首页 押题卷0x答案
  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷B 生物(三)

    □■■■口□□5.图是细胞膜,动物细胞膜上的脂质除磷脂是重要成分外,胆固醇也是构成动物细胞膜的重要成分,A正确;据图判断,3是线粒体,线粒体内膜上完成有氧呼吸第三阶段,产生大量能量,内膜向内折叠成嵴,这样就增大了内膜的面积,所以内膜的面积比外膜大,B正确:图中5是核糖体,其功能是“生产蛋白质的机器”,C正确;生物膜系统由具膜结构的细胞器和细胞膜(a)、核膜(2的膜)构成,D错误。6.氧和甘油进入细胞属于自由扩散,A、D错误;葡萄糖进入红细胞属于协助扩散,B错误:钾离子进入轮藻细胞属于主动运输,C正确。7.植物细胞在发生质壁分离复原的过程中,因不断吸水导致细胞液的浓度逐渐降低,与外界溶液浓度差减小,细胞的吸水能力逐渐降低,A错误:发生质壁分离的内因是细胞壁的伸缩性小于原生质层的伸缩性,而原生质层包括细胞膜、液泡膜以及二者之间的细胞质,故质壁分离过程中,细胞膜可局部或全部与细胞壁分开,B正确;给玉米施肥过多,土壤溶液浓度升高,高于根部细胞的细胞液浓度,根部细胞发生质壁分离,导致植物过度失水而死亡,引起“烧苗”现象,C正确:质壁分离过程中,液泡内细胞液的渗透压小于细胞质基质的渗透压,D正确。8.细胞膜的脂质过氧化会导致细胞死亡,细胞膜流动性降低,A错误;由图可知,运铁蛋白结合铁离子的环境pH接近中性或微碱性,运铁蛋白释放铁离子的环境pH为5.0时,B错误;运铁蛋白携带F3+进入细胞的方式为胞吞,需要消耗能量,C正确;铁死亡是一种铁依赖性的新型的细胞程序性死亡方式,受基因调控,D错误。9.正常细胞中ATP与ADP是通过相互转化来满足细胞对能量的需求,时刻不停地发生并处于动态衡之中的,A正确;绿色植物产生ATP的能量来源可以来自光能,也可以来自呼吸作用有机物氧化分解释放的能量,B错误;腺苷三磷酸中的腺苷是由腺嘌呤和核糖共同构成的,C正确;参与Ca+主动运输的载体蛋白是一种能催化ATP水解的酶,D正确。10.酶制剂的储存应选择低温和适宜pH条件下储存,A错误;在适宜条件下酶的催化作用即为酶能降低化学反应的活化能,但不能为化学反应提供活化能,B错误;H2O2受热易发生分解,不能作为探究温度对酶活性影响实验的底物,C错误;细胞中绝大多数酶的化学本质为蛋白质,而蛋白质的基本单位为氨基酸,D正确。11.色素能长时间保留在滤纸上是因为叶绿体中的色素为非挥发性色素,A错误;黄化叶片中还含有类胡萝卜素,实验结果中滤纸上仍然会出现类胡萝卜素相应的色素带,B错误;在绿叶中色素提取和分离使用二氧化硅的目的是有助于研磨充分,C错误;实验结果中,滤纸条上从上到下的色素依次为胡萝卜素、叶黄素、叶绿素a、叶绿素b,对应的颜色分别为橙黄色、黄色、蓝绿色、黄绿色,D正确。生物学参考答案·第2页(共6页)

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    W:OK.I'll write it down.that something inside me changes.companies(Text 7)changed可知,Build UIM:What delicious toast!You must like baking,becuseIcan be the best I can be,but I'm still no式带到世界各MaryW:Yes.Bread is one of my most basic foods.Igoing to satisfy everyone taste,and thats all right近社区增加类训其他人开办especially like brown rolls with sunflowereveryone'sseeds.I also made some flatbread.Would youFrom then A,I didn't feel under a lot of stress any作伙伴特on的建筑公司like to try?M:No,thanks.Is it difficult to make bread?more and mine life became happier.更多社区。W:No.What is common to all types of bread is themy31.C理解主旨书面表达basic recipe of flour and water which is then目Build UP,One possible version:baked.Salt,nuts,milk,butter,eggs,sugar and在接受常规教spice are some of the other ingredients that canDear fellow students,We've all heard or read that certain energy方面的知识,有be added to produce special types of bread.sources are quickly being used up.Then,what can的人生,故C项M:Oh,when I have nuts,my skin becomes redwe do to help preserve energy?and painful.So I don't like that kind of bread.Some people don't bother to turn off lights主题语境:人与社By the way,I've noticed that bread machinesbefore going out.Others like to use single-use本文是说明文packaging bags.Thoughthesethings seem的青少年更有可能unimportant,a large quantity of energy has been32.B。理解具体信W:Of course.I think...wasted.So if you have these bad habits,get rid of新研究关注青them!间的关系。(Text 8)Moreover,we can persuade our parents to jointeens wereinM:How would you like to spend a few weeksliving in.a.different country?Today wereus.For example,we can walk more and use publicencouragedtogoing to find out about the opportunitiestransport,rather than taking their cars everywhere.about their famavailable to teenagers.Susie Gillon has beenIn this way,we save petrol and help reduce the究人员鼓励青doing some research.Susie,what have youpollution problem!可知,研究人员found?It's up to all of us to save energy and our33.A。理解词汇W:About 85%of the students like taking aplanet.Let's take action now.when their fisummer course where you focus on languageThanks for your listening.assessingthelearning.The rest of them choose to do an部分解析empathy可知exchange trip or work as a volunteer to learn阅读理解“吐露心声”时about a country第一节并评估了他M:What else?A篇34.C。理解具体W:If you are keen on sports,music or art,there主题语境:人与自然一一自然生态less secure teare some summer camps本文是应用文。文章是一则成都大熊猫中behavior by asorganizedinEuropean countries.But sports camps are at心志愿者项目的广告。empathic skilladvanced levels and are aimed at people who21.B。理解具体信息。根据Your schedule部分Stern惊奇的have already developed skills in their area of中Days3-6提到的Each day,.volunteers will时表达同情interest.work for4-6 hours可知,第六天志愿者们会的青少年表M:Sounds great!Where can listeners find out在大熊猫中心工作。结合Some of your移而有所改more about this?tasks include部分可知,B项“清理熊猫馆舍”35.D。推断。W:I've put links to the websites of all the是工作的一部分。research focuactivities,as well as a list of tips on the Internet.22.A。理解具体信息。根据What's Included中sample,an(Text 9)的Room:Shared hotel room和Food:Threedifferences bW:Mark,how long have you worked for themeals a day可知,项目收费包含食宿。及The articadventure tours operator Globex?23.C。理解具体信息。根据最后一段中的differences tM:About 10 years.Please apply for this program 1-2 months inBuckinghamW:You were promoted last year,weren't you?advance可知,要提前i到2个月申请本项目。本的均值M:Yes,I've been director for the AustralianB篇异。故可知region for about a year.I'd been working in the主题语境:人与自我一做人与做事不足之处。same post for about 9 years,and during that本文是夹叙夹议文。老师让作者独自一人第二节time the Australian post was closed for two打扫体育馆,这让作者有点不高兴。但是渐渐主题语境:人与years.地,作者意识到任何艰苦的工作只要坚持就能做本文是说W:Is Globex now outperforming iits main完,而且作为领导有时就意味着要牺牲,要去做的小技巧。competitor Travelsure?这些艰苦的工作。36.E。根据M:Oh,Travelsure recently had disappointing24.C。理解具体信息。根据第一段中的Athem可知sales.I don't really think it's down to me toteacher came to me;handed me a small broom,合本文标say anything else about Travelsure.They're aand asked me to sweep the gym可知,一位老句中的great company and they can go through tough师过来给了作者一把扫帚,让他扫体育馆。energy astimes and then make a comeback.注:本段中的wrap-up event意为“总结大会”W:What is your plan for the future?25.A。推断。根据第二段的内容可知,打扫体育知,E项符M:A few of my colleagues have left to set up their馆是项艰巨的工作。作者感觉很不公,37.G。设空外面的人们欢声笑语,而体育馆里很安静,只设空处应own companies,but having said that,有他在扫扫扫。由此可推知,此处作者连用法你不确something interesting has just come up.We've个“swecp就是为了表达自己心中的不满。项中的arjust opened our first branch office in NewYork.That is where I'll work next year.第三段中的my unhappiness也是提示。主题词江(Text 10)26B。理解具体信息。根据第三段的内容可知,38.A。设空SpendingHi!I'm Marianne.If you love exciting rides作者看到让他打扫体育馆的那个老师在打扫at theme parks,you'll think what I do体育馆前面的舞台。他也是一个人。作者注day可知designinghigh-speed rides called coastersis意到他工作时眼神中的静和喜悦。接下来语境。interesting.I have some questions people have的十分钟里,作者一直偷偷地看着他。慢慢39.F。根据地,作者的不快消失了,取而代之的是感激。段应围乡句Yo网址A/八A/八A679

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    Key 1:本期“动动脑”参考答案1.conducted by到进一步的污桑。Key 6:2.recovere2.students'conduct/behavior3.conducts herself1.take part in12Key 7:2.anended4.will conduct/do/perform an experiment1.He observed the birdsK号1Key 2:Key 8:2.Did you observe12oI in an attempt to1.It is reported that the air attack has left the area2c0国3.had attempted2.attempt toruins.Key 14:Key 3:2.The bank system was attacked1.keep tKey 9:2题t1.contribution2.contributedKey 4:1.My father asked me to remove the wet clothes to avod玉ew11.His n1.How long can you balance the bowl on your head?catching a cold.2.Thist2.We need to find the balance between earning and2.Jack was sad,because he was removedKey 16Key 10:spending money1.functI.The film was worth watching because it was shot by aKey 5:Key 17famous director.1.s1.我相信,通过这样做,我们可以防止这样的事件再2.The soldiers were ordered to shoot at the enemyKey 1次发生Key 11:I.ma2.新政府通过了一些新的法律,以防止河流和湖泊受1.She had not recovered from the shock3m3社址海南省海和市海句岛和大道66号邮编570208电话0898-66160859北京采编中心北京市朝阳区民族园路2号丰宝恒大夏3层留编00的电质0-6原5

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷B 生物(三)

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    What the function of the rgB.To persuade people to read.A.To lead to the main topic.C.To tell us what a good book is.D.To explain the benefits of reading.29.According to some studies,what can reading a book help to improve?A.It can make us stronger.B.It can improve our intelligence quotient.C.It can help improve our level of appreciation.D.It can help improve our emotional intelligence.30.Who hopes people will get more into the habit of reading a book?B.A school in LondonA.The local government.C.The BBC Culture website.D.The publishing industry.31.What can be a suitable title for the text?A.What makes reading popular?B.Who can benefit from reading?C.What's the best way to read a book?D.Why has the e-book become popular in schools?DAccording to a new study published in the Lancet journal,the world population will declineThe world's population is currently estimated to be at 7.8 billion people.According to the esti-for the first time in the next century.mate,the global population would peak at around 9.7 billion in 2064.Then it will fall to 8.79 billion in2100.Due to low birth rates and aging populations,up to 23 countries,including Japan,Thailand,Italy,Spain,Portugal,South Korea,and others,might see their populations fall by more than 50.China is the world's most populated country.But it will see its population drop from 1.4 bil-lion in 2017 to 732 million in 2100.The study noted the global trend of population decline.But it also predicted that some sec-tions of the world would witness an increase in population.This encompasses North Africa,the Middle East,and Sub-Saharan Africa.It is likely to tri-(2)若ple in population from 1.03 billion in 2017 to 3.07 billion in 2100 over the century.According to the study,the population of India,the world's second-most populous country,will be approximately 1.09 billion in 2100.Lead study author and Professor of Global Health at the Institute for Health Metrics and Evalua-tion (IHME),Stein Emil Vollset,told IFLScience,"The last time that global population declined wasnhemid14thceuy,due to the Black Plague.If our forecast iscorret,it will be the first time popu-rve by fertilityedine,as opposed to events such asa pandemic famine.Theeryeisthe average number f children a oman has over her lifetime.Thedideikdroprom7in2017t166Itis sigificanybelw(2.ivbrths perom)etmaintain population levhe added.2.How does the author mainly develop this passage?A.By listing data.BBy ggmles.C.By making comparisons.D.By making assumptions超出答题区域的Whicomay have the argest pop00卷五第2页(共6A.Japan.B.Portugal.C.China.D.India.冲刺预测押题卷一,S2英语第5页(共8页)

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    reeycling.”直接得出答案。36.答26.答案:A业这些文字中可以体会到作者对全球生物多样性保护前景是持“poitive”(积极乐观)的态度.命命题立意:考查细节理解能力答架详解:从短文的第四自然段第一句1。如31.答案:D命题立意:考查推理判断能力。education campaign,"says Allison."Peopleon答案详解:阅读全箱读者不难发现文中重复最多的字but there are so many simple things they can do ever眼就是biodivera心cio作者所有的陈述,例day that can become second nature,.”得出答案】举,回顺,作结都是围绕这个主题展开的,故选D27.答案:BD命题立意:考查推理判断能力。【语篇理解】这是一篇科普小品,介绍与地球命运息息答案详解:根据短文最后一自然段最后一句w。1bink-that'smy slep,Aon(我,我们,眼睛相头的大气夹氧层新发现一央氧洞有望在最近三,四十年一臣,就算睡了一觉),再结合本段前面的推述说越们左右修复!在致力于环保的同时又参加各种健身活动、甚至和父32.答案:A命题立意:考查推理判断能力。亲去深海潜水!说明姐林俩过着忙碌但有意义的生答案详解:综合分析短文第三自然段“Now a new study活。found that the upper ozone layer above the NortherCHemisphere should be completely repaired in the【语箱理解】这是一搭有关保护生物多样性的研究的2030s.The huge Antaretice hole should disappear新闲报道,它让人们了解联合同和科学家们为保护生物多in the 2060s.The Southern Hemisphere should be样性,构建健康生态环境所作出的努力。eovered by about the2050s.”中的数据,可知臭氧层28.答案:A的修复为期不远。命题立意:考查细节理解能力。答案详解:从短文第二自然段中的“discussion33.答案:C命题立意:考查细节理解能力。centred ona widely supported target toprotectof答案详解:答案出自短文倒数第二自然段“He said anthe world's land and sea areas by 2030up from theundamaged ozone layer would actually trap greenhouseprevious‘Aichi target'of17%.”部分得出答案:30%gases that cause global warming.”-句。-17%=13%。34.答案:B29.答案:A命题立意:考查推理判断能力命题立意:考查词义推测能力。答案详解:根据短文倒数第二自然段最后一句可反推答案详解:短文第三自然段“Among other targets出答案:“Antarctica has heated up,but not as much asunder debate was the provision of greater financialit likely would without the decrease of the ozone layer."support to low-income countries to preserve biodiversity."35.答案:C中,句尾的动词不定式“to preserve biodiversity”(以保命题立意:考查主旨大意归纳能力。持生物的多样性)表示前面作为的目的,再结合答案详解:选项C恰到好处地归纳了本篇短文的主旨“greater'”和“low-income”两个形容词可知是向低收入大意。第一、二自然段在陈述了大气臭氧层对地球和国家提供更多的金融方面的支持。划线单词人类的保护作用、为此各国签署了逐渐终止氟氯化碳“provision'”=supply(提供)。使用的蒙特利尔议定书,接下来的段落全是科学家们30.答案:B对新发现(大气臭氧层正在愈合)的探讨。这是从短文命题立意:考查推理判断能力。答案详解:从全篇看,作者强调了保护生物多样性的难内容整体把握的角度而言。我们也可以用排除法确定度,比如这件事从1992年在里约热内卢(巴西一座城最佳选项:选项A、B文中没有提及,可排除;选项D泛市)的“地球峰会”就谈起,但至今进展不大;刚结束的泛而谈、空乏无物,排除。故选C。昆明峰会上成立的基金会收获甚微。但读者从“a good第二节:beginning","ecosystems,an idea no longer theoretical"【语篇理解】这是一篇说明文,它告诉有志从事护士工以及“That'scomforting though it is just on the way.”作的人要具备哪些资质。第15套·英语参考答案第4页(共8页)

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    access mental health services,which are expected to reach over half a million adolescents frommore than 430 schools around China.Under this project,a service package has been delivered to trained counselors and teachers,tobetter guide them on how to tackle adolescent mental health issues.More than 13 percent of adolescents aged 10 to 19 around the world are afflicted with a mentaldisorder as defined by the World Health Organization,according to The State of the World'sChildren 2021 released by UNICEF.Compared to adults,adolescents tend not to seek help for mental health problems due to fearsabout confidentiality and public stigma ()as well as a lack of relevant knowledge aboutmental health services,according to UNICEF.The service package involves positive psychology in devising multiple measures,including groupsessions,mindfulness-based stress reduction and attention exercises,screening and referral formental health disorders in health facilities,as well as social media and hotline communication.The five-year project is just the first step to address people's awareness and reduce relatedsocial stigma,according to Cynthia McCaffrey,UNICEF representative to China."Stigma ispreventing children and young people from seeking treatment and limiting their opportunities togrow,learn and thrive,"she says."Parents,other caregivers,teachers and public figures need tocreate an environment where young people feel that it's safe to talk about their mental health."We absorbed the advanced experience of the project into our own service model.As well as thecurrent two pilots in this project,we will spread the service model to more counties and districts,"says Zhang Haiyan,an associate chief physician from the Maternal and Child Care Service Center inChongqing."We have delivered more than 100 lectures across the city and carried out more than 200mobile clinic services in schools,"says Zhang."In the future,we will develop a more suitable servicemodel for key groups,such as "left-behind"children whose parents work in big cities."28.What can we learn about the mental health service project?A.It was started by the National Health Commission of ChinaB.It aims to build awareness,knowledge and skills among people.C.It can offer information on how to gain mental health services.D.It has benefited over half a million adolescents.29.What is the purpose of the delivery of the service pa ckage?A.To help adults solve public stigma.B.To train counselors and teachers about the proje ct.C.To help adolescents aged 10 to 19 all around the world.D.To teach counselors and teachers to solve adolescent mental health problems30.What does Zhang expect of the mental health service project?A.It needs to create a safe environment for young people.B.It will spread the service model to more districts in China

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    (Text 8)W:I am so excited about my trip to China.M:I'm excited for you too.Amanda is busy.So I am bringing you your tickets.W:Thank you!M:Are the travel dates OK?W:I fly to China on August 27th.That leaves me ten days to get ready.I come back on September 5th.Thesedates are great!M:Did you ask your boss about those dates?W:Yes.He is giving me those days off.I'm so glad!I really need a vacation!M:Are you planning your trip?W:Yes.I have some travel books about China.M:Can you look at your tickets again?W:Sure.Is there a problem?M:No.Amanda has a surprise for you.W:I love surprises!Wow!I'm traveling first class to China!This is so exciting!(Text 9)M:Good afternoon.I believe that this house is for sale.W:That's right.M:May I have a look at it,please?W:Yes,of course,come in.M:How long have you lived here?W:20 years.M:Then why do you want to sell it?W:Because I have just retired,and I want to buy a small one in the country.M:How much does this house cost?W:$16,850.M:That's a lot of money.W:It's worth every penny of it.M:Well,I like this house,but I can't decide yet,my wife must see it first.W:Well,women always have the last word.(Text 10)W:If you are looking for a new job,here are some job interview tips you should keep in mind when meetingan employer.First,be sure to dress appropriately for the situation.If you are interviewing for a teaching job,you could consider wearing nice pants and a dress shirt.And don't overdress for the interview.Next,be sure todo some research on the company which you are applying to.This will help you know if you have the requiredskills or experience to work for that company.Finding out something about the company will also help you askintelligent questions about their business and show them that you are interested in their company.Finally,beprepared to tell them why you would be the best choice for the position.You don't have to boast about your ac-complishments,but you can tell them in a confident and direct way why you can help their company better thanother applicants.·8·【22新教材.YK·英语·参考答案一BSD一必修第三册一QG】

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    补全短文36~40 FGAED完形填空文章主要讲述了“我”搬家进入一所新学校后在苦恼中成长的故事。41.A在短短的17仟里,“我”得到了很多,但也犯了一些错误。42.D“我”不是很完美。43.C而“我”已经意识到这并不容易。44.B许多年过去了,“我”仍然清楚地记得上次搬家的情景。45.D下文指出“我”来到一所新的学校,由此可知,这里指搬家。46.B根据下文可知,那时,从一所新学校重新开始并不是什么大不了的事。47.A“我”很快意识到,作为一个“新女孩”,在新的高中重新开始,和在新的小学或初中重新开始是不同的。48.D49.C现在要得到同学们的“认可”并不像以前那么容易。50.D51.A回想以前在小学或初中,虽然“我”是新生,但“我”有“我”的朋友和“我”认识的人。52.C“我”能很容易地说出班上90%以上学生的名字。53.B然而,在这所新学校,“我”一个人也不认识。54.A55.D妈妈一遍又一遍地告诉“我”,“我”最终将不得不进入“新的”世界。“我”对所有这些事情的担忧很快就会消失。56.B57.A成年人没有意识到的是,青少年生活中的每一天都是一场战斗。58.C“我J”在努力地认清自己。59.A“我”确实认为,青少年时期是“我”一生中最艰难的经历。60.C语法填空61.length 62.lies 63.watched 64.when 65.highest 66.an 67.eventually 68.that 69.was recognized70.to use短文改错On my way to school this afternoon,I caught a sight of a young man,who looked at his mobile phonefrom time to time while riding.When it A still red light,however,he rode on without noticing the red lightwasand the cars crossed the street.One car almost hit him and the angrily driver stopped and shouting at him.Peocrossingangryshoutedple waiting for the crossing were astonished at the scene.atA lot of people are at the risks of having an accident because they are attracted to mobile phones.It isriskknown to all what the phones can be used as tools for communication and amuse.Bud mobile phonesthatamusementshouldn't draw people's attention all the way and even make people in dangerous.danger书面表达One possible version:My Favorite FestivalMy favorite festival is the Dragon Boat Festival.It is celebrated on the fifth day of the fifth month according$·2·【22新教材老高考.DY.英语·参考答案一BSD一必修第三册一QG)】

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    BMike Muhwjoined themrowreist(骨随登i记)three years ag bychance.Six months later,he got a call.The 21-ycar-old football player's bone marrow matcheda patient in Virginia.Mushaw gave a sccond thought to the donation,because apart from somerisks,he never knew whether his donation worked."Finally I said yes,"Mushaw told the jouralist."they took my bood,I thought,All right,this is real.This is going to happen.Mushaw didn't know it at the time,but his donation would go to a five-month-old girlnamed Eleanor who was sick with a rare disease diagnosed when she was only three monthsold.Days and weeks passing,her condition had become more dire."Eleanor was going to dic without a bone marrow transplant,"her mother,Jessica,said."The choices were to either get a transplant or die early.Luckily,Mushaw's bone cured her."Mushaw didn't know any of this until months after his donation.About six months afterthe procedure,Eleanor's parents sent him ane-mail to thank him for his selfless love.Their surprising connection was beginning.Mushaw kept checking on her progress.Eleanor focused her attention on him,too,by watching his football games on TV.In August,Mushaw invited her family to drive from Virginia to Connecticut to meet at one of his games.They had a good time together.In January,Mushaw reunited with Eleanor,this time in Virginia,to celebrate her birthday.It will likely be first of many celebrations together."As a parent,it feels really great to watchsomeone love your kid as much as you do,"Jessica says."We were two complete strangers,and now we've become such a big part of each other's lives."24.Why did Mushaw hesitate at first?A.He was a football player.B.He would face some danger.C.He knew it wouldn't work at all.D.He didn't know whether his risks were worthy.25.What does the underlined word "dire"in paragraph 3 mean?A.Serious.B.Complicated.C.Relieved.D.Hopeful26.Which of the following best describes Mushaw?A.Kind but hesitant.B.Active and confident.C.Worried but energetic.D.Selfless and considerate27.What can we learn through Mushaw's story?A.Why health mattersB.Never make excuses.C.How to be a good personD.Love brings people together.高中2019级英语试题第4页(共10页)

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    听第8段材料,回答第10至12题。10.How much will it cost to send the package by sea?A.$20.B.$80.C.$100.11.How long will it take to send the package by air?A.4 to 6 weeks.B.2 to 3 weeks.C.10 to 14 days.12.What is the woman sending?A.Books.B.Clothes.C.Toys听第9段材料,回答第13至16题。2定13.Why did the woman's sister hold the party?B.Her child got married.C.Her children were leaving home.氏和A.She got married.14.What is Uncle Tony?题A.A photographer.B.A designer.C.A sales manager.15.Where does Roger live?A.In Paris.B.In London.C.In Aberdeen.16.What do we know about Mark?A.He has long hair and a beard.B.He graduated from University of Oxford.试卷C.He is the tallest one in his family.the night are usually high in听第10段材料,回答第17至20题。Bi9dw9pg9w917.Who saw the blue whales an hour ago?A.A passenger.B.Some fishermen.C.The captain.18.What sea animals are commonly seen in this season?A.Blue whales.B.Large sea turtles.C.Sea birds.19.What does the speaker suggest that passengers bring with them?A.A hat or sunglasses.B.A heavy jacket.C.Light shoes.20.What do we know about the tour?A.It will take two days.B.Passengers will have dinner on the boat.C.The price doesn't include drinks.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每小题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。A最佳选各小题Here are some fun and engaging ways to learn about the Sustainable Development Goals (SDGs)of theUnited Nations and what you can do to take action to make them a reality.Freerice from WFPFreerice is a free online educational game where people of all ages can do their part-simply by playing.Every right answer on Freerice brings a real financial donation to the UN World Food Programme (WFP)fromspors worth about 10grains of rice.Use your time and knowledge to help provide food for people inneed.FriedaStorytelling is a powerfulommunication too and helps children remember less and virtues that theywill useinveryday life.Theidea behind the production of the story of Frieda is to simplify theof theSDGs so young children can better understand the SDGs.ni t'ableo.-26

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    一段谈到的被丢失重现的那张图画。故用定冠词|many people tend to randomly express anger or表特指。condemn the main characters of the events,sometimes63.deah【解析】考查词形转换。根据空前修饰词his causing great harm.可知,此处用所给动词的名词做介词before宾语,】think random comments should be avoided.故此处用death。Instead,we should correctly comment on online events.64.have increased have been increasing【解析】考查First,we should try to know about enough information动词时态。根据时间状语in the recent years可知,about the events.Then,we should think over and此处应该使用现在完成时或现在完成进行时,又因analyze the events.When we start to comment,we为主语是his popularity and the price of his works,should express wise opinions instead of just releasing故此处应填have increased/.have been increasing,.unreasonable emotions.65.world's【解析】考查名词所有格。根据句意可知,In a word.I hope we can take responsibility for此处用所给名词的所有格形式修饰Van Goghour comments on online events and express reasonablecollection,作定语,故此处用world's。opinions.66.hugely【解析】考查词形转换。此处用所给形容词听力部分录音稿的副词修饰added作状语,故此处用hugely。试听材料:67.rom【解析】考查介词。be from意为“来M:Excuse me,can you tell me how much the shirt is?自…”,为固定搭配。W:Yes,it's nine fifteen.68.is【解析】考查动词的时态和主谓一致。根据并列(Text 1)系动词are可知,此处用一般现在时,又因为主语W:Is everything ready?Sunglasses,bathing suits,是the number,故此处用is。hats...Oh my,where is the camera?69.which【解析】考查定语从句。分析句子结构可知,该空引导的是非限定性定语从句,从句缺少主M:Sorry.It just slipped my mind.语,先行词是The2016 documentary China s Van(Text 2)Goghs,故此处用关系代词whichW:Dave,did you bring the umbrella this morning?70.to cater【解析】考查非谓语动词。分析句子成分可It's raining hard outside.知,此处用动词不定式作目的状语,故此处用to cater,M:Mom,you must have forgotten something.I'm in第四部分写作California now.Today is a sunny day,not even第一节with the wind.There are plenty of hero I look up to,but it was(Text 3)heroesW:We need a monitor who can lead us to a five-starJahseh Onfroy thatassistsme through the darkestclass.It is hard for me to whom to yote for.assistedM:I see.Julia's your best friend.Vivian's your sister.time when I was in high school.His music not onlyBut Andrew's quite hard-working,friendly andinspired me,and helped countless people as well.Heardhelpful in the class.Then the answer is quite clear.butHearingText 4)his music,I always felt it was about growing and becominggood than what we were.I have really learned manyM:Don't be angry with them.They're only kids.Webettercan buy another vase.value lessons from him.And I always find me going W:This is not the first time.They broke the glass andvaluablemyselfthe window last month.We can't spoil our kids.back and listening A his wisdom going back need(Text 5)toit.I felt as if the close relative of mine passed awayW:I want to buy a burger to satisfy my hunger,andafind a gym to play basketball after class.Whatwhen he was left.I think he will always be in my mnd.about you?第二节M:I can't think of anything except this class rightOne possible version:now.Maybe I will join you to the gym.How to Cerrectly Comment on Online Events(Text 6)Nowadays,people have easier access to onlineM:Mrs.White,may I know how you will score inevents and can make comments more freely.However,Psychology 101?吉安市高三上学期期末教学质量检测英语试题参考答案第3页共4页

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    202全国高考最新题型专练卷A·组合小卷(英语“金4题十1”1.阅读理解Can volcanoes only be on land?No,there are also underwater volcanoes whose occurrenceAangna8ep0ienatoanh0hirciogoin7ie805i0p0ornorccteunderwater vocanes that have been put on the rcord.And the biggest undater vothat isactiveoditheoubinhSea in Sisd.rehoseruption happened in 1650.ndeo erpti tthahipp and.Howevertheine()with which theruptionrseroinshalowwatersshokydebrisndtheoaterial gh above theofthewhiloideepbdesdon'tshoo the roky debrisand lava inn exps In case of large underwater voleanic eruptions the lava that eruptssolidifies()immediately after it contacts the water around.These eruptions goonaccumulating and become so huge that they might form volcanic islands.In a land volcano,the liquid lava that crupts.reacts actively with the ar,changes to gas,and later solidifies.Continuous eruptions like these form layers and cause the formation ofhuge mountains.In an underwater volcano,the lava that erupts moves in an upwarddirection.The water has a cooling effect on this liquid lava which causes it to solidify rapidlyso underwater volcanoes are higher than surface volcanoes.For almost 25 years now,scientists have tried to record an underwater volcanic eruptionvia the camera and have finally succeeded in doing so.It's their belief that analyzingunderwater volcanoes further will give them a clear insight into the ways of life and adaptationstyles in such extreme conditions,how heat travels from inside the Earth to its surface,and soon.The Earth is an amazing planet,which never stops surprising us.Although scientistsmay believe the causes,formation,and volcano regions of underwater volcanoes have beenthoroughly evaluated,many unexplained phenomena still need to be gauged.1.How does the author lead in the topic?A.By giving an example.B.By giving some suggestions.C.By reasoning.D.By answering a question.2.What's Paragraph 2 mainly about?A.The causes of volcanic eruptions.B.The harm of volcanic eruptions.C.The process of a volcanic eruption.D.The concepts of volcanic eruptions.【题型专练A·英语(十)第1页(共4页)QG】

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    looking for,rather than celebrating their success,they may feel empty,now that the goal thatdrove them on has gone.If you think about collecting postage stamps,another potential reason is its educational value.Stamp collecting opens a window to other countries,and to the plants,animals,or famous peopleshown on their stamps.In the past,and nowadays,too,a popular form of collecting,wastrainspotting.This might involve trying to see every locomotive (of a particular type,using published data that identify each one,and ticking off each engine as it is seen.As aby-product,many train spotters become very knowledgeable about railway operations,or thetechnical specifications of different engine types.Not all collectors are interested in learning from their hobbies.Some people collect becauseof the need for a sense of control.Stamp collectors,for instance,arrange their stamps in albumsvery neatly according to their preferred principlesAll hobbies give pleasure,but the common factor in collecting is usually passion.Collectingcan be totally appealing,and can give a strong sense of personal achievement.To non-collectors itmay appear a strange way of spending time,but potentially,collecting has a lot going for it.40.What is the instrumental reason for collecting?41.What is the danger of hunting for something special as a life purpose?42.Please decide which part is false in the following statement,then underline it and explain why.Collectors gain material and psychological benefits from collecting,but non-collectors may notsee its value,so they are not advised to have a try.43.If you are a collector,what do you collect?And why?(In about 40 words)第二节(20分)假设你是红星中学高三学生李华。你的英国好友Jim在你们学校网站上看到了你参加“校园劳动日”活动的照片,很感兴趣,发来邮件询问。请你给他回复邮件,内容包括:1.“校园劳动日”活动的相关信息(时间、内容…)2.你参加活动的感受。注意:1.词数100左右;2.开头和结尾已给出,不计入总词数。提示词:校园劳动日Campus Cleanup DayDear Jim,

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    instead of white school shoes,he had on a pair of bright green sandals (that were two sizes toobig.The physics teacher's hand froze in the middle of writing a formulan the blackboard.Mohi said in a quiet voice,"Sorry,teacher,"and ran with quick short steps to his seat.Mr.Tanglared at the rest of the students.The laughter quickly died down.Mohi's classmates always lookedforward to Mondays.Nine times out of ten,they would be entertained by Mohi's late arrival and hisodd appearance which usually included inappropriate clothing.That day,it was the oos-fittingpajama top and green sandals.Mohi lived just a street away from the school.He walked to school daily.Students passing by inbusesoudyellhisme together justtoe him jumpand stop in his tracks.When he spottedthemerry bunch in the bus,he would wave good-naturedly.Although Mohi was likable,he was too lostinhis own thouhts to make friends.His classmates found him amusing but they ignored him most ofthe time.Only Hamed,who sat next to Mohi,tried to be his friend.The following Monday,Mohi did not turn up at schoo.His classmates were a litte disappointedbut quickly forgot about him.Aftershoo,Hamed decided to walkvetoMohi'shousetocheckohim.Ashe approached the gate,he could hear violin music.Mohi must be listening to music,hethought.The gate was not locked.Hamed let himself in.He called Mohi's name a few times butthere was no response.注意:1.续写词数应为150左右。90/01gg209onUA2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。od augnA igim odwThe music played on.5snsn日aiyi7,csisl q 0g HAoma ioonooni od bloy 2sw HsD907W9flb519msm913日,O食2以发,公21圆小:意小2江共)中二闲量出Before Teacr Day Hamed thele Mohi ror的好虚西南日加家核量同阳空啦展,限公回,林林月点daid od bwoH七形2)t51034bomoW Ae4h以8i20以主8塔回,林料莫了常和mblo bib ng5265(「H004O英语试卷第10页(共10页)oge aub oA A

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    天一大联考2022一2023学年高二年级阶段性测试(二)英语·答案听力原文Text 1W:Excuse me,sir,but the poster out says this is a comedy movie.Well,I just went to see the movie,and I found itwas in fact an action movie.Can I have my money back?M:Oh,sorry.Maybe you have mistaken the poster.Text 2W:What time do you have to leave for the flight?M:I plan on arriving there 2 hours before my flight leaves.The plane takes off at 3:30,so...Text 3W:Good morning,Mr.Smith.I'm from the People's Daily.Could I ask you some questions about the game you playedthis afternoon?M:Certainly.What would you like to know?Text 4W:Everyone,please come closer.Now we're visiting Tiger-running Spring.M:I don't think the spring looks like a running tiger.W:Well,its name comes from a story that two tigers ran here and made a hole,and then a spring came out of it.Text 5M:Excuse me,I think I have a stomach ache.W:I see,sir.How long have you had this problem?M:For a few days.W:Now sit here,please.I'll give you an examination.Text 6M:Hi,this is James in customer service.What can I do for you?W:Hi,James.I want to talk about my bill.The bill I received yesterday for my home cable TV service is wrong.M:What's your account number?W:200508.TIANYICULTUREM:Okay.The regular monthly charge should be $65.W:Right.But yesterday I got a bill for $85.M:It is because of your late payment for the last two months.W:Oh,I see.Thanks.Text 7M:Did you know that I used to work at this cafe?W:Really?You've never mentioned it.M:It never came up!This place used to be called Eddie's.It was named after the owner,Eddie Horowitz.He sold it inJanuary 2005,and I quit a few months later.W:I kind of like the new name better.

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    绝密★启用前11.How long does it take Jean to go to work by bus?西宁市2023年普通高等学校招生全国统一考试模拟A.About 14 minutes.B.About 20 minutesC.About 45 minutes.英语12.What do we know about the woman?A.She often eats in restaurants.B.She loves cooking very much本试题满分150分,考试时间120分钟C.She doesn't like the baked pizza.第一部分听力(共两节,满分30分)】听第9段材林,回答第13至16题。第一节(共5小题:每小题1.5分,满分7.5分)13.When is the deadline for the contest?听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完A.April 22nd.B.April 21stC.March 22nd.每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。14.Who does the man want to take part in the contest?1.Why did the man feel sad?()A.His father.B.His mother.C.His sister.A.He lost the game.B.He failed the exam.C.He was injured in the match.15.Who can participate in the contest?2.How many goods does the man want to buy?A.A student aged 15.B.A student aged 10.C.A student aged 7.A2.B.4C.3.16.Where did Amelia Rchrman take the prize-winning photo?3.What time will the manager come?A.In her back yard.B.By the river.C.In the room.电滋A.11:00.B.10:00C.10:50.听第10段材料,回答第17至20题。4.Who does the book belong to?17.When did the parents and kids have fun in the grass courtyard?A.The advisor.B.The brother.C.The woman.A.In the evenings.B.On the weekends.C.In the mornings.5.Where does the conversation probably take place?18.What does the woman think about the days parents and kids spent together?A.In the theater.B.In the shopping mall.C.At the ticket office.A.Noisy.B.Nothing special.C.An extension of the day第二节(共15小题:每小题1.5分,满分22.5分)19.Why did it become difficult for the woman to meet other parents?听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最A.They had new jobs and houses.佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟:听完后,各小题将给出5秒钟B.The kids had their own schedules as they grew.的作答时问。每段对话或独白读两遍。C.They preferred to spend more time on the phone.听第6役材料,回答第6、7题。20.What is the fortunate thing in the woman's eyes?6.What will the woman do tomorrow?A.Some women in the old community are her friends.A.Hold a party.B.Attend a party.C.Leave for Hong Kong.B.Her new friends come to help when she has a problem.7.What did the man's girlfriend tell him?(C.Her new friends are on her kids'emergency contact list for school.A.His friends would wet his blanket.B.He would eat too much at the party第二部分阅读理解(共两节,满分40分)C.She didn't look forward to the party.第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)》听第7役材料,回答第8、9题。阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。8.How old is the newspaper that the man is looking for?AA.One year old.B.Two years old.C.Two and a half years old.PART-TIME EDITOR9.Where will the speakers probably go next?KHOU has an immediate opening for an experienced.energetic part-time editor.If you enjoy working inA.The right side of the second floor.B.The right side of the first floor.a fast-paced team environment,we want to hear from you!C.The left side of the first floor.Duties听第8段材料,回答第10至12题。Edit videos for daily news coverage,special projects,and sweep period pieces.Provide video material to10.How does the man go to work?our website as needed.Gather professional videos and audio when necessary.Perform other duties in audioA.By bus.B.On foot.C.By bike.and video production as assigned.(8页

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    李雷阳所系他最的。春领郁杀稀年。Hwmuch will the woman pay?AA$230.B$320.C.$800,时第7段材料,回答第8,9题。What does the man want to do if the weather is fine this weekend?A.Repair his camera.B.Camp in the woods.C.Take a canoe trip.What season is it probably now?CA.The late summer.B.The early spring.C.The middle autumn所第8段材料,回答第10至12题。Whatsthe probable relationship between the speakers?A.Husband and wife.B.Colleagues.C.Travel companions.How does the man suggest the woman go to the convenience store?AA.By taxi.B.By subway.C.By bus.1Where will the woman eventually go shopping?C.A.On the 3rd Street.B.On the 8th Street.C.On the 22nd Street.所第9段材料,回答第13至16题。13.What's the matter with the woman?CA.She can't communicate well with new colleagues.B.She can't recognize her shortcomings.C.She failed an EQ test.14.What does the man advise the woman to do?6.A.Make friends with her colleagues.B.Manage her friends'feelings effectively.C.Take her coworkers'emotions into consideration.15.How can the woman improve her EQ according to the man?A.By buttoning up.CB.By controlling her emotions.C.By putting herself in others'shoes.6.What doespern tapping his finger mean?A.He's nervous.B.He's impatient.C.He's embarrassed.听第10段材料,回答第17至20题。17.How long will the U3 Art Fair last?BA.Five days.B.Nineteen days.C.Twenty-three days.23·X,M0·英语,0

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    参考答案36>891011121314151617181920CAB力ACBAACA8ACABC2122232425262728293031323334353637383940ADCAAAD⊙ABCEDFA4142434445464748495051525354555657585960BACC D BC A DDDBAD语法填空:61.collection62.Covering63.that/which64.on 65.gradually66.an67.largest 68.established69.its 70.were translated/have been translated短文改错Not only do our parents give us life,they give us endless love and support,always share ourbutsharinghappiness and sorrow.I'm very grateful for my parents.They give me so much love and spare notoefforts to support myself.I still remember once I was serious ill,they were so worried and keepmeseriouslykeptme company the whole night.Now,I'm the senior 3 student.Luckily,my parents can understandamy stressful condition and often communicate with me with encouraging word.Furthermore,theywordsgive me enough personal space,what I appreciate so much.When I grow up,I'll try my best towhichmake my parents to live a happy life.范文:Dear fellow schoolmates,Recently,I've learned a phenomenon that most students in our school show no interest inEnglish literature.Their reasons are as follows.To begin with,lack of vocabulary discourages them fromreading English literature works.Besides,occupied in busy study,they don't have extra time forreading.Finally,they hold that reading English literature is of little help to exams.However,my experience tells me that it's quite necessary to read some English literature.They'll give us chances to appreciate the beauty of English,a deep dip into different cultures,aswell as good communication with great minds.Thus,I advocate that we'd spare time to read someEnglish classics,which will surely benefit our English learning.Li Hua1

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    第10期B1版Keys第完形填空1-5 CDCBB6-10 ADCDC11-15 ABABD七选五1-5 BDGCF语法填空(One possible version)1.powerful2.participation3.necessarily4.an5.was6.situations7.on8.to build9.attracted10.whose读后续写(One possible version)Paragraph 1:Then,David put his arms around the man's legs,asking if he could be his friend.Seeing this scene,Sofia was shocked,thinking the man would refuse by pushing Davidaway.Unexpectedly,the blacksmith knelt down so that he was at David's level,andgently turned David's head so that he could look him in the eye.Then,he held out hishand for David to shake.He smiled and said he'd be honored to be a friend of such aegood boy.Then,he looked at me.ParParagraph 2:Will it be okay for your son to help me with my work?"the blacksmith asked.Sofia nodded with tears in her eyes.Then,the blacksmith allowed David to "help"himSheas he forged something.During the whole process,the man remained patient,trying toanswer David's questions and keep him safe.An hour later,David proudly walked“H&away,with the piece of metal that he had helped the blacksmith forge held tightly inpreshis fist.And he held his head up high as he was accepted as a new friend of the black-smith.Sofia thanked the blacksmith gratefully for spending an hour with a boy withafforSspecial needs.conig(特别提示:参考答案见下期B版中缝)dow

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    D.roseseD.sellD.pick out第四部分写作(共两节,满分35分)D.ancientD.pond第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修D.issue你同桌的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、刷除或修改,omedD.passingD.busy增加:在缺词处加一个漏字符号(人,并在其下面写出该tedD.considerate的whatD.anyway删除:多余的词用斜线)划掉。D.content修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的司】achable D.necessary注意:山.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分D.put outThe Students'Union of our school recently launcheddD.dugactivity of hiking with the intention of arousing students'D.go版enthusiastic for study.emD.pollutionAt 6:00am,we gathered at the sport field,which our principal所delivered an inspired speech and students of Grade 1 made a pledge50分)有together.Afterwards,we went on a hiking of about 10 kilometersfrom the Navy Memorial.Although we were exhausted,but all the分)盗students involving went back with refreshed mind,and thorough入1个适当的单词或版understood the meaning of perseverance.究This activity proved to be success,strengthening ourCongressof thewillpower and made us more confident about their future study.stedits firstpress第二节书面表达(满分25分)假定你是李华,昨天你的母亲请你教她使用一款手机上的October 17.影hinawould apply the印拍照软件。你开始认真教她,但没多久你就变得不耐烦,现在你感到非常后悔。请你根据以下要点,给她写一封道歉信。ter)a newpattern ofadvance传1.表达歉意;oment622.说明你的感受以及表达你对她的爱;all frontsthrough a3.希望获得原谅。(economy)注意:its641.词数100左右;grown from nearly 542.可以适当增加细节,以使行文连贯;3.开头与结尾已写好,不计人总词数。n2021,and the2021eworld economy,upDear Mom,news conferencewerePengYixuan,made68posedYours,nalistsLi Hua

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    afternoon,we would go swimming in the ocean,lie in the的书。sun,or go water-skiing.After dinner in the evening,29.A细节理解题。根据第二段第四句可知,在坦桑we usually went dancing or enjoyed ourselves in the尼亚,T恤衫价格经常会上涨和下跌。nightclubs.The two weeks went by too quickly.We were30.B代词指代题。根据画线词所在句可知,此处的both very sorry when we had to leave.them指代前面的free markets(自由市场)。第二节到此结束。31.C标题归纳题。通读全文可知,本文介绍了一位第二部分阅读教授通过研究一件T恤衫的整个生产和流通过第一节程,最终得出结论一自由市场需要行政力量来约束。故C项(T恤衫可以教给我们什么)作为本语篇导读本文是一篇应用文,主要介绍了世界上几文标题最佳。D座著名的城市e21.D细节理解题。根据Paris部分第一句可知,巴语篇导读】本文是一篇记叙文。文章讲述了一个名叫哈里·卡伦伯格(Harry Kalenberg)的人有一项特黎是全球参观人数最多的城市。22.C细节理解题。根据Rome部分第二句和殊的爱好用爆米花制作各种小工艺品。」Barcelona部分最后一句可知,在罗马和巴塞罗那32.C细节理解题。根据第三段第二、第三句可知,你都可以参观城堡。他的特殊爱好给他带来了名和利。23.D文章出处题。本文介绍了适合旅游观光的几33.A细节理解题。根据第四段第二句和最后一句座欧洲城市,所以应该是出自旅游版块。可知,Orville Redenbacher's这个品牌的玉米是最B理想的制作材料。34.A推理判断题。根据最后一段最后一句可知,有语篇导读本文是一篇记叙文。文章讲述了一个不时外出看电影时,哈里会拿出小手电筒观察爆米到两岁的小女孩独自推着婴儿车过马路时,作者及花。由此可推知,不只在家中,只要哈里手边有爆时伸手相助,却遭到小女孩父亲误解的故事…米花,他随时可以开始创作。24.D细节理解题。根据第一段最后两句可知,作者35.D观点态度题。根据最后一段最后两句可知,用看到小女孩时,路上没有多少车辆。爆米花制作工艺品是哈里放松自己的一种方式,25.B细节理解题。根据第二段第二句可知,小女孩它几乎已经成为哈里的一种惯了,只要手边有躲避作者是因为她根本不认识作者。爆米花,他随时可以开始创作。由此可推知,他对26.D推理判断题。根据第二段第七句和第三段第这件事充满了热情。二句可知,虽然作者保护了小女孩,但没有得到她第二节父亲的感谢。由此可推知,小女孩的父亲误解了语篇导读】本文是一篇说明文。文章介绍了有助于作者在马路上追逐小女孩的行为,作者感到委屈,通过重要考试的二些建议双手发抖。36.C根据空前一句可知,无论是一年级科学考试还27.A推理判断题。根据第三段第四句可知,作者认是高考,所有考试都有一个共同点—你必须通为尽管自己没有真正“救下”这个小女孩,但她仍过。C项(从长远来看,考试不合格对你没有好然很庆幸自己当时在场。由此可推知,作者认为处,所以知道如何准备通过那场大考验是很重要她当时的帮助很有必要。的)承接上文,符合语境,且C项中的know how toCprepare to pass that big test与空前一句中的have to语篇导读本文是一篇说明文。二位教授研究了pass相呼应。件T恤衫的整个生产和流通过程,并得出结论:自由37.B根据空前一句可知,空处应该介绍充足睡眠的市场也需要行政力量来约束好处。B项(研究表明充足的睡眠使你的大脑更28.D细节理解题。根据第一段最后一句和第二段有效率)符合语境。第一句可知,里佛利教授写了一本关于世界贸易38.E空前一句提到早餐要吃好,空后一句提到一些严选卷·高中英语·必修第二册·RJ答案与解析D04

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    第2-3版PartA同步练1.be too strict with2.is strict about基础训练I 1.shy2.exam3.worried4.strict5.disappointedII.1.have a talk with2.cheer them up3.got angry4.sent5.feels lonelyⅢl.l.anything wrong2.seems to be3.did badly in4.Take it easy5.fell downgPart B同步练1.in the way2.on his/the way home3.By the way4.in different ways基础训练I.I.failed2.feeling3.jokes4.Someone5.missesII.1.knows little about2.By the way3.talking with4.Don't worry5.to make friends withⅢ.l.What's the matter2.What did she say in the letter3.Yes,she is4.How did she feel at that time5.What did she do to make a changePart C同步练1.either2.to03.also4.to05.A6.as lovely as7.as/so carefully as 8.as early as基础训练I.1.either2.usual3.international4.accepted5.helpfulII.1.my best wishes to2.How I wish3.is getting used to4.as/so fast as5.it seems thatII.1.failed the exam2.as tall as3.Why are you4.not as so strict asR5.don't read so /as quietly asPart D同步练1.no longer2.aren't;any longer/more3.won't;any longer/more基础训练I.1.useless2.unfair3.sadness4.refused5.anyoneII.1.deal with2.Even though3.all the time4.elder sister5.no longerl.1.nothing2.angry3.also4.herself5.spent6.smiling7.began8.what9.end10.forget9第4版任务型阅读1-5 CADBE语篇填空1.easy2.why3.to04.alone5.hoped6.sadness7.well8.stay9.Shake10.feelings11.are12.in13.for14.with15.to7

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    万唯中考试题研究·英语(湖南)第二部分语法专题研究专题一形式多变的动词Passage 3第1讲【主旨大意】本文是一篇说明文。主要介绍了学校开展的以“分动词和动词短语享校园之美”为主题的活动,并号召大家参与其中。1.A2.C·3.B4.A5.C第一节动词第2讲情态动词A.1.B2.B3.A4.A5.C6.A7.A8.C9.C10.B11.C12.B13.C14.B15.A16.C17.B1.C2.A3.C4.A5.A6.A7.C8.A9.BBPassage 110.B11.A12.C13.B【主旨大意】本文是一篇记叙文。主要讲述了作者一开始与Bar第3讲动词的时态Ov老师并不亲近,但是在作者的奶奶去世后,作者收到了来自第一节Barrow老师的安慰卡片,这时作者才意识到拥有这样关心学生的一般现在时、一般过去时、现在完成时老师是何其有幸。文章告诉我们要珍惜身边的人。语篇学语法1.A2.C3.B4.A5.C6.B【主旨大意】本文是一篇记叙文。主要讲述了王卫方和他的朋友Passage 2们一起表演皮影戏的故事。【主旨大意】本文是一篇记叙文。主要讲述了时尚设计师Leonora1 1.puts 2.sends 3.sit 4.appeared 5.steppedBuenviaje擅长将废品回收利用转变为时尚衣服,这种处理废品6.reached 7.have met 8.have given 9.have been的独特方式不仅衍生了许多风靡的时尚衣品,同时也为人们处理10.want日益增长的废品垃圾问题提供了方向。文章启示我们:尝试从不任务2①thinks②tastes③plays④buys⑤expects同的角度去看待生活当中原本被认为无用的废品,或许它们有着⑥prefers⑦-s⑧does⑨watches⑩brushes独特的用处!①mixes@guesses Bmisses④-es⑤studies1.C2.A3.C4.A5.B6.C7.B⑩carries⑦supplies⑧hurries9fies②④worrie④y②1Passage 3【主旨大意】本文是一篇记叙文。主要讲述了我和父亲看到了任务3(1)①cooked,cooked②knocked,knocked座蚂蚁山的故事。故事告诉我们团结的力量是巨大的。③played,played④waited,waited⑤walked,walked⑥rained,rained⑦直接加-ed⑧smiled,smiled1.walked 2.see 3.carrying 4.taking 5.to feed 6.trying⑨loved,loved⑩liked,liked①hated,hatedPassage 4②t加-d⑤stopped,stopped④planned,planned【主旨大意】本文是一篇记叙文。主要讲述了一次为了给贫困地⑤chopped,chopped⑥chatted,chatted⑦双写此辅音区捐款的拍卖会在班里每个同学的努力下成功举办,与此同时作字母,再t加-ed⑧studied,studied⑨hurried,hurried者为班级团队精神感到非常骄做。2married,married supplied,supplied1.buy 2.came 3.suggested 4.succeed 5.sold 6.ended②变y为i,再加-ed第二节动词短语(2)①vent,gone②knew,known③ate,eaten1.C2.B3.B4.A5.C6.C7.C8.A9.B④drew,drawn⑤took,taken⑥gave,given10.B11.B12.B13.C14.B15.A16.A17.A⑦saw,seen⑧rose,risen⑨won,won⑩felt,felt18.C19.B20.C21.C22.B23.A24.A25.CDburnt/bumned,burnt/burned 2dealt,dealt26.B27.A28.C29.B30.A31.B32.B33.ABhung/hanged,hung/hanged heard,heard34.A35.B36.A37.B38.A39.B40.C41.C⑤ran,run became,become⑦came,come42.B43.A44.C45.C46.B47.C48.A49.A⑧cost,cost put,,put④hurt,hurt②④apread,spread50.A51.C52.A53.C54.A55.B56.C57.B第二节一般将来时、现在进行时、过去进行时58.C59.B60.A语篇学语法Passage 1【主旨大意】本文是一篇记叙文。主要讲述了一位英国小伙发现【主旨大意】本文是一篇记叙文。主要讲述了作者第二次拜访了一个通过唱卡拉0K学中文的好办法。Christian时所看到的场景,由此联想到了两年前第一次拜访Christian时发生的事情。1.A2.B3.C4.B1 1.is lying 2.are playing 3.is trying 4.was fightingPassage 25.were looking 6.will come 7.will grow 8.will die【主旨大意】本文是一篇记叙文。主要讲述了作者作为健美操队任务2①playing②reading③drinking④singing的队长,努力训练,并带领其他队员相互鼓励,最终获得很多奖⑤cleaning⑥raining⑦直接加-ing⑧dancing项,作者也因此变得更有责任心、更开朗。⑨writing①closing①exercising②raising1.B2.A3.C4.A5.C⑧smoking④去掉e,再加-ing⑤lying⑥dying10

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    参考答案Passage 27.It is time to say goodbye,but none of us want to leave.【主旨大意】本文是一篇说明文。主要介绍了孩子们的一种新型8.I'm looking forward to going to senior high school because I'll have上学方式一“自行车巴士”,改变了人们在城市中如何出行的more chances to learn new things.观念。9.You'll make mistakes along the way,but the key is to learn from1.way/method 2.They 3.Soon 4.a 5.cars 6.trafficyour mistakes and never give up.7.how 8.good 9.got/caught 10.out10.Never forget to be thankful to the people around you☑十材多设问D11.I wish our teachers all the best!I hope all my classmates willachieve their dreams and have a bright future.【熟词生义】12.How time flies!I can't believe it has been three years1.①E②D③A④C⑤B2.①C②A③B3.①A②B4.①A②C③B重难点讲练(二)多彩、安全、有意义的学校生活1.B 2.C 3.for 4.about 5.B 6.C7.C 8.A9.①hy not develop some other hobbies?②Why don't you de-词汇过关velop some other hobbies?3We'd better develop some other hob-语境练bies.10.B11.①old②speak③said④talked12.ofPassage 113.DBecause of 2because 14.B 15.makes 16.make【主旨大意】本文是一篇记叙文。主要讲述了作者在一次美术课17.A18.①with②to③for19.With the help of our teach-上因为把颜料和水混合在一起,无意中创作了一幅美丽的图画ers/With our teachers'help,we have learned knowledge as well as从那之后,她开始对蜡笔和颜料着迷,并且沉浸在色彩的世界里how to be good persons.20.for 21.A 22.thankful不断创作。23.Thanks to/With the help of/Because of our teacher,we've made1.painting/drawing 2.usual 3.paper 4.blew 5.untilgreat progress in English writing.Passage 2核心词汇语篇练【主旨大意】本文是一篇应用文。主要介绍了老师对于初中毕业生的美好寄语和人生忠告。微语境夯基1.classrooms 2.reminded 3.third/last 4.leave 5.futureCloze 16.yourself【主旨大意】本文是一篇说明文。主要介绍了六名学生写了一份提案,建议在附近建更多的老年人服务站。他们因此培养了一种短语巩固关爱老人的意识,并且在看到自己能为他人做很多事后,对自己【短语默写】更加充满自信。1.do (one's)homework 2.speak English 3.play sports 4.play1.B2.B3.A4.A5.Btable tennis 5.play basketball 6.try out 7.divide...into...Cloze 28.put off 9.be thirsty for 10.be absent from 11.in a row【主旨大意】本文是一篇记叙文。主要讲迷述了作者参加了一次在12.go by 13.separate from 14.look back at 15.thank同学面前展示书法的活动。旨在引导人们发现中国传统文化的you for...美并呼吁人们传杨中国传统文化。16.set out 17.be about to 18.be ready to 19.be responsible for1.A2.B3.A4.B5.A20.in the future语篇提升【微语段训练】Passage 11.①speak English②do our homework【主旨大意】本文是一篇记叙文。主要讲述了作者因为听不懂英2.①play sports②play table tennis③play basketball④try out语而不喜欢英语到爱上英语的过程。⑤was thirsty for⑥were divided into⑦in a row1.spoke 2.answer 3.and 4.with 5.movies/films3.①put off②be absent from6.helped 7.always 8.sentences 9.because 10.my/the4.①goes by②Looking back at③thank you for留一材多设问④separate from1.D5.①set out②is about to③be ready to④be responsible for2.Yes,I watch English movies with my classmates every week.At⑤in the futurethe same time,I talk with my classmates in English every after-写作佳句积累noon after school.Passage 21.I'm interested in everything about robots.2.You are good at telling stories,so you can join the story telling【主旨大意】本文是一篇记叙文。主要讲迷了Aice即将和好朋友分离,这让她很伤心,在初中最后一个春天日的活动上,她得知club.Grace将和自己在同一所学校,这让她开心了很多。通过和朋友3.Behind each door you open there is something new,and you have的聊天她也明白了无论在哪儿,她们的友谊都会长存。the ability to make your own choices.4.Because of Ms.Lee,I put in more effort and my exam scores have1.sadly 2.with 3.games 4.and 5.The 6.win7.school 8.talked 9.where 10.endimproved a lot.5.Ms.Lee helped me to work out the problems no matter how diffi-【熟词生义】1.①C②B③A④D2.①C②B③A④D3.①Bcult they were.6.I know that Ms.Lee is always patient with us in math class.②A4.①C②B③D④A5.①C②A③B

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    22.A。理解具体信息,根据How to apply部分中的Application deadline:Sunday 11 September2022可知,9月11号是申请截止日期。23.B。理解具体信息。根据Personal statement部分中的It helps us plan and make sure we havethe correct materials and tools ready for you可知,个人陈述是为了让赛事举办方了解申请者的相关情况。B篇主题语境:人与社会一一艺术本文是记叙文。文章讲述了已经80多岁的Cevallos兄弟依然坚持手工制作海报的故事。24.B。理解具体信息。根据第二段中的Cohen,.42,said,adding that he was hoping to ask themto create a sign for his wife's yoga and Pilates studio可知,Cohen希望请海报设计师为他妻子的瑜伽和普拉提工作室设计一个招牌。25.C。理解具体信息。根据第三段中的Then Cohen suggested they get on social media topreserve their work...Cohen offered to create an Instagram account for the brothers,Cohen建议那两兄弟在社交媒体上保存他们的作品,并给他们注册了一个Instagram账号。由此可知,Cohen将社交媒体推荐给了他们。26.A。理解目的。第四段通过介绍几个关键年份的事件,讲述了Carlos和Miguel创业、学艺,继承了哥哥Victor的遗产并继续制作定制海报的故事。由此可知,本段作者想呈现Carlos和Miguel与艺术的渊源。27.A。理解具体信息。根据最后一段中的The two have no plans to part with their pens andpaintbrushes anytime soon.They intend to make art indefinitely可知,Carlos和Miguel目前并不打算封笔,打算无限期地进行艺术创作。C篇主题语境:人与社会一一人际沟通本文是说明文。文章主要介绍了“变色龙效应”(人们经常无意识地模仿其他人的表情和动作)这一心理学现象。28.B。理解具体信息。根据第二段中的The chameleon effect is the unintentional mirroring ofanother person's physical expressions和people adopt the behavior of others可知,变色龙效应指人们无意间模仿他人的行为。29.D。理解具体信息。根据第三段中的The first of their experiments和whether participantswould copy the actions of someone they hadn't met before可知,第一次的实验旨在研究人们会不会模仿陌生人的行为。30.A。理解词汇。根据划线词下一句中的those who were copied scored the experimenterhigher可知,被模仿者会对实验者的受欢迎程度进行评分。scored是解题关键信息,与Rating构成同义复现。3l.A。理解具体信息。根据最后一段中的These interactions could be about a personunintentionally hoping to be liked and forming a moment of connection可知,变色龙效应出现的原因之一可能是人们为了创建一种纽带。D篇主题语境:人与自然一一灾害防范本文是新闻报道。文章报道了加拿大金耳朵省立公园的紧急远足避难所迎来20周年庆。32.C。理解具体信息。根据第二段中的Golden Ears is home to some unpredictable weather和hiking accidents happen partially due to poor weather conditions以及第三段中的The weatherbecame such a problem和preparing the future construction site可知,由于金耳朵的天气变化多端,因此才催生了紧急远足避难所的建立。

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    20.How did Floria save the speaker?A.She caught the speaker from behindB.She pulled the speaker aside.C.She stopped the speaker going forward.第二部分阅读理解(共两节,.满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AThe summer holidays are on the way.Zinia's parents are going through thewebpages te find some proper digital books for her.Here are some of their choices:Pronouns and Categories-Speech and Language ActivitiesBy The Speech MeadowFinding an activity that is flexible enough to address avariety of speech and language goals can be challenging.UseFeed the Chefs to work on pronouns;categories,and at leasteight other goals.FEED THE CHEFSSubjects:Oral Communication,Speech$6.85$4.00Therapy,Special EducationDigital Download PDF(153.90 MB)Grades:PreK,KindergartenADD TO CARTTypes:Activities,GamesWISH LISTStory Grammar and Sequencing Using Folk TalesandFables-Set OneBy The Speech MeadowBuilding on literacy skills is very important for childrenwith language delays.This set of five stories was designed tohelp children improve their comprehension,sequencing,andstory retelling skills.Being familiar with common fairy tales.Subjects:Oral Communication,Speech$3.30$11.50Therapy,SpecialtyDigital Download PDF(21.68 MB)Grades:Kindergarten,1st,2ndADD TO CARTTypes:WorksheetsWISH LISTFollowing Directions Penguin File Folder ActivityBy The Speech MeadowFinding following directions activities that children findfun can be challenging.Children enjoy dressing the penguin inwinter clothes while slowly working in increasing complexdirections.ress-Up Penguin is great for one-on-one therapy.Subjects:Oral Communication,Speech$11.40$7.00Therapy,Special EducationDigital Download ZIP (21.38 MB)Grades:PreK,Kindergarten,1stADD TO CARTTypes:ActivitiesWISH LIST争春,2023年高考最新原创冲刺试卷{、,·1第3赏10项

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    【语法篇】第一节④L.判断下列句子的类型。1.Why does the woman refuse to buy the sunglasses?A.The style is not satisfactory.1.You should pay special attention to your pronunciation.SVO.The color is not her favorite.第2.There are a lot of beautiful decorations on the wall.There be...听C.The size is too small.2.What is the probable relationship between the speakers?13.Professor Smith asked one of the students whathappened in the lab.SV IO DO力.Schoolmates.B.Teammates.版C.Classmates.4.The Greens,as well as their daughter,arrived.SV3.What is the woman doing now?5.The road ahead seems difficult for Jessica.SPSeeing the man off.B.Visiting the man's parents.6.The children jumped up and down excitedly.SVAC.Asking the man for the time.7.One of the ladies looked at Anna with a big smile.SVOA4.Where are the speakers?8.Marty found himself surrounded by a groupA.In a library.B.At a bus stop..In a restaurant.5.When will the speakers have dinner together?of big boys.SVOCA.This evening..This Friday evening.C.This Saturday evening.Ⅱ,阅读下面短文,分析画线部分的结构。听力材料Text 1Noun Phrase(NP)Adjective Phrase(AdjP)M:Don't you want to buy the sunglasses?They第Adverb Phrase(AdvP)suit you well.The size and the style are perfect.Starting senior high school can be exciting and1力W:Well,I would buy them right away if they wereoverwhelming for many students.For me,it was nobrown.I don't like black ones.(1)版exception.As I entered the halls of my new school,IText 2felt 1.a little nervous right away.Everything seemedM:Emily!I hear your basketball team won thebigger and more advanced than my previous school.match.W:Yeah.We all tried our best.1.AdjPM:Your class has won the match three times.(2)Congratulations!Noun Phrase(NP)Adjective Phrase(AdjP)Adverb Phrase(AdvP)Text 3I found my classroom 2.very quickly and took my seat.W:I just dropped in to say goodbye.(3)What time areyou leaving第As the teacher began to speak,I realized that 3.the course听M:I am going to leave at 9 o'clock.material was more challenging than anything I hadW:Take care and remember me to your parents.(3)1encountered before.The assignments and workload seemedM:Thanks a lot.Text 4版4.quite frightening.Despite the initial shock,I knew thatwith hard work and dedication,I could succeed.As IW:You finally get here.I finished reading a book whilewaiting for you.became more comfortable in the school environment,I alsoM:Sorry,Judy.My car broke down,and there was nomade new friends who shared similar interests and goals.bus stop nearby.So I had to ride a bike to get here.We studied together and helped each other out when weW:OK.struggled.M:Let's have the waiter take our orders.I can't wait for2.AdyP3.NP4.AdiPthe dishes.(4)Noun Phrase(NP)Adjective Phrase(AdiP)Text 5W:Would you like to have dinner with me this第Adverb Phrase(AdyP)evening?Looking back,starting senior high school was1力M:Sorry,I have promised to see a movie with my5.a challenging but rewarding experience.It taughtfriends tonight.版me 6.the importance of perseverance,hard work,W:Well,how about this Friday or Saturdayand the value of a supportive community.evening?M:This Friday evening sounds good.We can see5.NPa movie after dinner.(5)6.NPW:You are really a movie-goer.第二节听第6段材料,回答第6、7题。⑤6.What is the weather like now?听A.Rainy.TEST YOURSELF.Cloudy.C.Sunny.7.What does the man suggest?They get prepared for the rain.Welcome UnitUnit 1,B.They take the smell seriously.(必修)Book1C.They forget about the weather.

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    综合填空过关1.day 2.well 3.eat 4.school 5.eyes 6.down7.for 8.soup 9.kitchen 10.my第4版阅读提升1-4 BABA第5—6版期中综合能力评估试题!听力材料及参考答案听力材料A)在下列每小题内,你将听到一个或两个句子并看到供选择的A、B、C三幅图画。找出与你所听句子内容相匹配的图画。1.There are some carrots in the kitchen.2.Carol likes to read after dinner.3.Mrs Liu wants to have noodles for lunch today.4.My uncle is a policeman.He is very busy every day.B)下面你将听到十组对话,每组对话都有一个问题。根据对话内容,从每组所给的A、B、C三个选项中找出能回答所提问题的最佳选项。5.W:Kevin,is everyone here?M:No,Miss Lee.John is in the lab6.M:Let's go shopping!I want to buy some milk.W:OK,Dad.Can I get some candies?7.W:What time is PE this afternoon?M:At half past two.And then we have IT at three thirty8.M:Where do you have lunch on weekdays,Susan?W:At school from Monday to Thursday.On Friday,I have lunch at home.9.W:I live near our school.What about you?M:My home is next to Summer Park.10.M:How about some juice after dinner?W:Good idea.We have got two apples and four oranges in the kitchen.11.W:Jeff,what are your two daughters'jobs?M:Well,Betty is a nurse and Ann is a shop manager.12.M:Lisa,is there a science lab in your school?W:Yes.It's small.But our computer room is big.13.W:Daniel,the storybook is interesting.Do you want to read it now?M:No,thanks.I want to watch TV.W:Have a good time.14.M:So,it's time for a break.Let's go for a drink.W:OK.What time does Mr King's lesson start?M:Umm...it's 9:10 am now.His lesson starts in forty minutesC)听下面长对话或独白。每段长对话或独白后都有几个问题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项:听下面一段材料,回答第15至第17题。M:Alice,what day is it today?

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    主题语境:人与自然一一自然生态本文是说明文。安康鱼虽然相貌丑陋,但其营养丰富。为了确保生物多样性,作者呼吁人们对其适量捕食。32.A。理解具体信息。根据第二段中的In the Netherlands,fishermen who caught them used tothrow them back可知,在荷兰,捕到安康鱼的渔民往往会把它们扔回大海。33.D。推断。根据第三段内容可知,在美国,龙虾曾因难吃和样貌恐怖而给囚犯们吃,然而直到19世纪晚期,它们才成为佳肴。如今,龙虾更是受到人们的青睐。由此可见,文中提及龙虾是为了说明人们的饮食惯一直在变。34.C。理解词汇。根据第四段中的few foods were more recommended than turtle soup.Americans ate some species of turtle.nearly to extinction可知,I9世纪时,美国人特别推崇海龟汤,于是海龟变得“时髦”起来。35.B。理解目的。根据第二段中的better to ensure more diverse,.sustainable fisheries和最后一段中的Better to stare into monkfish's eyes than to contribute to the permanent loss of aspecies可知,本文旨在呼吁人们适量捕食那些相貌丑陋但营养丰富的动物,这样才能确保生物多样性。第二节主题语境:人与社会一一科学与技术本文是说明文。文章主要介绍了对新生儿进行全基因组测序的利弊。36.E。根据设空处前的Would you,when your child is born,want to know about it?可知,E项内容(如果有有效的治疗方法,你可能会)符合此处语境,同时与设空处后的But if not?相呼应。37.A。根据设空处后的the price of whole genome sequencing has fallen to a point where itcould be offered routinely to newborns可知,虽然罕见的遗传疾病只是逐渐显现出来,但得益于全基因组测序价格的亲民性,这一情况可能很快就会改变。A项内容在此承上启下。38.「。根据设空处后的内容可知,本段主要介绍了进行基因组测序的益处。早发现就能早治疗,对新生儿的基因组进行测序可以带来终生的回报。患者的基因组可以揭示出哪些药物最适合其特定情况并采取一些更好的预防措施。39.C。根据本段首句Such a powerful new technology creates new dangers和设空处后的because some genetic variations,though occasionally indicative of disease,are not strongly so知,一些结果可能会不必要地让父母担心,因为有些基因变异虽然偶尔暗示着疾病,但并不是那么明确。设空处后的内容与C项之间互为因果关系。4o.B。根据设空处后的The project is likely to begin with a small number of extremely reliabletests that will improve the way children are treated可知,该项目可能会从少量极其可靠的测试开始。由此可见,英国的这个项目将以保守的方式展开。B项中的conservatively与设空处后的extremely reliable相呼应。语言运用第一节主题语境:人与社会一一人际沟通本文是议论文。文章主要就某些貌似合理的道歉现象展开了讨论。41.B。根据their male counterparts are paid double可知,此处指女性要求加薪。rises和double构成近义复现。42.C。根据列举的前两种情况(when their male counterparts are paid double和Whensomeone talks over them)可知,此处指当她们感觉自己不对时也会道歉。43.A。根据I apologized because someone stood on my foot可知,作者担心自己对疼痛的反

  • ‹‹ 178 ››
扫码二维码