• 思博教育•河北省2025-2026学年第一学期第一次学业质量检测(七年级)数学(冀教版B版)试题

    江西省宜春中学2024-2025学年高一下学期期中考试数学试卷解析1.A【分析】根据三角函数的定义来求解sinα的值【详解】已知点P,可得由三角函数定义s可得故选:A.2.C【分析】求解不等式1-0即可【详解】由题意1-,得t所以kπ-得kπ故所求函数的定义城为EZ故选:C.3.B【分析】找出20组随机数中代表该树苗种植3棵恰好3棵都成活的数据,结合古典概型的概率公式可得结果.【详解】由题意可知,20组随机数中代表该树苗种植3棵恰好3棵都成活的数据有:321、142、234、243、422、134、144、332、212,共9组,所以,该树苗种植3棵恰好3棵都成活的概率为P=0.4520故选:B.4.D【分析】由正弦定理化角为边,然后求出ab.c的关系可判断.【详解】因为2sinB=sinA+sinC,由正弦定理得2b=a+c,所以b²ac,化简得a=c,所以2b²=a²,b=a,即a=b=c,△ABC是等边三角形故选:D.5.A【详解】依题意在行四边形ABCD中,AM//CD,又M是AB的中点,则AM=AB=试卷第1页,共10页1/10

  • 思博教育•河北省2025-2026学年第一学期第一次学业质量检测(七年级)数学(冀教版B版)答案

    18.(17分)已知向量a=(coswx一sinwx,sinx),b=(一cosx-sinwx,2√3cosx),设函数f(x)=(1)求函数f(x)的最小正周期;【2026高考真题分类卷·数学(十)第5页(共6页)】

  • 思博教育•河北省2025-2026学年第一学期第一次学业质量检测(七年级)英语(A版)试题

    联想出来的干扰项,但文中并未提及Amritha有此经历;C项“她能演奏多种乐器”是根据Sheplaysboth theviolin andtheveena撰写的干扰项,但她能演奏多种乐器并非是启发她开发系统的原因,直接原因是她观察到音乐对他人情绪和放松程度有影响;D项“她创作疗愈音乐的兴趣”是根据aiming to enhancemusic therapyformental health撰写的干扰项,但文中未提及她自己创作音乐。25.C。理解具体信息。根据第三段中的Ialso discovered that timbre 一 the quality of sound出人意料的影响,这是她之前没有预料到的。B项“音调”虽然对放松有重要作用,但这点并不出人意料。26.A。理解具体信息。根据倒数第二段中的 Id like to see if different types of instruments caninfluence responses as well 可知,Amritha计划研究不同类型的乐器是否会影响人们对音乐的反应,也就是探索乐器如何影响人们放松。B项“研究大脑如何处理情绪”是对trackhowpeople'sbrainsrespondtomusic的误解,她的研究重点是大脑对音乐做出的情绪反应,而非artists andscientists的误解,文中并未提及Amritha要与艺术家合作;D项“开发基于音乐的治疗应用程序”是根据Shealsohopestouseadvancedtechnology做出的过度推断。27.C。推断。Amritha开发出通过测量人体对音乐的反应来推荐放松歌曲的创新系统,体这显示出她的关爱之心(caring),故C项正确。主题语境:人与自然一一环境保护本文是说明文。海洋碱化是一种通过向海水中添加碱性物质来吸收大气中多余二氧化碳的方法,但这可能会破坏海洋食物链,对海洋生态系统产生负面影响。28.A。理解具体信息。根据第一段中的Ocean alkalinity enhancement is a proposed method ofremovingextraCO2fromthe atmosphere(海洋碱度增强是一种从大气中去除多余二氧化碳的方法)和第二段中的Intheory,oceanalkalinizationcouldremovemanybillionsof tonsmoreCO2from the atmosphere,helpingtolimit theimpacts of climatechange(从理论上讲,海洋碱化可以从大气中多去除数十亿吨二氧化碳,有助于限制气候变化的影响)可知,海洋碱化的主要目的是减少大气中的二氧化碳。的研究结果Naturallyoccurringalkalinemineralssuchasbasaltwerefound tobeineffectiveatincreasingoceancarbonabsorption(天然存在的碱性矿物在增加海洋碳吸收方面无效)可推测bolstering与Boosting意思相近,可意为“增强,促进”。30.B。理解具体信息。根据倒数第二段中的Theymayalso seriouslyaffect the compositionofmarinesnow..evenaffectingthenumberoffish可知,碱性矿物可能会严重影响海洋雪的成分,使小型海洋生物和其他动物难以获得赖以生存的有机物,这可能会对海洋中的食物链产生严重后果,甚至影响鱼类的数量。也就是说,海洋碱化会破坏海洋食物链。A项“它会污染海洋雪”,文中说的是影响海洋雪的成分,并非污染;C项“它会阻止鱼类呼吸”,文中提到有可能影响鱼类数量,而非使鱼类无法呼吸;D项“它阻碍有机物溶解”,文中说的是影响海洋雪成分,使小型海洋生物和其他动物难以获得赖以生存的有机物,并非阻碍有机物溶解。31.A。推断。根据最后一段中的Christopher Pearce...says the studyraises some interestingquestions, but more research is needed to see if the findings apply to real - world tests( ChristopherPearce说,这项研究提出了一些有趣的问题,但需要更多的研究来确定这些发现是否适用于实地测试)可知,ChristopherPearce认为研究结果需要进一步确认。B项“它们与实地测试

  • 思博教育•河北省2025-2026学年第一学期第一次学业质量检测(七年级)英语(A版)答案

    夜晚作者失眠,这说明她有心事,故推断,她担心自已会毁了孩子。42.D。本空后的Iwanthertoeathealthyfood,andwishshewouldneverseeascreen反映了作者在抚养孩子的过程中的想法和期望,故推断,作者和所有妈妈们一样,想把抚养孩子的事情做得完美些。43.C。根据本空后的sheisnotthatkid.Idon'tgrowagarden,andwebothloveourscreentime可知,作者自己不种菜,她和孩子都喜欢看电子设备,这两句用具体细节否定了她理想化育儿的愿望。所以,作者说她不是那个理想中的家长,女儿也不是理想中的小孩。A项(园丁)、B项(空想家)、D项(歌手)均与“育儿是否完美”无关。44.D。45.B。本句中的even thebestofmoms...things theywish theywerebetterat是作者的母亲对她的宽慰。结合上段中作者追求理想化育儿的描述可知,她母亲宽慰她说,即便是最优秀的妈妈,也有自己希望能做得更好的地方。46.C。本段中的eventhebestofmoms..thingstheywishtheywerebetterat是作者的母亲历经生活后的感悟,她的话语中蕴含的智慧和道理是作者创作GoodMom的精神支撑。47.A。本句中的wecandothisimportant jobimperfectlyand still doit...是作者的歌曲中传递出的信息:育儿不必完美。这也是作者对自已和他人的一种提醒。48.D.根据本空后的Icantbeeverything.Andthat'sOK和最后一段中的WhileIamnotperfect,Iamagoodmom可知,作者认为自己不是完美的妈妈,但她是一个好妈妈。故推断,即使她在育儿过程中做得不完美,但她也能做得对,做得好。49.C。根据本空后的withoveramillionviews可知,作者上传的视频有超过100万次的浏览量,这说明她的视频很受欢迎。hit很受欢迎的人(或事物)。50.B。根据本句内容和上段的内容可知,作者的歌曲引起许多妈妈的共鸣,她们纷纷表示,当听到歌声道出自己的心声时,内心感到无比释然。51.A。52.D。根据本段中的However,Ialsogotbadcomments,withpeoplecallingmelazyandneglectful.Reading these comments、insociety,mostofthe childcare tasksfallupon a mother,yet和theloveandsupporttheyprovide可知,作者也收到了一些负面的评论,说她懒情、不尽责;看到这些评论,作者明白了,照顾孩子的大部分任务常由母亲完成,而人们却经常忘记母亲提供的爱与支持。53.B。54.C。55.A。根据第一段中的mysleeplessnightsfilledwith.aboutwhetherlmightruinmychild和本段中的Whilelamnotperfect,Iamagoodmom和momguilt可知,此处直指母亲群体中普遍存在的“内疚感”一一因无法达到理想化的育儿标准(如让孩子吃健康食物、远离屏幕)而内心纠结。作者结合自己的经历告诉一些妈妈,不必因不完美而愧疚,完美育儿是不切实际的幻想,她认为真正重要的不是做到完美,而是用心付出,从而揭示了文章的主题:育儿不必苛求完美,接纳现实中的缺憾、承认自己的努力,就是对“好妈妈”最真实的诠释。第二节主题语境:人与自我一一生活本文是新闻报道。研究发现,乳制品,尤其是奶酪,可能引发噩梦、影响睡眠,对乳糖不耐受和肠胃有问题的人的影响则更明显。56.in。考查介词。inparticular尤其,特别。57.tohave。考查动词不定式。belikelytodosth.很可能做某事。句意:发表在《心理学前沿》期刊上的研究发现,严重乳糖不耐受的人更可能出现噩梦和睡眠问题。58.director。考查名词。设空处是ProfessorMarie-PierreSt-Onge的同位语,指出了她的另一个身份,应该用表明身份的名词,故填director。59.and。考查连词。diet、health和sleeppatterns三者为并列关系,故填and。

  • 思博教育•河北省2025-2026学年第一学期第一次学业质量检测(七年级)英语(B版)试题

    学科网组卷网40.WhatisParagraph4mainly about?A.What fanswant tosee in Li's videos.B.Who helped Li inher newvideosC.Where Li's fans come from.D.Howfansfelt about herreturn41.What did Li doduringthepast 3years?A.Shevisitedmore than20countries.B.Shelearned Chinesetraditional skillsC.She made videos about different craft-men.D.Sheshared her ownstorieswithmanypeople42. Why did so many people like Li Zqi?A.Becauseshe teaches themmanyuseful skillsB.Becauseshemakesthem thinkofcraft-men.C.Because hervideos show a slow andsimple life.D. Because she is beautiful and hard-working.CChinahasstarteda three-yearWeightManagementYearplan(2024-2027)tofightoverweight andhelppeoplelivemorehealthily.Overweightincreasesrisksofsomediseases.Keyrulesinclude:1 BMI(身体质量指数)Check:Adults shouldkeeptheirBMIbetween18.5and24.ABMIof24-28meansyouareoverweight,while28+isobese(肥胖的).Waist(腰)sizeshouldbeunder90cmformenand85cmforwomen.2DietTips:Eatcorn,brownrice,freshvegetables,andlow-fatmeat,likefishandchicken.Avoidfriedfoodssugary snacks,and toomuch salt/oil.Local dishes likeNortheast“stewed(的)fish”and Northwest“hot oilnoodles”areincluded tomakehealthy eating tasty.3ExerciseRules:Do150-300minutesofphysical activity(walking,cycling)eachweek,addstrengthtrainingtwice a week.Take3-5minute breaks every hour ifyou sit for long.4LifstylHabitenedoursfepatetablesirsthnmeatandinallric/breadayschoolsmakestudentsexerciseat least twohoursdaily.Hospitalsnowhaveweightmedicaloffices.5CommunitySupport:By2030,China hopesto slowoverweight growth through education.Small changesmatter:drinkwaterinsteadofsoft drinks,takestairsinsteadofthelift.The activity aims at healthy habits, not perfection, encouraging small steps forbetter health.43.What isthemainpurposeof China’sWeight ManagementYear”plan?A.To force citizens to achieve perfect body shapes.B.To reduce the population of overweight persons.C.To develop newmedical treatmentsfor overweight peopleD.Tostoptraditional Chinesedisheslikehot oil noodles第9页/共19页

  • 思博教育•河北省2025-2026学年第一学期第一次学业质量检测(七年级)英语(B版)答案

    百24-25(下)第T6期X版贵编:石维双语学报九年级 杭州专版(上接B2版)peaceful.Sometimes I also listen to pop songs,W: Really? What is it?After having breakfast,please take Lydia towhich give me energy and make me want toM: It is the Great Wall. It is more than 20,000the Animal Kingdom theme park. She alwaysdance.After that,I can study better and feelkilometers long.looks forward to going there and I've promisedhappicr.W: Can you tell me more about it?to take her there on her birthday.There are manyMusic brings me joy and helps me stay in a goodM:Yes,it has a long history.It is the longestcartoon characters in the park. She'll love hermood. I really enjoy those moments.wall in the world. I visited it in October lasttme there.Ater leaving the park,take her to theIhope my way can help you. Looking forward toyear.fifth strcet for lunch. She loves the food at ayour reply!WOh,I'd like to visit it one dayChinese restaurant.After that you can take her toYours,听下面一段对话,回答第8至第10三个her grandma's,becauseher grandma has小题。prepared a special birthday gif for her.At about第T4期W:HiJeremy,thank you forinvitingme to your4 pm,please go to Mommy’s Cake and take theB1版Keys:(One possible version)party this weekend! Will other people in ourbirthday cake that I ordered last weck.Then goclass also go to the party?(Vhome and wait for me at home. I'll be homeM:Yes. James and Lucy will also show up. I1. is studying 2.when3.inaround5pm and celebrate her birthday.have invited Alice but she's not available4.countries5.as6.them9.Certainlythen.参考答案7.a8.to find(One possible version客观题除外)10.Since第一部分:M: No, our party is at 8:30 pm.B)1-5CCBAC6-10 BBABC 11-15 BCBAAW:Well,should Iwear something strange and1.Asian2.the3.by第二部分:4.that5.doingfunny?6.secrets19-22DBDB 23-26DCCD7.fromM: You don't have to. It's a normal party. I'm16-18BCD8.to try9.but27-30DDAC 31-34CAED10.boughthaving it just as a get-together with old35.I agree with Annie’s because tricks can hurtfriends.C)W: OK, then do I need to bring something? Likepeople’sfeelings and spread fake news./11.for2.called3.especiallyagree with Alex's because April Fools'Day4.a5.when6.hersome snacks or drinks?8. is described 9. pointsM: Don't worry. My parents and I will prepareis fun and makes people laugh and think.7.came第三部分:10.likeall the things we may need for the party.W: OK. I see. I'm sure it's going to be a lot of第一节D)2.While3. dishes36-40 BACAD41-45BDCBA1.arrived4.but5.our6. Howparty.46-50 CDABAM: Oh, Lucia, it’ s very kind of you.第二节7.with8.shocked9.a52.weather10.lucky听下面一段独白,回答第11至第15五个51.Instead of53.materials54.yourself56.become小题。55.elseE)1. exciting(W) Well, today I want to share some amazing57.quiet58.background2.The3.himself4. becauseideas for our school trip next month with you.59.popular60.library61. garden5. to help6.wonThe newholiday company called Exodus promises62.preparing63.unexpected7. from8. how9. as10.greatlytravelers an unforgetable experience. The first65. strange64.another第三节one is their walking holiday on the Great Wall ofB2B3B4版Keys:China! As you know, the Great Wall is a great66. grandmother’s 67.finds中考英语全真模拟训练(四)wonder. The amazing sights will surprise you!68.was crying69.what70.but听力原文及参考答案You need to pay 450 pounds for the trip.71.to encourage72.a73. in听力原文If walking is not your thing, how about going75.ideas74.easily第一节:to the Panda Rescue Centre? You can have a第四部分:听下面5段对话。每段对话后有一个小cooking class there and learn to make panda rice【写作指导】题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对balls. The trip costs only 250 pounds.1.任务分析By the way, if you are mad about chocolate,本篇书面表达要求写一封邮件介绍一种放话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题then the Mexico Food Trip is the one for you.松方式。和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。You will go to the chocolate museum and see主题:人与自我之生活与学1. M: What animals do you like best, Anna?W: Koalas. They are kind of interesting, andhow it is produced! You only need to pay 140文体:应用文they like sleeping very much.pounds.时态:以一般现在时为主M: I like lions. They are strong.So which one is your favorite?人称:以第一人称为主2. M: Whose dictionary is on the desk? Is it yours, 参考答案2.行文布局(One possible version 客观题除外)本篇书面表达可按照以下框架完成。Jenny?W: No, Michael. It's Tara's. Look! Her name第一部分:开头:引出话题1-5AABCC6-10 CBBAB 11-15 BCBCC主体:介绍一种放松方式、做法、优点及个人is on it.第二部分:3. M: What are you busy doing now?感受16-18ADB19-22 DCBA 23-26 DBDAW: I'm busy making sweet dumplings. Why结尾:表达希望或祝福not spend the festival with us?27-30 BADC 31-34CEBD3.可用句型35. I think "“What am I trying to say?" is most 4. W: How much is the apple?引出话题:helpful because it helps me write clearly. / 1You asked me how I relax when I feel stressed.M:Eight yuan for a kilo,and 14yuan for twokilos.You asked me what I do when I feel tired ormost helpful because it helps me use betterW:Four kilos,pleasesad.5. M: Are you busy this weekend? How aboutwords.I'd like to tell you about my favorite way to第三部分:going on a picnic this Saturday?relax.W: It is a good idea. I wish I could go with you.第一节介绍方法与优点:36-40 CBADC41-45ADBCD第二节:I like soft music because ...46-50 ACBDA听下面3段对话或独白。每段对话或独白I often listen to soft music when I feel nervous.后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选第二节Ithelps me feel calm and happy again.51.during52.enoughWhen Ie sadorunder resureI talk .项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。53.considered听每段对话或独白前,你有时间阅读各小题,54.woke up55.activities表达感受:56.websites57.soundsAfter that,I an sudyt anda每小题5秒钟。听完后,各小题将给出5秒钟58.rules60.ordering的作答时间。每段对话或独白读两遍。59.bottles61.fewerIt'samall thingbutitpa62.own听下面一段对话,回答第6至第7两个小63.carefully64.whetherAfter talking,my heart becomes..65.Try题。【范文展示】第三节M: Have you ever visited Stonehenge?Dear Daniel,66.first67.theW:Yesmyclassmate and I went therelast summer.Thanks foryour letterYou asked mehow IrelaxM: What do you think of it?68.introduction69.to createwhen I feel stressed Now let me share one of my70.more popular71.musiciansW: It's amazing and many historians believe itways with you.72.widely73.ofmust be almost 4,000 years old.I usually listen to music when I feel tired or sad. 75.loves74.andM: There is another great wonder in China.like sofi music because it helps me feel calm and(下转B4版)

  • 思博教育•河北省2025-2026学年第一学期第一次学业质量检测(七年级)英语(仁爱A版)试题

    where Aurora comes in. Aurora is a headless robot, about the size of a Labrador Retriever, astrong dog weighing from 55 to 80 pounds. Aurora can climb rocks and stairs, and even do alittle dance. It is these movements that its creator, Boston Dynamics, hopes will be part of amay seem, these movements are meant to mimic the movements of predators such as foxes andwolves, which hopefully will lead to a fear response in the birds and other wildlife.Aurora is just the latest in a long line of potential solutions to the wildlife problem atairports. One suggestion in Alaska was spraying grape juice from above the sky as a threat,but it was considered too risky. Likewise, in the 1990s, many pigs were released at Anchorage'sairport, in the hope that they would drive away birds. This experiment was repeated in 2021at Schiphol Airport in Amsterdam.Aurora's robot handler, the robot is still preferable to a dog. “A dog requires food, training,There is something about Aurora that brings a sense of fun. Hopefully, it can makeairports just a bit safer for people and animals alike.28. What is the function of paragraph 2?A. To show the necessity of the new robot.题B. To tell the root cause of animal collisions.C. To point out the limits of current solutions.答D. To call for more tests on the dog-like robot.29. What is expected of Aurora’s movements?A. They can look less silly.B. They can be more complex.要C. They can frighten away wildlife.D. They can mislead other predators.30. What does Ryan Marlow want to tell about Aurora by mentioning a dog?不A. Its advantages.B. Its working principle.C. The way to maintain it.D. The problems with it.31. What is the best title for the text?内A. A Robot Is Likely to Take the Place of Real DogsB.A Dog-like Guard Is WorkingWell at an Airport线C.An Animal Protector Becomes Popular at the AirportD.An Innovation May Keep Airfields Clear ofWildlifeD封U. S. forests could worsen global warming instead of easing it because they are beingdestroyed by natural disasters and their ability to absorb planet-warming gases start密The report predicts that forests will lose their ability to absorb carbon after 2025 and thatforestscould emit(释放)up to1o0 million metrictons ofcarbon ayear as theiremissionsfromdecaying(腐烂) trees outnumber their carbon absorption. Forests could become a substantialcarbon source by 2070, the USDA report says.U. S. forests currently absorb 11 percent of U. S. carbon emissions, or 150 million metrictons of carbon a year, equivalent to the combined emissions from 40 coal power plants, thereport says."The prediction suggests that the loss of forests as a natural carbon absorber will requirethe U. S. to cut emissions more rapidly to reach net zero," said Lynn Riley, a senior managerof climate science at the American Forest Foundation, a nonprofit conservation advocate notinvolved in the USDA report.The loss of carbon absorption is driven in part by natural disasters such as wildfires,tornadoes and hurricanes, which are increasing in frequency and strength as globaltemperatures rise. “The disasters destroy forestland, disturbing their ecosystem anddecreasing their ability to absorb carbon," Riley said. Development in forested areas, whichthe report projects will continue to increase, is having the same effect as people increasingly【2026届高三单元卷·英语(四)第4页(共8页)】

  • 思博教育•河北省2025-2026学年第一学期第一次学业质量检测(七年级)英语(仁爱A版)答案

    英语时间:100分钟分值:120分一、听力理解(20小题,每小题1分,共20分)第一节听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳答案。每段对话读两遍。1.What's theweather like today?A.Snowy.B.Windy.C.Sunny.2.What vegetable did the man grow?A.Tomatoes.B.Potatoes.C.Carrots.3.When will the meetingbegin?A.6:00pm.B.6:20pmC.6:30pm.4.How does the man go to work now?A.Bybike.B.By car.C.On foot.5.Wherewill thewomangothis afternoon?A.To the lab.B.To the gym.C.To the library.第二节听下面几段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6至第7两个小题。6.Howmany people aregoing tohave coffee here?A.Three.B.Four.C.Five.7.What does the man order?A.Coffee.B.Lemonade.C.Milkshake.听下面一段对话,回答第8至第9两个小题。8.WhatisMaryworriedabout?A.The comingexams.B.Her eating habits.C.Her math grades.9.What's the boy's advice toMary?A.Take some exercise torelax.B.Share feelings with teachers.C.Drinkmilkbeforegoing tobed.听下面一段独白,回答第10至第12三个小题。10.When didAnna start painting?A.Twoyearsago.B.Three years ago.C.Four years ago.第1页共11页

  • 思博教育•河北省2025-2026学年第一学期第一次学业质量检测(七年级)英语(仁爱B版)试题

    W:How often do you go to the movies?M: Maybe once a month.I'm quite busy with my study.Question No.15:What kind of movies does the boy like?QuestionNo.16:Whydoestheboylikethatkindofmovies?QuestionNo.17:Where does theboy usuallywatchmovies?QuestionNo.18:Howoftendoestheboygotothemovies?第三节听短文和问题,选择正确答案。下面你将听到两篇短文和七个问题,每篇短文和问题读两遍。请你听完短文和问题的第二遍朗读后,根据所听内容,从每题所给出的A、B、C三个选项中,选出正确答案。请听第一篇短文,回答第19—21题。Boys and girls, attention, please! Do you love singing? Are you good at it? If youranswers are yes, here comes a chance—a singing competition. The competition will be held onthe evening of June12in our school hall.It will start at 7:30and end at 9:30.During thecompetition,each singer will sing two different songs.If you'd like tojoin in the competition,go to Room 202 and complete a form.Call us at 892650 for more information.Thank you!QuestionNo.19:Whenwill the singing competitionbeheld?Question No. 20:How many songs does each singer need to sing?QuestionNo.21:What can we do in Room 202?请听第二篇短文,回答第22一25题。Dear Peter,We haven't met each other for a long time. I miss you very much. Now I'm in Xi'an. I'mgoing to spend three years here. I'm in No. 16 Middle School. It's a good school.Thestudents here are very friendly to me.My best friend is Li Lei.And my favorite Chinese foodisDongpoPork.We have a new home here in China. Now I'm writing to you in my bedroom.It's not aslargeastheoneinAustralia,butit'sasgoodasthatinAustralia.Nowit'sverycoldanditoften snows here.My mother is cooking now. Oh, it's time for me to have lunch.Bye! Please write backsoon.Yours,JimQuestion No.22:Why does Jim come toXi'an?Question No.23:What's Jim's favorite Chinese food?QuestionNo.24:WhatseasonisitinXi'annow?QuestionNo.25:What time might it benow?第四节听短文填空。下面你将听到一篇短文,短文读两遍。请你听完短文的第二遍朗读后,根据短文内容和提示,在信息表中相应的横线上填人所缺信息。Getting along well with others is really important.At school,we should be friendly toour classmates.When someone doesn't understand a question,we can patiently explain it to【英语·参考答案第3页(共4页)】·25-CZ98c·

  • 思博教育•河北省2025-2026学年第一学期第一次学业质量检测(七年级)英语(仁爱B版)答案

    【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了锂离子电池回收可以显著减少环境影响,为清洁能源转型提供可持续的解决方案。28.D。主旨大意题。根据第二段中的“The study quantifies the environmental footprint of this recycling process,andfinds itgives off less thanhalf thegreenhousegases(GHGs)ofconventional mining anduses about one-fourthof到传统采矿的一半,消耗的水和能源约为开采新金属的四分之一。)”可知,该段主要讨论了回收锂离子电池相较于开采新金属在环境方面的优势,包括减少温室气体排放、降低水和能源消耗等。故选D。29.C。推理判断题。根据第三段中的“Most of the study's data for battery recycling came from Redwood Materials inwesternU.S.'scleanerenergymix.(这项研究的大部分电池回收数据来自内华达州的RedwoodMaterials公司,这是北美最大的工业规模锂离子电池回收设施,得益于美国西部更清洁的能源组合。)”以及第四段中的“Redwood,whichhas sincebrokenground on a newfacilityinSouth Carolina,was one of thefirst to apply thelessons of thisprojecttotheirownoperationsandenvironmentalfootprint.(Redwood已在南卡罗来纳州破土动工建设新的设施,该公司是最早将此项目的经验应用到自身运营和环境足迹的企业之一。)”可知,文中提到RedwoodMaterials这家公司是为了举例说明这项研究的实际应用。故选C。30.B。词义猜测题。根据第四段中的“Itsfounder,JBStraubelsaidthattheinsightsofthisresearchhaveplayedakeyrolein refining Redwood's battery recyclingprocesses.‘Thanks to the researchers’observations,wehave furtherreducedourcnvironn:cntalfootprint,’henoted.(其创始人JBStraubel表示这项研究的见解在完善Redwood的电池回收流程中发挥了关键作用。他指出:“由于研究人员的观察,我们进一步减少了我们的环境足迹。”)”可推知refining在此句中意为“改进”。故选B。31.D。细节理解题。根据最后一段中的“Hopefully,batteryproducerswillconsiderhowtomaketheirbatteriesmorerecyclableinthcir[uturcplans,too.(希望电池生产商也能在未来的计划中考虑如何提高电池的可回收性。)”可知,Tarpeh建议也池生广商在未来的计划中考虑如何使电池更具可回收性。故选D。【语篇导读】本文为议论文。文章从《皇帝的新装》这一故事引出群体中不敢表达真实观点的问题,然后提到认知多32.C。推理判断题。根据第一段“Thestoryoftheemperor'snewclothesisoneofAndersen'sbest-knownfables.Conmen(骗子)fool the emperor intobelieving theyhavemadehim a fabulous suit that the unworthywill beunabletosee.Courtiers(侍从)darenotsaythattheemperorisnaked;it takesachild topointouttheobvious.(《皇帝的新装》是安徒生最著名的寓言故事之一。骗子哄骗皇帝说他们为他做了一套只有品德高尚的人才能看见的神奇衣服。朝臣们不敢说皇希没穿衣服;还是一个孩子说出了显而易见的事实。)”可知,第一段是为了介绍在群体中人们害怕表达真实想法这一问题,故选C。33.B。推理判断题。根据第一段中的“Courtiers(侍从)darenotsaythattheemperor isnaked;ittakesachildtopointouttheobvious.(朝臣不敢说皇帝是裸体,只有孩子才能指出显而易见的事实。)"及全文主旨可知,《皇帝的新装》寓意是指人们常常受社会传统的束缚而“墨守成规”,不去发表自己的观点,故选B。34.A。推理判断题。根据第三段“InhisbookRebelIdeas:ThePowerofDiverseThinking,MatthewSyedarguesthatthe key to dealing with this problem is ‘cognitive diversity',in other words, assembling a team of people withdifferent perspectives and intellectual backgrounds.Individuals from varied backgrounds approach problemsdifferently.It is not merely about electingpeoplefor teams fromboth sexes andvarious ethnicities.Hire onlyCambridgepolitics graduates or Harvard MBAs or Stanford software engineers and they will have studied under the多元思维的力量》中,马修·西德认为解决这一问题的关键在于“认知多样性”,即组建一个由具有不同观点和知识背景的人组成的团队。来自不同背景的人对问题的处理方式各不相同。这不仅仅意味着从男女和不同种族中选拔团队成员。仅仅雇用剑桥政治学毕业生、哈佛工商管理硕士或斯坦福软件工程师是不行的,因为无论他们的性别或肤色如何,他们都是在相同的教授指导下学并吸收了相似的世界观。)”可判断出,建立一个由不同背景的人组成的团队才是一个有效的团队,故选A。35.A。文章标题题。“CognitiveDiversity:DaringtoDiffer”这个标题精炼地抓住了文章核心一一团队成功的关键在于敢于(Dare)提出不同意见和拥有多元认知(Differ),巧妙呼应了《皇帝的新装》中无人敢说真话的困境,并暗示了“认知多样性”与“心理安全”两大解决方案,简洁有力且具有启发性。故选A。【语篇导读】本文是一篇说明文。文章提到厌学是一种疾病,通常会发生在八到十三岁的孩子身上,会有很多身体上的表现,很多的原因造成这一结果,必须认真对待,学校与家庭要共同努力来帮助孩子。differentkindsofstress.”可知,这是分离焦虑症的结果,也有可能是由不同的压力所导致的,所以36题要总述这种常见的焦虑与许多的原因联系在一起的,然后再分说各种原因。D项“这种普遍的焦虑与许多的原因联系在一起”切题。故选D。英语参考答案(雅礼版)一2

  • ‹‹ 121 ››
扫码二维码