10.What does the man suggest doing? A.Taking a camera. B.Preparing light clothes. C.Inviting more friends. 听第8段材料,回答第11至13题。 11.What does the man want to do first? A.Take a ferry. B.Buy Christmas gifts. C.Do science experiments. 12.Which place does the man show little interest in? A.Ocean Park. B.The Science Museum. C.Temple Street Night Market.
答案D 解题分析 由图可知,与线路一经过一个站点相比,线路二经 过两个站点,服务居民范围广。
第三部分语言运用(共两节,满分30分) 第一节(共15小题;每小题1分,满分15分) 阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以 填人空白处的最佳选项。 Technically,dandelions(蒲公英)are weeds,so they don't often 41 in any kind of decorations.When I pass dandelions in my lawn,my reaction typically is not to 42 them at all,or think we really need to 43 the weeds.But for the past couple of days,my kids have been 44 by these little yellow weeds. We can be bothered by the weeds and 45 by the weeding. But we are still giving it our 46 and looking at it for a glim mer of good. While before we may have been too 47 to smell the dan-
Establish a regulatory system. Policies and regulations should be introduced to ensure that packaging will be recycled and reused.Meanwhile,a recycling system needs to be established where the e-commerce platforms, delivery companies and consumers can engage in the green packa- ging campaign.40 In addition,tax preference can also be of- fered for the packaging recycling and reusing toward the e-com- merce platform and express companies. A.Reuse the packaging. B.Buy goods without packaging. C.In this case,the damage to the environment can be re- duced. D.How should we solve the massive packaging waste prob-
【答案与解析】 一项新研究发现小孩和大人不是使用大脑相同的部分处理语 言。 32.C根据第3段第1句可知,Gaillard认为这项新发现将有助于 科学更好地理解大脑的适应能力,意义重大。 33.A根据第3段第1、2句可知,这项新发现将有助于科学更好 地理解大脑的适应能力。这种自我修改和重新连接的能力被 称为大脑的“可塑性”。 34.D根据第4段可知,Elissa Newport也发现了令人兴奋的 一 点,那就是儿童的语言中枢位于大脑的两侧。这可能有助于解 释为什么儿童往往会更快更充分地从脑损伤中恢复。 35.B根据最后一段可知,Gaillard说,他和Newport工作的团以 渴望将他们的研究结果与这些团队的研究结果结合起来,以得 到一幅关于大脑如何工作的更“完整的地图”。
32.What does Gaillard think of the new finding? A.Prejudiced. B.Confusing. C.Meaningful. D.Moderate. 33.Which can replace the underlined word "plasticity"in para- graph 3? A.Adaptability. B.Content. C.Growth. D.Structure. 34.Why do children recover from left-brain injury more quickly than adults?
★ 1oo
答案C 解题分析 由材料可知,“反向春运”前,经济落后地区的老年 人和孩子到经济相对发达的地区去欢度春节,春节后,再返回老 家,选项中广东省符合题意。
2.“反向春运”给人口流入地带来的影响是 A.优化了当地的人口结构 B.带动了春节期间的消费 C.缓解了春节期间用工难的问题 D.增强了当地第二、三产业的活力


q地理)

英语)
英语)


b地理考试试卷答案)
b地理考试试卷答案)
