第五套氵滚动内容十必修第二册Units1~一2(B卷)单句填空1.damaged 2.civilisation 3.when/while 4.emergency 5.that 6.illegally7.extinction 8.concerned 9.when 10.is being built阅读种水熊虫能利用皮肤下的荧光色素将紫外线转化为无害蓝光,从而能够在紫外线较强的环境下生存。11.B根据第1段最后一句可知,在人们的日常生活中,紫外线经常被用来杀灭病毒和细菌。12.C根据第2段第1句可知,研究人员是在大学校园里找到水熊虫的。13.D根据第2段最后一句可知,水熊虫皮下的荧光色素能将紫外线转化成无害的蓝光。14.D根据第3段第1句可知,研究人员从水熊虫身上提取荧光色素用到其他动物身上,发现这些动物在紫外线下的生存概率几乎是之前的两倍。完形填空Clara Barton是一位非常有同情心和爱心的女士,她小时候曾照顾生病的哥哥。在美国内战期间,她募捐并帮助照顾士兵;后来她创立了美国红十字会,为社会做出了巨大贡献。l5.D Clara Barton被公认为是美国历史上最受尊敬的女性之一。16.A她帮助病人的事业从她的哥哥成为她的第一个病人的时候就开始了。17.C她在他身边照顾了他三年。18.B当内战开始时,她立即意识到装备不够精良的士兵们需要帮助。19.A她没有等待别人的介入,而是自己收集必要的东西。20.C21.D她还号召公众进行捐赠并学会了如何将募捐来的物品储存和分发给士兵。22.B23.D医院里一位名叫Paul Smith的医生感激地说:“我觉得那天晚上上天派来了一位天使。”24.C25.A“她的帮助来得正是时候。”26.B她成功地创立了美国红十字会,并在接下来的23年里领导该组织。乐心5【23·G3AB(新高考)·英语·参考答案一R一必考一Y】
(Text 5)W:This speech just now was really exciting,wasn't it?M:Exciting?I don't think so.I had thought it would be meaningful,but now Iwish I hadn't come.(Text 6)W:There is a man trying to cut in line over there.M:Someone should stop him.It's not fair.W:No one likes to wait,but we should obey the rules and be polite.M:Yes.Even the most polite Englishmen don't like waiting in line.I read a surveythat the average British adult is able to stand in line for only 10 minutes and 42seconds with patience before he becomes annoyed.W:That's interesting.Standing in line is really a waste of time.M:So nowadays,most British people would rather avoid lines entirely.About90%of them choose to pay their bills online now.(Text 7)M:So what will you do at the amusement park,exactly?W:Actually I'll have two jobs.First,I'll be working at a place called Children'sWorld.They have all kinds of interesting games and educational activities foryoung kids.I have a training program for three days before I start.M:Well,it sounds like the perfect job for you.I know how much you love kids.So what's your other job?W:Well,I'll also be one of the people who walk around the park greeting people.M:Do you mean you'll have to dress up in colorful clothes?W:Yes,as a cartoon character!I know,I know.It sounds silly.And it's certainlynot as rewarding as working in Children's World,but it's part of the job.(Text 8)W:I'll be gone for two weeks.Here's my key and some tasks for you to do whileI'm away.M:Good thing I live close by.I'll visit your house every morning to give food toyour dog and cat.W:Great.You'll find plenty of food for them in the kitchen.乐·13·【23·G3DY(新高考)·英语·参考答案一R一必考一FJ】
听第8段材料,回答第11至13题。青于蓝高考英语核按钮·综合训练(六)11.Why does the woman get fatter?A.She eats much.B.She lacks exercise.C.She becomes ill.12.How does the host know the guest is full according to the man?第一部分听力(共两节,满分30分)A.The guest eats up all the food.B.The guest refuses the offered food.做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转C.The guest leaves some food on the plate涂到答题卡上。13.Where does the woman come from probably?第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)A.China.B.The USAC.The UK.听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A,B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读听第9段材料,回答第14至17题。一遍。14.How old is the car?.0例:How much is the shirt?A.7 years old.B.8 years old.C.9 years old.A.£19.15.mB.£9.18.C.£9.1515.How much is the car?答案是C。A.$22,000.B.$19.000.C.$16,000.1.How does the man pay his bill in the end?16.What does the price of the car include?A.In cash.B.By card.C.By cheque.A.A 15-day free driving.B.A 30-day free service.C.All taxes and fees.2.When did the basketball match start?17.What will the woman probably do next?A.At 2:10 p.m.B.At 2:30 p.m.C.At 2:50 p.m.A.Bargain with the man.B.Have a test driveC.Sign the contract.3.What is the probable relationship between the speakers?A.Teacher and student.B.Employer and employee.C.Doctor and patient.听第10段材料,回答第18至20题。4.What does the man say about the restaurant?18.What can make Western farms more and more productive?A.The waiters were noisy.A.Hand-made tools.B.Chemicals.C.Hardworking farmers.B.The food was not his thing.19.What causes an important change in harvest in northern Uganda?C.The atmosphere was friendly69A.A poison.B.A crop.C.A tool.5.How did the accident happen?20.What will the United Nations help Senegal get?A.A bus hit a car.A.Irrigation systems.B.Farming machines.C.Skilled labors.B.A bus hit the woman.C.The woman failed to stop her car第二部分阅读(共两节,满分50分)第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。s1e000,001iA中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。Dramas to Watch on Netflix for the WeekendThe weekend is meant for rest.There are new dramas on Netflix and some old ones that are听第6段材料,回答第6、7题。absolutely interestingLupin6.Which train does the woman want to take?A.124.7B.214.C.241Even though some parts seem unrealistic,it can be overlooked because of the other amazing7.How long will the trip take?parts.It is a French mystery comedy web television series created by George Kay and Francois Uzan.A.About two hours.B.About six hours.C.About eight hours.The series consists of 10 episodes,released in two parts.The show stars Omar Sy in the role ofAssane Diop.听第7段材料,回答第8至10题。Emily in Paris8.How will the man get to Hill Farm?The comic relief will get you laughing in no time.After seeing the series,you might want toA.By bus.B.By car.C.On foot.travel to Paris,and wait till the pandemic (is over.The series stars Lily Collins as the9.How far is Hill Farm?eponymous(同名t的)Emily,an American who moves to Paris to provide an American point of viewA.Less than a mile.on things for a French marketing firm.B.Just one mileC.More than a mile.The Liberator10.What would the man like the woman to do?A.Give him a rideB.Repeat what she said.C.Walk him to Hill Farm.The series is an action drama and it is based on real-life events.It engages you and keeps youtied down to watch more.It is an American adult animated ()war drama miniseries created第41页青于蓝高考英语核揆钮·综合训练六)第42页青于蓝高考英语核按钮·综合训练(六】人
47 and urged him not to give up."Everybody erashes sometimes,OK?'48 of it.Sodon't be afraid"he said.He 4 the liule boy a sticker for his helmet,and the boy0rying immediately.Yo got to get back ou thereod.One of the things I have leamned throughout my MTB 51 is that we bigger riders have amassive on hlileneli wrote laterimporant thats influencepositive id haeveryone fall and getshut metime d httallynormal when that happensTheethe54 of our fuure bekind tothem!Not ony did Eliocompo when this boy 55it,but he encoured m vertgive upjust becauseit was the right thing to do!41.A.startedB.metC.calledD.invited42.A.talk overB.turn toC.connect withD.take awayB.single43.A.hugeC.uniqueD.various44.A.schoolB.blameC.dutyD.course45.A.crossingB.comfortingC.feelingD.discovering46.A.carB.wayC.bikeD.tool47.A.encouragementB.communicationC.exchangeD.recognitionB.partC.mostD.beginning48.A.end49.A.soldB.boughtC.lentD.handed50.A.madeB.preventedC.avoidedD.stoppedB.showC.experienceD.exhibition51.A.program52.A.dependenceB.impactC.orderD.problem53.A.teachB.requestC.warnD.wake54.A.promisesB.ridersC.fightersD.leadersB.joinedC.destroyedD.needed55.A.changed第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填人1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Chinese plant researchers discovered in June a new population of critically endangered species ofPetrocosmea grandiflora(大角茅)and Elaeagnus bambusetorum(竹油树).The finding56(come)after a series of surveys and collection of resources in Xiaozhai Tiankeng,also known as theHeavenly Pit,near57 the city of Mengzi,in Southwest China's Yunnan Province.The results of this survey and collection are quite 58 (abundance).The team found a newrare population of Petrocosmea grandiflora on cliffs in Tiankeng.It is a new species59(describe)by a British botanist in 1895 based on the specimens()collected by the NorthernIrish botanist,William Hancock,in Mengzi,Yunnan Province.Now the type specimen 60(preserve)in Royal Botanic Gardens,Kew,in southwest London but has not been 61(public)available since then.In the area around Tiankeng,the team also obtained some mature 62 (seed)of anotherspecies,Elaeagnus bambusetorum,63disappeared"for 106 years.The type specimen of theplant was collected64 Austrian botanist Handel-Mazzetti in Yunnan on March1915,and isow preserved in the University of Vienna,Austria.Since then,nspecimens of the species wereeoed and_65(they)records were“lost”for106 years.第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)你在英语课上要介绍一下自己喜爱的奥运会项目。请你根据下列提示写一篇以“MyFavorite Olympic Game”为题的短文。1.喜爱的运动;2.喜爱的原因;3.如何进行这项运动。注意:1.词数80左右;2请按如下格式在答题卡的相应位置作答。【冲刺预测·英语(六)第7页(共8页)XKB-D】
是他们必须准确无误地报道新闻。记者要遵守实事求是的准则,正如同医护人员应遵守卫生准则一样。故选B。10.C推理判断题【解题思路】根据第四段'In reality,it turned out to be the other way round.Actually,.the Norwegians,who had an alcohol problem,stirred up the trouble.I had to change my planned story.It was a good lessonfor me..”可知,因为成见,我坚信美国人制造了麻烦,但事实真相却是酗酒的挪威人挑起事端。因此,记者在报道新闻时,不能因成见而偏袒任何一方。故选C。11.B主旨大意题【解题思路】根据第一段中的主题句“Although the technology is totally different now,the criteria ofnews media work remain the same in my whole career development..”以及全文内容可知,无论时代发生什么变化,记者的准则一一实事求是一直未变。故选B。0【文章大意】本文是一篇说明文。文章介绍在服务行业中,人们更愿意选择有人类特征的女性机器人为他们提供服务。12.D细节理解题【解题思路】根据第二段“People have a tendency to feel more comfortable in being cared for by femalesbecause of existing gender prejudice about service roles,..”可知,人们受性别偏见的影响,更倾向于选择女性机器人为他们提供服务。故选D。13.D推理判断题【解题思路】根据第三段四个研究场景的描述以及第四段得出的研究结果,可知当与女性机器人,尤其是有人类特征的女性机器人交流时,参与者感觉更愉悦。故选D。14.C词义猜测题【解题思路】根据第四段“The participants rated the experiences involved in the female robot settings asmore pleasant and satisfying than those with male robots.The preference for the female robots was morepronounced when the robot looked more human..”参与者们认为与女性机器人的体验比男性机器人的体验更愉快、更令人满意。当机器人看起来像人类时,对女性机器人的偏好更明显。故选C。15.A情感态度题【解题思路】根据最后一段的内容可知,企业可能会考虑使用机器人代替人类。但S0认为,在服务行业中,大量使用机器人代替人工服务还需要三思,可知So的态度是谨慎、小心的。故选A。第二节【文章大意】本文是一篇说明文。每个人都想遵从内心,做自己想做的事,但又担心别人的看法,本文就此给出一些建议。16.D【解题思路】此题考查段落衔接句,D项意为“如果是这样,是时候开始培养你的自尊了。”此句承接上文害怕与他人意见不一致、不敢做自己想做的事情,并引出下文建议,符合上下文逻辑和语境。故选D。17.c【解题思路】此题考查段落主题句,根据后文段落结构可知段首主题句为析使句,再根据“It means thatyou must do what you want without being affected by what others think.”可知C项符合段意,意为考虑自己,不在意他人看法,故选C。18.G【解题思路】此题考查段落衔接句。根据前文By surrounding yourself with people who think like you,.英语答案第3页共8页
冲刺卷·英语(四)参考答案m北4oeI材国听力部分录音稿(Tert 1)M:Oh,I didn't do anything,realy.I didn'tgo shoppingor goto the movies Ijust read booksa homeW:What did you do last weekend?(Tert 2)M:I can't find my watch anywhere!W:Did you take it off when you did the washing-up last night?Dol dor lo baidw oWM:I've looked in the kitchen and it's not there.aMowonobI lowMW:Here it is.You left it on the bath before you went to bed.(Text 3)M:Look.there's my brother over there,talking to his friends.W:Oh,is he the one with dark hair?M:My brother's got blonde hair.W:Oh yes,and he's got the same glasses as you.He looks nice.W:Josie,would you mind helping me paint my bedroom tomorrow?My brother was going to help me,but he(Tert 4)broke his arm yesterday.M:()f course,I will help you.I'm sorry to hear about your brother's arm.t的i0sd9pd(Tert 5)W:What were you doing yesterday evening?M:I was watching TV at home,Why?W:I called you,but you didn't answer.M.Sorry.My phone was out of order I didn't hear anything.(Tert 6)W:I've just heard we'll have a class meeting tomorrow afternoon.von uot w 10,WM:Yes,I put up the notice just now.W:What time will it begin?M:At three ten.W:Sarahand I made a date gooverouontogether.I wonder how long the meeting is going toasM:I don't think it will take more than an hour.W.Thprbbytillbe able togo overour eafrer the meeting.M:Good afternoon,Doctor.W:Good afternoon.What can I do for you?M.he forthe ymic Ge here.About half an hour ag I fell on the ground and hurt my leg Itbled a lotWLetveYo're verylucky because the cut iso deep.First,I'leean up the wound and then【冲刺卷·英语参考答察第13页(共24页)渭C
msure that you aretrail andof thDriving laws in Canadajust a few kilometres up.I sny tumn for the lake.After mof the best scice fiction stories of all timehey are just a few and they haver to shapinions and beliefs and28.Why is the book TherProjecy mentioned?He wants to beoarticular province in Canada as some of the laws may differn men whoe medeir phlarge pint of Austrian beer to save the day.vTem's through mastery19,When are there on-going seminars?.SolnteThe tough toads up the hillB.The darkness in Austria29.Which is tue of3.In the author's opinion,which media is the most influeC.After collegeer poor sense of direct3.TelegraphD.TVA.You drivein some province25.wA.When you'r old,you can stop learningA.No sign of lifeNo lake in sightA.We will know nothing about the outside worldtopping growing26d toin paCanadaA.Extremely frightenedB.Hitting some brickA.It isadark storyB.It'sD.A lot of mwill be saand spent on other projectsIts hes good to the societyD.eroiscd-blooded leis theof the text阅读下列短文,从每题所给的A和D四个选项中,选出最佳选项)7A.She rodeong buB.A scisnce fictionB.Thept of massC.A well-famous magazineD.A humorous bookar we exposed to?D.She was cheated by her poor memoo the last 50 vears the media influerce has grown increasingly with the advane第二5满分10分as the telegraph,then the radio,the newspapert'spssary to follow Canawell_kn两项为dual province and govermental laws.D.Youhavetofans and hardly knovsual readers.When asked tofavoritVe live in a society that denand cwhich is amnuch he talksL-regrets peop36ou a translation of your licence in French and EnglishinAll w up withhumourand a twist that sneaks and s william TennBeing afraid to sayLove Youa really,really remote part of thand pretty soon I realized I wass the orhe'bouhy are wedriving backgound.efor which he's already paid hisFar frebeing a dark stoTree ords ou mke somebdy's day,their week,their mnh theiryear,venation on the rules of the road (studywas 2.5 hours intoge,there was no sign of any life around me.therThening tosting erondering how it could cheat me and where our relationshin tookabettostophimbscriminaliateniosmakchinasCool ct.huh'I would be doall the things I wanted case my friendsor thewas.I was shiting bricks by the scond ande The "what if in this case is "What ifTruth is,it's your life,and you have to be hapvith it.You cannot let the onnowfor the crime of muret every de or territory for mocaring that my bike would collapse on me andmmmitted it?Ten takes this idea andnnanies.Those five companies owr95%of all the media that weWe spend money that we◆Cride the fat-tired bike own very togetorenn shines at surny "aha"endings.such as in ThreStop worying somuc about what oher pope will think of you or the decisionsie asonlyThey also own integrated tewireles phoneyou make.s softwares,electronic media,the music industry and more022全国高考最新原侧信息试香(五》·英语第3页共10页2022届全国高考最新原创信息试卷(五)·英语第4页共10贝22届全国高考最新原创信息试卷(五)·英语第5页共10了■·202阳全高考最新原创信息试卷(五)·英语第6页共10页山■,2022阳全高考最新原创信息试卷(五)·英语第7页共10买
20222128()25.What can we infer from the last paragraphabout the problem of tutoring schools?A.It has been solved already.B.Strong control can solve it.C.It will disappear soon.More efforts are needed第二节以下是一篇短文。请阅读全文并从下列方框里的六个句子中选择五个还原到原文中,使原文的意思完整、连贯。(共5小题,每小题1分)Shenzhen Women's International Club(SWIC)is aclub for expats-people not living in their owncountries.(26)C In this way,they can livea better and easier life in Shenzhen.At first,the club was a small group of mostly womenexpats from NanshanDistrict.(27)BTheyhold a coffee gathering every Tuesday,talking aboutdifferent kinds of topics in their daily life.71
sharp pain in my back and down my leg.Within a year,I had three nerve root injections(神经根注射)and an operation on my back.But the pain remained.After that,everything began to collapse around me.My grades fell quickly and school becameeven harder than it had been before.However,like my other classmates,I had two arms,two legs and Icould walk downstairs.Therefore to others that didn't seem to exist.But sometimes I just couldn't standit and I had to stay in bed rather than attend school,missing a lot of my education.What was difficult was that I fell into a rather unclear category.I struggled to use the term"disability"and,quite honestly,I still didn't know if I should.No one had given me the green light.Inever took up the designated seats on the bus:the pain of standing was often less than feeling judged forsitting.There was nothing wrong with me.But I worried about people taking a dim view.I knew thishappened because on occasion I'd even caught myself looking down on some seemingly able-bodiedshoppers filling those sacred seats and thinking,What are they doing?They look fine!"It wasn't until 2019 that my partner and I went to the cinema to see Pedro Almodovar's film Painand Glory.There was an animated series inspired by Almodovar's personal experiences with backconditions.It was shocking.He captured them all-the nerve pain and the back pain and the visualswere unbelievably accurate.I whispered,"That's what it's like!"Then I couldn't help bursting intotears.Navigating a world where people can't see your pain is upsetting and lonely.Of course,peoplecan't see the invisible,but try listening,being patient and giving people the benefit of the doubt.Theycertainly don't make the pain go away.But they can make moving around in this world a little easier tobear.24.What does the underlined word "that"in Paragraph 2 refer to?A.The physical pain.B.The author's decline in grades.C.The fierce competition at school.D.The author's being absent from school.25.What made the author think things got hard for him?A.That he couldn't get a seat on the bus.B.That he wasn't able to accept his disabilityC.That he was often laughed at by able-bodied people.D.That he would be measured by the standards of a healthy man.26.Why was the author in tears after seeing the film?A.It helped him know well about his illnessB.It reminded him of his similar feelings.C.He realized his partner's love for him.D.He was amazed at the actor's outstanding skill27.What conclusion can be drawn from the last paragraph?A.Keeping positive makes life easy.B.People in trouble should help each other.C.People should learn to adapt to the challenges.D.Being understood helps ease our painful condition.CAs the saying goes,"All roads lead to Rome"-but was that really the case?The answer is not aseasy as an unqualified“yes”or“no”.It's a little more complicated than that.In 2015,three researchers at the Moovel Lab dropped a uniform grid (of almost 500,000points across a map of Europe.These points were simply random spots from which to start a journey toRome.The team then developed a method to calculate the best route to Rome using modern routes fromeach of those starting points.The more frequently a road was used across the different points,thethicker it was drawn on the map.Their results showed many roads led to Rome,connecting other major第4页(共10页)
1.fair 2.rockets 3.power 4.attend 5.teach 6.disappeared7.surprised 8.another 9.skills 10.boring0.11.the night before 12.will disappear into 13.felt excited 14.look up15.all the way 16.learn about 17.launch;into the sky18.Of course19.Remote controls20.did;go on an adventure.21.teach22.Another23,take24.skills25.boring二、1.it's time to 2.Come and join 3.taught;to cook 4.can't wait for5.Which mountain;climb三、I.1-5 CDBCC.6.am;arrived 7.watered 8.was;learned 9.was 10.bought 11.did;pass12.returns;got 13.didn't have 14.weren't 15.runs;didn't runm.16.Did 17.was 18.went 19.flew 20.fed21.ate 22.took 23.enjoyed第21-22版Keys(One possible version选择题除外):第一节1-5 DCDAB第二节6-10 BCDCB11-15 ABCDA二、16-20 BDCBA21-25 CDABD三、第一节26-30 ACCCB第二节31-35 DAEBC四、第一节36.good37.because38.teaches39.voice40.attend第二节41.learn about 42.so;that 43.disappeared into 44.Did;leave for 45.feels excited第三节There are many interesting clubs in our school.English is my favourite subject,so I joinedthe English Club this term.I go to the English Club every Wednesday and Friday.Mrs.Chen is the teacher of theclub.She is very friendly.In the English Club,we often play different English games,andsometimes we act English plays.We can also speak English with some foreign teachers.After one month in the club,I find I can speak English well.I always have a good time in the English Club and I hope more students can join it.【书面表达写作指导】本次书面表达要求写一篇文章介绍英语社团。写作时,根据表格提示内容逐一介绍,不可遗漏要点,可适当发挥。时态应以一般现在时为主,人称以第一人称为主。文章完成之后,要通读全文,检查语法是否正确、要点是否齐全。第22版Keys(One possible version选择题除外):语法选择1-5 CBADB6-10 CADBC语篇填词1.attended2.enjoyed3.amazing4.taught5.exciting第23版Keys(One possible version选择题除外):
I.将下列句子改为祈使句。从方框中选择合适的单词,并用其适当形式填空。基1.You must be quiet in the classroomBe quiet in the classroom.strict,drive,play础2.You can't play the piano at night.Don't play the piano at night.步1.I want to learn to drivea car.训3.We can take her some books2.Our English teacher is strictwithLet's take her some booksus and she is also strict in her work.练4.You can come in.3.My sister practices playingtheCome in.guitar every day.5.You can't play basketball here.Don't play basketball here.Ⅱ,用方框中所给单词的适当形式填空,使短文完整Annie is a middle school student.Let's learn正确。(每个单词限用一次。每空限填一个单词。)基about her life at her school and home.I,根据句意及汉语提示,填写单词。use rule group thinggame础1.At school,the English teacher asks thewe eat play keep helpstudents to speak English more(更多)inMonster comes to our class to take lessons.训their free time.and we are so happy to meet the new2.Annie loves English.When she gets to school,“classmate'”.But he doesn't know our()rulesshe usually_practices_(练)speakingWe need to teach him to do many (2)things练English with her classmates for 20 minutes.3.After lunch,students can relax(放松)for an hour and Annie likes to listen to musicuse rule group thing gamewe eat play keephelpAt 10:30 am,we go to the P.E.class.Monster4.When there is a P.E.lesson next day,Anniewants to sit(坐).“No,Monster!Ve don't sit inalways says to her classmates,,“Remember(记the P.E.class."Monster is so quiet."No,Monster!住)to wear the sports shoes.”She thinks it'sWe don't have to (3)keep quiet in theimportantclass."Monster finds a basketball,but he isn't5.This term,her school has a new lesson.good at ball (4)gamesThen we teach himStudents need to_learn(学)to grow(种植)how to play basketball.vegetables.Annie likes the lesson.At 12:00pm,we go to (5)ourdininghall.Monster sits at a table."Good job,Monster!"use rule group thing gameⅡ.根据句意及汉语提示完成句子。we eat play keep help1.At home,Annie has to get up early in the morningMonster(⑥plays with his food..“Don'tdoand she feels terrible(感觉糟糕)about it.that,Monster!It's not right."2.After school,Annie has to go home and she can'tMonster feels confused(困惑的).We learngo out_(外出)on school nights.that and have an idea.After we finish (7)eating our3.Annie doesn't need to make dinner in the kitchenlunch,we talk about the problem in (8)groups Then(在厨房).we go to the classroom and write the rules for4.But she must help her mom do the dishes(清洗餐具)different places(不同的地方)at school..It‘s(9)after dinner.useful to Monster."Our school makes these5.Mom asks Annie to keep her hair short_(留短发)rules to (10)help us be good students!"we tellbecause she is very busy with her schoolwork.ButMonster.she doesn't like the rule.Now Monster knows rules are different in6.On Saturday,Annie has a guitar lesson and herdifferent places.guitar teacher is strict with(对..要求严格)herIⅢ.阅读Section B中2b的短文完成下图,每空Section B词数不限。要点归纳Rules from Mom&作动词,意为“实践:练”,后面接名词或Vig形式practice作名词,意为“练”。Rules from Dadstrict作形容词,意为严格的:严厉的”。be strict with sb.对某人要求严格佳密告be strict in sth.对某事要求严格leam to do sth.学做某事eam作动词,意为学”。Rules at (7)schoollearn from…向.学learn about了解:学Dr.Know'sThink about the things she can do.p(回复)The rules are helpful to her.She has to (2
第二节阅读下面短文,从短文后的选项中选出To make things even 44,he wanted to break the可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多world record for"the fastest marathoner pushing a阅余选项。wheelchair".Such a 45 was difficult to achieve,butA mummy(木乃伊)bag is a type of sleeping bagEric had a special 46.He ran to create 47 andwhich narrows at either end to hold heat,causing it语言educate people about multiple sclerosis(多发性硬)the disease his mother had dealt with for more譯to look a little like an Egyptian mummy case.D36than 17 years.To meet different customers'needs,a variety ofmaterials are used to make mummy bags.识A44.A.harder B.worse C.clearerD.fasterD45.A.standard B.position C.styleGenerally,the narrowed bottom of the mummyD.goalB46.A.aimB.reasonbag prevents heat loss through the feet.And the bag用C.approachD.personalityusually can make the sleeper's body covered from47.A.fitnessB.fairnesshead to foot,with a small opening for the face.G37gC.awarenessD.businessThe side of the mummy bag zips(拉上拉链)upTheir first attempt was 48 in the Sevilleand down,allowing people to get in and out easily.marathon back in 2020.But instead of 49,thev阅A basic mummy bag is usually made from语trained harder and Eric promised to 50 in 2021.things that can prevent water getting in.And theThe conditions were 51 this time.Eric was in hisbag contains the liner()that helps people stayhome city,so he made a strong 52理解warm.F38 However,many companies encourage知A48.A.unsuccessfulB.incompletethe use of a sleeping bag liner that can be easilyC.unnecessaryD.impracticablewashed,which allows people to keep their sleeping识D 49.A.standing byB.carrying on运C.falling behindD.giving upbags clean.B 50.A.recover B.returnC.review D.replyBefore buying a mummy bag,we need to know用C51.A.similarB.difficultits disadvantages.When people sleep in a mummyC.favourableD.unknownbag,there's usually not much room for them toA 52.A.start B.change C.decision D.connectionmove around.E 39 However,it can be packedThen he hit halfway in 1 hour 26 minutes,well oninto a very small bag.This also leaves a campertrack for the record."I was feeling 53 from the firstwith plenty of room to pack other neededkilometer until the last,as my mum never stopped▣54 and supporting other runners,and that's the读supplies.B 40 After camping,the mummy bag should言best part of running together,"he shared."To crossbe aired out before being packed.If the mummythat line meant we did what we 55 after going解bag got wet,it should also be washed to ensurethrough the hardest time of our lives."that the liner is clean and dry,so that no badD53.A.nervous B.concerned C.calm D.happything will grow inside it.If the bag becomes运B54.A.askingB.cheeringdamaged in some way,you can try sending it用C.passingD.remindingback to the factory for repair.C55.A.neededB.likedgC.promisedD.suggested第二节阅读下面短文,在空白处填入1个适A.Besides,a mummy bag can be cheap.B.A mummy bag needs to be well cared for.当的单词或括号内单词的正确形式。阅C.Despite its size,mummy bags can be useful.语Nowadays,many people are trying to lead moreenergy-.efficient(节能的)lives56.to protectD.Many producers of sleeping bags make suchbags.(protect)the environment.One 57.particularly理(particular)useful thing people can do is buy anE.Moreover,a mummy bag is usually just for one知识electric car.Most people become aware that drivingperson.electric cars 58.is(be)far more energy-F.Sleeping bag liners can be made from a varietyefficient than using traditional oil-burning cars.of materialsG.Thus,mummy bags are a good choice for very用However,what they may not realize is that oncethey have bought an electric car,the music theycold environmentsglisten to while driving also has an impact第一节完形填空For most of us,running a marathon is hard59.on/upon their energy consumption(消耗),enough.Spanish athlete Eric Domingo Roldan is aAn experiment 60.done(do)by a语言man who did not think running a marathon was语言知South Korean car producer in 2022 invited61.anumber of drivers to drive theirenough of a(n)41.Instead,on 8 November 2021,new electric cars.Over an 18-mile distance,thehe attempted to 42 his mum in the Barcelonadrivers,who were all new to electric cars,Marathon.Completing the race was not 43 for him.journeyed through stop-start traffic in residential运运areas,country roads and highways.Some of theseD41.A.adventure B.chance C.risk D.challengedrivers were instructed to listen to Beethoven,42.A.amaze B.push C.honor D.inspire62.whileC43.A.possibleB.importantothers were required to listen topop artists.C.enoughD.intended6
学普有听力英语模拟卷参考答案M:My teacher asked me to give a presentation on Friday.The不同'。在她的鼓励下,我努力去阅读。)”可知,此处老师说of shopping,traveling and living,but also to help control desertifitopic is my cup of tea and I can write well too,but I'm just al-的话,是为了鼓励作者,故选A。)cation.(2016年,蚂蚁金服与SEE合作推出了蚂蚁森林台(九)way:afraid to speak inm reallynervous26.A(解析:细节理解题。根据文章倒数第二段“I completed不仅鼓励人们选择“低碳方式”购物,旅行和生活,还帮助Text 1W:Oh,I can understand you.he taskinss than0minutesI rzed that I制荒漠化可知,SEE与蚂蚁金融合作发起了蚂蚁森林W:Excuse me,Professor Carson,but I was hoping to talk to youM:No,you can't.Public speaking is a piece of cake to you.Canfrom others.classjust needed a quieter place.(不到40hont)分钟我便A项projectyou tell me how you make it.成了这个任务。我意识到,我与其他人并无不同。我只是需35.C(解析:细节理解题。根据文章最后--段第一句“ThroughWhy don't you come and seew.Well.let mesee.Heresome strategies that might help个更安静的地方。)”可知,一个安静的地方能帮助作者the participation of a greater number of online users,who growme during office hours tomorrow?Whenulpp rareour ideae clamd moeyouhavemade完成作业,故virtual treesthe see foundation,set up in 2008,has beeText 227.B(解析:推理判断题。根据文章最后一段“At the bottomding subsidies(补助金))for local herdsmen andfarmerW:These tomatoes are huge!You must havewatered them a lot.what you are saying.This will help you have confidence.Also,of the paper were these words,See what you can do when you.so offering technological support to plant saxaul trees in desert ar-M:Yes,I did.They ought to be ripe enough to pick by nextmd tha your teachers nd classmatcs ant youog?”(在纸的底部写着这几个字,‘当你坚持努力eas.(通过更多种植虚拟树木的在线用户的参与,2008年成立day when we have our picnicceed.50when you are speaking,nakeeyetact with看你能做很多事”可知,本篇文章主要通过作者患有注的SF下其全△直在为当地牧民和农民提供补贴,同时也为Text 3them.In this way,you will be more confident.意力无法集的病,但是师在沙草地区种植沙句树自身的缺点的胶.费此来告诉我门不要轻易成弃,要坚持供技术,网络用户可M:How does your sister go to university every day?Does she takeM.But i'm still afraid i will forget what to sav以在网上种植虚拟树来参与保护活动。故选C项。)busmaybe the trainW:Oh,she always walksW:Actually that's quite common for public speakers.Don't路打,牧先B。36-40.ABGEFbecause she lives quite close.worry yourclassmatesill laugh att youIf it doesnapptake a28.C(解析:词句猜测题。根据文章第二段关键句“Through41.B(解析:查名词词义辨析。句意:Deborah Johnston和Kain the IIk huText 4deep breath,keep smiling and calm down,and you will pick upout heras a pro.tie Hury可能会为你提供个低调的、完全免费的选择:他M:I have an extra ticket to the film"Gone with the wind"to-what you are saving soon.always longed to explorefurther.(在她的职业舞蹈生涯中,她们的套房咖啡店C Side coffee and Tea。H.8ugge8L山建议;Bight.Would you liketo go with meM.Ok.I'II have a try.Thank you so much.在英国巡演,但一直渴望进一步探索)”及“When she retiredoption可选择的事物,选择权;C.market市场;D.life生活,生I have to go over my lessons for tomorrow's test.Text 10from dancinend her soneventually flew the nest,she decided it命。由上文的“Sick of coffee of famous brand?”可知,在厌倦You can ask alice.she might be interestedW:Skyscrapers have become very common in EuropeCities such当她不再跳舞,她的儿子们也最终离开了家,她决定一些大牌咖啡后,这里是喝咖啡的另一种选择,先Text 5as Frankfort,Madrid,Valencia,Malmo and Paris,all have very是时候)”结合下文Ginni的探索南极洲经历可知,Ginni决定42.辨析句意:为到识M:Lily,do you have the time?tall buildingsunder construction Howeverthe center of the在停止跳舞和儿子们离开家后尝试探索南极洲,这是神新舒适的环境,两人根据自己的经W:Oh,my watch stopped again.And I just got a new battery.world for skrapers is neither Europe nor America.The的挑战,画线短语意为“尝试故选C项。历想出了这个主意。A.Driven驱使,驾驶;B.Warned警告:M:Why don't you take it to the clock shop?They can check itbuildings in thare beingilt inAsi29.B(解析:细节理解题。wasC.Guided指导:D.Informed通知。由根据句中的“to findfor you,and the price is pretty reasonable.At more than 500 meters tall,thetallestbuilding in thein Chile she discovered she cougetSLnuteap dealsway tonepeopleandprovideenonText 6world is Taipei 101 in Taipei,Taiwan.However.when completedships going to Antarctica from the islands off Tierra del Fugeo,thecampus'”下文的“which was forinstead of just for gettingW:Mr.Wilsonstudents from Class Two want tovisit the hisin 2008 the Buri Dubai in the inited Arab emiratessouthernmost tip of the South American mainland.(在智利,她发work done可知,Johnston和Hurwitz是在“为了认识新朋方museum.Will it be all right if I take them there this weekend?162storindthan 800 meterg in Dubai现自己可以在最后一刻买到从南美大陆最南端的Tierra del的想法驱使下开的咖啡店,他们认为咖啡店本应该是社交的M:How about their revision test?Are they through with it?is planned to be over,200meters talThat's about threeFugeo附近岛屿前主南极洲的月廉价船票)”可知,打折船票让而不是完成工作的地方,故选A。W.Yes.they are.as tall as the Empire State Building.Skyscrapers are part of ourGinni决定去南极洲旅行。故选B项。)43解析:查形容词词义辨析句意:为了找到种方法M:In that caseyougo ahead.Try to finish it withinone dayfuture for many reasons.For one,they require less land to build30.D(解析:推理判断题。根据文章最后一段“The realization识新朋友,并在校园里提供舒适的环境,两人根据自己的so that the studnts still have a whole day to rest on Sunday.I use leselectricityand otheces.Pluspethat this isious land,to be respected by humans,was one of经历想出了这个主意。真实的;B.fair公正的,合理W:All right,I'll manage.cities with high risesareess likely toownIn Newthengsthat hit bo(C意识到这是的be是的,舒服的:.healthy健康的。A real根据Text 7and London,for example,the majority of residents do not drive.片珍贵的土地,应该受到人类的得电,以最深的事情「知她们为反在校园里开咖啡馆M.I'mamazed that theso nice right nowStill,a lot of people think that really tall buildings ruin the look可知,Ginni认为南极洲应该被好好保护。故选D她为迟静的不宽所以coe纤污的家my phone and it saidof a city What do vou think?服的”符合句意。故选C。)that thestorm everyone was talking about is going to pass by us.-5.CABAC6~10.ABCBA11 ~15.CBCAB16~20.31.D(解析:主旨大意题。根据文章第一段“As Ginni Ba-44.A(解析:查动词短语辨析。句意:为了找到一种方法认识I heard the opposite on the radio earlier,but I think the report isBCCBAzlinreached Antarctica,she found hergreeted by a group新月,并在校园里提供个舒适的环,两人根据自己的经more updated21.B(解析:细节理解题。根据第三段最后一句“The park’sof little Gentoo penguins longing to say hello.These gentle,lovely力阻出了个王意。A.cameup with提出,想出;B.got closeM.agreee that it looks like the weather will staynice,but I feeldesign and attractions dor't make much difference from Disnev.gatekeepers welcomed her and kick-started what was to be a tripto靠近,接近;C.made use of利用;D.took pride in以…为骄like the air smells like rain and that happens right before theand Park in Anahe,(该公园的设计和景点与阿纳海姆的迪Ginniould never forget.(当Ginni Bazlinton到达南极洲时,她傲。由下文的“Johnston mentions her mainis from Firststorm usually.士尼乐园没有太大区别)”并结合其所在段落的标发群渴望打招呼的小巴布亚企鹅向她丁招呼r11age ,aop in”可知,Johnston的家乡W:I don't care if we get wet.Kingdom,Disney World,Florida(魔法王国,迪斯尼世界,佛罗可爱的看门者欢迎她,开始了Gini永生难忘的旅行)》及全有一家咖啡店,她在那里喝咖啡的经历给了她灵感M:I don't,either.But I'm worried about our things blowing a-里达州)”可知,迪士尼乐园和魔法王国有类似的景点。故选文内容可知,本文介绍了Ginni Bazlinton去南极旅行的难忘,一家咖啡店的想法故,短语come up wit山h“相出,提出”符合句way.故选D项。置。故先A。)Text 8232.B(解析:细节理解题。根据文章第一段第一句“Zhu De-45.D(解析名词词义辨析。句意:为了找到一种方法认识M:Don't cry.I'll come home from college at the end of every23.C(解析:推理判断题。根据第一段“A famous magazine,A-jun's first job after graduating from college was as a road design新朋友,并在校园里提供一个舒适的环人根据自己的经musement 'Today does a survey amongpark lovers every vearengineer at an institute in his hometown,Alshaa League,North历想出了这个主意。A.advantages有利条件,优势;B.researm preparing yourfavorite meal and I've beenboth in the US and overseas,based on which,"Top 5 List of theChina's Inner Mongolia autonomous region.朱德军大学毕业ches调查:C.habits惯:D.experiences经历。由下文的m的em2 m。hiae7.1Jas follows后的第份工作是在家乡内蒙古自治区阿拉善盟的一家研究“First villagewireless access but has signs on their ta-名杂志《今日娱乐》每年都会对美国和海外的公园爱好者进所担任道路设计工程师)了知,才德军毕业后做的第份工blesthatfor their custrs toto each other.“ThatI can see great things ahead for me.项调查,根据调查结果,“世界上最好的5家游乐园至是首路设过十川市。牧先B顶。what coffee shops were like back then,which was forw:I hopeso.Your brother and sister are doing well at university.名如下)”和下文对5个公园的介绍可知,本文旨在介绍世界33.D(解析:细节理解题。根据文章第s“Later7 hu learninstead of just for getting work done”可知,Johnston和HurYoure the last of our children to leave home最好的娱乐公园。故选Ced that theantwas asavaul tree which is an excellent tree spewitz提出开一家咖啡店的想法是基于在Johnston的家乡咖啡M:I'll be a success-just wait and see.Anyway,the food24.C(解析:细节理解题。根据文章第一段“As a teenager.cies for safixatandstationindesert areeas.It店First Village喝咖啡的经历,所以experiences“?经历”符合语smells good.school was difficult for me.i had a kind of attention disorder.s commonly seen,though easily ignored故选D。w.Areway,I've invited Unclewhich means I couldn't direct my attention to what I was doingian,a fully grown saxaul tree can hold together a 10-square-meter46.C(解析:查名词词义辨析。句意:Johnston提到她的主要Jackvanted to see you before you leave.(作为一名青少年,学校对我来说是很难的。我患上了natch of desert land accordingto Zhu.(后来,朱得知这是灵感是来自她家乡的一家叫做First Village的咖啡店AM:Oh good,it will be nice to see him.意力障得,也就是说我无去集中注三在做的事情沙柳树,是沙漠地区固沙造林的优良树种很常见,但很容challeort支持:C.inspiration灵感;D.achieveW:I think he might be bringing some sort of gift,so make sure”可知,学校对于作者来说很难,是因为作者患有一种注易被忽视。据朱棵完全生长的沙柳树被称为沙漠守the idebaed onyou thank him for it意力障碍的病,故选C。)它可以将10方米的沙漠土地连成一片。)”可知,沙柳their二段段意可知,是Johnston家乡的一家M:Well,you don'tneed to tell me that..I know all about good25.A(解析:细节理解题。根据文章第三段“She looked down树是帮助固沙造林的树种。故选D项。)叫做First Village的咖啡馆给了她们灵感,开了这家咖啡店,manners.at me through her glasses,saying"You are not different fror34.A(解析:细节理解题。根据文章第五段内容“In2016,Ant所iniration“灵感”符合句意故选C。)Text 9our classmatesyoung manWith her encoragement,I trecFinance cooperated with SEE toucetheAnt Forest plat47.B:查First Villag咖啡店没有W:You look upset.What happened?(她低头,透过她的眼镜看着我,说道:‘孩子,你并不与他们form,not only encouraging people to choose“alow-carbon way”无线网络,但是桌子上有提倡顾客们聊天的标识。A.develops学普有听力英语模拟卷9-12答案第1页·共6页
周测卷九Unit5 Into the unknownStarting out Understanding ideas单句填空1.intrigues 2.to 3.ruins 4.are spotted 5.civilization/civilisation 6.at 7.remaining8.were buried 9.unknowingly 10.being abandoned阅读Luto职业中心组织职业领导者对可能成为啃老族的学生进行一对一的职业指导,帮助这些年轻人树立自己的理想,朝着自己的目标积极向前。11.D根据第1段可知,这家职业中心与当地的学校和学生合作,先对职业领导者提供支持和培训,然后让他们对那些没有职业方向且可能成为啃老族的年轻人进行一对一的职业指导。12.A根据第2、3段可知,对未来没有职业规划的学生是他们的服务对象。13.D根据第4段第1句可知,这些职业领导者为没有未来职业方向的年轻人提供一对一的职业指导。14.C根据最后两段可知,Luton职业中心组织的一对一职业指导是很成功的。七选五15~19 EDFAB完形填空作者90岁高龄的母亲被困在着火的房子里,四个年轻男孩看到后立即采取行动,最后成功将作者的妈妈救出。20.B她试图把毯子和枕头扔在火上来自己灭火。21.A22.C浓烟和热浪势不可挡,她很快失去了方向感。23.D她按了戴在项链上的紧急呼叫按钮,拨打了911,然后试图走出被火吞没的卧室。24.C25.D她被困在卧室了。26.B在对面街道,四个男孩看到浓烟和火光。27.A他们没看见一个成年人。28.C四个孩子立刻采取行动去救他们也不能保证在家的年迈女士,其中的三个孩子甚至都没见过她。29.A30.B几分钟之内,门被一个14岁的男孩踢开了,他发现了我的妈妈,并抱起了她。31.A32.D那些被告知年纪太小什么都不能做的孩子挽救了我最爱的女人。33.B勇敢的年轻人救了我的母亲,他们冒着生命危险、不顾自己安危,也许还会失去与父母的良好关系。34.C他们成功地把我母亲从着火的房屋里救出来。意·11·【23新教材·ZC·英语·参考答案一WYB一选择性必修第四册一QG】
2022-2023学年度第32期RX版高一·新教材(必修)2023年3月23日总主编刘兆义国内统一连续出版物号CN34-0030总第4489期材单元主题的关联性、延展性、拓展性阅读,开拓视野,启迪思考,提升素养。选项中,选出最佳选项。Topicwise主题阅读death阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多others余选项。Benefits of being及时而病逝了generous慷慨大度的人注注容易快乐。慷慨不仅对and read a lot of books他人、对整个社会有益,而且对我们自身也大ed that many African有益处。oblem of malnutrition本文词数:305ses them to suffer from建议用时:4'05"ome sick easily.I alsoFrom a young age,we're told that it is better torican children sufferinggive than to receive.1But according ton't have enough food tostudies,there's a lot of truth behind that saying.d to help them get moreIn other words,the saying makes sense.Here areeasy to do that just byead thethe benefits of generosity found by studies.
CodeWizardsHQCode WizardsHQ offers online coding()classes and coding camps for kids and teenagersalike.No experience is necessary,making it an excellent choice for students aged 8-18 who arecomplete beginners.Participants can learn and improve coding skills with programminglanguages like Python,Scratch,Javascript,and more.Classes last between 1-2 hours and meet4-5 times a week.Class sizes are kept to small groups of 6-8 students and are led by highlyexperienced teachers.Camp EdmoCamp Edmo offers online and in-person programs in small groups providing an excellentinstructor-to-student ratio().Campers in grades pre-k to 8th can experience a summer fullof education in different subjects like science,technology,arts,and many more.Camp Edmoonline provides everyday lessons that last a couple of hours.The goal is to help inspire childrento develop their potential by offering a supportive environment where they can do just that.21.What can participants do in Boston University RISE?A.Interview brilliant scientists.B.Live in the campus for months.C.Do experiments in the labs personally.D.Apply to join Boston University.22.Which is recommended to new learners of STEM?A.AstroCamp.B.Camp Edmo.C.Code WizardsHQ.D.Boston University RISE.23.What does Camp Edmo intend to do?A.Concentrate on kids'potential.B.Encourage kids to learn online.C.Offer kids a comfortable environment.D.Compare online and in-person programs.BFlaco,a Eurasian Eagle Owl escaped from his large cage in the Central Park Zoo in NewYork on February 2,2023.He didn't escape by himself.Someone damaged his cage and Flacoflew out.He was discovered missing at 8:30 pm by zoo employees.The owl was spotted by someone on Fifth Avenue who gave chase()but were unable tocapture()the owl.Flaco returned to Central Park up in a tree on Friday evening.Zooofficials were very concerned that Flaco wouldn't be able to hunt for his own food and set aboutcapturing the owl by providing familiar food for him in the park.An owl that doesn't hunt coulddie if he couldn't hunt his own food.While Eurasian owls eat mostly small mammals like rats,the species has also been known to eat other forms of food.Zoo staff and other people have been keeping track of Flaco since his escape.There has beena noted improvement in the owl's flight skills and he has been successfully hunting and eating.Max Pulsinelli,the director of the Central Park Zoo said in the statement:"Birders havebeen out in force and there are a lot of eyes on Flaco.We are confident that we will be able totrack his movements as he continues to explore and expand his range.We thank everyone who ispulling for the eagle owl's safe recovery and understand the importance of good birding ruleswhile observing and photographing him.The zoo's concerns were that the owl would leave the park and not be safe on the city'sreesfrom traffic to the possibility of eating rats that have been poisoned."Our main concernhas always been for the well-being of the eagle owl,"Pulsinelli said.英语(四)第3页(共8页)2023年青桐
walks of life 57.(read)aloud excerpts(of poems or books they like or have written,andexplain 58.a particular piece touched their hearts with stories from their own lives.Last year,a product specially 59.(design)for people to read aloud and record their voiceswas launched in the market,60.(draw)a great deal of attention.It looks like 61.public phone booth,but equipped with recording facilities inside,And on this year's Mother's Day,thousands of users used this device to record motherhood-related literature or even poems of their owncomposition 62.gifts to their mothers.Lyu Quan,63.company developed this product,says,"Language education is64.(balance)in China.In some remote areas,teaching resources are not sufficient forlearning Mandarin or English,and our product could be of 65.(assist)to local teachers."Therefore,his team is working on a standard reading demonstration and a system to review theaccuracy of users'reading.Last month,it released a new function of testing users'oral English.第四部分:写作(共两节,满分40分)第一节:单句翻译(共5小题,每小题3分,满分15分)阅读下面各小题,根据汉语提示和句末括号内的英语单词及要求完成句子,并将答案写在横线上。66.绝望地走在街上,她不知道该做什么。(doing作状语,in despair,figure out,,特殊疑问词+todo)67.随着科学技术的发展,中国成为了世界上第三个独立将人类送入太空的国家。(wth结构)68.人们常常认为感恩节是向家人和朋友表达感激之情的好机会。(tend to,it作形式宾语,gratitude)9.在这个城市发现黄金之后,世界各地的人都涌入这个城市寻找财富。(被动语态,crowd into,seekone's fortune)70.当我们接到电话说她被北京大学录取了,我们真诚地祝贺她。(doing作后置定语,admit,congratulate)第二节:应用文写作(满分25分)假定你是李华。你的英国朋友To对中国文化很感兴趣,打算暑期来中国进行体验。请你推荐一些活动给他。内容包括:1.写作目的:2.活动介绍:3.表示欢迎。注意:1.词数100字左右:2.可适当增加细节,以使行文连贯。高一英语学科试题第8页(共8页)
When it comes to planning school-based activities,I have some in mind.These include inspiringEnglish speech contests and interesting English-themed evening parties,which can not onlyimprove our language skills,but also promote ourmutual communication.All in all,I sincerely hope you will give me achance.Thank you!(范文中的画线句子可作为佳句背诵。)g详见答案解析页9
55.white ruler第三节Hi!I am Alice.I'm 10 years old.Look!This is my cup.It is brown.I like it very much.Doyou like it?Hello!My name is Dale.I'm 9 years old.This is my jacket.It is green.Green is myfavorite color.What's your favorite color?Good morning!I am Grace.I'm 11 years old.This is my pen.It is an orange pen.I likeorange very much,so I have many orange pens.What color are your pens?【书面表达写作指导】本次写作要求以三位同学的口吻完成介绍,包括自我介绍和物品介绍。写作时按照表格中的提示依次介绍即可。文章时态为一般现在时,人称以第一人称和第三人称为主。文章完成后,要通读全文:检查语法是否正确、有无拼写错误。5/5
1.sister2.brother3.parents4.these5.TheyⅡ.1.grandmother2.Who3.family.4.have5.grandfatherIⅡ.1-5 EADCBSection A(Grammar Focus-3c)11.are 2.these3.parents4.sisters5.those 6.isII.1.These are;jackets2.Who is3.Yes;they are4.Is that5.No;they aren't6.That is;pencilIII.1-4 BCCASection B(1a-2c)●I.1.son 2.photos3.dog4.HereII.1.She's;daughter2.In the next photo3.girls are;sisters4.They are;parents5.your uncle 6.Here is aI1.of2.are3.Who4.parents5.His6.color7.haveSection B(3a-Self Check)I.1-5 EBCDAⅡ1.She is Sally's aunt.2.It's yellow.3.They are in the USA.4.Four.5.Sally and her grandparents.第5期T4版Keys:(One possible version客观题除外)课本链接1.the US2.parents3.grandparents 4.daughter;sister 5.Aunt6.cousins主题漫步1-4CACB
4.He owes his success in research to many语法综8.A dog isaclever animal and itoutstanding pioneers,without whom hecan help us in many aspects.语法综couldn't have had such amazing discoveries9.Some students stay up late and ignore5.Riding a bike is one of the solutions to airphysical exercise.Asaresult.pollution,whose advantages are obvious复they have poor academic performance.合复6.We'd like to know the reason whyshe10.0nasunny morning in Julydidn't accept the job.Mrs Brown decided to take her three kids to7.Our English teacher often creates a relaxedplay in the open air.atmosphere in class where we canexpress ourselves freely.Ⅱ.用括号内所给单词的适当形式填空。8.In a digital age语法1.By the end of last week,they had collected语when people are heavilyreliant on their smart devices,many of those(collect)over 5,000 dollars for the sick child.who live alone increasingly turn to the virtual2.Father said that he had known(know)thetruth and told me not to be frightened.综area to seek companions.3.By the time Peter came back home from9.The Kings have a daughter,whoseambition is to be a famous musician.复school,his mother had prepared(prepare)a复10.What impresses me most is the Chinesedelicious big dinner.women's volleyball team spirit they created.4.After the competition,the competitors realizedwhichinspires me all the time.that they had improved(improve)their livingskills a great deal.V.根据要求改写句子。5.Tea is a good drink,but drinking_(drink)语法综tea in improper ways can bring negative语法1.It is both challenging and rewarding to climbthe tallest mountain in the world.(用V-ing形式effects on health.6.I have never regretted spending (spend)作主语改写句子)Climbing the tallest mountain in the worldmy spare time helping the old people.复7.My favourite hobby is reading (read)合is both challenging and rewarding.2.It is not easy to study abroad.(用V-ing作主语改books,especially those about famous people8.It is no good ignoring_(ignore)your复写句子)parents'advice while you are looking for aStudying abroad is not easyjob.3.Instructions have been issued recently in语法Hangzhou.Their goal is to protect and make9.Not everybody enjoys being(be)语good use of the Grand Canal.(合并为定语从句)the focus of attention in public.Instructions have been issued recently in10.The boy and the girl were strugglingHangzhou,whose goal is to protect and maketo hold onto a tree to avoid综good use of the Grand Canal.合复being swept (sweep)away by the4.I came across Jack and Peter in the libraryfloods.合复yesterday afternoon.Both of them are fond ofreading.(合并为定语从句)I came across Jack and Peter in the libraryyesterday afternoon,both of whom are fond ofreading.Ⅲ.用适当的关系词填空。5.Online classes don't require you to attend语法综1.They stayed with me for three weeks,duringwhich they read all the books I had.语法classes at a particular time.That means youhave the opportunity to do your work whenever2.There are some wealthy people in the worldyou see fit..(合并为定语从句)that/who try to hide their riches becauseOnline classes don't require you to attend classes复they want to be seen as“normal”instead ofat a particular time,which means you have the“showy”.opportunity to do your work whenever you see3.I strongly recommend you make a study合复fit.schedule,whichcan help you improveyour learning efficiency.
表示“当作、作为”。57.died。考查动词时态。根据时间状语in2006可知,此处需用一般过去时,故填died。58.when。考查定语从句。此句为限定性定语从句,先行词为time,关系词在从句中作时间状语,故填关系副词when。59.Directed。考查非谓语动词。所给动词与句子主语the documentary之间为被动关系,故填过去分词directed作定语,且位于句首,故填Directed。60.was trained。考查动词时态和语态。根据语境可知,家人想将Paik培养为钢琴家,所给动词train与句子主语he之间为被动关系,故填一般过去时的被动语态was trained。.61.a。考查冠词。根据语境可知,此处表示Paik的职业生涯发生了关键性的变化,tum作为“变化、转变”时,是可数名词,故填不定冠词a。62.to study。考查非谓语动词。此处动词不定式短语作目的状语,故填to study。63.influential。考查形容词。由不定冠词a和figure可知,此处需要填形容词,表示一个“有影响力的”人物,故填influential.。64.completely。考查副词。副词修饰形容词unfamiliar,故填completely。65.explanation。考查名词。根据语境及detailed可知,此处需要填名词表示“解释,阐释”的意思,故填explanation。。
-
全国教辅类一级报纸S新课程meeting■LEARNING®高二(B)you will(选择性必修4)del planesNGLISH芳关泽第52期总19721期e original2023年6月27日星期二whetobe at主管单位山西省教育厅主办单位山西教育教辅传媒集团编辑出版学英语报社杜长吕夺明总编李若编审Nancy E.Rley国内统一刊号CN14-0702F)网址http:www.xyybs.comTEST YOURSELF(期末质检卷)Marks满分150分)lasse Mavbem how to试题命制:《学英语》报社试题测评组第一部分听力(共两节,满分30分)an to goHow will the woman go there?听第9段材料,回答第14至17题animal第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)A.By taxi.B.On foot14.What did the man do last night?mp例:How much is the shirt?oks abouA.£19.15.B.£9.18C.£9.15C.By bus.A.He played a matchDan听第7段材料,回答第8至10题B.He attended lessons.It's答案是C。Why did the woman leave Los Angeles?C.He visited his teacher.A15.How often does the man have the tennis class?A.To find a job.What did the woman dislike about her trip?A.Once a week.B.Twice a weekorA.The weather.B.The trafficB.To go to collegeC.Three times a week.eyland laseachC.To enrich her life.omethingThe tourist attractions.What's the woman's next plan?16.What is the relationship between Paul anden will the woman return the booksA.To move to Chicago one day.Victor?hildren'sThis Saturday.B.This SundayB.To live in New York for a year.A.Classmates.B.Coach and player.C.Next Monday.C.Teammates.90dWhat will the man do?C.To go to Asia in several months10.Whicheify does the man want to sete down17.When does the man's tennis class start?(9)A.Watch a game.B.Play volleyball.A.At6:15.B.At6:45.C.At7:15.A.Los Angeles.B.New YorkC.Look for a player.听第10段材料,回答第18至20题。aved it aWhy is the woman leaving so early?C.Chicago.To lSHOTON MI 9 SE听第8段材料,回答第11至13题。8.Who decided to take cooking classes first?10A.The speaker.o prerae breakfast.1.What will Laura's mother receive for herB.The speaker's cousin.in Hannalfinish her work earlier.birthday?ook by here the speakers talking aboutA.A shirt.C.The speaker's mother.B.A skirtking?
2024届云南名校月考(二)英语解析一、听力(略)二、阅读理解A主题语境:人与自然一旅游推荐【语篇导读】这是一篇应用文,推荐了各个季节的意大利最佳旅游景点。2l.A细节理解题。根据文章第二自然段第一句“September is the ideal month for Lake Como inLombardy,as you have time to absorb the quietness..”可知,九月是最适合游览Lake Como的月份。故选A。22.B细节理解题。根据文章第三自然段最后一句“There are plenty of food festivals celebratingthe season..”可知,秋季时Tuscany会举办很多美食节。故选B。23.C细节理解题。根据文章第四自然段“…go on a mouth一watering street food tour inPalermo,and enjoy the views of the city from the peak of Mount Etna..”可知,在Palermo可登山并从山顶俯瞰城市风光。故选C。B主题语境:人与社会一亲情故事【语篇导读】这是一封女儿写给养父母的信,信中对养父母多年来的关爱与帮助娓娓道来。24.A细节理解题。根据文章第一自然段最后一句“One of my jobs was an administration roleand it was there where I worked with your wonderful daughter Andi,then 17.”可知,在作者打工过程中遇到了与之共事的养父母的亲生女儿。故选A。25.D推理判断题。根据文章第五自然段第一句“Beginning the next chapter of my life,Imarried Danny in2007.”以及第六自然段“Then,in2021,..Aged37,I'd finally beenadopted.”可知,作者2021年时37岁,因此2007年结婚时作者23岁。故选D。26.C文体判断题。根据文章第四自然段最后一句“No longer having to work so much,·soIwrote the letter.”可知,本文是一封书信。故选C。27.B写作意图题。根据全文的主要内容可知,作者写信给养父母表达对他们养育之恩的感激。故选B。主题语境:人与社会一新兴科技【语篇导读】这是一篇说明文。介绍了ChatGPT等当今流行的AI工具运用于新闻产业时带来的争议。28.B猜测词义题。根据文章第二自然段最后一句“Google already has pitched the product tothe Times and other organizations..”中product一词可知,与之最恰当的搭配是market(营销)。一1
W:How much is this piano,please? M:1,000 dollars. W:My god!That's a fortune! M:But you must realize that this is a famous brand. W:I just want to get one for my daughter to learn how to play the piano. M:Then how about this one?It's priced at only 620. W:I hope it is of good quality. M:Oh,yes,Madam.Our goods are always very good. W:Can you make it any cheaper?It is the first time that I have visited your store. M:I can make it an even figure,600.
Researchers from China and the United States have found what makes ginkgo (trees live for more than 1,000 years, according to a newspaper report.Researchers from Beijing For- estry University,the University of North Texas and some other Chinese research institutions reported in the US magazine Pro- ceedings of National Academy of Sciences that they analyzed 34 ginkgo trees and divided them into three groups according to their ages. Compared with adult trees,the ancient trees,aged from 193 to 667 years,have thinner cambium(新生组织)cell layers.Cambium cells are layers of stem cells between the internal wood and external bark changing into other tissues. The old trees have a higher level of IAA,a plant growth regulator and growth-stimulating hormone,and a lower level of
1、2024届全国100所名校高考模拟示范24·ZX·MNJ·化学(一)答案
1、2024届全国100所名校高考模拟示范24·ZX·MNJ·生物(一)答案
1、2024届高三全国100所名校AB测试示范卷·生物[24·G3AB(新教材老高考)·生
2、2024届全国100所名校高考模拟示范24·ZX·MNJ·数学(一)答案
1、2024届全国100所名校高考模拟示范24·ZX·MNJ·生物(一)答案
1、2024届高三全国100所名校AB测试示范卷·生物[24·G3AB(新教材老高考)·生
3、2024届全国100所名校高考模拟示范24·ZX·MNJ·语文(一)答案
1、2024届全国100所名校高考模拟示范24·ZX·MNJ·数学(一)答案
1、2024届全国100所名校高考模拟示范24·ZX·MNJ·生物(一)答案
4、2024届全国100所名校高考模拟示范24·ZX·MNJ·物理(一)答案
1、2024届全国100所名校高考模拟示范24·ZX·MNJ·生物(一)答案
1、2024届高三全国100所名校AB测试示范卷·生物[24·G3AB(新教材老高考)·生
5、2024届全国100所名校高考模拟示范24·ZX·MNJ·理数(一)答案
10.已知函数f(x)-e-+e+a,若3“=logb=c,则()育才报·北京华夏希望教育·高三数学《迎考测试金卷》·理科A.f(a)
1、2024届全国100所名校高考模拟示范24·ZX·MNJ·物理(一)答案
1、2024届全国100所名校高考模拟示范24·ZX·MNJ·生物(一)答案
1、2024届高三全国100所名校AB测试示范卷·生物[24·G3AB(新教材老高考)·生
1、2024届智慧上进 名校学术联盟·高考模拟信息卷押题卷(二)2地理试题
1、2024届智慧上进 名校学术联盟·高考模拟信息卷押题卷(二)2数学试题
1、2024届智慧上进 名校学术联盟·高考模拟信息卷押题卷(二)2数学·Ⅰ卷试题
2、2024届智慧上进 名校学术联盟·高考模拟信息卷押题卷(二)2地理·GX试题
1、2024届智慧上进 名校学术联盟·高考模拟信息卷押题卷(二)2地理·GX答案
1、2024届智慧上进 名校学术联盟·高考模拟信息卷押题卷(二)2政治答案
3、2024百所名校高考模拟信息卷(一)1地理答案
1、2024届智慧上进 名校学术联盟·高考模拟信息卷押题卷(二)2地理答案
今国©所名找高三单元谢试示范本月》简述”一五”时期株洲市机车产业快速发腿的有利条作。3分2)简述当
4、2024届智慧上进 名校学术联盟·高考模拟信息卷押题卷(二)2地理答案
今国©所名找高三单元谢试示范本月》简述”一五”时期株洲市机车产业快速发腿的有利条作。3分2)简述当0深别市凯交通产业集发的口的。分》—商述镜交孤产业集样发腿对株洲市的有利形利。4分【答秦()机车产业基
5、2024届智慧上进 名校学术联盟·高考模拟信息卷押题卷(二)2地理·GX答案
1、2024届智慧上进 名校学术联盟·高考模拟信息卷押题卷(二)2政治答案
1、智慧上进·2024届高三总复双向达标月考调研卷 地理(I卷)(一)1答案


试题)
试题)
1地理试题)