学普模拟卷有听力英语参考答案Mf couIdon'But I can fnd myaasesthem?Text 1(九)W:Do you think this sweater would look good on me?Wdear Yourey forgeting whereyou pudid you do just now?M:I took a shower just a few minutes agoM:Yes,it would.I think you would look very fahionble with your W:Maybe you them in the bathroom.pink skirt.W:Yeah.I think it would go well with mynew bagooM:No.I checked there but I didn't find them.Text2ldW:What else did you do?W:Are you ready to order drinks?M:Afer the hwere the livng room.hM:Yes,I'll have a coffee,and you?dthere YoukhW:Then you must have left them theeCo there qicklyW:A glass of orange juice.Oh,and a piece of cake kind ofyound themhungry.Text 9W:Say,Lee.What's your favorite animal?3 Mi nAW:Laurance,how did the car accident happen?M:I like cats beat.What about you?Mtas dark and it w Christma Daynd Iand my telephonerang And IkcW:Iused to have2 rabbits.But Simon y rabbitre He my bike And thenIrodekflikes dogs.But I can never stand the barking-Text 4car.W:I can't believe this.I've passed all the exams.W:Oh no.M:How wonderful!Hey,I helped you a lo in your preparation forM:I hit the back of it and I broke a few bones.the exams.How would you thank me for that?W:I'd say it's terrible.Then you went to the hospital.W:I will buy you a lunch tomorrow.M:No,1 was a bit stubbom.I donwhyText 5cnoh boog dooesleep I've ever had but yeah,I didn'totheM:Hi,how much do you ask for it?next day.W:150 RMB.W:Oh,a nightmare.sut'ow gewM:Yeah,actually,three months later in March,M:Are you kidding?I know whal this is worth50 RMB tops.I'to win a place in the Tokyo marathon.Therepay 65 RMB.Final offer.W:You drive a hard bargain.But all right I'll letyou have it for 65.apply to get a position.So I was trying to rush it,reallyshouldn't have.But I did.I got the third prize.idonText 614W:Did you?W:Good morning.We're doing a survey on shopping choices.WouldM Yeah.you mind answering a few quick questions?W:Oh,my goodness.M:Oh!Alright..o ad'bText 10W:Can you tell me whether you wash your hair six times a week,five:Hello,everyone!My name is Jenny Marshall,times a week or less?you about my recent sehool trip to a place called Markham.M:Usually,every dayteacher,Mr.Grifhiths,who actually teaches us math,W:Do you always buy the same brand of liquid soap?interested in geography,so he wanted to take us there-aM:Um...I tend to buy a different one each time.thought we'd get material for other subjects like art and photW:So are you influenced by the shape of the bottle or the publicity?phy,too.M:I think I usually go for value for money-I don't take much no-I was surprised to find that the cave we were in was comptice of the advertising of what the bottle looks like.dry,apart from a stream that ran right through it,which IwaW:Thank you very much.examine a bit more closely.And there was also a waterallText 7.0330dropped into a black hole at the back of the cave.Needlesti noM:Did the telephone ring?5'one really wanted to explore that part!W:I didn't hear anything.Sometimes when the windowsare open,The guidealsaskeduwhadiferyou can hear the neighbors'phone.the rocks.Many people thought one rock was shaped likeM:Well,I'm expecting an important phone call,and Idon want and several inmygouhought theysto missit.butIdidn't manage toe amything morethW:Is it anything I should know about?looked a bit like a rabbit.MNot reay It has something to do with work ands relat-The final part of our visit was to an exhibition about heof the caves Wew vides about how the avewereW:Well,why don'tyou go ahead nd do whayouwed o do photos of the brvediverhheved to us here at home.outside.I call you if the phone ring for you.ven mor impreased by themchneso11e。g6之”e6gbrought the history of the place to life for me.引A底折,未是西目的东线是g子Text8力b9dgbndon't want tobe ate for work a second time this week,doyou?面学普有听力英语模烤
34.D。根据第三段中的“it should not be the person in the driver's seat who faces appeals if a vehicle in autonomousmode crashes,.but the manufacturer behind it'”可知答案。此句意为:如果自动驾驶车撞车,不应该是坐在驾驶位上的驾驶员面对起诉,而应是其制造商负责。35.A。纵观全文,尤其是第一段及最后一段都可以得出此结论。36.D。根据上一句中提到被常春藤录取的几率很小,作者列举在2021年总共有281,060名学生申请入读这些学校,那么下一句的录取比例肯定是证明这个几率小。故选D。37.A。此句是文中过渡句,你在自己班级和学校很优秀不足以让常春藤高校录取你,你必须挤进这个学校的录取标准所要求的第一梯队。A代人后很契合题目要求,故选A。38.C。根据上文“Having only a high GPA or SAT score won't guarantee you into an Ivy League school'"(仅仅凭借GPA或者SAT高分不能确保你进入常春藤高校)以及下文中提到的“.admit specialists who focus on a few coreinterests...”我们可知,常春藤寻找对某个领域有强烈兴趣的学生,故选C。39.B。这是段尾句,对全段进行总结。这一段的主要内容都是寻找并且鉴定出对某个领域有强烈兴趣的学生,那么此段结尾句:请表现出你的热爱和驱动力。故选B。40.F。这是段首句,是此段的主旨。此段全部在讲越早申请对你的录取越有利,那么选项F符合题意。41.B。根据全文特别是第二段的第二句“.thel5-year-old girl revealed that she recorded sounds using43objects around her and mixed them into her songs.”我们可知,她是把日常生话中的物件运用到她的音乐当中,这里的“using43 objects”为41题提供了线索,故选B。42.C。根据第二段中的“With all the media focusing on her.”可知社交媒体聚焦在她身上,那么应该是:因为她的音乐,她走到了聚光灯下。43.A。根据第一段中的“everyday objects'”我们可知,她运用这些熟悉的物件录制声音。44.D。这句话的意思是:她的音乐作品发布后,观看次数达到1400万次,获得了超过100万的点赞。45.B。见44题的解析。46.C。根据第三段的第一句可知:她在上数学课的时候,这段旋律突然闪现。故选C。47.A。根据张宇宣对当时这段创作的描述我们推断,张在有了灵感后匆忙写下了四行歌词。因为当时在上课,所以写四个类别、四页纸或四首歌都不符合常理。故选A。48.B。在得到创作的灵感后,她应该是匆忙回家并且花了不到半小时完成剩下的部分。故选B。49.A。此句的意思是她在哔哩哔哩上面有将近170万的追随者。这些人当中有些是陌生人,但是给了她巨大的支持。50.D。根据后面提到的名人我们可知,网络名气给张宇宣提供了和大咖合作的机会。故选D。51.C。此句跟上一句形成对比:网络名气也给张宇宣招致批评。故选C。52.B。根据上句“Viewers have left remarks like‘you look too old for your age'”我们可知,张被网络上的人批评。remarks和comments是同义词,故选B。53.B。根据上文中提到的网络上对张宇宣的批评我们可知,张把这些消极言论创造成了歌曲。54.C。不管网络上有些人多么刻薄,张宇宣说自己的作品能够被看到和听到是激励她继续把作品传到网上的动力。55.A。这首歌是她对人生的态度。后面的歌词正是她对待困难的态度。故选A。56.described。考查谓语动词。一般过去时态。57.organizers。.考查词性转换。58.it。考查代词。形式宾语。59.wth。考查介词。介词+关系代词引导的定语从句。60.positively。考查词性转换。61.a。考查冠词。a case in point:62.is offered。考查谓语动词。被动语态。63.to convey。考查非谓语动词。不定式。64.that。考查连词。同位语从句。65.facing.。考查非谓语动词。现在分词。第四部分第一节【参考范文】Dear Tony,How is everything going?Learning that you long for some improvement in your spoken Chinese,I am morethan delighted to offer you some advice.Make as many Chinese friends around you as possible and you can get more opportunities to practice.Moreover,it will do you good to learn Chinese songs and watch Chinese movies,which can provide you with an英语参考答案(附中版)一2
2022年普通高等学校招生全国统一考试仿真密卷(九)英语参考答案听力部分录音材料听力部分。该部分分为第一、第二两节。注意:做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。停顿0010现在是听力试音时间。M:Hello.International Friends Club.Can I help you?W:Oh.hello.I read about your club in the paper today and I thought I'd phone to find ou bit more.M:Yes,certainly.Well,we are a sort of social club for people from different countries.It'squitenew clubwe have about 50 members at the moment,but we are growing all the timeW:That sounds interesting.I'm British actually,and I came to Washington about three months ago.I'm lookingfor ways to meet people.Er,what kinds of events do you organize?M:Well,we have social get-togethers,and sports events.and we also have language evenings.W:Could you tell me something about the language evenings?M:Yes.Every day except Thursday we have a language evening.People can eome and practice theirlanguages-you know,over a drink or something.We have different languages on different evenings.Mon-day-Spanish:Tuesday-talian:Wenesday-GermanandFridayFrench.O Thursday we usually havea meal in a restaurant for anyone who wants to come.W:Well,that sounds great.I really need to practice my French.M.OK.Well,if you can just give me your name and address,I'll send you the form and some more information.If you join now you can have the first month free.试音到此结束。听力考试正式开始。停顿0010请看听力部分第一节。第一节听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的人,B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题利阅读下一小题。每段对话仅读一遍。停顿0002例如:现在你有5秒钟的时间看试卷上的例题。停顿00'05"你将听到以下内容:M:Excuse me.Can you tell me how much the shirt is?W:Yes,it's nine fifteen.停顿0002你将有5秒钟的时间将正确答案标在试卷上。停顿00'05"衬衫的价格为9镑15便士,所以你选择C项,并将其标在试卷上。现在,你有5秒钟的时间阅读第1小题的有关内容。停顿00'05(Text 1)W:Let me introduce my best friend,Martin.He works very hard and alwaysM:Hi,Martin,I'm Andy.How do you do?works day and night.(Text 2)W:Is there any chance of borrowing your typewriter?M:Of course,you can use it at any time.金卷仿真密卷(九)英语参考答案第1页(共6页)22·JJ·FZM
Dear Tom,202届高考二轮专题分层突破卷·英语1+七)Glad to receive you九师联盟It is a waiter's jol专题十七短文改错(三)clean the tables.I ha考生注意:150 yuan a week an1.本卷总分100分。2、本专题主要考查学生语法、词汇、向型结构等方面的知识和逻辑推理、综合辨析的能力。accommodation to mPassage 1your exams?I was at work and it had been snowing all day.I looked outside about an hour after leaving myoffice and that made me worried was that my car was covered with heavy snow.I finally finished myLooking forwawork and walked outside.To my surprised,my car was completely clean of snow.I was puzzling but so813q0grateful!The next day,I tried to find out who had been done the good deed,but no one could tell me.not sisqonq I'abibLate,a colleague named Brian said,"Are you wondering who cleaned off my car?Well,it's me.My car6t于w016g0was heating up and I needed something do just for 5 or 10 minute."I think he is the kind and lovelyMy uncle losperson.1099n3)100画D面find another jobPassage 2When my son was two years old,our cat scratched him over his right eyes when he played it.Idream of owningimmediately bring him to the hospital.During the examination,the doctor said he felt the bump()was poor managunder the scratch.He advised an X-ray was taken.The result showed what the bump was notfound just thatcancerous.However,if left alone,it could cause some problems.We then asked the doctor to cutting it2everything weraway.Thanks to the scratch,the lump could be find in time.I also felt sincerely thank to the doctor,x1who performed the operation very much successfully.>32sthe very chance【2022届高考二轮专题分层突破卷·英语(十七)第1页(共4页)】
1.推荐展示的内容及形式;2.陈述推荐理由。注意:1.词数不少于50:2.开头和结尾已给出,不计入总词数。Dear Jim,Yours,Li Hua北京市西城区2022一2023学年度第一学期期末试卷高一英语第16页(共16页)
Try Darker ColorsAnother thing youd tomkewarer isousemdarker shades in thedcoration.Lighergre fokingfeebiggerbut darker ormore of a cozy and inviting feeling.19.Adjust the LightingLast,but certainly not estislighting.The lighting inom can make or break itdepending on how you go abu it20 Think of uing the fireplace if you havelighting some candles and hanging up some string light Evenlmp can make al thedifference to the environment of a room.A.However,this is a common misconceptionB.Don't keep plants and flowers in your bedroomC.Disorder is the exact opposite of warm and invitingD.If you want the room to feel cozier,go for dim,warm lightingE.Aside from making it easier to keep warm,blankets add more color to a roomF.Not to mention,throwing in some darker colors will make the room look perfectG.The best way to make a room look more inviting is to add plants and fresh flowers第二部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)个人阅读下面短文,从每题所给的A、B,C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。When I was still a teenager,there was a new daycare program started for kids three to sixyears old in our community.I decided to help at the nursery as an assistant.One little girl that I remember was 21 who truly loved being in our class and gettingto play with the other little kids.Unfortunately,she also suffered from severe separationanxiety.She would cry when she was dropped off.This led to a(n)22 situation:a childthat loved to be in our classroom and yet cried 23 she was being tortured()I had one game I 24 playing with the kids during snack time.I would go up to thechildren and tell them not to smile,and 25 if they were starting to smile.Since the girlhappened to have the most beautiful smile,capable of lighting up a room,she was almostalways one of the kids I'd do this game with just to 26 that smile.Eventually,she got to the point that just telling her not to smile would lead to a giantsmile.Not wanting to 27,she would cover her face with her hands.So then the gamewas to see if I could“find”the smile she was28.The trick was so 29 that I started to use it on her whenever she was dropped off.Shewould always be handed to me 30 loudly.I'd find some way to 31 her attention soshe would listen to me.Then I would tell her not to smile.Her hands would 32 go tocover up a big smile,and after a brief game of "hunting"for the smile,she would stop crying.Then she would forget all about her 33 from her mother and happily run off to find somekids to play with.【高三第一次模拟考试英语卷第6页(共8页)】3232C
21.C【解析】细节理解题。根据第一部分第一句可知,建造Jetd'Eu是为了控制附近发电站的水的流出。22.B【解析】细节理解题。根据第三部分第二句可知,人们为了看花钟而聚集在这里。3.A【解析】细节理解题。根据第一部分最后一句与最后一部分最后一句可知,这两个地方在晚上都有漂亮的灯光。24~27 BDDBB篇:本文是记叙文。作者博士毕业后面临选择研究方向和实验室等一系列的问题。24.B【解析】细节理解题。根据第一段第二句可知,作者读完博士之后,第一步是决定自己的职业。25.D【解析】细节理解题。根据第二段第三句可知,作者虽然很看重在多个领域的经验,但认为没必要在其他领域工作。26.D【解析】细节理解题。根据第三段可知,作者选择欧洲实验室的原因是,住在欧洲能体验不同的生活方式。27.B【解析】推理判断题。根据最后一段最后一句可推知,作者将在实验室设计自己的项目。28~31 BDCBC篇:本文是说明文,主要介绍了美国食物浪费的现象及Feeding America在减少食物浪费方面所做的努力。28.B【解析】细节理解题。根据第一段第一句可知,美国食物充足。29.D【解析】词义猜测题。根据第三段可知,在美国,每年有1080亿磅食物被浪费。这相当于每年扔掉1300亿顿饭和超过4080亿美元的食物。30.C【解析】细节理解题。通读全文可知,作者通过呈现数据来说明美国食物浪费的严重性。3l.B【解析】细节理解题。根据文章倒数第二段可知,Feeding America将原本会被浪费的高质量粮食收集起来,分发给面临饥饿的人们。32~35 DCABD篇:本文是说明文。一项新的研究表明,人类远早于16000年前就到达了北美。32.D【解析】细节理解题。根据第三段第二句可知,这群人留下了16000年前精心制作的工具。33.C【解析】细节理解题。根据第四段第三句可知,这是因为早期的发现与早期的研究相矛盾。34.A【解析】推理判断题。根据第四段最后一句可知,Rowe认为新的研究很有可能帮助研究人员找到更早以前人类存在的证据,所以Rowe认为这个发现是鼓舞人心的。35.B【解析】主旨大意题。本文主要内容:一项新的研究表明,人类远早于16000年前就到达了北美。36~40 CEGBF七选五:本文是说明文。随着拼车软件的普及,现在拼车越来越流行。拼车不仅降低出行成本,而且对环境也有好处。36.C【解析】该空上一句“过去很少有人会一起去公司或工作场所”和C项“然而现在却有点不同了”形成转折关系。37.E【解析】此段主要讲述如今的数字技术非常有利于拼车,故E项“在现在的数字时代,我们一直联系在一起”符合文义。38.G【解析】该空上一句“拼车调整了我们其他活动的每月预算…改善城市的交通状况”和G项“而且拼车改善了环境,因为它意味着更少的汽车”呼应。39.B【解析】该空上一句和B项“这有助于降低燃油成本”呼应。40.F【解析】F项“在这些情况下,汽车共享成了一个很好的选择”与该空下一句“它特别适合那些想在燃料上少花钱或想保护环境的人”呼应。41~45 BACDC 46~50 BCAAD 51~55 BDACB完形填空:本文是记叙文。作为职业规划师,我在帮助他人的同时也获得了他人的尊重。41.B【解析】考查动词。但是,她的家人不同意她回学校进修。42.A【解析】考查名词。家里有孩子需要照顾,丈夫又失业在家,她没有钱财(means)重返学校。43.C【解析】考查名词。看得出她对护理充满热情,所以我鼓励她要勇敢追梦。【高三英语·参考答案第4页(共7页)】906C·JL·
博学楼一楼brooke is the founder of the Endangered Alphabets Project.Six years ago,finding himself三全国0©©所名校高考模拟金典卷money to buy Christmas uifts for friends:he decided to cervs sysryons sicnssoutside the front door.He found that he enjoyed doing it and that the receivers liked theunusual gifts.h.oodearvings were name signs in English:next.Brooke moved on to Ce,he searched for other languages.Brooke was surprised to find a huge number of tongueshenever heard of,and also learned that many are disappearing."It's heartbreaking to thinkfor hesaid.uieky,Brook's hobby grew to miss He went from just documentingo"more actvis"olEndangered Alphabets thus was born and became a nonprofit organization.hhdfadozenyerS,Bnockelhasandhundredsofsgms,hadpohsbly7Dedlhioasygiven lectures on the proiect.and built connections with language saving organizations world-wide.Combining games with saving languages has the potential to take Brookes'efforts to areb levele hasexprngtind pblichngthese playing cards in various languages.4.What do we know about the board game?A.Its clues are in modern languages.B.Its players are rewarded with treasures.C.It is very popular in European countries.D.It aims to involve people to save languages.5.What happened to Brooke six years ago?A.He bought delicate Christmas gifts for his friends.B.His hand-made Christmas gifts gained recognition.C.His friends raised enough money for him to save Glagolitic.D.He carved a wooden sign for Endangered Alphabets.51【23·JD·英语-GS
22.If a person wants to dine in Musume,heA.has no choice but Japanese cuisineB.has no chance to taste alcohol thereC.can go to Musume at noon on SundayD.can call Musume to make a reservation23.Which is an UNLIKELY place for you to spot the writing above?A.A textbook.B.A web page.C.A leisure magazine.D.A business column.BHow do I know if I have a cold,the flu or COVID-19?Experts say testing is the best way to determine what you have sincesymptoms of the illnesses can overlap,which means the symptoms are similar toeach other.The viruses that cause colds,the flu and COVID-19 are spread thesame way-through droplets from the nose and mouth of infected people.The time varies when someone with any of the illnesses will start feelingsick.Some people infected with the coronavirus(冠状病毒)don't experience anysymptoms,but it's still possible for them to spread it.Cough,fever,tiredness and muscle aches are common to both the flu andCOVID-19,says Kristen Coleman,as assistant research professor at theUniversity of Maryland School of Public Health.Common colds,meanwhile,are often milder with symptoms including a stuffy nose.Fevers are morecommon with the flu.Despite some false descriptions online,the viruses have not merged()tocreate a new illness.But it's possible to get the flu and COVID-19 at the sametime,which some are calling "flurona"."A co-infection of any kind can besevere or worsen your symptoms altogether,"says Coleman."If flu casescontinue to rise,we can expect to see more of these types of viral co-infections inthe coming weeks or months.With many similar symptoms caused by the three virus types,testing remainsthe best choice to determine which one you may have.Some pharmacies()offer testing for both viruses at the same time,Coleman notes."This can helpdoctors offer the right treatment.But most do not have the ability to routinelydo this,.especially during a COVID-l9 surge(激增),”Coleman says.Getting vaccinated()helps to reduce the spread of the viruses.The英语试题第5页(共13页)
·英语·参考答案及解析32.B【解析】词义猜测。本段讲到:变化似乎是教育领因此前一句指出:购物前准备一份清单。所以B项符域唯一的“不变”因素。为了给学生提供最好的教育,合语境。故选B项。政策制定者可能不得不放弃的教育,同时希望得39.C【解析】前一句指出:例如,如果你在周末外出就餐到不同的结果,毕竟,学生的需求和学风格千差万时花费了太多的钱,那么在星期五在你的橱柜里存放别。根据前后相关内容,可推知,此处意为“千篇一律食品。本句继续讲述与食物相关的信息,由此可知C的”。B项One-size-fits-all..意为“一刀切,一成不变”,项This will encourage you to stay in and cook.符合语故选B项。境。故选C项。33.A【解析】理解具体信息。根据第三段的By40.E【解析】本句承上启下,上一句是一种不好的影响,involving more real-world experiences in the learning本句是更进一步的坏的影响,然后用后一句来讲述一process,they'll invest more time and attention into种与这个做法不同的一个正确的做法。前一句讲述攀their learning.(通过在学过程中加入更多真实世界比导致债务。本句:你甚至对你已经拥有的感到不满。的经验,他们将在学中投入更多的时间和注意力。)后一句指出:通过练感恩来感激你目前所拥有的一可知,学生会更投人学。故选A项。切。所以E项You even became dissatisfied with what34.B【解析】作出判断推理。根据最后一段的Theyou already have.符合语境。故选E项。reasoning behind this idea lies primarily with the fact第三部分语言运用that they know their students best and are most aware第一节of their needs and those of their families.(这种想法背【语篇导读】这是一篇记叙文。Dalena在一所印度乡后的原因主要在于他们最了解学生,最了解他们和家村学校任教,那里的女孩只能读完小学就终止学业。Mala人的需求。)可推知,他们可以更好地以学生为基础制是Dalena班上一位优秀的女生,她父母打算让她停止学业,把她嫁人。经过Dalena多次努力,成功说服Mala父定政策。故选B项。母,Mala继续上学并且有一个美好的前程。35.D【解析】作出判断推理。通读全文,文章讲述教育4l.B【解析】根据whom Dalena was proud of可知,Mala不应该千篇一律,提倡多种形式的教育。因此可推知,是一位优秀的学生。故选B项。文章选自网站的教育部分。故选D项。42.C【解析】根据下文Dalena想把失学的孩子带回学校第二节可知,Dalena教育学生认识到教育的重要性。故选【语篇导读】这是一篇说明文。本文讲述有人通过购C项。物的方式来缓解压力,但这种做法也有负面作用。就此作43.A【解析】根据最后一段的Mala's father finally者给出了几点关于合理购物的建议。agreed to let Mala go back to school.可知,Mala缺席36.G【解析】本句与前一句是陈述一项研究中的内了。故选A项。容,都是陈述购物给人们带来的缓解压力的作用。前44.C【解析】根据下文她去Mala家与家长沟通可知,此一句指出:根据密歇根大学研究人员所做的一项研究,处为Dalena决定去Mala家查看。故选C项。通过购物来缓解压力,给人控制感的效果要高出4045.D【解析】Mala的父母说出了他们的计划,所以是透倍。由此可知本句继续陈述指出:而且购物者比那些露。故选D项。只看商品的人快乐三倍。G项And shoppers were46.A【解析】根据她说话的内容I don't believe it!可three times happier than those only looking through知,Dalena是惊讶的。故选A项。items.符合语境。故选G项。47.B【解析】根据上文的to get Mala married可知,此处37.D【解析】后一句指出:但随着时间的推移,它可能会为婚姻,故选B项。演变成一种趋势,耗尽资金并引发冲突,从而给一个人48.D【解析】根据前后并列的physically和emotionally的生活增加大量压力。由此可知前一句指出在这之前可知,此处是心理上的。故选D项。的情况。D项:它一开始是一种相对无害的情绪符合49.A【解析】根据下文的I do respect your customs可语境。这两句在时间上是顺承关系,首先是…start…,知,此处为俗。故选A项。接着是…grows into…。故选D项。50.B【解析】根据上文的our familywon't allow…,38.B【解析】本段下文指出:无论你是购买圣诞礼物还and..also.可知,家族的长辈也反对。故选B项。是购买杂货,明智的做法是去之前先把你需要的物品51.C【解析】此处指的是前边提到的那些俗都是旧思写下来,这将在您购物时为您提供清晰有序的服务。想。故选C项。·2·
全围教罐炎一级报数第三届全国教猫服质量检查外语类第一名中国优秀少儿服形奖中国邮政发厅校园畅踏发刊e3同步检】八年级京款料及试顺的专答通所力Student English2022-2023学年度笔34期总第894期国内能-能出版号,CN41-0704/F)能发代号:35-219登生英语报世郑州志月湖南路17号1号楼编45004420年4月24日城梦之路Time:5 minutes Level:★★★Time:2 mimdtes中老铁路(the China-Laos Railway)开通一年多来,不仅促进了两国的经贸往来和人员交流,也让更多的人去探索外面的世界。在这里划船时顺手输起水中的垃级你就可以免费划皮划艇了A Wonderful RailwayTaking a Boat for FreeSida came up with the idea of becominga train driver at an early age.She was bornIf you takein a small village in northern Laos.Herboat trip,you mayhometown is in the mountains.She alwayssee some litter on thewants to see what it looks like outside thewater.Manyniversmountains.It is also the common wish ofand lakes in Europe have this problem.NoLao peopleIt's true that the China-Laos Railwaypeople want to change it.They think of a gidea.will bring the people of the two countries aChina-Laos Railway connectsgreat future.What a wonderful railway!If people pick up the litter in the rivthe city of Kunming,】Yunnan知识点链接:lakes while playing,they can go boatChina,with Vientiane(万象),cut down肖削减at an early age在年two hours for free.They don't need tof Laos.It runs 1,035 km and幼时water,so it's not necessary for them ttravel time of the two citiesTask:根据材料内容选择最佳答案。at rowing a boat or swimming.ours.The trains had run on()What does the writer think of theDo you want to have a try?or a year till December 3,China-Laos Railway?(图片选自Chmarried about 8.5millionA.It's a long railway to carryonly(河南陈雪呢over 11 2 millionfons ofpassengers.
最新中考模拟示范卷·英语参考答案一、评分原则:1.本题总分为20分,按五个档次给分。2.评分时,先根据文章的内容和语言初步确定其所属档次,然后以该档次的要求来衡量,结合内容和语言表达,综合给定分数3.可以根据要点适当发挥,加入自己的观点。4.词数少于80的,从总分中减去1分。5.拼写错误多,书写较差以致影响表达,在所确定档次的分数范围内,减去1分。二、各档次的给分范围和要求:第五档(很好):(20~17分)完全完成了试题规定的任务,涵盖了所有内容要点,或在发挥时内容有新意或亮点;语言基本无误,行文连贯,表达清楚。第四档(好):(1613分)完成试题规定的任务,涵盖了基本的内容要点;语言有少量错误,行文基本连贯,表达基本清楚第三档(一般):(129分)基本完成了试题规定的任务,写出了一些内容;语言有一些错误,行文不够连贯。第二档(较差):(85分)未能恰当完成试题规定的任务,只能写出个别要点;语言错误较多,未能清楚传达信息。第一档(差):(40分)未能完成试题规定的任务,只能写出与内容有关的一些单词;语言错误很多,未能清楚传达信息。(4)【AH】
32.What did Tallamy find about Carolina Chickadees by observing them?A.They play a key role in the yard.B.They don't have their own habitat.C.They can adapt to the changing environment.D.They are in need of a number of caterpillars.33.What do you think of landowners'growing non-native plants?A.Harmful.B.Casual.C.Rigid.D.Unrealistic.34.How does Habitat Network help people improve their yards?A.By deciding what native plants to grow.B.By creating a perfect yard map for them.C.By making them record changes they have made.D.By analyzing their yard maps at different stages.35.Which of the following can be the best title for the text?A.Start from Your Backyard to Save NatureB.New Measures to Protect Native Plants and AnimalsC.A Project-Aim to Improve Your Yard EnvironmentD.Carolina Chickadee-a Bird Depending on Native Plants第二节。(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填人空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Do you think you shouldn't start a sentence with the words "and"or "but"?Maybe thewidespread rule against using these words at the start of a sentence began as a well-intendedcaution.36it's actually fine to'start a sentence with“and”or“but”or any othercoordinating conjunctions(并列连词).A sentence that begins with a coordinating conjunction can effectively emphasize aconnection between two sentences or between two related thoughts.For example,"You canturn in your homework by printing it at home and then handing it to the teacher at thebeginning of class.37"Beginning a sentence with a coordinating conjunction is also useful when you need toconnect a sentence to a previous paragraph.For instance,if the previous paragraph's lastsentence is "Researchers have been unable to trace the origins of the plague()to a specificpatient."38 For example,"But we do know disease-carrying rats were involved."In novels,the use of a coordinating conjunction at the start of a sentence is a tool used tomake a sentence more forceful and urgent.39 For example,the novel The Waves goes,"Louis writes;Susan writes;Neville writes;Jinny writes;even Bernard has now begun towrite.But I cannot write.I only see figures.'40 In other words,avoid applying them if it's unnecessary.Choose your momentswisely when starting sentences with a coordinating conjunction as an emphasis meant to makean impact on the readers.A.Or you can simply email it.B.It can also signal an unexpected turn.C.You'd better practice using coordinating conjunctions.D.Coordinating conjunctions shouldn't be used too often.E.It needed to be passed down from generation to generation.F.Then the next paragraphcoud start with n idea coeted toitG.But theriof thisispegisthsry【高三5月联考英语卷第6页(供8页)】3451COtase
第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。During job or school interviews,you're likely to be asked what your strengths andweaknesses are,because the interviewers are interested in how your areas of strengths andweaknesses might affect your performance in this position.For instance,you may beskilled in cooking,but if you're applying for an office job,this strength may be irrelevant.However,knowing your personal areas of strengths and weaknesses is not a piece of cake.It takes self-awareness and self-reflection.3Or,ask some of your friends what they seeas your best qualities or shortcomings.3 For example,let's say my strength is creativity and yours is planning;we bothwant to have the same career.We might go about getting there in very different ways.If I didsomething creative to get my dream job and you planned carefully,we'd bothlikely besuccessful.But if I tried planning and you tried something creative,both ofus might fail.粉Having a weakness doesn't have to be a bad thing.It could be something you strugglewith,but it could also be something you haven't spent time developing yet.4 Forexample,maybe your area of weakness is relevant to gratitude.You just haven't spent a lot oftime thinking about gratitude before.But now you engage in a bunch of activities that help youturn gratitude into an area of strength.Hey,now you've got one more skill!A.Is it proper to begin with a truthful answer?B.So ask yourself what you are good or weak at.C.Our areas of strengths can help us achieve our goals.D.Thus,it's helpful to know your strengths related to the role.E.Many job applicants are unsure how to approach this question.F.By turning a weakness into a strength,you build other important skills.G.That's why it is important to know and use our strengths to reach goals.第三部分语言知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空自处的最佳选项。I'm a bird lover.I've41a lot of photographs of birds,among which is aphotograph of a hawk (that I really like.I know when you 42 a photograph of ahawk your first thoughts are not of43.But without it,this photograph would not44高三英语试卷第7页共10页
34.What do VanderWerf and James Watson haver in common?A.They support moving species.B.Fhey omy care for endangered species.C.They work for the same organizationD.They stress the risk of wildfire.35.What can be the best title for the text?A.Helping Birds Return HomeB.Moving Species to New AreasC.Creating Homes for WildlifeD.Protecting Animals on Sinking Islands第二节(共5小题:每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填人空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余选项。How to Keep Betta FishKeeping betta fish can be a fun hobby that does not involve going outside.It does not requiretoo much skill,either.But you do have to be willing to learn.How do you take care of betta fish?Required partsFirst,betta fish need a home.36 Second,the container needs small rocks or sand at thebottom.Third,a filter()is needed to purify the water.Fourth.a heater is suggested tokeep your fish in good condition.Water qualityMake sure the water you add to the container is safe for fish.Tap water can be used.But itusually contains a chemical harmful to fish,so additional steps need to be taken to test the water.37 But many fish stores are happy to test your water if you give them some money.They canalso provide advice on keeping fish in your area's water.Betta fish care38 You will need to feed your fish and change its water.There are many choices for food.Pet stores will carry many of these.Feed your fish once totwice a day.Whatever food you choose.make sure it contains meat.39It is advised to change one fourth of your container's water once every week or two.Removethe old water and add fresh water.FriendsMale betta fish are kept alone because they are fighting fish.40 ff you have a largercontainer with other fish,they might live together peacefully.But do remember that male betta fishoften attack other fish and may have to live separately.A.That is what bettas eat in the wild.B.Stores sell home water testing products.C.Betta fish are known for their bright colors.D.A container that holds at least 11 liters of water is suggested.E.Males should never be kept with other betta males.Bettas are popular with Americans as pets.6.After setting up your container,there are two more things to consider.第三部分语言运用(共两节,满分30分】第一节(共15小题:每小题1分,满分15分)阅读下而短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填人空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。In 1988,Tracy Chapman fascinated a crowd of 60,000 with her performance of FastCar at Wembley Stadium in London.It wasn't until this performance that the 41 became ahuge hit.Here's the amazing story behind this moment.Stevie Wonder 42 England on the Saturday moming of the concert and went straight to英语试题第6页(共8页)
l0.B卡特,一个虔诚的基督徒,感到他的恐惧和恐慌消失3.A细节理解题。根据文章第三段中的“For example,了。A.break away脱离;B.melt away消散;C.stay onNASA's advancements in the areas of robotics have given坚持;D.hang on不挂断。根据上文“a committedmanufacturers an additional basis for the development of moreChristian'”可知他是一个虔诚的基督徒,相信上帝会救他,advanced artificial limbs.(例如,NASA在机器人领域的进因此他的恐惧和慌乱都消失了,故选B。步为制造商开发更先进的假肢提供了额外的基础。)”可知,11.D在住院68天后,卡特当场决定,他将通过教育其他人NASA的进步为假肢的发展提供了基础。故选A。了解海洋安全以善用他幸免于难的生命。A.pointed指向;4.A推理判断题。根据文章倒数第二段中的“SpaceB.remarked评论;C.regretted后悔;D.decided决定。technology has also helped improve economies..(太空技术也帮根据下文“he would put his spared life to good use by助改善了经济。)”和最后一段“However,I believe that it iseducating others about ocean 12”可知他决定用他幸免于important that we keep going forward or we'll risk delaying难的生命教育别人,故选D。further discoveries and technological advancements that will be12.B在住院68天后,卡特当场决定,他将通过教育其他人beneficial for us..(然而,我认为重要的是我们要继续前进,了解海洋安全,善用他幸免于难的生命。A.pollution污否则对我们有利的进一步发现和技术进步可能会被推迟。)”染;B.safety安全;C.conservation保护;D.exploration可推知,太空计划的回报是非常高的。故选A。探索。根据上文“the propeller(螺旋桨)of the engine5Ⅱ.七选五his right arm off,可知卡特在海洋上丢了一条胳膊,因此他语篇导读:本文是一篇说明文。文章主要说明头脑风暴在会教育别人关于海洋安全,故选B。学中的重要作用,并就如何有效实施头脑风暴提出几条建议。13.C应卡特的要求,法官只判处斯坦顿200美元的轻罚。1.B由上文“头脑风暴真的可以在你的学中发挥作用,可A.reward奖励;B.bonus奖金;C.fine罚款;D.guilt以帮助你开拓想象力”可知,作者旨在开篇指出文章主题,罪行。根据上文“sentenced”可知船长被判处200美元的介绍头脑风暴的作用,B选项“你能看到不同的解决方案'罚款,故选C。切题,选项中的“You can”与上一句的“It can”相呼应。l4.D宽恕是发自内心的。A.Gratitude感恩;B.Ambition故填B。野心;C.Beauty美丽;D.Forgiveness原谅。根据上文2.E上一句提到“一旦你做了,就开始写”以及下文“当你"At Carter's request,the judge only sentenced Stanton to a light花了至少10到15分钟的自由写作时间”可知,运用头脑风13of$200.”可知卡特宽恕了船长,故选D。暴解决问题时,思维要开阔,不受约束和局限,E项“不要15.A如果我能减轻别人的痛苦,我会的。A.ease减轻:批判,想到什么就写什么”切题,该选项中的“just writeB.face面对;C.tolerate容忍;D,experience经历。根据whatever”与下文中的“free-writing”相呼应。故填E。上文“14 comes from the heart'”可知卡特心存宽恕,3.D后文“你可以在一个圈内的中心开始你的问题。在主旨想减轻别人的痛苦,故选A。大意处用一条线分叉到另一个观点…”可知,本段描述的训练19是进行头脑风暴时,制作概念树的过程,D选项“另一种头脑风暴的方法是制作概念树”切题,选项中“make aI.阅读理解concept tree”与下文中的“branch off the main idea with语篇导读:本文是一篇议论文。文章作者表示支持太空探another idea”相呼应。故填D。索上的投资并就此必要性展开讨论。4.F文中第一段提到“你可以单独或集体进行头脑风暴”,以l.B推理判断题。根据文章第一段中的“Many are looking for及第四段第一句“当你需要解决一个简单的问题时,个人的places to cut funding,and one of the first places that comes up in头脑风暴是最有效的”,承接上文,后面该谈到的可能是集conversation is excessive spending on space exploration.What体头脑风暴,选项F“集体头脑风暴通常对解决复杂问题更good is it to conduct microgravity experiments repeatedly when有效”切题,该选项中的“Group brainstorming”与下一句children are starving?Why launch so many space-related projects的“In a group”也恰好相呼应。故填F。when nuclear war threatens our planet?(许多人都在寻找削减5.A由下一句“你的分析越深入,就越有利于你解决问题”资金的地方,而首先出现在对话中的地方之一就是太空探索可知,A选项“分析是一个重要的步骤”切题,该选项中的上的过度支出。当孩子们在挨饿的时候,反复进行微重力实“Analyzing'”与下一句的“analysis”呼应,说明分析是头验有什么好处?当核战争威胁到我们的星球时,为什么要启脑风暴的一个重要步骤。故填A。动这么多太空项目呢?)”可知,为了找地方减少资金,人们Ⅲ.应用文写作提出太空探索的花费过大,由此可推知,有些人认为太空探【参考范文】索是浪费。故选B。Notice2.C代词指代题。根据上文“Yes,it's short--sighted,in that itIn order to make the exchange students have a betterfails to recognize that our greatest problems require long-termunderstanding of Chinese culture and develop everyone's culturalinvestment(是的,这是短视的,因为它没有认识到我们最大awareness,the Students'Union will organize a Chinese Culture的问题需要长期的投资)”和下文“Investing in science isFestival on the afternoon of October 9th,which will be held in theinvesting in the betterment of humanity.(投资于科学就是投资school hall.Here are some relevant details about it.于人类的改善。)”可知,社会最大的进步是在投资之后的几To begin with,various activities will be arranged to experience十年里通过努力工作、研究和发展实现的。hat指代上文中traditional Chinese culture,such as paper cutting,kung fu and提到的long--term investment。故选C。Chinese calligraphy.What's more,you will be welcome to enjoy the红勾·高考一轮复金卷英语232
答案详解A篇【答案】21.B22.A23.C【分析】本文是一篇应用文。文章主要介绍了世界各地四个废弃的人造景点的由来和现状。2l.细节理解题。根据原文第二段"Vintage car lovers won't want to miss this huge car disposalyard”可知,古董车爱好者不会想错过这个巨大的汽车处理场。故选B项。22.细节理解题。根据原文最后一段"Its current owners are devoted to“maintaining and preserving”the primitive beauty of this famous tourist attraction with7,500 flora and fauna"可知,它现在的主人致力于用动植物“维护和保存”这个景点原始的美。故选A项。23.细节理解题。根据原文第四段“The beach volleyball arena,aquatics center and other venueswere abandoned because of little local interest and lack of planning”可知,海滩排球场、水上运动中心和其他场地是由于当地缺乏兴趣和缺乏规划而被放弃的。故选C项。B篇【答案】24.D25.B26.D27.B【分析】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了先天听力缺失的作者通过绘画表达自己,并和有同样听力障碍的丈夫在壁画事业上取得的成就以及为听障人群所做的努力。24.细节理解题。根据原文第二段Li was not happy because the previous bad feelings came back”以及原文第一段“Drawing was not only her way of coping with a lonely childhood'可知,作者不高兴是因为童年那种孤独感又回来了。故选D项。25.主旨大意题。根据原文第三段“the pavements are transformed into fantastical scenes.”人行道被变成了梦幻般的场景,以及“their creations can make art more accessible to the public”他们的创作可以使公众更容易接触到艺术作品。还有收学徒和成立工作室的行为都属于这对夫妇作为壁画师的成就。故选B项。26.细节理解题。根据原文第四段“Li hopes that their stories can inspire more people facing similarbattles to build their own careers and achieve their goals,regardless of how tough it may be."希望听障人士能够实现他们的目标,不管过程有多艰难。故选D项。27.推理判断题。根据文章内容可知,作者和老公一直帮助听障人士,体现了她关心他人的个性。作者在遇到诸多阻碍和困难的情况下仍然坚持绘画,体现了她的决心。故选B项。C篇【答案】28.A29.C30.D31.C【分析】本文是一篇说明文。最近,中国“斜杠青年”的话题在社交媒体上引发了激烈的辩论,引起了人们对年轻一代多样追求的关注。28.细节理解题。根据原文第二段。“Rather than material comforts,.they pursue meaningfulachievement.”可知斜杠青年追求的是有意义的成就。故选A项。29.词意猜测题。根据划线词汇所在句“flexible labor markets and structural unemployment hasemerged,dispelling the sense of job security of the young people in employment.”可知灵话的劳动力市场和结构性失业的出现会消除年轻人原本的就业安全感。故选C项。30.推理判断题。根据原文最后一段The‘slash life'shows that our society is becoming more andmore diversified and inclusive,and it welcomes everyone's self-fulfillment”可知,“斜杠人生”表明我们的社会正变得越来越多样化和包容。故选D项。31.主旨大意题。根据文章主要内容和前两段可知,文章主要介绍了中国社交媒体上最近出现高二英语答案第4页(共9页)
17:326团飞℃8四5G,令62英语试题答案35880.doc●●●文件预览1/5唐山市2023-2024学年度高三年级摸底演练英语试题参考答案第一部分听力1.B2.C3.C4.A5.B6.B7.C8.C9.B10.A11.B12.A13.A14.B15.C16.B17.C18.A19.C20.A第二部分阅读理解21.C22.A23.B24.B25.C26.A27.C28.D29.B30.C31.D32.A33.D34.B35.A36.G37.B38.A39.E40.D第三部分语言知识运用第一节41.A42.B43.D44.D45.C46.C47.C48.B49.A50.D51.B52.B53.C54.A55.D第二节56.was designed 57.exposed58.that59.0r60and61.warmer62.revival63.principles64.to save65.stretching第四部分写作第一节Possible VersionGood morning,everyone!It is a pleasure to talk about a topic thathas played a crucial role in my life self-discipline.Self-discipline isn't just about studying hard;it's a life skill.I'veseen this in action during my study routine.Setting a clear plan,breakingtasks into smaller steps,and sticking to a schedule allowed me to standout in my studies and avoid any delay.Self-discipline reaches beyond academics.Pursuing my passion forplaying the piano taught me that progress demands patience.Every day,rain or shine,I practiced.This consistency not only enhanced my pianoskills but also built determination and strength.In conclusion,self-discipline is the key to success in both academicsand life.第二节读后续写高三英语参考答案第1页(共4页)评分原则1.本题总分为25分,按5个档次给分2.评分时,先根据文章的内容和语言初步确定其所属档次,然后以该档次的要求来衡量确定或调整档次晶后给分通过「QQ浏览器」使用以下文档功能去使用>☑编辑?适应屏幕口格式转换5.拼写与标点符号是语言准确性的一个方面。评分时,应视其对交际的影响程度予以
8.What is most important is that people allover the world became aware of the beauty ofthe ocean in the area.What's more,they 9.A2版MIND MAPgradually (gradual)understood the delicate1.the most difficult engineering challengesbalance that the environment exists in and2.the delicate ecosystemwhat can,and must,be done 10.to protect3.protect wild animals(protect)the reef.That way,it will remain a4.wetlands and grasslandssafe habitat for wildlife,as well as a dream5.oxygen-making stationsdestination for the millions of visitors who6.construction wastevisit it each year.本期参考答案A2版INTO THE TEXT1.which2.steadilyA1版3.was4.to allow5.being damaged6.aTOPIC READING 1-2 DA7.highest8.achievement9.using10.toA4版GUIDED WRITINGA2版【单词】One possible version:1.wander2.favourDear friends,3.radiation4.qualificationI'm Li Hua.On behalf of our school,I extend5.disturb6.preferencea warm welcome to you!We hope your stay with7.applicant8.advertiseus will be memorable and enjoyable.9.economy10.negotiableDuring your visit,we have arranged a variety11.steadily12.genuineof activities to help you better understand ourschool and Chinese culture.A2版【词块】You will have the opportunity to tour our1.the roof of the worldschool campus,interact with Chinese students,2.脆弱的生态系统and participate in cultural exchange activities.3.吸引某人的注意力In addition,we have prepared a special4.与其优美的环境和谐相处performance for you,showing some of the best5.a safe habitat for wildlifetraditional Chinese arts and music.6.wind among the mountainsLastly,I sincerely hope you can have a good7.克服最难的技术挑战time and may you have a pleasant journey.8.the highest railway station in the worldMICRO-SKILL9.among the top concerns1.The little boy smiled and his smile lit up the10.受到污染和气候变化的威胁room when his mother kissed his cheek.11.在某人空闲时2.Bruce hugged him tightly,tears of gratitude12.in favour ofwelling up in his eyes.13.a sense of pride and achievement3.She threw her arms round her mother's neck.14.使…有生机/更生动and kissed her passionately.15.highlight the importance of...4.He began to yawn,stretching his arms.16.由.…组成5.I sat in my seat,staring blankly at him.3
W:Tom.is this the photo of your two friends and you?M:Yes,Lily.My father took the photo for us two years agoW:Oh,I see.Who is the tallest boy?M:He is Eric.He plays basketball well.W:Who is the boy.in yellow?M:He is Bob.He is good at playing chess.W:I like playing chess,too.Tom,can you play chess?M:Of course.I often play chess with Bob in our free time.W:Sounds great.How about playing chess with me after school?M:No problem.请听第4段对话,回答第13至第15小题。W:Jim,where did you go last weekend?M:My mother drove me to the Golden Supermarket.And we shopped there.W:Is it the largest supermarket in your town?M:Yes,it is.It sells clothes,fruits,vegetables,drinks,books,and so onW:How often do you go shopping there?M:I often shop there on the last day of every month.W:Oh,I see.What do you like to buy there?M:Books.They are cheap and interesting.W:What about your mother?M:She goes there every week because she likes fruit and vegetables there.They are very fresh.W:That's a good supermarket.C)请听下面一段独白,根据独白内容完成下列句子,每个空格不超过3个单词。听独白前你将有50秒钟的时间阅读句子内容。独白读两遍。I will tell you about my city and my life.I live in the city center.There is a post office near my house.I work at the post office and Iget there at 9:00 am every weekday.There are some nice restaurants in my city.My favorite restaurant is Linda's Restaurant.Ithas the most delicious hamburgers and soup.I like to spend time there with my family everymonth.Every Friday,I go to Dream Cinema to watch a movie.I like the cinema because it has the mostcomfortable seats.On the weekend,my three children don't go to school and I don't work,either.I usually go to the SMS Supermarket with my wife by car.It is the closest to our house.All in all,I am happy to live in my city.参考答案(One possible version选择题除外)一、听力理解1-5 BACBB6-10 CACCB11-15 ABAAC16.9/nine17.hamburgers and soup18.comfortable seats19.3/three20.by car二、单项填空21-24 ACDB25-28 ACBD
第8期Bl版Keys:(One possible version客观题除外)阅读训练营1-3 ACC4-6 CBD非常解读1-5 ADCEB完形小测1.grew2.like3.fantastic4.interested5.planned6.to learn7.when8.act9.harder10.prizes第8期B2版Keys:(One possible version客观题除外)知识“串联”I.1.quietly2.as long as3.serious4.necessary5.bring outIⅡ.l.all kinds of2.have;in common3.make up4.so far 5.For exampleIII.1.mind2.became3.famous4.happens 5.news词语点将台1.carefully2.care 3.careful4.care5.With the help of the police,the little boy found his way home.6.Please find out when the train starts语法运用1-6 CBCBAA第8期B3版Keys:(One possible version)词语狙击1.mirror2.grade3.hands4.magician5.theater6.news7.necessary8.role9.serious10.cartoons11.cheaply12.main13.joke14.similar15.stand16.outgoing17.culture18.winner19.famous20.reasons21.helping22.better23.talented24.action25.sayings句型演练1.What;think of 2.Did;break3.four years younger than4.What does;plan to do5.didn't become6.Which is the best hotel in town7.Paul expects to visit the Great Wall8.Tyler is taller than his cousin Mike9.What's the most popular restaurant in your city10.have nothing in common11.all kinds of12.hardly ever13.As long as14.is different from玩转语法1.reporter2.does3.his4.to take5.taller6.Although7.going8.comfortably9.the10.in11.to visit12.going13.to talk14.leave15.to spend16.to take17.(the)most beautifully18.to fight
第A public library in Maryland has a basketballcourt steps away.Teenagers who use the basketballcourt will step into the library.There are also special27.What does the underlined word“depleted”spaces in the library for children to do theirin the last paragraph probably mean?分第二部分homework.The library also holds job fairs.(19)A.Earned.People who cannot afford to buy their own laptopB.Updated.听computers can borrow one from the library.误C.Placed.Along with the changes,libraries can be very⑧Exhausted.lively places.Thus,more and more visitors will enterthem.(20)®第A第c部分21.What is included in the service?雾28.What might prevent the Neo P1 from becomingA.A morning call.popular?⑧,Free meals..A.Its unstable security.C.VIP boarding.B.Its high maintenance.D.Ticket reservation.误Its difficult availability.D.Its poor quality.g感22.What should you do to get the service if you are第flying to the UK?第29.What can be inferred from the 2019 study?Live within the pickup points.A.Plants can significantly improve air qualityB.Mail your name sign in advancein a room.分C.Share your personal information.D.Arrive at the airport two hours earlier.分Plants contribute little to removing harmfulchemicals.23.What may cause additional service charge?C.The Neo P1 plays a big role in removing读A.Carrying a baby or a child.读harmful compounds.B.Changing the flight information.D.Houseplants are expected to replace airC.Getting to the hotel lobby 5 minutes lateexchange mechanisms.Staying in a hotel on the 3rd ring road.®第B第30.What are the company's engineers doing now?24.What happened to the author according toA.Improving the air exchange mechanisms in努paragraph 1?buildings.⑨His dog passed away.努B.Proving the Neo PI's effectiveness in a livingB.He had to be away for some time.room.图C.His dog was sent to a rescue organization.C.Exploring new ways to genetically modifyD.He forgot about the work he had planned to读plants.finish.Designing testing sites that are similar toliving spaces.⑧原25.What can be learned about the author before he第met Jake?He kept to himself.第31.What can be a suitable title for the text?B.He spent time in prison.Could genetically modified plants clean theair?分C.He was an animal trainer.D.He was too lazy to clean up分B.How can we decorate living rooms withplants?26.What is paragraph 3 mainly about?A.How the author saved Jake.C.What is the best plant to help clean the air?读B.How Jake won the neighbors'love.读D.How do plants reduce air pollution?How Jake changed the author's life.D.How the author developed a friendship.5
C.Because of their less communicating with the young.D.Because of their different understanding of the emoji35.Which is the most suitable title for the text?A.The Thumbs-up Emoji:Rejected by the younger generation.B.The Thumbs-up Emoji:Highly Welcomed by 'Old People'.C.The Thumbs-up Emoji:A Sign of Generation Gap.D.The Thumbs-up Emoji:A Sign of Being Aggressive.第二节七选五(共5小题;每小题2.5分,满12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。Dreams won't cost you anything.They are going to be with you forever,and require no efforton your part.Goals,however,require action.36Achieving a goal will cost you time,effort,money,and sacrifice.Research has found that one of the best ways to guarantee goals will be achievedis by writing them down.Here are four tips on how to write down goals.Define your goals.37 Your current situation will determine your next step.Then move on to write about whereyou would like to be in the future.What is your ultimate aim?Include,in the overall plan,the short-term goals that you will need to achieve during the journey,and,if possible,include a timetable38Creating a timetable means you will have to think of the big picture.Now is your opportunity toallow yourself the luxury of dreaming.Turn that dream into a goal by giving it substance,and planningthe route.Your timetable for success will gradually come together,and you can decide where you want to bein,say,one year,five years,or ten years.Don't fudge(含糊其词)it,be specific,,and beambitious.Now,look at the detail.Now that you have turned your dream into a goal,and decided on your path,turn to the short-termgoals.Consider the short-term objectives you will need to achieve as you progress towards your ultimategoal.39Always be positive.Make your plan positive.You will not be inspired if you use negative language.40 List whatyou are going to do in positive tones that will encourage you and spur you on.Having a plan brimful of confidence and heartening language will encourage you to achieve yourultimate goal.A.In this,they have a cost.B.Keep the big picture in mind.C.Begin by deciding where you are at present.D.Dreams are long-term and often stay as dreams.
绝密★考试结束前2023学年第一学期浙江“七彩阳光”新高考研究联盟期中联考高一年级英语学科试题考生须知:1.本卷共8页满分150分,考试时间120分钟.2.答题前,在答题卷指定区域填写班级、姓名、考场号、座位号及准考证号并填涂相应数字.3.所有答案必须写在答题纸上,写在试卷上无效4.考试结束后,只需上交答题纸。第I卷第一部分:听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上.第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置.听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题.每段对话仅读一遍。1.What does the woman want to drink today?A.Tea.B.WaterC.Coffee2.Where is Peter now most probably?A.In the studyB.In the kitchenC.In the bathroom3.What is the weather like now probably?A.Hot.B.ColdC.Warm4.What does the man think of the class?A.Practical.B.InspiringC.Outdated.5.What happened to the woman's watch?A.It's stolen.B.It's broken.C.It's lent out.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项.听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍.听第6段材料,回答第6、7题.6.What time is it now?A.6:40p.m.B.7:00p.m.C.720p.m.7.How does the woman sound in the end?A.Calm.B.AnnoyedC.Surprised.听7段材料,回答第8、9题.8.From whom did the woman know the man likes watching movies?A.The man's brother.B.The man's wifeC.The manager9.What will the man do this weekend?A.Visit his brother.B.Go to the moviesC.Listen to classical music.听第8段材料,回答第10至12题.10.What will they do when they meet?A.Discuss their play.B.Talk about a party.C.Finish the English lesson.11.When will the man's English lesson end tomorrow?高一英语学科试题第1页(共8页)
Ⅱ.根据汉语提示,完成英语句子,每空一词。11.I have so little money that I cannot afford tobuy that digital camera.1.Jimmy regrets that he cannot take part in12.The print is so tiny that I need a magnifying(参加)the food festival..glass(放大镜)to read it..2.The railway station is at a distance of(相距)several miles from my school.13.Yesterday,the father w arned his sons not toclimb the mountain in bad weather.3.With the help of(在..的帮助下)my Englishteacher,I got first prize this time.14.Everyone wanted to get into the house,butthere was a big lock on the door.4.The rocket is used to_(被用来.)launch15.I'm certain that John won't lose his wayspaceships.because he has a good sense of direction.5.There is no doubt_(毫无疑问)that the Harry③⑧Potter series is well worth reading.6.Dave was making a model plane in the classroom16.I don't know how to connect the printer toat that time(在那时).my computer.7.I woke up and began my day as usual(像往常17.I often help do some housework like doing the样),starting with a glass of milk and some lightdishes on weekendsreading.18.My grandparents felt very tired after such a8.You might be surprised at(对..感到惊讶)long journey by train.how fun it can be to stay at the beach.19.Mr.Smith is going to paint the walls of his9.My grandfather enjoys collecting coins,and heliving room light white.has got millions of(数以百万计的)them.20.The policeman took out his gun_and10.When I woke up,I discovered that all the roofscontrolled the prisoner(犯人).were covered by(被...…覆盖)snow.CommunicationAPhrases●A:Hello,Dave.Why didn't you answer my call根据下面的对【.从方框里选择合适的短语,并用其适当形式填空话情景,在每”宝品n个空白处填上任化出热9地o1ecome true,all the time,for instance个适当的句A:(3)What do you think of itB:I thinkby chance,so far,a bunch of,thanks to子,使对话的on one's own,no longer,for certain意思连贯、完seen.hA:Thate earth.1.-What do you think of the book so farA:Oh,it's quite long.-It's interesting and I can't put it down.B:Yes.But I'm sure you won't get bored because2.I know for certain that she will be at the partyA:(5)Thank you so muchtonight.Now I can't wait to buy a movie ticket for thismovie!B:You're welcome!Hope you enjoy it.come true,all the time,for instanceby chance,so far,a bunch of,thanks to盒it made ofon one's own,no longer,for certain3.I'm doing the same job all the time_,and I reallyThere must be something different from thefeel bored.nsTh's rihtbike4.There are some apples and a bunch of grapes ona bike,and if we ride fast enough,it will bethe table.able to fly.5.The man was saved in time,thanks to Mr.Liand the passengers.B:That6.We are confident that you can finish yourB.uncle dmazing (s)what does yourhomework on your owncome true,all the time,for instancePassagesby chance,so far,a bunch of,thanks to1.阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确形式填空,使短文通顺、意思完整。每空限填一词,每词限用一次。on one's own,no longer,for certain7.David is no longer working in that factory.HeAidea difficult that make writefight invention report throwhas become a bus driver.The brush pen has a long history in China.It8.People say if you make a wish on your birthday,itis said that it was invented by a general namedmay come trueMeng Tian.Once.Meng led his army to fight against9.My sister met a famous director by chancethe Chu State.Very often he had to report theand then began her acting career.situations of the fights back to his emperor.In10.Alice is very active at school.For instancethose days,people could only wBiteon silk witha kind of stick pen.she joined three clubs.Since Meng had to write lots ofreportsitusually took him a long time to do the work.
C篇主题语境:人与社会一一历史本文是说明文。文章介绍了有关全键盘的发明过程、布局的解释及其不足。28.D。理解具体信息。根据第二段中的The first invention.was prone to jamming and thelines of type tended to run off course Sholes filed another patent in 1872...but it did not specifywhich letter was where可知,第一台全键盘问世前,Sholes有两次失败的经历。29.C。理解主旨要义。根据第三段中的But where did the arrangement of the keys come from?One often-repeated explanation is that,Another urban myth is that,Perhaps a more convincingreason is that可知,本段围绕全键盘设计的原因而展开。30.B。推断。根据第四段中的August Dvorak,had a team of engineers test250 keyboardvariations and concluded that the QWERTY design was one of the worst possible arrangements知,Dvorak指出全键盘的设计是最糟糕的排列方式之一;再结合That may explain thewel-known practical shortcomings of QWERTY可知,作者在本段提及Dvorak是为了说明全键盘的缺陷。注:touch-typist意为“盲打打字员”。3l.A。推断。根据文章最后一句As long as keying letters into a machine is needed,QWERTY ishere to stay可知,在作者看来,只要有输入需求,全键盘就会存在。因此可推知,它被替代的可能性不大。D篇主题语境:人与自然一一环境保护本文是新闻报道。文章主要讨论了全球鱼类消耗量增加以及日渐枯竭的鱼类资源,引发对替代品的需求,其中包括以细胞培养和3D打印技术生产的人工鱼肉,并探讨了该行业面临的挑战和未来发展的可能性。32.B。推断。根据第一段中的people are consuming fish and seafood more than ever,accordingto the World Economic Forum (WEF)...According to a study done by Dalhousie University,ifthings remain the same,the world's oceans could be virtually empty by2048可知,根据世界经济论坛的数据,世界各地的人们比以往任何时候都消费更多的鱼和海鲜;根据达尔豪斯大学的一项研究,如果情况保持不变,到2048年,世界海洋可能几乎空无一物。再结合下文介绍的人工鱼肉可推知,作者在第一段强调寻找海鲜替代品的紧迫性。33.D。理解词汇。根据划线词前的but可知,该句前后为对比关系;再根据Lab-grown beefand chicken have been studied for a while可知,实验室培育牛肉和鸡肉的研究已有一段时间,那么与之对比的海产品领域却是很少有公司“涉足”。34.A。理解具体信息。根据第四段中的The process is clean.The production removes thenecessity for antibiotics可知,Kaufman认为,培育鱼肉的过程是干净的,生产过程无需使用抗生素。由此可知,培育鱼肉比传统鱼类更健康。35.A。理解具体信息。根据倒数第三段中的the industry will likely face some hesitancy fromthe public可知,Block认为,培育海产品的行业可能会面临公众的一些犹豫,也就是说公众的接受度还是培育海产品行业面临的一个挑战。注:倒数第二段中的head.off意为“阻止、防止某事发生”。第二节主题语境:人与自我一一生活本文是说明文。文章列举了四个促使越来越多人选择成为数字游民的原因。36.B。根据设空处后的Here are some reasons why it is on the upswing可知,B项内容(这一趋势正变得越来越普遍)符合语境。设空处后的it指代B项中The trend;on the upswing与becoming more widespread构成同义表达。
angry at the bus service.Once my husband waited up to fifty minutes at the station for a bus.So I think there should be some way of warning people when a bus is not going to ar- rive,and certainly much more frequent service. (Text 10) M:Good morning,everyone!Here is the Entertainment Guide for this week.There is another exhibition of posters in Town Hall.Last year,it was holiday posters,but this year the exhibition will be railway posters.The exhibition opens on Mon- day.Admission is free,and the exhibition is open from 10:00 am till 5:00 pm every day. There's a special feature at the Arts Center this week.It's the very first performance of a new play,The Rose Garden,by a
B.She forgets the test time. C.She can't turn on the light. 15.What does Bob offer to do for Cindy? A.Call her a taxi. B.Drive her to the doctor's. C.Give her some hot water. 16.How does Cindy avoid light? A.By going to a doctor's office. B.By covering her head with a bag. C.By getting in a box. 听第10段材料,回答第17至20题。 17.What is the photographer's project about? A.Neighbors at home. B.People going to art galleries.
W:I am sorry the cake is late.We'll do better next time.I prom- ise, M:Well,I'm sorry too.You have to take it back.The birthday party is over and we don't need the cake any more. (Text 6) W:How did you like the dishes,sir? M:Delicious.Everything was excellent here.Thank you. W:Do you want some coffee or tea,sir? M:No,thanks.I'm fine.I'll just have the bill please.How much is your service charge? W:15%and it's included in your bill.Thank you very much,sir. We look forward to seeing you again. M:Sure.Good night.
32.What is the function of the "electrolyzer system"? A.To produce a substance. B.To test chemicals in plants. C.To change compositions of plants. D.To detect plants'amount of water. 33.What can we expect of artificial photosynthesis in the future? A It will take the place of sunlight. B.It may help fight the food crisis. C.It will speed up energy production. D.It can produce food of better quality. 34.What can be inferred from Robert Jinkerson's words? A.Intensive agriculture is becoming popular. B.Agricultural lands should be expanded.

