2024一2025学年上学期高一年级第二次月考英语全卷满分150分,考试时间120分钟。注意事项:的1.答题前,先将自己的姓名、准考证号填写在试卷和答题卡上,并将条形码粘贴在答题卡上的指定位置。2请按题号顺序在答题卡上各题目的答题区域内作答,写在试卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。3.选择题用2B铅笔在答题卡上把所选答案的标号涂黑;非选择题用黑色签字笔在答题卡上作答;字体工整,笔迹清楚。4.考试结束后,请将试卷和答题卡一并上交。的5.本卷主要考查内容:必修第一册Welcome Unit-~Unit5。第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A.£19.15B.£9.18.C.£9.15.答案是C。Where does the conversation probably take place?A.In a hotel.B.At school.C.At home.2.Why is Helen-absent?A.She forgot to come.B.She wasn't invited..What is probably the man?C.She changed her mind.A.A waiter.B.A customer.C.A salesman.Where was the woman born?A.In Australia.B.In Britain.Oi the United States.Who will the man probably call?A.Christine.B.John.C.Emory.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.Which part of the man's body is bleeding(流血)?A.The right leg.B.The left arm.C.The right arm.What will the woman do first?A.X-ray the man's back.B.Clean the man's wound.C.Give the man some medicine.【高一英语第1页(共8页)】25247A
In China,it is important to respect the old and care for children.If there are older people present,we wait for them to start eating first.It is impolite to point at others or play with chopsticks.We should always be polite to others.【范文展示】。Dear Jason,Welcome to China!Let me share some Chinese manners with you to help you feel morecomfortable during your stay.In China,it is important to respect the old and care for children.In my family,my parents and Ialways take good care of my grandparents,and they also show me a lot of love.At the table,there are some rules to follow.If there are older people present,we wait for them to start eatingfirst.It is impolite to point at others or play with chopsticks.All in all,being polite is important inChinese culture.We should always be polite to others.You don't need to worry too much.When in China,do as the Chinese do.I'm sure you willhave a wonderful trip here.Yours,Lin Hua●
In China,it is important to respect the old and care for children.If there are older people present,we wait for them to start eating first.It is impolite to point at others or play with chopsticks.We should always be polite to others.【范文展示】。Dear Jason,Welcome to China!Let me share some Chinese manners with you to help you feel morecomfortable during your stay.In China,it is important to respect the old and care for children.In my family,my parents and Ialways take good care of my grandparents,and they also show me a lot of love.At the table,there are some rules to follow.If there are older people present,we wait for them to start eatingfirst.It is impolite to point at others or play with chopsticks.All in all,being polite is important inChinese culture.We should always be polite to others.You don't need to worry too much.When in China,do as the Chinese do.I'm sure you willhave a wonderful trip here.Yours,Lin Hua●
members agreed to protect the forest and notEarly Years Foundation Stage Profile is readily a-harm Andean bears..(Velez-Liendo请了一位有vailable for millions of children and young people养蜂经验的专家来培训当地人如何照料蜂箱、获in England.This information could,and should,取蜂蜜并将其出售以增加收入。作为交换,社区be used to identify pupils at increased risk of be-成员同意保护森林,不伤害安第斯熊。)”可知,coming NEET.(英格兰数百万儿童和年轻人的Velez-Liendo通过增加农民收入来促进熊的保早期基础阶段档案的数据很容易获得。这些信护。故选D项。息可以也应该用来识别成为NEET风险增高的l7.C推理判断题。根据最后一段中Velez-Liendo所学生。)”可以得知,这些数据可以解决NEET问"Engaging more rural communities can provide题。故选D项。stepping stones'of habitat to connect isolated2l.A推理判断题。根据第一段“Children who werebear populations(让更多的农村社区参与进来,behind in their development at age 4-5were al-可以为与世隔绝的熊群提供栖息地的‘垫脚most three times as likely to have been out of ed-石’。)”以及“Conservation comes from the comucation,employment,or training at age 16-17,munities that live with this biodiversity.I thinkanalysis of pupil data has found(在4-5岁时发展that's how conservation is changing:from the落后的儿童,到了16-17岁时,几乎有三倍的可hands of biologists to the hands of people.(保护能性处于无教育、无就业或无培训的状态,对小来自与这种生物多样性共存的社区。我认为这学生数据的分析发现了这一点)”、第二段“4-5就是保护正在发生的变化:从生物学家的手中到year-olds in England are assessed by the Early普通民众的手中。)”可知,Velez-Liendo想表达柴Years Foundation Stage Profile,and those who多火焰高,人多力量大。故选C项。reach the boundary of a 'good level of develop-Cment'are considered‘school ready'(英格兰的【解题导语】这是一篇说明文。主要讨论了儿童早4-5岁的孩子通过早期基础阶段档案进行评估,期发展阶段评估与其青少年时期是否处于“不在教育、那些达到‘良好发展水’的孩子被认为是‘准备就业或培训”状态之间的关联。研究发现,那些在4-5岁好上学'的)”、第四段“Lead author Dr Matthew时未达到良好发展水的孩子,在16-17岁时成为Warburton,Research Officer at Leeds'School ofNEET的可能性要高得多。该研究强调了早期千预的重要性。Psychology,said:'These findings tell us that18.D细节理解题。根据文章第二段“4-5-year-olds inthere are clear,early indicators for children andyoung people being at risk of disadvantage in lateEngland are assessed by the Early Years Founda-adolescence.As schools routinely collect this da-tion Stage Profile,and those who reach theboundary of a 'good level of development'areta,the research could be used to kickstart earlyconsidered‘school ready'(英格兰的4-5岁的孩intervention in schools based on primary school子通过早期基础阶段档案进行评估,那些达到readiness.’(主要作者利兹大学心理学院的研究‘良好发展水’的孩子被认为是‘准备好上学’员马修·沃伯顿博士说:‘这些发现告诉我们,对的)”可知,Early Years Foundation Stage Profile于儿童和年轻人来说,在青春期后期面临不利因是用来评估4-5岁儿童的发展水。故选D项。素有明确的早期指标。由于学校常规收集这些l9.C推理判断题。根据文章第四段“Lead author Dr数据,这项研究可以用来基于小学入学准备启动Matthew Warburton,Research Officer at Leeds'学校的早期干预。')”以及最后一段“Data fromSchool of Psychology,said:'These findings tellthe Early Years Foundation Stage Profile is read-us that there are clear,early indicators for chil-ily available for millions of children and youngdren and young people being at risk of disadvan-people in England.This information could,andtage in late adolescence.As schools routinelyshould,be used to identify pupils at increasedcollect this data,the research could be used torisk of becoming NEET.(英格兰数百万儿童和kickstart early intervention in schools based on年轻人的早期基础阶段档案的数据很容易获得。primary school readiness.’(主要作者利兹大学这些信息可以也应该用来识别成为NEET风险心理学院的研究员马修·沃伯顿博士说:‘这些增高的学生。)”可知,文章首先介绍了研究发现发现告诉我们,对于儿童和年轻人来说,在青春(即儿童早期发展状况与后来是否成为NEET期后期面临不利因素有明确的早期指标。由于之间的关联),然后描述了相关研究的细节,最后学校常规收集这些数据,这项研究可以用来基于提出建议(即利用现有数据进行早期干预)。因小学入学准备启动学校的早期干预。’)”可以推此,选项A“Introducing a topic一Describing re-断出Dr Matthew认为学校应该实施早期千干预。lated studies-Making suggestions(引入话题故选C项。描述相关研究一提出建议)”符合文章的结构。20.D细节理解题。根据文章最后一段“Data from the故选A项。25
-
W:Yes!In fact,I haven't had a good rest for three days.M:What happened?Are you ill?W:No,I'm not.I just feel tired.M:But there's not too much homework these days.W:That's because I am very busy looking after my little brother,Simon.He's only four years old.M:Where are your parents?W:Both of them have gone to Beijing for a two-day meeting.M:Oh,I see.It's really not easy to look after small children and you have to do your homework.●W:And housework!M:Do you need my help,Nancy?W:No!Thank you very much!My parents will be back this evening.M:OK!I think they will be proud of you when they know you look after your brother well.W:Maybe.I think these days was very terrible.I can't wait to see my parents now.C.听短文请根据所听内容,从每小题所给的三个选项中选出一个最佳答案。短文听两遍。(W)It was about 6:30 on the morning of August 29.I was walking my dog with my brotheralong Bridge Street.I saw a young boy running towards me.Suddenly a truck hit him when thedriver wanted to turn left at the second turning.The young boy fell down.The driver stopped thetruck and got off it quickly.He was very worried and asked me for help.I looked after the boy andhe called for help.About 10 minutes later,doctors came and they sent the young boy to thehospital together.The truck driver thanked me.When I went back home,I told my parents whathad happened.They were proud of me.D.听填信息你将听到一篇短文,请根据所听内容填写下面的信息卡。短文听两遍。
W:Yes!In fact,I haven't had a good rest for three days.M:What happened?Are you ill?W:No,I'm not.I just feel tired.M:But there's not too much homework these days.W:That's because I am very busy looking after my little brother,Simon.He's only four years old.M:Where are your parents?W:Both of them have gone to Beijing for a two-day meeting.M:Oh,I see.It's really not easy to look after small children and you have to do your homework.●W:And housework!M:Do you need my help,Nancy?W:No!Thank you very much!My parents will be back this evening.M:OK!I think they will be proud of you when they know you look after your brother well.W:Maybe.I think these days was very terrible.I can't wait to see my parents now.C.听短文请根据所听内容,从每小题所给的三个选项中选出一个最佳答案。短文听两遍。(W)It was about 6:30 on the morning of August 29.I was walking my dog with my brotheralong Bridge Street.I saw a young boy running towards me.Suddenly a truck hit him when thedriver wanted to turn left at the second turning.The young boy fell down.The driver stopped thetruck and got off it quickly.He was very worried and asked me for help.I looked after the boy andhe called for help.About 10 minutes later,doctors came and they sent the young boy to thehospital together.The truck driver thanked me.When I went back home,I told my parents whathad happened.They were proud of me.D.听填信息你将听到一篇短文,请根据所听内容填写下面的信息卡。短文听两遍。
1、[益卷]2024-2025学年度第一学期九年级课后综合作业(二)历史答案1、益卷 陕西省2023~2024学年度九年级第一学期课后综合作业(三)3化学C(科粤版)答案1、益卷 陕西省2023~2024学年度九年级第一学期课后综合作业(三)2、陕西初中九年级2024届初中学业水考试模拟(八)8试题(数学)1、学林2024年陕西省初中学业水考试·仿真摸底卷(B)政治答案1、学林2024年陕西省初中学业水考试·仿真摸底卷(B)历史答案1、学3、陕西省2024-2025学年度第一学期九年级阶段性学效果评估(四)化学试题1、陕西省2024-2025学年度第一学期九年级阶段性学效果评估(四)语文试题1、陕西省2023-2024学年度七年级第一学期阶段性学效果评估语文(人民教育)答案4、广西名校高考模拟试卷第二次摸底考试[2025广西名校卷-2]政治试题1、广西名校高考模拟试卷第二次摸底考试[2025广西名校卷-2]生物试题1、[天舟益考衡中同卷]2025届全国高三第一次联合性检测物理试题5、河北省2024-2025学年第一学期九年级学业水检测一历史试题1、河北省2024-2025学年第一学期九年级学业水检测一英语(RAB)答案M:Most people in the world have black hair.W:Bu
1、[学林教育]2024~2025学年度第一学期九年级第二次阶段性作业道德与法治D(部编版)物理Y试题1、[学林教育]2024~2025学年度第一学期九年级第二次阶段性作业道德与法治D(部编版)生物Y试题2、吉林省2024-2025学年名校调研系列·七2、陕西省铜川市2023-2024学年度高三第一次质量检测(24430C)数学答案1、陕西省铜川市2023-2024学年度高三第一次质量检测(24430C)物理试题1、陕西省铜川市2023-2024学年度高三第一次质量检测(24430C)物理答案

英语A(人教版)答案)
英语C(人教版)试题)
英语C(人教版)答案)
英语A(统编版)试题)
英语A(统编版)答案)
化学C(科粤版)试题)
化学C(科粤版)答案)