxiety disappeared immediately."My name is Annelies.You can call me Anne,"she said smilingly.Astwo little girls who didn't know Dutch,we were excited to find each other.I was attracted by Anne immediately.Apart from being outgoing andkind,Anne was confident enough to get close to others though they spokeDutch.Soon I also began to play with other children.When we went home after school,Anne and I were glad to discover wewere also next-door neighbors.Anne's apartment was a floor above mine.Afterthat,every day she came to knock at my door and then we walked to schooltogether.Soon we became inseparable friends and I knew more about her.Sheliked seeing films and her father even rented a film projector (on herbirthday every year,which made her very happy.But she still felt she haddifficulty integrating (fully into the lives of local people.注意:1.续写词数应为150左右;2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。With the desire to fit in,Anne and I began to learn new Dutch wordsand phrases.Here came Anne's birthday again and in our hands were many invitations.英语试题第8页(共8页)

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    第6期B1版Keys:课本链接1-5 FTFTT主题漫步1-4DCCA第6期B2B3版Keys:(One possible version客观题除外)SectionAI.1.France2.traffic3.glass4.chopsticks5.surfaceⅡ.1.brands2.is spoken3.going4.widely5.leavesIII.1.environmental protection2.is made of3.by hand4.is known for5.high-technology productsSection BI.1.its2.celebrations 3.heat4.lively5.scissorsII.1.will complete 2.historical3.forms4.competitor 5.are plantedIII.1.sent out 2.is turned into3.rise into4.According to5.is covered with阅读理解1-5 DCDDB6-10 CAACD 11-15 FADCE完形填空1-5 DAACD6-10 BDABA 11-15 CBCDB语法填空1.traditional2.of3.is found4.Women5.and6.the7.covers8.making9.to learn10.has changed第6期B4版Keys:(One possible version)知识“串联”For Section aI.1.everyday things2.high-technology products3.avoid doing sth4.as far as I know5.by hand6.因…而出名7.由…制成8.由…制成9.无论;不论IL.1.is known for2.is made of3.As far as I know4.No matter5.by handFor Section BI.1.traditional art form2.turn...into...3.be covered with4.剪纸5.已经存在…6.cut with scissors7.put sth on windows8.上升到;升入01.traditional art form2.has been around for3.turned into4.put;on windows5.paper cutting语法点击I.1.is held2.Are;planted3.are not used

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    6.try one's best 7.be ready to8.dress up9.take sb's place10.do a good job【跟踪练】1.One of the main reasons2.am ready to3.take;place4.come out5.dress up语法点击1-5 ACBCB写作一招鲜Watching TV is a popular activity for many people,and it can be a great way to helppeople relax.There are different kinds of programs on TV.Of them,I like to watch comedies best.Theyare always full of jokes.When I watch a comedy,I can always laugh and forget my badthings.However,I can't stand game shows.Although many people think they are interestingand funny,I hardly ever watch them.I think they are meaningless and boringDifferent people like to watch different programs.What do you like watching?第9期T3版Keys:(One possible version客观题除外)随堂练Section A(1a-2d)I.1.plan2.happened3.educational4.discussionII.1.mind2.hope3.standIII.1-5 CDAEBSection A (Grammar Focus-3c)I.1-5 CBAAA2/4

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    22.B细节理解题。根据第二段中“A teen who ate以至于没有人提及。A.practical实际的;B.comnothing but fries,chips and other junk food formon普通的;C.important重要的;D.complex复years slowly went blind.The teen's problems杂的。根据上文“history textbooksbegan at age 14(一个青少年多年来只吃薯条和only tend to record memorable events..”以及下文其他垃圾食品,慢慢地失明了。孩子的问题始于“isn't mentioned”可知,睡觉实在是太“常见”了,14岁)”,第三段的“However,.by age15,hede因此没有被记载。故选B。veloped hearing loss and vision problems(然而,27.D考查动词词义辨析。句意:然而,一些历史学家到15岁时,他出现了听力和视力问题)”和注意到,在涉及几个世纪和国家的文献中提到了"When the boy was 17,an eye test showed that“第一次睡眠”和“第二次睡眠”。A.dropped落his vision was 20/200 in both eyes,the threshold下;B.preferred更喜欢;C.understood明白;D.(起始点)for being“legally blind”in the Unitednoticed注意。根据下文对“first sleep'”和“secondStates..(男孩l7岁时,一项视力测试显示,他的sleep”的描述可知,一些历史学家注意到了“第一双眼视力为20/200,这是美国“合法失明”的门次睡眠”和“第二次睡眠”。故选D。槛)”以及倒数第二段的“The patient admitted28.C考查形容词词词义辨析。句意:然后人们会醒着that,since elementary school,the only things he躺一会儿,聊天或祈祷。A.asleep睡着的;B.aate had been fries,chips,white bread,processedlone独自的;C.awake醒着的;D.angry生气的。ham slices and sausage,'the authors from the根据下文“and chat or pray”可知,人们躺在床上,University of Bristol in the United Kingdom没有睡觉。故选C。wrote in the report..(英国布里斯托尔大学的作29.A考查副词词义辨析。句意:一些邻居甚至惯于者在报告中写道:‘患者承认,从小学开始,他只趁着两次睡眠之间的时间互相拜访。A.even甚吃薯条、白面包、加工火腿片和香肠。’)”可知,饮至;B.seldom很少;C.stil仍然;D.only仅仅。食惯糟糕导致这个男孩的情况越来越差。故根据上文“Then people would liefor a选B项。while and chat or pray..”以及下文“take the op-23.D词句猜测题。上文“In addition,the teen still hadportunity to visit each other”可知,人们不只是聊low levels of vitamin B12,along with low levels天或祈祷,还会趁着两次睡眠之间的时间互相拜of selenium(硒)and vitamin D.(此外,这名青少访,这是递进关系。故选A。年的维生素B12水仍然很低,硒和维生素D水30.B考查动词词义辨析。句意:几个小时后,他们将也很低)”讲少年缺少维生素B12、维生素D和进人第二次睡眠,直到天亮。A.limit限制;B.硒,结合指代关系可推知,“These deficiencies'”即have有;进行;C.check检查;D.lose失去。have指代上文中男孩缺少维生素的情况。由此可知a sleep意为“睡觉”,符合语境。故选B。deficiencies意为“缺少,缺乏”,与shortages意思31.C考查动词词义辨析。句意:当引人电灯时,一晚相近。故选D项。睡两觉的睡眠模式已经消失了,因为大多数人都24.D推理判断题。根据第五段中“However,by the有灯,如果愿意的话可以熬夜。A.developed发time the teen was diagnosed,his vision loss was展;B.returned返回;C.disappeared消失;D.expermanent.What's more,wearing glassesisted存在。根据下文“we lost the two-sleep habwould not help the teen's vision,because dam-it”可知,随着电灯的引人,一晚睡两觉的睡眠模age to the optic nerve cannot be corrected with式已经消失了。故选C。lenses,said the study lead author Dr.Denize32.B考查动词词义辨析。句意:它遵循身体的自然能Atan.(然而,当这名少年被确诊时,他的视力丧量和睡眠节奏,是思考一天并放松心情的最佳时失是永久性的。此外,该研究的主要作者丹尼泽间。A.evaluates评估;B.follows跟随;遵循;C·阿坦博士说,戴眼镜对青少年的视力没有帮predicts预测;D,proves证明。根据语境,此处指助,因为视神经的损伤不能用眼镜来矫正)”可遵循身体的自然能量和睡眠节奏。故选B。知,男孩视神经损伤,戴眼镜已经没有用。由此33.C考查动词短语辨析。句意:它遵循身体的自然能推知,他没有必要戴眼镜。故选D项。量和睡眠节奏,是思考一天并放松心情的最佳时【解题导语】本文是一篇说明文。文章介绍了不同间。A.mix with与…混合;B.belong to属于;时期、不同文化和不同年龄的人们的睡眠类型以及影响C.think about思考;D.wait for等待。think a-睡眠类型的因素。bout the day意为“考虑白天的生活”,符合语境。25.D考查名词词义辨析。句意:然而,八小时睡眠的故选C。概念是最近才出现的。A.character特点;品质;34.A考查形容词词义辨析。句意:一晚睡两觉的睡眠B.end终结;结局;C.result结果;D.concept概惯曾经很常见,但并不是全世界通行。A.uni-念。由下段中对古人每天睡两觉的惯的介绍versal全世界的,通用的;B.interesting有趣的;可知,八小时睡眠的概念是近来才有的。conceptC.healthy健康的;D.regular定期的。根据下文意为“概念”,符合语境。故选D。"Sleep patterns vary between different cultures"26.B考查形容词词义辨析。句意:睡眠是如此普通,可知,睡眠惯因文化而异,一晚睡两觉的睡眠36

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    18.colleague workmate 19.bees 20.lesson第15期测试题部分答案解析阅读理解A导语:本文是一篇应用文,属于“人与自我”主题语境。介绍了四种创意的午餐盒想法。1.D。推断。根据第二段的These containers.a variety of foods.Fill one section with colorfulfruit slices.a handful of berries.可推知,这些容器允许你用各种各样的食物做一顿饭,包含水果片,蔬菜,鸡肉或鸡蛋,小点心等,即让孩子们能够享受营养均衡的食物:2.B,推断。根据第三段的Kids can make their own sandwiches by adding their favorite food toan enjoyable experience.可推知,孩子们可以通过添加他们最喜欢的食物来制作自已的三明治,使午餐成为一次愉快的体验,即允许孩子们展示自己的创意。3.A。理解具体信息。根据第四段的Wraps are not only easy to get ready.及第五段的With justa few steps,,you can complete them.可知,这两个午餐盒的共同点是它们都很容易制作。B导语:本文是一篇记叙文,属于“人与自我”主题语境。文章主要讲述了澳大利亚运动员Chloe Covell的滑板运动经历。4.A。理解具体信息。根据第一段The X Games was on TV...Seeing the tricks he was doing wasexciting...I knew that was what I wanted to do可知,观看一场精彩的滑板比赛使Chloe下定决心成为一名滑板运动员。5.A。推断。根据第二段she has become one of australia's best skateboarding talents,winningvarious awards and titles.setting qualifying for the.Olympics as her present goal.可推知,Chloe正快速迈向成功。6.B。推断。根据第三段Every time I complete a competition,,I look back on it to see what I couldhave changed or done better.but've learnt from that now.可推知,Chloe愿意从失败中吸取教训。7.D。理解具体信息。根据末段And she's glad to get to know many other players...They're allfunny,nice and amazing skaters.They push me to be better可知,令Chloe开心的是滑板运动帮助她结识志同道合的人。导语:本文是一篇说明文,属于“人与社会”主题语境。文章主要通过科学研究说明了社交媒体对消费者购买决策的影响。8.A。推断。根据第二段The group that used Instagram first was the most likely to want to buythe product when there were lots of likes..可推知,社交媒体极大地影响着消费者的行为。9.D。理解词汇。根据第三段..most of those who had viewed social media content for30seconds gave answers that made no sense.one-word answers like“food”or"plate”,可推知,浏览了社交媒体的参与者“认知超载”,即:大脑有太多信息需要处理。10.B。推断。根据第四段those who often drank coffee carefully considered many factors.theywere not convinced by ads with a large number of likes.可推知,拥有关于商品的知识可以减少外部因素对购买产生的影响。11.D。理解主旨要义。通读全文可知,本文主要介绍人们的消费行为受社交媒体的影响。D导语:本文是一篇说明文,属于“人与自然"主题语境。两只大白鲨Simon和Jekyll在漫长的迁徙路程中结伴而行的行为令科学家们费解。

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    two to three antennas (that could be fitted in existing Wi-Fi networksThe detection system analyzes what happens when wireless signals go through and bounce off objectsor materials.The approach,which the paper states,works by separating the wireless interference (caused by two factors of objects-the material and shape."Most dangerous objects such as weapons areusually metal or liquid,which have significant interference,"researchers said.When it was tested on a backpack,the accuracy rate topped 95 percent."But the accuracy dropped toabout 90 percent when objects inside bags are wrapped.And the tech could save lives if used in museums,stadiums,theme parks or schools,"the team said,noting its design can inspect bags or luggage withoutbeing an exposure to privacy.It uses channel state information (CS)that is readily available in low-cost Wi-Fi devices."This couldhave a great impact on protecting the public from dangerous objects,"said Yingying Chen,a co-author ofthe study,"There's a growing need for that now.In large public areas,it's hard to set up expensivescreening equipment like what's in airports.Manpower is always needed to check bags and we want todevelop a method to try to reduce manpower."The peer-reviewed study,which recently won a best paper award at the 2018 IEEE Conference onCommunications and Network Security,is now published online."Future work will continue to focus onimproving the accuracy of identifying objects and imaging shapes and volumes,"researchers said.32.What does paragraph 3 talk about?A.The function of the technique.B.The way the device works.C.The principle the study is based on.D.The benefit of the study findings.33.What's the advantage of the device?A.It saves people in danger of natural disasters.B.It passes through bags without damaging themC.It uses antennas to pick up networks'signals.D.It protects personal information from being exposed.34.What is Yingying Chen's attitude toward using the new device??A.Indifferent.B.Opposed.C.Supportive.D.Doubtful.35.Which of the following is a suitable title for the textA.Wireless Signals to Judge Metal Objects.B.A Wireless Device for Identifying Danger.C.Antennas to Be Fitted in Wi-Fi Networks.D.Devices for Improving the Accuracy of Identifying Objects第二节(共5小题,每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。How is eating in space different from eating on Earth?If you send astronauts into space,you have to send along food as well.But what do astronauts eat,andhow do they eat it?Scientists take several factors into consideration as they plan meals for space.First,and possibly most important,is nutrition ().36 Providing junk food to eat,suchas potato chips,sodas,and pizza,would make the astronauts unhealthy.高二英语学科试题第6页(共10页)

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    25.What does paragraph 2 mainly talk about? A.The achievements of China's ancient architects. B.The terrible living conditions in remote areas. C.The destruction of some ancient buildings. D.The difficulties during Liang and Lin's exploration. 26.While exploring the Temple of Buddha's Light,Liang and Lin A.caught insects with an awful smell B.were forbidden to use flashlights C.were pleased at something amazing D.determined its age by studying the bedbugs

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    B.Races in California. C.Races in New York. 16.What will the woman do tomorrow? A.Visit her friend. B.Go to the club, C.Join a cycling group. 听第10段材料,回答第17至20题。 17.Why did the speaker's family appear in his school two years ago? A.To pack up for him. B.To send him to a new school. C.To attend his graduation ceremony.

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    (Text 3) M:Just take a deep breath and relax.You will feel less nervous. W:Easy to say.You are not the one to speak in front of thou- sands of people. M:Just keep practicing and you'll do fine. (Text 4) W:How is your new roommate? M:Well,he's a real couch potato.Last weekend he invited me o- ver to his parents'house to watch TV.I bet watching TV is his only hobby. W:He is so boring. (Text 5) W:What are you looking for? M:Gloves...bus tickets...change...Everything's here except

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    ◆Canada Seniors'Day,which is also called Laughter Day,falls on June 21 each year in Canada.On this day,children may not pres- ent precious souvenirs or delicious food to their seniors.Instead, they bring humor and laughter,as for Canadians,laughter is the best present for older people. ◆Poland Poland also has Grandparents Festival,with the Grand- mother Festival on Jan.21 and the Grandfather Festival on Jan. 22.On these two days,students in kindergartens and primary schools will invite their grandparents to school and children will give them gifts to show respect.In addition,young parents will take their children to visit their grandparents.

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    第一部分 听力(共两节,满分30分) 第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、 B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每 段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。 每段对话仅读一遍。 1.What does the woman want to do in the place? A.Drink tea. B.Have a chat. C.Listen to music. 2.When will the speech begin? A.At8:30. B.At8:40. C.At8:45. 3.Where are the speakers? A.At a bus stop.B.At a school. C.At a dentist's. 4.What are the speakers talking about?

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    3.In which country was the new find reported? A.America. B.Australia. C.Russia. 4.What does Mr Black look like? A.He has black hair. B.He is short. C.He wears glasses. 5.What does the woman dislike in her photo? A.Her hair. B.Her eyes. C.Her dress. 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题 中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位 置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒 钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    33.How did the ancient trees at the Cairo site influence the climate? A.By producing O2 through their roots. B.By absorbing more ground water. C.Through the speed of tree growth. D.Through the process of rock weathering. 34.What can be inferred from the last paragraph? A.Many a primitive forest has been explored around New York. B.The ancient trees in Gilboa produced deeper roots than those in Cairo. C.Ancient trees with deep roots are essential to climate change. D.Berry and his colleagues began to explore primitive for- ests in 2010.

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    1、炎德英才大联考(一中版)长沙市一中2024届高三月考试卷(一)1数学答案


    高三第一轮复周测卷·数学(十二)23G3ZCJ(新高考)数学-R-必考FJ·A【解题分析】(1)证明:当n≥2时,am=S,-S-1=-2SnSw-1,.S1=a1≠0,由递推关系知Sn≠0(n∈N


    2、炎德英才大联考(一中版)长沙市一中2024届高三月考试卷(一)1英语试题


    责编:白利萍马兰孙婷高三RX版课标版PROGRESS ESTMMATION22-23第11期双语学报成长评必修4 Units1-2综合能力检测编辑小语:严判选文立意、合理比考点、难易区分适当、考查关


    3、炎德英才大联考(一中版)长沙市一中2024届高三月考试卷(二)2语文试题


    全围1®0所名接单元测试示范表教学札记博物馆里,一个个展览以多元展陈方式讲述文物背后的故事。首都博物馆“互联网十中华文明”数字体验展,将文物与人工智能、文化创意、动漫游戏等相结合,沉浸式互动体验带领


    4、炎德英才大联考(一中版)长沙市一中2024届高三月考试卷(一)1政治试题


    2022年7月29日,司法部有关负责人表示,将取消行政法规、部门规章中的29个罚款事项、调24个罚款事项,进一步规范行政裁量权建设市场化法治化营商环境。这一系列举措职①是司法机关推进依法治国的具体表现


    5、炎德英才大联考 长沙市一中2024届高三月考试卷(二)2地理试题


    教学全国©0所名校单元测试示范卷札记(3)从能源和资源安全的角度,分析国际合作对我国的战略意义。(4分)答案:(1)加大能源出口量;能源出口渠道多元化,利于能源出口安全;获得国外资金、技术支持。(6分


  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    1、炎德英才大联考 长沙市一中2024届高三月考试卷(二)英语答案


    A:Do most of the students in your classlikedoing exercise when they're free?B:Not really.(79)Most of


    2、炎德英才大联考 长沙市一中2024届高三月考试卷(二)2生物答案


    进行同期发情处理,使胚胎移植入相同的生理环境,D正确。:自学诊断课时36基因工程、生物技术的:1.×【解析】目的基因是用丁改变受体细胞性状或获得预期表达产物等安全性与伦理问题的基因2./考点1重组DN


    3、炎德英才大联考(一中版)长沙市一中2024届高三月考试卷(二)2历史试题


    理解过于片面,排除;C项说法过于绝对,排除。8.D由材料可知,1999年至2018年,澳门经济发展迅速,这是由于“一国两制”的实施使澳门经济的发展得到了祖国的支持,故答案为D项。第三次科技革命在二战后


    4、炎德英才大联考 长沙市一中2024届高三月考试卷(二)2化学试题


    (3)C分子式为C19H2oO5,则C的结构简式为▲。(4)H的分子组成比F少两个亚甲基,请写出同时符合下列条件的H的一种同分异构体的结构简式:▲。①分子中含有两个苯环:②既能发生银镜反应又能发生水解


    5、炎德英才大联考长沙市一中2024届高三月卡试卷(七))思想政治


    样,根据曲别针的用途和材质可以提炼出众多信总,然后把相关信总通过坐标轴汇总,这个坐标轴的制作Y艺术铁画、根雕磁指南针电导线物理弹筏、天、砝码字母A、B、C汉字汉字图形数学1、2、3、4,+、-、×、


  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)化学试题

    1、炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(六)6物理试题


    轨迹上与MN距离最近的,点与圆心O的连线与QN行,由几何关系得最近的距离d-QN-239-10√344D丙


    2、炎德英才大联考 长沙市一中2024届高三月考试卷(二)2语文答案


    续表预设难度具体知识版块题型题号知识版块考点分值(试题切入点}中降纪事本末体文言考查学生文言文翻译的能重点实、虚词,主文阅读力特殊句式观题纪事本末体文言概括结论14考查学生探究能力3文阅读L分析表现古


    3、炎德英才大联考 长沙市一中2024届高三月考试卷(一)1语文答案


    德强高中2021-2022学年度上学期期末验收考试同玉器规范化和制度化相关的,是红山文化特殊的埋葬俗,其中最重要的一个现象是“唯玉为葬”。玉器作为古代墓葬随葬品,见于全国各地各时期的考古文化,但唯红


    4、炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(六)6语文答案


    8.下面是2022年冬奥会速度滑冰项目的徽标,请你围绕图形内容,紧扣动态特征,展开联想,写一段话。要求语言通顺,至少运用一种修辞手法,不超过60个字。(6分)【答案】只见他一只手弯曲,另一只手高高地扬


    5、炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(二)2英语答案


    A.Therefore.it is not allowed in al places.B.What's more,rainwater is free of charge.C.So test your


  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)政治试题

    1、炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)生物试题


    《)该实验结果显示南果梨果实成熟后硬度碎低,其硬度碎低与细胞壁中的】(2)图二与图一中的(填序号)代表的物质运输方式一致。若需跨败运输的物质足够,降解有关,物质降解与相关梅作用有关,游是活细胞产生的具


    2、炎德英才大联考(一中版)长沙市一中2024届高三月考试卷(一)1语文答案


    2023届高三上学期四校联考语文试卷2023届高三上学期四校联考语文试卷感觉。6.下列对小说思想内容的分析与概括,不正确的一项是(3分)我们附近的潮湿的泥地里,一夜之间长出了蘑菇!银巴说:“我打个赌,


    3、炎德英才大联考 长沙市一中2024届高三月考试卷(一)物理/


    总时间t=t1+t2(1分)解得t=1.8s(1分)(3)网球第一次反弹后的速度大小助=号。(1分)网球第二次反弹后的速度大小=号…同理,网球第N次反弹后的速度大小N=号1(1分)解得=(告)。1分)


    4、炎德英才大联考 长沙市一中2024届高三月考试卷(二)2化学答案


    13.25℃时,Fe(OH)2和Cu(OH)2的饱和溶液中-lgc(M2+)(M:Cu或Fe)与溶液pH的变化关系回答下列问题:如图所示。下列说法错误的是(1)装置A可用于制备Cl2、S02,若用于制


    5、炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(五)5英语答案


    阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。We may wish some memories could last a lifetime,but many physical an


  • ‹‹ 40 ››
扫码二维码