B)请先阅读下面短文,掌握其大意,然后用方框中所给词的适当形式填空,并将答案填写到答题卡的相应位置。每个词限用一次。box.guest,join,gift,o c:,accept,surprised,realive,rcal, though, toItwasmy14thbirthdayandIwouldhavethebiggestpartyever,Thenumberofthee 44hadquickly grown from seven to seventeen, Nearly every girl in my class was invited.When each guest excitedly45 the invitation ,I was especially happy.The living room was full of shouts and laughter, We had just finished a game of Twister when thedoorbell rang.I was so_46and I could feel my face turning red, because when I opened the door ,therestood Sarah West—the quiet girl—and she was holding a 47I thought about the guest list, How had Iforgotten to invite Sarah?I remembered that I only added a name_48_the list when someone showed an interest in me. Butstay." she said. “My dad's waiting in the car. "At that moment,I felt bad about forgetting to invite her and50wanted her to rest for some time in my room."Thanks, but I have to go." she said, turning quicklytoward the door."See you Monday."I stood at the door withSarah's_51in myhands and an emptyfeelinginmyheart, I didn't openthe box until the party was_52. Inside the small box was a ceramic(陶瓷) tabby cat. It was the best giftI had received.53I didn't like cats, I later found out that the gift looked exactly like Sarah's cat,Seymour. I didn't know it then,but now I 54 that Sarah is my true friend.44.~45.46.47.48.4950.51.52.53.54.四、阅读理解(本大题共23小题,每小题2分,共46分)A)请阅读下面短文,根据短文内容从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AKIDSSUMMERCAMP(FromJuly1sttoAugust31st)Time:9:00-11:00(EveryMonday and Friday)Place: Room 301 in Art BuildingCost:300yuan/monthTel:378-5293Time:15:00-17:00(Everyday exceptWednesday)Place: Swimming pool in Sports CenterCost:500yuan/monthTel: 543.7981Place : Indoor gymCost:400yuan/monthTel: 380-1452For ages: 6-12Comeandjoinus!Bookonline——20%offHTTPS ://WWW.EXAMPLE. COM八年级英语试卷第4页共8页
%823:324/24学科网组卷网细节理解题。根据 Project Introduction and Requirements 部分中“No experience necessary,just a strongwillingnessto devote yourself to work(·不需要经验,只需要有强烈的投入工作的意愿)”可知,参与该项目需要有努力工作的态度。故选B项。【2题详解】细节理解题。根据VolunteerWork 部分中“·Go on daily turtle patrols(morning and night).(·每天(早晚)进行海龟巡逻)”可知,志愿者需要定时巡逻,对海龟进行检查。故选B项。【3题详解】推理判断题。根据 About the Location 部分中“The OsaPeninsula is a beautiful and biodiverse region of CostaRica, home to 2.5% of the world's biodiversity. Its remoteness adds to its untouched, wild beauty, making it asignificant area for conservation efforts.(奥萨半岛是哥斯达黎加一个美丽且生物多样的地区,拥有世界2.5%的生物多样性。它的偏远使其保持着原始、野性的美丽,使其成为保护工作的重要区域)”可知,奥萨半岛生物多样,是保护工作的重要区域,说明它具有巨大的环境价值。故选C项。BMavuram Malikarjun Reddy is the only faming person from India to receive “Jagjivan Ram Abhinav KisanPuruskar"”from the Indian Council of Agricultural Research ICAR). The award was given to him for the growingof different types of crops through organic farming.The journey began in 2014 when Mallikarjun left his software job. The decision wasn't too sudden. When hevisited the hospital, he heard patients and doctors talking about the effects of harmful chemicals on food and milk.It was alarming to see how we polute ourselves and the environment. The last strawwasthe death of his friend’sFarming wasn't new to his family. He took over the land that his farmer father owned, and began ruing asemiorganic farm with the rice crop. As the results were not as expected, he grew the rice crop in drip irigation(滴灌) and then attempted hybrid farming H then practiced the System of Rice Intensification (SRI farmingmethodology to increase the productivity of rice.If regular farming requires an investment(投资额 of $600 for6,000kg of rice,Mallikarjun invests only $300to obtain the same output.EffortsbyMallikarjun in rainwaterharvesting through lakes and open well forincreased groundwater and raising awarenessamong other farmers ofthe misuse of pesticides and field management have also ben appreciated. He also recommends using techniquesresearched by agricultural universities to deal with stubble(残梗)in the fields instead of burning stubbleMallikarjun manages the fields on his own, without employees, and he follows a 12-hour work scheduleawakening at 4am.to feed sheep, goats and cows before going to the farm.The software enginer-turned-famer第5页/共24页 5/24学科网6组卷网duist start small to maintain organic agriculture and theirlivelihoods as well."全文阅读文档下载
第三部分语言运用(共两节,满分30分)第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填人1个适当的单词或括号内单词的正确形式。阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。Most kids would be at a loss what to do when fear sets in. In contrast, 14=year-oldDuku Highway, 56(view) as a remarkable road in Xinjiang, China, stretchesHolland kept 41 and saved his fellow passengers from a(an) 42for 561 kilometers, connecting Dushanzi in the north and Kuqa in the south. ThisEarlier this year, Acie Holland was going about his usual end-of=school-day routinehighway 57( wind) through the fantastic Tianshan Mountains, offering variouswhen he realized the school bus driver was acting 43.She turned the corner, butbreathtaking views,there was another street they usually turned on, She pressed the gas and went past the58(complete) Duku Highway, thousands of soldiers and workers devotedcorner, Holland noticed she looked sick or 44_ . her head hanging down.themselves to its construction, They overcame numerous challenges like complex terrainsKnowing he had to act, Holland ran to the front to check on the driver, who didn’t(地形) and tough weather, 168 of 59 gave their precious lives, Their heroic effort45, She passed out and the bus was changing 46. Holland took the driver's47 off the gas, straightened the bus, eased it to the roadside, and put on the brakesturned a laborious journey into an extraordinary transportation backbone road, shortening(刹车), Although he had never driven a car, his father was a certified auto technician andthe distance between north and south Xinjiang and strengthening national60he grew up around _48,(defend),After the bus was safely parked, Holland asked all the kids to 49 it and had oneCurrently, with its attraetive scenery and rich cultural connotations (内涵), nobodyring 911, He ran home to get his grandmother, a nurse, to give the driver first 50denies the fact 61 Duku Highway has become the most popular tourist route in China,Much to their relief, the driver 51The highway presents diverse landscapes 62( range) from snow=capped peaks and*The sympathy and leadership we see him 52 daily was taken to the next level onthick forests to vast grasslands and deep valleys, Thanks 63 snow weather and roadhis bus ride home yesterday, We are grateful that al our students are 53. We couldn’t be54of Holland," wrote the school principal in an email to Hollanxd’'s parentsicing, it's open from June to October annually. Travelers sing high praise for its ever-Holland’'s inspiring story spread and his bravery and 5 made hirm a role model tochanging views, calling it 64must=drive route,everyone.Economically, Duku Highway has boosted local development, with the rapid growth41. A. busyB stillC. awakeD, coolof tourism. Culturally,it has promoted ethnic (民 族的) integration as people from42. A. emergencyB departureC, argumentD. operationdifferent ethnic groups along the route interact even 65(frequently), It has become a43, A. gentlyB oddlyC, silentlyD. bravelysymbol of Xinjiang’s beauty and a testament to China’s wisdom and perseverance,44, A. concernedB interestedC, tiredD, annoyed45, A, complainB. hesitateC, respondD, continue46, A, distanceB, frequencyC. positionD, direetion47, A, footB, kneeC, engineD, handle48, A. customersB, checksC,vehiclesD, faults49, A, exitB, boardC.locateD,monitor50, A, noticeB, aidC, comfortD, attention51. A. caught upB came toC. fited inD, turned away52. A. recallB emphasizeC, exhibitD,recognize53. A. safeB activeC.contentD. patient54. A. more tolerantB more convincedC, sickerD. prouder55. A.honestyB deeisivenessC. curiosityD. willpower高三英语试题第9页(共12页)高三英语试题第10页(共12页)
听短文,根据所听到的短文内容,完成下面表格,每空填一词。短文读两遍。Hello,Peter.Thanksforyouremail!Yourschool soundsfun.I'd liketotellyou aboutmyschool.It'sverymodern,and therearemanybuildings.Wehavetwoclassroombuildings.Wespendmostofourtime there.Behind theclassroombuildings,thereisa largedininghall.And thereisabeautiful librarynexttothe teachers'building.Myfavouriteplace isthemusichall.Ioftengotheretoplaymusicwithmyfriends.第8期参考答案期中综合能力评估试题(I)—、1-5CABBC6-10BACAC11-15BABCA16.modern17.two/218.large19.library20.music二、21-25DCCAB26-30BBCDA31-35CDABB36-40ACDEB三、41-45BDCAB46-50CDABD51-55CBDCA四、56.spends57.sons 58.so59.small60.happy61.fishing 62.night 63.Everyone 64.changes65.often66.to67.Do68.is69.an70.and/so五、71.Doyouknow thegirl inred /Whois thegirl in red72.What'shername73.IssheinGrade7too/lssheinourgrade74.Wouldyouliketogettoknow/befriendswith/meetShiyin75.That'sgreat/..六、Onepossibleversion:Hi Betty,buildingWehave differentkindsofanimalslikechickens,ducks,and even somegeesethere!There'salsoavegetablegardeninonecorner.Weplantcarrots,potatoesand tomatoes there.EveryFridaymorning,wehave special farmclasses.We always have funlearning aboutanimalsandvegetables.Ourschool farm isareallyspecial learningplaceandweall like it!Bestwishes,Tian Xinyi读写加油站1.good2.changeyou3.better4.listen to
writing is like bringing a forklift into theweight room;you will never improve your cognitivefitness that way." (para. 5)①本句是一个主从复合句。②Inarecent article onart andAl是一个介词短语,在句中作状语,为主句内容的呈现提供背景信息。主句是authorTedChiangput it thisway,其中authorTedChiang是主语,put it thisway是谓语部分,引出后面的直接引语。UsingChatGPTtocompletewriting是动名词短语作主语,bringingaforklift intotheweightroom是动名词短语作表语,形象地将使用ChatGPT完成写作比喻成把叉车带进举重训练室。you will never improve your cognitive fitness that way是一个独立的简单句,其中thatway作方式状语。句意:在近期的一篇关于艺术和人工智能的文章中,作者特德·姜(TedChiang)这样说道:“使用ChatGPT来完成写作就像把叉车带进举重训练室一样,你永远无法以那种方式提高你的认知能力。”C篇主题语境:人与社会一一科学与技术本文是说明文。为了减轻呼叫中心员工的压力,日本一家公司研发出了一款人工智能变声器,可以检测出愤怒的声音并将其转化为语调温柔的声音。28.A。理解具体信息。根据第二、三段的内容可知,SoftBank研发SoftVoice的目的是通过人工智能识别客户的语气和语调,并在不改变原意的情况下,将愤怒或急躁的声音转化为和、冷静的语调,让话务中心的接线员可以更顺畅、轻松地与客户沟通。29.C。理解词汇。根据第三段中的and change their toneof voice to make it easier on theemployee'sears...tomakeit less...可知,SoftVoice可以改变客户的语气,让员工听起来更舒服。制造商坚称它不会改变客户所说的话,但会做一些事情,比如把愤怒的声音变低,让声音听起来不那么刺耳。grating意为“令人不愉快的”。abuse .. we are going to discontinue our service 可知,SoftVoice的人工智能产品还能检测到客户的辱骂是否持续太久,并会自动播放一条信息:“我们很遗憾地通知您,我们将停止服务”。31.C。推断。根据最后一段中提到的各种设想,如在对话中使用该技术改变彼此情绪、改变措辞、改变说话语气等可能导致的问题,可推断出SoftVoice的使用可能会在未来引发潜在问题。D篇主题语境:人与社会一一社会本文是说明文。文章介绍了电动汽车销售未达到行业预期的现状及其原因,并给出合理的期待。32.A。理解具体信息。根据第一段中的 Electricvehicles(EVs)are facing difficulties as sales failtomatch industryhopes可知,电动汽车销售并未达到行业预期。B项“电动汽车销量创新低”与原文不符;C项“电动汽车消费者数量少且固定不变”与原文不相符;D项“电动汽车并符。33.B。理解具体信息。根据第三段中的It's a disaster for Detroit's traditional automakers...everyonetheysell可知,这种状况对于底特律的传统汽车制造商来说是一场灾难,他们生产电动汽车的规模要小得多,而且每卖出一辆电动汽车就会亏损。大规模生产是他们需要努力去做的,并非现状,故A项错误;原文提到的是特斯拉能做到降价仍盈利,并非底特律传统汽车制造商,故C项错误;D项文中未提及。34.B。理解观点、态度。根据最后一段中的“I'm notlosing all hope,”.. nearly half of all new
parenting and unchecked freeaom,I hope there's a middle ground.However,finding that balance is easier said than done.After all,independence is not justabout freedom; it's about learning to make wise choices.It requires a shift inperspective,where we teach our children to handle risks rather than avoid themaltogether.Butfor now,I'll let others find it.24.What is the author's primary concern in raising his children?A.Giving them more freedom.B.Teaching them to take risks.C.Limiting their independence.L.Balancingsafetyandfreedom.85.What does theunderlined sentence inParagraph 2imply?A.Freedom is more important.B.Overprotection isunrealistic.C.Criticism ignores current safety.D.Risks are overstated byparents.26.Whatis thepurpose ofthe author'srowboat story?A.To demonstrate theimportance of adventure.B. To reflect his wife's overprotective parenting.C.To highlight the dangers of unmonitored play.D. To show children used to have more freedom.27.What does the author hope tofind?A.A method of managing risksB.A way of balancing parentingC.A shift in parenting perspective.D.An approach toprotecting children.CImagine you're about to leave the house to pick up your kids. As you grabyour keys. a voice from your smart device reminds you to order milk and yogurt,whichwillbereadyforpickuponyourwayhome.Thisscenarioisn'tfar off.Amazon,Google,and Apple are accelerating consumer expectations through AItechnologies.We'reenteringtheeraofpredictivecommerce,whereretailers(零售商)helppeoplefind products in theirprecisemomentofneed.Retailgiantshavelongusedmachinelearningtoforecastdemandand setprices. Now, they're taking it further by using AI to dynamically recommendproducts and set personalized prices. For example,if you torget your phonecharger on a business trip, a retailer might predict your need and offer one at atailored price.Thislevelof prediction relies on analyzing massivedatasets:purchase histories,product preferences,competitors’pricing,and current andforecasted product demand. This is where AI and machine learning comes in andwhere companies are investing.Therise of smart devices is makingpredictive shopping a natural part of dailylife.The next generation of smart assistants will learn from user habits tomake【英语冲刺压轴卷(四)第5页(共11页)】
1、思博教育•河北省2025-2026学年第一学期第一次学业质量检测(七年级)地理(湘教版B版)答案1、思博教育•河北省2025-2026学年第一学期第一次学业质量检测(七年级)地理(中图版)答案1、河北省2024-2025学年第一学期九年级教学质量检测二化学答案
1、陕西省2024-2025学年上学期七年级教学质量监测A♡历史答案1、明思教育·河北省2024-2025学年度第一学期七年级教学质量检测二历史答案1、河北省2024-2025学年第一学期阶段性学业检测一(九年级)政治试题
1、思博教育•河北省2025-2026学年第一学期第一次学业质量检测(七年级)生物(北师大)试题1、河北省2025届九年级阶段第一次月考(短标)化学答案1、陕西省2024-2025学年上学期七年级教学质量监测A♡历史答案1、明思教育·2、河南省2024-2025学年第一学期九年级教学质量检测二语文答案1、明思教育·河北省2024-2025学年度第一学期七年级教学质量检测二政治试题1、明思教育·河北省2024-2025学年度第一学期七年级教学质量检测二历史答案

英语(仁爱B版)试题)
英语(仁爱B版)答案)
英语(冀教版)A版试题)
英语(冀教版)A版答案)
英语(冀教版)B版试题)
英语(冀教版)B版答案)
物理(A版)试题)
物理(A版)答案)
物理(B版)试题)
物理(B版)答案)