首页 高三月考滚动卷答案
  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    音乐的指引下彼此感受到了支持,安慰和陪伴2L.B根据下文“playing the piano”可知,他听到了邻居弹钢琴。故选B项。22.C Lo Porto决定主动联系邻居并留下纸条。reach out to意为“接触或联系”。故选C项。23.D纸条的内容是让邻居演奏一首《我心永恒》。故选D项。24.D根据下文“leading Lo Porto to suggest they play a duet together”可知,邻居如预期的那样同意了我的请求,枚选D项。25.A他在下午两点开始弹奏,并且当他停下来的时候他的邻居Lo Porto继续弹奏。故选A项。26.C解析同上。27.B根据上文他主动联系邻居,并留下纸条可推测,他们并不认识,是陌生人。故选B项。28.A在这段时间,定期周末的二重奏成了两个陌生人之间的约会。故选A项。29.C根据下文,可知一周之后两个人终于得以见面。故选C项。30.A这个神秘的钢琴家竟然是一位78岁的波兰老人,名叫Emil。happen to do意为“碰巧;恰恰”,故选A项。3L,B根据下文“until Emil found a permanent36”可知,这位老人的房子卖掉之前,会一直住在临时的居所。放选B项。32.D根据上文他在十二月失去了他的妻子,可知他剩下的所有就只有钢琴了。故选D项。33.A Emil非常感谢Lo Porto,因为他能在这非常伤心孤独的时候,能一直激励他。故选A项。34.A解析同上。35.D这位年轻人也打算继续保持和老人的音乐约会。故选D项。intention意为“意图;打算”。36.B根据上文“until his home is sold”可知老人在卖房子,目前居所是临时的,他在找一个能稳定下来的家。故选B项。37.C这两人弹奏了最后一首二重奏:贝多芬的(月光奏鸣曲》,之后Emil就在二月底搬走了。故选C项。38.C这两人给了彼此陪伴,Emil也给了Lo Porto灵感,让他创作了自己的歌曲:《亲爱的埃米尔》。故选C项。39.B解析同上。40.DI.o Porto指出:你会成为别人黑暗中的一束光,所以一直发光吧。故选D项。语法填空:41.country's 42.began 43.how 44.consists 45.to display 46.hosted 47.the 48.on 49.activities 50.and短文改错:Nowadays almost everyone have a smart phone.In addition to give others a call,we spend much of the time surfinghasgivingon the Internet,chatting or playing games.As A result,we lack of face-to face communication with our friends.Theasmart phone should have closed the distance and provide easy access to others.However.now it does have some sideprovidedeffects in people's both physical and mental healthy.Therefore.we should use them wisely.It's high time to put down theonhealthitphone and enjoy the beautifully sceneryoutside the window or spend more time withour friend and family.beautifulfriends写作:Dear Sir/Madam.I am Li Hua.a high school student from China.Hearing that volunteers for the winter Olympic Gamesare ededam writing to apply to be one of the volunteers.I think I am qualified for the position.To begin with,I am fond of sports and I have a good command of English,which allows me toineract with peoplemore smoothly.Besides,Ihave led scl etiquette,andcultrendofdifferonadvance.More mpmy former experieneasoerwill undoubtedybemetfrwonderful service to the Olympic games.I would appreciate it if you coud approvemy application and give me this valuable chance.Looking forward to your early reply.Yours.Li Hua2022/05/0322:47共2页)英语·不含所分

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    16-20 ACBABfrom previous coaches was his philosophy of searching语篇解读本文是一篇应用文。文章介绍了四本forl%improvements in everything.”可知,Dave Brailsford名人传记。追求的是一点一滴的进步。21.A考查目标细节理解题。26.A考查目标推理判断题。思路点拨根据Who Was E.B.White?部分的思路点拨根据倒数第二段的内容可知,Dave"most of his career was spent writing for famousBrailsford任教五年之后,英国自行车队取得了非常magazines like The New Yorker'”可知,E.B.White的辉煌的成绩。大部分时间都用来给一些知名杂志撰写文章了。27.C考查目标推理判断题。规律总结细节理解题是高考必考题。众所周知,思路点拨上文讲述了英国自行车队奇迹般逆袭的阅读理解题的文章虽然很长,但并不是每一个词、每故事,作者在这里提出这些问题是为了引出下文,进一句话都是考点,考查的信息点其实是有限的,这时一步分析他们成功背后的原因。候就需要我们学会准确定位。“5W定位法”是一个语篇解读本文是一篇说明文。在我们的生活中,非常有效的定位方法。“5W”即When,Where,许多同学整天忙忙碌碌,看起来很认真的样子,但是学Who,What,Why。效果却很差。作者将这种现象称之为“pseudo--working22.C考查目标细节理解题。(假努力)”。思路点拨根据Who Was Charles Schuk?部分的28.D考查目标推理判断题。"Charles Schulz always loved drawing from the time思路点拨根据第一段的“The pseudo-worker iswhen he was a young child,and as he grew older,hesomeone who spends a long time working hard in theturned this passion into a successful career.”可知,library but doesn't actually accomplish much due to theCharles Schulz从小酷爱绘画,长大后把这种热爱发lack of focus and concentration.”可知,假努力的人看展为成功的事业。起来很忙碌,但是由于学或工作时不专注却收效23.D考查目标细节理解题。甚微。思路点拨根据Who Was Levi Strauss?部分的29.A考查目标段落大意题。"But only Levi wasn't looking for gold-he wanted to思路点拨根据第二段的内容可知,本段主要介绍provide the miners with strong clothes to wear.”可知,了“假努力”这种行为的具体表现。Levi Strauss去加利福尼亚不是为了淘金,而是为了30.B考查目标细节理解题。给那些淘金工人制作结实耐用的服装。思路点拨根据第四段的“The bigger problem here is语篇解读本文是一篇记叙文。英国自行车队过that most students don't even notice that they're去一直成绩,可是自从Dave Brailsford担任该队的pseudo-working..”可知,大多数学生根本没有意识到教练以来,该队的成绩取得了惊人的进步。自己是在“假努力”。24.C考查目标推理判断题。31.B考查目标推理判断题。思路点拨根据第一段的“Since1908,British riders思路点拨根据最后两段的内容可知,作者介绍这had won just one single gold medal at the Olympic一公式是为了强调“专注程度(intensity of focus)”这Games.At that time,professional cyclists in Great一要素的重要性。那些优等生的成功并不是因为他Britain had stood at average scores for nearly one们花费的时间多,而是因为他们善于专注学。hundred years.”可知,自从1908年以来,英国自行车语篇解读本文是一篇说明文。死海正在走向死队在奥运会上仅获得过一枚金牌,在过去的近一百亡一它的海水在逐年流失,游客也日益减少。为此约年里一直成绩,因此是令人失望的。旦旅游部门采取措施去挽救危局。25.D考查目标细节理解题。32.D考查目标词义猜测题。思路点拨根据第二段的“What made him different思路点拨根据第三段的“Jordan's tourist numbers

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    听第7高三阶段性考试8.Wh英语9.W听鲜10.考生注意:1.本试卷共150分,考试时间120分钟。2.请将各题答案填写在答题卡上。做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转第一部分听力(共两节,满分30分)听下面5段对话。每段对话后有个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳进涂到答题卡上。圜听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)项,并标在试卷的相应位置。如一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt??B.£9.18.C.£9.15.的A.£19.15.答案是C。1.Why does the man call the woman?A.To invite her to swim.B.To report a wrong lift.C.To change his room.2.Where are the speakers?C.In the mountains.A.On a farm.B.In a zoo.3.What season might it be now?B.Autumn.C.Summer.A.Winter.4.What are the speakers mainly talking about?C.An injury.A.An accident.B.A driver.5.How may the woman feel about the man's word at first?A.Delighted.B.Disappointed.C.Nervous.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What does the woman advise the boy to eat?A,Sweet food.B.Food with fiber.C.Much fried chicken7.What is the relationship between the speakers?A.Father and daughter.B.Brother and sister.C.Mother and son.

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    (77)Through this camp,I realized50.that how convenient(便利的)our life is today.I51.52also improved my teamwork skills.53.54.打开A.I had a good time at the camp四、阅读理解足不B.After breakfast,we worked in groups.55-5758-60C.I couldn't get on with others at first.D.Some used stones to make small tools(工具),61-6465-68E.Recently,I went to a summer camp about it.69-7273-77F.During this time,humans learned to use tools.五、补全对话G.I learned something about the Stone Age in78-82my history class.第31期参考答案M:She's good at all the subjects except historyM:No.She said sorry.Her grandma was ill and she had to look after her.第1版W:I think I know who she is.She's Betty.She's a member of the tennisBut I'm still angry!Why didn't she call me earlier?club.We both go to the club on Fridays and SaturdaysW:It's important for friends to understand each other,Pedro.In Focus1.早晨,Jeremy带着他的孩子们跑步或领着他们进行时间不长的体C)请听下面二段独白,根据独白内容完成下列句子,每个空格不超请听第2段对话,回答第8、9小题。过3个单词。听独白前你将有时间阅读句子内容。独白读两遍。育锻炼。W:Are you OK?2.而且,我真的很期待进行更多的锻炼,由内到外都变得更加强大。Sam's cooking videos are popular online.He shows teenagersM:Ugh,I just feel nervous about the singing competition today.how to cook simple,healthy dishes.Sam lives at home with his parents,Speed ReadingW:Oh,don't worry.You're a good singer.his three sisters and his brother when he isn't at college.He often1.In Panggezhuang Town,Daxing District.M:Thanks,but it's in front of a lot of people.cooks for them.His favorite family dinner is chicken with vegetables2.To promote watermelon culture and the development of watermelonW:Here.Watch this sitcom.I watch sitcoms when I'm nervousand ice-cream.He also loves Chinese food.Sam isn't always in theindustry.M:It's funny.kitchen,of course.He goes to college and in his free time he playssoccer,listens to music and watches TV.But cooking is his interest.He3.Many kinds of watermelonsW:I also read jokes.It helps.第2—4版wants to be a food writer and own a restaurant when he leaves college.M:OK.thanks.参考答案Unit4综合能力评估试题听力材料及参考答案请听第3段对话,回答第10至第12小题。、1-5 CBBCC6-10ABABC11-15 BCBAC听力材料17.three/318.chicken with vegetablesA)请听下面5段对话。每段对话后有一小题,从题中所给的A、B、CW:We're having a birthday party for Paul next Saturday evening.Can16.simpleyou come,Jerry?19.watches TV20.food writer三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你将有时间回答有关小、21-24DABC25-28ACBD题和阅读下一小题。每段对话读两遍。M:Cool!Where are you having it,Alice?34-38 BDCAB39-43 CDBCD1.M:Are you going camping with us this Saturday,Julia?W:At my house on Hart Street.三29-33 DBACA45.health46.when 47.sleepingW:I'd love to,but I can't.I have a lot of homework to doM:How many people are coming?44.pushW:About 16,all the members on the basketball team and some of Paul's48.probably49.helps50.them51.relations2.M:I want to go to the art lesson this afternoon.Does it start at three?52.proper53.to remember 54.angryW:No.It starts at half past two and it's almost two now!Be quick orschool friends.四、55-57DBB58-60BCC61-64ACBCM:Great.What time will the party start?65-68AACD69-72 DBAB73-77 DBECGyou'll be late.3.M:How did you do in your math test,Sandy?I'm so glad I passed.W:At seven o'clock.But everything must be ready at twenty to seven.五、78-82 CBDGAW:Well,I wasn't so lucky.I have to take it again.I did well in myM:Do you need some food?六、One possible version:W:No,thanks.We have a lot of food,but I don't have many CDs.CanWhen I was in Grade 7,I couldn't get on with one of myhistory test,though!4.W:Hi,Ben.Are you on your way to tennis practice?We can goyou bring some?classmates.I was kind of fat at that time.He always laughed at me.Asa result,I felt very sad and found it hard to put my mind to my studies.together.M:Sure!No problemM:Sorry Jill,but I gave that up months ago.I play basketball now.请听第4段对话,回答第13至第15小题。At last,I talked to my parents about my problem.They asked me toW:Did you go to the movies with Isabel yesterday evening,Pedro?have a talk with myclassmate.If that didn't work,they would5.W:So,what's new,Jimmy?communicate with my head teacher and my classmate's parents.TheyM:Oh,not much.I'm planning to move.I found a nice place closerM:No,I didn't.We agreed to meet but she didn't come.I waited fortyalso advised me to exercise every day to lose some weight.They saidto work.I don't really like taking the subway,and I can't wait tominutes!!they were always there for me.walk to work instead.W:What did you do then?Did you go home?B)请听下面4段对话。每段对话后有几个小题,从题中所给的A、B、M:No,I didn't.I happened to see Natalia and Ruben outside the movie◆英语周报订阅号◆C三个选项中选出最佳选项。听每段对话前,你将有时间阅读各个小官英theater.五题。每段对话读两遍。W:So,you watched the movie with them?初高中英语学请听第1段对话,回答第6、7小题。M:Yes.We saw an action movie.It was exciting微吉M:Alice,guess who the girl is!W:Did Isabel call you last night?中高考教育资讯W:OK.What does she look like?M:No,but she called this morning.▣信在线订阅英语周报可职M:Well,she's quite tall,with brown hair.W:What did she say?Did she forget the time?报W:What else?山西省太原市晋阳街202号英语周报社●邮编:030006●电话0351-7773933●排版:本报激光照排中心●报社地址:●订阅:本报发行部●订阅热线:0351-7333565●广告经营许可证号:晋工商广字1401004000035●印刷:武汉影集实业有限公司(武汉市汉南区华模工业园22栋1号)

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    W:Really?Then I can make it for you sometime.Questions:1.Where does Alice have to go?2.How often does Alice go there?3.What's the boy's favorite dish?第六部分话题简述My brother Tom is fifteen years old.He loves singing very much.So far,he has taken part in morethan twenty singing competitions.He wants to be a singer in the future.参考答案-、1-5 CABCA二、6-10 BACBA三、11-15 ABCAB四、略1.To her uncle's restaurant.2.Once a week.3.Gongbao chicken.六、略第5-6版1-5 DABCA 6-10 DCDCB11-13 ACD14-17 CDBA18-21 DACB22-26 BADCE27.owns28.full29.protecting 30.excitement 31.towards32.while 33.happy34.collects 35.whether 36.huge

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    5.世界各地6.…的数目7.make a wish 8.blow out9.in one go10.get popular11.cut up 12.a symbol of...13.bring good luck to..14.您可以点餐了吗?15.一一您想吃些什么?一一我还没想好。16.一一您想要多大碗的?一一我想要一大碗。17.The birthday person must make a wish and blow out the candles.18.They bring good luck to the birthday person.跟踪训练I.1.to see 2.men3.tomato 4.is5.themII.1.What size2.make a wish3.blow out4.bring good luck to5.around the world第3版Section AI.1.size2.special3.noodles4.yet5.potatoesII.1.would like2.any tofu3.take your order4.beef or mutton5.a bowl ofGrammar FocusI.1.Would he like2.What kind of3.Is there any4.What size

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    名校联盟全国优质校2022届高三大联考答案详解第一部分听力(略)第一节15 CBACA第二节6-10 BCACC11-15 CACBB16-20 AABBA第二部分第二部分第一节阅读理解:A答案:21-23ADC【语篇解读】本文是应用文。介绍了适合冬季去旅游的四个酒店。2l.A.细节理解题。由Old Stone Inn Boutique Hotel这-部分中的The propertywill host its annual holiday market on Nov..26.可知,该节日-年举行-次,故选择Ao22.D.细节理解题。由St.Regis Aspen这一部分中的Santa's Workshop is a craftroom where attendees can make everything from toys to gifts by hand.可知,参加者可以手工制作自己喜欢的东西。故选D。23.C.细节理解题。由St.Regis Aspen这一部分中的Guests will have access tovarious activities on the property's450 acres including hunting and farming.可知,游客可以参加各种各样的活动,包括狩猎和耕种。故选C。B答案:24-27DBDB【语篇解读】本文是记叙文。介绍了作为驯马师的Clare因为身体原因不得不放弃自己所从事的驯马工作,转行去写作的经历。她的儿子Tm接替了驯马的工作,Clare表达了对他的担心和期盼。24.D.推理判断题。由第一段的最后一部分描述可知,放弃驯马师的工作让Clare可以进行全职写作她坚持了好多年的业余爱好。说明职业的改变也是让她感到欣慰的。所以说故选D。25.B.推理判断题。由第二段中But racehorse owners have high expectations.Keeping them happy is not an easy task可知,赛马的主人们期望值很高,让他们满意是比较图难的,故选B。26.D.推理判断题。由第二段最后一部分的内容可知,让赛马的主人们满意是比较困难的,Clare希望他的儿子努力去完成。It前面这一句的them指代racehorseowners,故选Do27.B.推理判断题。由最后一段内容可知,Clare非常想念她驯马师的工作,从she's talking about a young horse、relieves、a huge gap in Clare's life这些词句中,都可推断体会出Clare想念她之前的工作。故选B。C答案:28-31BBAC【语篇解读】本文是说明文。介绍了由于气温上升,位于澳大利亚的大堡礁

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    不女器联盟2022届高考复全程精练·专题卷英语专题十四书面表达(二)A卷·专题训练搬信扣码▣口考点检索应用文(此专题不附答题卡)假定你是高三学生李华,去年辅导过你英语的美国留学生Trump已经回国。近日他发来cma1询问你的近况,请根据以下提示给他回复一封电子邮件。1.简要介绍自己的英语学和生活;2.欢迎他有机会再次来华。注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。81-000假如你是李华。你的朋友Jim因为身体肥胖,备受同学的歧视,心情很郁闷,特意写信向你求助,请你依据下列要点,给他写封英文回信:1.宽慰Jim;2.减肥建议3.…注意:1.词数100左右(开头已经给出,不计人总词数);2.可以适当增加细节,使行文连贯。Dear Jim,I am sorry to hear that you are upset about your weight problem.Yours sincerely,Li Hua联璧2022届高考复全程精练·专题卷英语专题十四(A卷)第105页

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    12.D从语境看,这里说的是作者在献完血之后在桌前吃东西,因此这里表示作者肚子不饿,但是需要吃点东西,以恢复体力回家,用recover表示“找回,恢复”。l3.A这里用介词短语in line表示“队列”,指文章提到的前来献血的人群排队。血盒一头14.C下文提到这次献血因为有新冠病毒(C0VID-19)而发生很多变化,因此选C。15.D语境说的是由于新冠病毒而发生的这些变化会使献血的过程变得更长,因此选D表示“过程”。情安临里地因,16.B这里说的是给作者查体温,因此选B表示“检查”。Jbo17.D前面说作者排队准备献血,然后查体温,做检查,这里说的是进来之后的情景,因此选D,用admit表示“允许进人”。18.A这里说的是还需要继续回答很多问题,以确保作者献血的安全性,因此选A表示“回答”。19.C根据语境判断选C表示“安全的”,前面所做的这些检查都是为了确保安全,有效防范新冠病毒。20.B语境说献血的过程一切都很正常,因此选B表示“感激地,幸亏”。。一21.A语境提到作者在献血,因此这里表示一根针插进作者的胳膊。补南,取管22.B结合前文的介绍,这里说的是针插入胳膊,血悄无声息地流到一个血浆袋子里,因此选B表示“悄无声息地”。日曲由23.C这里用draw表示“抽取”。24.A语境表示对比,说作者开车来这里用了二十分钟,而血站的这些工作人员则是开车两个小时来到这里,因此选A表示“与…相比”。序25.D语境说的是血站的这些工作人员在这天安排了约50人献血,用schedule表示“安排”。d。26.B这里呼应文章开头,说作者又咬了一口三明治,因此选B。面木1料人雕27.D下文说这张纸上写的是作者下次能够献血的日期,因此选D表示“日期”。「1,28.C这里用名词kindness来描述作者义务献血的举动,因此选C。意大言生G.下29.C与前文的“疾病、暴力和经济的不确定性”呼应选C表示“害怕的”。管败士前只體30.B这里说的是用我们的信念和感激去打败我们心里的恐惧,因此选B表示“打败”。31.A这里用动词count表示“有重要意义,有价值”。◆I absolutely love traveling and learning about other cultures.Although I'm only on the eighth grade,inI'm ready to find out that I want to be.I know it has nothing to do with traveling,because this is whatwhatsomethingI enjoyit the most.Exploring was my favorite,but traveling is the best way to learn about other cul-is个and由,tures.Among the countries I have visited,my favorite is China,A safe country where most people youmeet are friendly and honesty.Now I'm ready to go to Hangzhou with my parents,expect to have ahonestexpectinggood time there,after a long wait since the outbreaks of coronavirus.武从道随民黄由,总市般全分能音首outbreak发,前得总后公司量盟自态点吸8国指式资精计静量门将合杀山4e,

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    -

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    54.A.spreadingB.packingC.crowding inD.setting in55.A.withdrawB.explainC.register D.board第四部分单项选择(共15小题,每题1分,共15分)56.Xi Jinping said on the 20th National Congress of the Communist Party of China,it was essential that webetter tell China's stories and make China's voice heard.A.As;mustB.What;mayC.As:shouldD.What;can57.Which sentence doesn't make sense in terms of the translation?A.Hearing the news,everyone in the room felt nervous except Tracy-she looked as cool as a cucumber.B.He was such a wet blanket at the party that they never invited him again.C.She is a real eager beaver and I am sure she will do very well in this companyD.The new employee is a laughing stock,so she got promoted due to her diligence.58.The children,had played the whole day long,were worn out.A.all of whatB.all of whichC.all of themD.all of whom59.-Only after I had my own kidhow much my parents loved me.-So did I.We shouldn't our parents'loveA.did I realize;take...for grantedB.I realized;put...on the spotC.had I rcalizcd;takc...for grantedD.I had realized;put...on the spot60.-Why do people like pop music?I hate it so much.it is not your style,that doesn't mean it is bad.A.Only ifB.Even thoughC.Now thatD.In case61.Which choice suggests that a person is"in a real good mood"?①grin from ear to ear②force a smile③)roar with laughter④crack a smile⑤long face⑥laugh one's head offA.①②③④B.①③⑤⑥C.③④⑤⑥)D.①③④⑥62.Larry madc a promisc_once he changed jobs he would buy a new housc for his parents,made themA.that;which;delightfulB.which;which;delightedC.that;which;delightedD.if;which;delighted63.-What do you think of his talk on Information Technology?-Oh,excellent.It is worthyA.listening toB.being listened toC.listeningD.to be listened to64.The car is stillso you should be able to get it repaired free of chargeA.in responseB.under guaranteeC.in debtD.under control65.-Mum,word me when I want to make a complaint about too much homework to theteacher.-Come on!It's all your fault!Stop your feet from now on.A.confirmed;to drag B.failed;draggingC.reminded;to drag D.left;dragging

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    1.A。理解具体信息。根据最后一段中的The new以及本句中的his boots got stuckloudspeaker only requires around 100 milliwatts ofFoly实际上是光着脚实施的营救,因为他的靴子Ipower per square meter of speaker arca while in陷入池塘的淤泥中了。barefoot意为“光脚,不穿comparison,an average home speaker requires more鞋than I watt of power to generate similar soundpressure可知,新的扬声器每方米只需要大约33.D。根据本句中的also和Armagan's phone fell into100毫瓦的功率,相比之下,要产生类似的声压,一the water可知,这里应该指高中生们在搭救两个落个普通家用扬声器所需功率可能要超过1瓦。由此水儿童的过程中遭受的损失,故选price。paya可知,Bulovic6认为新的扬声器更节能。(smal)price意为“付出(小小的)代价”D篇34,B。根据上文提到的Foley没了靴子和Armagan的i主题语境:人与社会一文学手机落入水中可知,Dietrich弄丢了耳机。本文是说明文。在科技发展日新月异的今天,也35.D。根据本句中的showed no.for what they had许我们可以借助诗歌来了解新的科学知识。done可知,虽然都有损失,但他们对所做的事并不12.C。推断。第一段中的Poetry and science seem like后悔。opposites.Yet,if we look through our history,we'll36.A。根据上文提到的Armagan的手机落水和1see that navigating science through poetry is not aDietrich弄丢了耳机可知,落水儿童的母亲Irlbeckinew concept是该段的主题句,该段后面的信息是举要给他俩钱作为补偿,但他俩拒绝了。例说明主题句,由此可推知,作者提到The Botanic37.C。根据本句中的Her husband gave Foley his bootsGarden是为了证明诗歌和科学融合在一起已经很和he took them可知,Irlbeck的丈夫(落水儿童的父久了亲)把自己的靴子送给Foley,Foley应该是高兴地收13.B。理解具体信息。根据第二段中的All of this has下了。led to scientific literature being as we know it today:38.A。根据本句中的they finally agreed可知,五名高articles written in complicated,academic languagethat is not easily understood by non-scientists可知,中生最终同意,说明落水儿童的父母应该是执意要当今的科学文献使用了复杂的学术语言,不易被非送他们回家。科学家理解。39.C。根据上文语境可知,所描述的是这五名高中生14.A。理解具体信息。根据第三段中的Dr.Sam的英勇事迹。Illingworth...started a weekly blog called The Poetry40.B。根据文末的You raised really great kids可知,of Science where he reads a piece of scientificIrlbeck在脸书上发帖是为了感谢这五名高中生的research and translates the findings into an original父母。piece of poetry可知,Illingworth博士先阅读科学研第二节究,然后在自己的博客用原创诗歌的方式概括研究主题语境:人与社会一文学结果。注:translate.into.在此意为“把…变本文是记叙文。文章讲述了英国著名作家托尔金成…”及其享誉世界的文学作品。15.C。理解主旨要义。文章主要介绍了诗歌和科学的41.which。考查关系词。设空处引导非限制性定语从关系,介绍了诗歌有助于促进科学家和非科学家之句,修饰stoy,且在从句中作宾语,故填which。间的交流,最后作者提出在科技发展日新月异的今42.Described。考查动词-ed形式。设空处作状语,与天,也许我们可以借助诗歌来了解新的科学知识。主语the novel存在逻辑上的动宾关系,且位于句C项作标题最能概括文章主旨。首,故填Described。第二节43.internationally。考查副词。设空处修饰admired,故主题语境:人与自我一学本文是说明文。文章介绍了减轻学压力的四条填internationally。建议。44.from。考查固定搭配。apart from意为“除了…外16.E。设空处前提到任务清单里的某些内容是否需要(还)”。额外指导,E项内容(给它们做个标记,然后找朋友45.authored。考查一般过去时。设空处作谓语,表示或老师帮忙)符合该语境,其中friends or a teacher对过去事实的客观陈述:author此处用作动词,意为iwho can help与设空处前的extra guidance相呼应。“撰写”,故填authored。17.F。根据小标题Find a pair of ears可知,设空处所46.connection。考查名词。设空处作介词短语due to在段的建议应该是找到愿意倾听自己的人。F项内的宾语,在此意为“联系”,是不可数名词,故填容(其目的是让你不安或恐慌的感觉消失)符合该connection。语境。47,languages。考查名词复数。设空处作介词短语18.A。根据下文中的taking some time off for yourselfmore than的宾语,且其前有数字twenty-.five修饰,iFind time to relax or hang out with friends,Sit back故填languages。and do something you love等内容可知,该段主要介48.original。.考查形容词。设空处作定语,修饰名词绍抽时间放松。A项内容(休息一下)适合作该段publication,故填original。.的小标题。49,most popular。.考查形容词最高级。“one of-+形容词19.G。根据设空处前的How about hitting the gym?可最高级+名词复数+in(表范围)”意为“在…是知,此处建议去健身房锻炼。G项内容(众所周知,最…之一”,故填most popular。运动可以减压并提高注意力)承接上文,符合该语50.he。考查冠词。the20 th century意为“二十世纪”,故填the。20.C。设空处前提到:尽可能避免突击式学和熬夜,故C项内容(这不是一种有效的学方式)承接上文,符合该语境。英知考语言知识运用语步第一节中主题语境:人与自我一做人与做事进本文是记叙文。两名儿童滑雪橇时不慎掉入刚结生料解总冰的池塘,五名高中生勇敢救人。

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    第39期参考答案problem is too difficult for us to work out/The problem isn't6.nobody 7.huge 8.inside 9 gold 10.第1版easy enough for us to work out完形填空In FocusIII.1.unless I finish my homework1-5 BCADA 6-10 DBBDA1.realized 2.environmental protection2.Everything happened so quickly fast that阅读理解3.over 450 4.two charities3.as soon as I lay down1-5 BDABBSpeed Reading4.so many books in the library that第4版1-2TTUnit 7Reading Zone第2一3版再识形容词和副词的等级1-3 TFT语法再观I.1-6CDACBAUnit 6II.1.the earliest 2.less interesting than 3.as old as⊙a连词unless,ass0onas&so-hatIII.1.the second tallest 2.three times longer than1.1-4BDCB3.the least expensive 4.as clever/smart as情景交际1-BCGDF上周报微信小程II.I.so brave that 2.if we don't英语周报3.It's so difficult a probiem that none of us can work it out/It's综合填空官方小程序such a difficult problem that none of us can work it out/The1.married 2.birth 3.excited 4.whole 5.succeed●报社地址:山西省太原市晋园街202号英语周报社。江。邮编g0300069电话0351-7739g。本报激光黑中心

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    Song is important to birds.It's used by males as ameans of defending homes and attracting mates.In quiet,This winter,I put on the skates again.Irural environments,birds tend to sing at lower阅读carefully stepped onto the ice at a Boston rink.frequencies at which they can maximize their vocal(And this time skating felt the way it had when I阅读的)performances with trills(颤音).But in urbanfell in love with it for the first time.I danced onenvironments,the low-frequency noise of traffic gets in第the ice realizing that one cannot learn without第the way.In order to be heard,birds raise the volume oftheir songs.However,when they raise their voices,thefalling sometimes-or often.节quality of their vocal performance goes down.They can节no longer fill their songs with trills.There is one thingthey do better,though:they are easier to hear over longdistances not just by other adult males or females,but bygyoung birds learning to sing.(B)4.What brought back the author's childhoodAlthough it's once again noisy enough to drownmemory?out the quieter lower-frequency in San Francisco,A.His interest in skating.the sparrows still seem to be singing the songs ofB.The vacant seats.the "silent spring".Some experts suppose it's读C.The noise from the audience.读possible that the pandemic caused long-termD.An action of Nathan Chen.changes in the feature of sparrow songs.When the(D)5.What can we learn about the author?第pandemic quiet caused San Francisco's white-A.He preferred running to skating.crowned sparrows to trade“shouting”for low-节B.He got tired of his college life in the US.节frequency voice,the types of songs being pickedC.He competed at the Beijing WinterOlympics.up and repeated by young birds changed,too.D.He skated under the influence of twoThey acquired the lower-frequency songs theirChinese skaters.fathers had adopted,not the pre-pandemic songs.(C)6.What is the author's parents'attitude tohis giving up skating?阅(D)8.Why did white-crowned sparrows changeA.Indifferent.B.Disappointed.their tune in the spring of 2020?C.Supportive.D.Annoved.A.To create a quiet community.第(C)7.What will the author probably do next?第B.To protect themselves from traffic.A.Pursue a career in skating.C.To let their songs travel far and wide.节B.Work as a coach in Beijing.D.To get adapted to the changedC.Take up his previous hobby.节environment.D.Start cross-country running.gcIn the spring of 2020,as residents of the Bay(B)9.What is the advantage of bird songs in the读Area stayed at home due to the pandemic,thecountryside compared to those in the city?natural world sprang to life.By night,San读A.Sounding more powerful.Francisco's darkened,deserted streets had theB.Sounding more attractivehowl of covotes(郊狼).By day,they filled withC.Being much higher in frequency.节birds'song.And in the unnatural quiet of the BayD.Being more likely to be picked up.Area,some birds changed their tune,including节white-crowned sparrows.Ecologist Elizabeth Derryberry had beenstudying how noise affects the white-crowned阅读(D)10.What can we infer about the white-阅读sparrows'song for close to two decades when thepandemic began in 2020.In San Francisco's high-crowned sparrows in San Francisco?A.They will adjust their song features again.noise urban environment,the birds historicallyB.They still sing the songs of high frequency.sang higher-frequency songs.But in the spring of第C.They will learn pre-pandemic songs once2020,suddenly they no longer had to shout overmore.节the traffic."They stopped singing loudly,yet you节D.They still keep the song style adopted incould hear them at greater distances because itthe pandemic.was much quieter,"Derryberry explains.2

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    allows students to have fish in a tank of no more than 50 gallons,except for Harvard'sCronkhite Graduate Center.In Harvard's pet-friendly apartments,you're allowed:one cat or one dog,which can't beover 40 pounds when fully grown.At most,two pet birds.University of British ColumbiaStudents can take advantage of the university's B.A.R.K program,which uses thecalming power of therapy dogs to help them.B.A.R.K started at the University of British Columbia,after an assistant professorcalled Dr.John-Tyler Binfet noticed that he couldn't walk across campus without studentsrunning over to play with his dog,Frances.The students told him they were homesick andmissed their pets,which encouraged Binfet to establish B.A.R.K as a way of fighting theirloneliness.University of OxfordThe University of Oxford is famous for its resident pets,who happily wander aroundcollege grounds.Many Oxford colleges have their own tortoise and take part in the annualCorpus Christi tortoise race.Although you are not allowed to keep your own pet as a student,several Oxford collegeshold dog petting and walking therapy sessions.21.What is one of the rules for keeping pets at the University of Illinois?A.Pet keepers should pay a monthly US$30 pet fee which will be returned.B.Pets can't be left alone in the apartments due to vacation or illness.C.Students have to keep fish in a fish tank of no more than 20 gallons.D.The cat or dog can't be over 40 pounds when fully grown.22.Why did Dr.John-Tyler Binfet start B.A.R.K?A.To help students to fight against homesickness.B.To do research on dogs and train them to be pets.C.To help more professors to do exercise on campus.D.To give assistance to the pet dogs by offering them foods.23.Which university doesn't allow students to keep pets?A.Harvard University.B.University of Oxford.C.University of Illinois.D.University of British Columbia.BIt was May 17,2015,and Brian Koonoon,then 36,had been out of contact since the13th.He had gone missing in the Arctic.Brian climbed the hill next to his camp and checked his radio,hoping to catch a signal.He looked back to see that the snow had already covered his tracks.Any search planes wouldhave a hard time finding him-a tiny bit of color in a sea of white snow.For the first time since losing contact,Brian felt a sense of despair.He thought about hisfamily-his wife and five daughters.Then he made his decision:if he wanted to see his familyagain,he would just have to start walking.He was still 40 miles away from Repulsc Bay,the closcst village.It would be a toughwalk,but by this point he had no other choice.He gathered his stove and tent into his bag,but soon realized that dragging it would beimpossible.He made the decision to fill his bag with necessities:his remaining bread,candles,a knife,his radio and GPS.Then he started walking.Brian made his way about 15 miles until he couldn't walk anymore.He found a snowdriftagainst a rock.With his knife,he built a snow cave.He cut enough room for his body.Hecrawled in,ate and fell asleep.When he woke up a few hours later,Brian felt energetic andready to walk.Brian arrived in Repulse Bay at 5:30 am on May 20.He met a woman on the street andexplained what he had been through.The woman stared at him."You're the guy we were23031A

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    21-25 ACCAD26-30 BCCCA31-34 BDCC35-39 GCFEB40.Her eyes are large and wide-set.41.A show called "Rock Your Ugly"42.The author was ridiculed for her appearance by others,so her mother bought her hats and masksto make her appearance less noticeable.According to the third paragraph,the author's mother bought her beautiful dresses.43.First,we should establish the awareness that beauty is not what's on the outside but what'sinside.Second,beauty is not defined so we should learn to appreciate our unique appearance andbuild up confidence.Third,never compare with others and just choose to be ourselves.One possible version:Dear Thomas,I'm sorry to hear that you're considering discontinuing your Chinese language learning.There is nodenying that compared with English,Chinese is much more complicated.However,stress andfrustration are inevitable in order to grow.You can't learn something worthwhile withoutchallenging yourself.Language learning is a long-term project.I'm very happy and will always be here to support you.Inmy experience,focusing on your progress rather than results,setting up small goals,and taking yourtime can be of great help.Looking forward to a positive reply.Sincerely.Li Hua部分解析知识运用第一节主题语境:人与自然—环境保护本文是记叙文。文章讲述了作者一家与沙漠陆龟长达半个多世纪的不解之缘。1.A。根据文中的We first...him in the early 197 Os in the backyard of an older woman wholived near us in our Las Vegas home可知,我们第一次见到Bozo是在邻居家的后院里。2.D。3.B。根据文中的Our three kids…regularly,and our neighbor.to entertain them andthem about desert tortoises可知,我们的三个孩子经常会去看望Bozo,而我们的邻居也乐于招待他们并教授他们有关沙漠陆龟的知识。4.C。根据上文中对孩子们与邻近一家友好相处的描述及文中的her husband…gave Bozoto our oldest son,Sheldon可知,我们的邻居去世后,她丈夫很慷慨,将Bozo送给了我们的大儿子。5.B。根据文中的Sheldon is…patting Bozo's shell and head when they are together,.which Bozoloves可知,Sheldon和Bozo有着特殊的关系,他们在一起的时候,Sheldon总喜欢轻拍Bozo的壳和头,Bozo也很享受这种爱意的抚摸,它与Sheldon在一起很开心。6.B。7.D。根据文中的.a bit farther north,where the climate was too cold for Bozo可知Sheldon一家要搬往更北的地方去,那里的气候对于Bozo来说太冷了,所以Bozo从此就开始住在我们的后院了。8.D。根据上文中的Bozo is well over 100 years old now和下文中的he's thriving可知,Bozo已经有100多岁了,它不仅好好地活着,还在茁壮成长。

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    第三节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Most of shve experienced unforgettable moments in ou lives.Mine bappened in myfamily.For the first fifteen years of my life,I was the only child in my family.I didn't have anygForvey had my parents who loveand care about me a lot.They helpprobemd they will do anythingor me.What I'd never really thought about is that,someday,I would be faced with the possibility of losing one of them.One day,I found out that my mother was pregnant,which was big news in my family.Everyone was excited and happy,especially me.I imagined that I would have a baby brother,and I thought about playing and having fun with him.He would have a cute face and look at mewith his naive eyes,begging me to play with him.I was expecting that day to come soon.Finally one morning,my mother went into labor()and she and my father went to thehospital,while I weni to school.Of course,I thought everything would be fine.After all,women have babies every day.Thus,I was hoping to see my baby brother as soon as I got to thehospital.After school,when I went to the hospital,my brother had already been born.But mymother was still inside the operating room,while my father waited anxiously outside.Afterwaiting for a long time,the doctor came out and told us that after my mother had given birth tomy brother,they had trouble stopping the bleeding.He told us not to worry;my mother wouldbe fine.Then,he went back into the operating room.Seconds later,lots of doctors and nursesrushed inside.My father and I were growing more anxious by the minute.Waiting was verypainful for us,because we had finally realized that anything could happen and all we could dowas wait,注意:1,续写词数应为150左右;么,请按如下格式在答题卡的相应位置作答。At 7 P.M.,my mother came out of surgery.mother told me that she had actually heard me when she was unconscious().【高考冲刺试卷(二)·英语第12页(共12页)】

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    高三英语考试参考答案听力部分录音材料听力部分。该部分分为第一、第二两节。注意:做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。停顿00'10'现在是听力试音时间。M:Hello.International Friends Club.Can I help you?W:Oh,hello.I read about your club in the paper today and I thought I'd phone to find out abit more.M:Yes,certainly.Well,we are a sort of social club for people from different countries.It'squite a new club-we have about 50 members at the moment,but we are growing all thetime.W:That sounds interesting.I'm British actually,and I came to Washington about threemonths ago.I'm looking for ways to meet people.Er,what kinds of events do you organize?M:Well,we have social get-togethers,and sports events,and we also have language evenings.W:Could you tell me something about the language evenings?M:Yes.Every day except Thursday we have a language evening.People can come and practicetheir languages-you know,over a drink or something.We have different languages ondifferent evenings.Monday-Spanish;Tuesday-Italian;Wednesday-German;andFriday-French.On Thursday we usually have a meal in a restaurant for anyone whowants to come.W:Well,that sounds great.I really need to practice my French.M:OK.Well,if you can just give me your name and address,I'll send you the form and somemore information.If you join now you can have the first month free.试音到此结束。听力考试正式开始。停顿00'10”请看听力部分第一节。第一节听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。停顿00'02”例如:现在你有5秒钟的时间看试卷上的例题。【高三英语·参考答案第1页(共10页)】478C

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    Our global attendees represent every diverse field of the world's 10 largest industries-we've got the entire customer journey covered.With these diverse perspectives comesunmatched cooperation and insights on the future of travel-both onstage,and off.Since the inception of Skift years ago,our mission has remained strong:Helping you-thetravel professional-learn,grow and be inspired,by providing the best content,products andevent experiences known to the professional world.From the very first Skift Forum,we knewwe had something special.And this year will be no different.In fact,it'll be better.21.When did this report most likely come out?A.Before the 18th Skift Global Forum.B.After the 19th Skift Global Forum.C.Before this year's Skift Global Forum.D.After this year's Skift Global Forum.22.Which continent has the most top participating countries at Skift events?A.AmericasB.EuropeC.AsiaD.Oceania23.What's the main purpose of holding Skift Global Forums?A.Sharing ideas and experience of leading companies.B.Introducing technology of hybrid programming.C.Supporting development of travel professionals.D.Helping communication among governments.BWith stunning visuals of Tamil Nadu's nature,The Elephant Whisperers,which won theOscar in the documentary (short film category,tells a story of a loving relationshipbetween people and elephants.The filmmaker Kartiki Gonsalves spent her childhood in and around nature in southernIndia."My family loved exploring nature."she says.Her mother loved animals and her fatherwas a photographer.Her grandmother led school trips to local nature reserves.The chance elephant encounter came in October 2017 that changed Gonsalves's life andstimulated her to make the film."I was moving back to my hometown when I met Raghu,athree-month-old elephant,in the Theppakadu Elephant camp,"she recalls.Gonsalves waspleasantly surprised by how playful Raghu was."This documentary was made because I fell in love with Raghu first,"she says."We wouldhappily splash()along the river,and I would spend hours scrubbing him and rubbing histongue.He absolutely loves his tongue being rubbed and enjoyed pulling my hair and splashingaround in the water.In the film,Gonsalves takes viewers to the heart of Theppakadu Elephant camp in alandscape that is one of the largest undisturbed spaces for the Asian elephant.Here,theKattunayakan community has been caring for abandoned elephants for generations.Thedocumentary follows the journey of Bomman and Bellie,two elephant caretakers and the babyelephant Raghu,who was abandoned by the herd but fortunately found by the forest department.As Bomman and Bellie raised Raghu,their relationship progressed.The 40-minute documentarywas cut down from more than 450 hours of raw footage (and filmed over the last fiveyears.2023届高三模拟考试英语试题第2页共8页

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    30.参考答案B。考查口标细节理解题O思路点银机提第打侵的男emey如ad置:go长ea或os四ms”可知,可再生能薄必领佛存起来才能被随时使用。31.参考答案C0考煮自标细节理解题。O思略点拨根据第五段的“Bee Nant de Drancem entirely undergound,',much more伍end西yohelocu environment,”可知,Nant de Drance对当地环境的影响较小。语糖导滨:本文是一篇说明文。文率主套介相了在赏石四家公园,感染了来种等生女的狼比没有感泉的狼在做决定时会更大胆。被感染的狼冒险精神更强,这意味着它们更有可能离开狼群成成为狼群的领导者。32,命考答案A⊙考意目标细节理解题。O思路点拨报据第一段的“The neted'enhancedk-aking means they are more likely to leave their packor become业nar,”可知,这种寄生虫会导致狼更敢于冒险,从而争夺狼群的领导地位或脱高群体成为独狼。33.输考答案AO考意目标细节理解题。O思略点拨根据第三段的“Touthe proof,they referd obo角yworth of of thepmk'。wv,”可知,为了找到研究依据,研究者参阅了前的大量数据。34.参考答案D0考查自词义猜测题。心●O思路点发根据该词前面的“Infected woves were11 times as likelyas uninfected wolves to leave their pack.Andthey were abo146 times as likely to bec0 ome leaders.”可知,被感染的狼更有可能脱离狼群或成为头狼,与第一段的最后一句相照应。因此,该词词义最接近D选项,意为“勇敢,大胆”。35.参考答案C⊙考查目标标题归纳题。·思路点拨通读全文可知,文章主要介绍了在黄石国家公园,感染了某种寄生虫的狼比没有感染的狼在做决定时会更大胆。被感染的狼冒险精神会变得更强,这意味着它们更有可能离开狼群或成为狼群的领导者。故C选项最适合作文章标题。语篇导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了5种应对压力的方法。36.参考答案E。考查目标考查上下文衔接。O思路点拨根据上文语境可知,逸项中的cnered rion与主题句中的(冥想)相呼应,且山gy承接前面的内容。故E选项“它们可以郴助你找到五分钟的集中放松。”最符合语境。37.参考答案G黄水保点当司时放克产”水器当售阳得O考查目标考查上下文衔接。日米第通司、©思路原拔根粥上下文语克可知,深子发是减少交移神经系统枚藏活的好方法。且深呼及可以静助你曲神经—系统东德布清化。款G造须“它粒朝着身体对高知到的成脉的我牛成造跑反应。”承上启下,将合语境。

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    全国@0所名校高三月考卷教学program.After setting up the experiment parameters(实g验参数)with William,the teens got to札记work.They drilled holes in the Cecropia trees in the neighbourhood and then carefully documentedwhat followed.The young scientists found that in 14 of the 22 cases,a crowd of Azteca alfari ants instantlygathered in the damaged area.The hardworking insects instantly got to work and,using materialfrom the stems,significantly reduced the size of the hole within two and a half hours.In most cases,the gap was completely sealed within 24 hours.Alex and his team,who published their findings in the Journal of Hymenoptera Research onDecember 30,2021,still have one mystery to solve.They are not sure why the insects did not repairall the holes.Understanding this selective behavior is something they hope to explore in the future.28.What is the author's main purpose of writing paragraph 2?A.To show the special skills ants possess.B.To prove how creative the young researchers are.C.To explain how hard life was during that time.D.To introduce the background of the new discovery.29.What is the discovery about?A.The trouble the pandemic has caused.B.The way parents educate their children.C.The ability ants repair the damaged trees.D.The forms of entertainment in daily life.30.How did the young scientists get their finding?A.By comparing different studies.B.By conducting an experiement.C.By consulting other scientists.D.By analyzing previous data.31.What can we learn from Alex's story?A.A good beginning is half done.B.Usually a fall into a pit,a gain in your wit.C.Care and hard work bring luck.D.Curiosity can lead to an unexpected outcome.【答案与解析】巴拿马的一个年轻的研究团队发现蚂蚁能迅速修复一种受损的树木。28.D根据第2段内容可知,为了打发疫情期间的无聊时间,Alex Wcislo和他的朋友们决定用弹弓向树发射黏土球,结果树留下了伤口。这是介绍了研究的背景。29.C根据第3段内容可知,Alex和他父亲发现受损的树洞一夜之间就被蚂蚁修复了。30.B根据第4、5段可知,这群年轻人通过实验详细记录了蚂蚁是如何修复受损的树木的。31.D根据全文可知,Alx和他的朋友在游戏中扔黏土球不小心击中了树干,留下了一个伤口。第二天通过观察发现蚂蚁修复了这个伤口。出于好奇,A1x和他的朋友进行了一个实验,验证了蚂蚁具有迅速修复树木伤口的能力,由此说明好奇心可以带来意想不到的结果。DRight at this moment,cockroaches (are doing more to save the environment than youare.A big overstatement?Not if you've ever thrown away leftovers from your plate or bought morefood than you could manage to cook in a week.You're part of the food waste problem.But just likecockroaches,you can also be part of the solution.For example,some farmers in Asia and Africa collect tomatoes in big bags,which means thatmany of them get crushed out of shape and spoiled before they can be sold or eaten.Switching the【24.G3YK(新高考)·英语-WYB-必考-Y】

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    阅“This journey,tome,is about 15,”sheA 4.What did Damour advise parents to do?says."I can deal with things more skillfully读A.Talk with their kids.B.Make rules for their kids.形and quickly than I did in the past."C.Care about their kids'life goals.D.Introduce their kids to other activities解空C 15.A.friendshipB.competitionC.growthD.freedomLakisha Greene grew up watching her motherhost fashion shows around Richmond.ThisA 17-year-old boy sprung into action and saved元encouraged her to 1 a company,House of语his siblings(兄弟姐妹)and mother1 from theirLe'laMone.At first,the business faced 2."I wasburning house.形short of money and my struggle was trying to workThe fire 2 which/thatstarted before 6 am on填out how to 3 many customers,"she says.填Tampa Avenue was extremely serious.Thick,blacksmoke could be seen for miles空A 1.A.startB.leaveC.joinD.acquire“Can you please hurry?”said the teen as heC 2.A.changesB.chances空paced(来回踱步)in the street and called9 11 afterC.troublesD.choices3 getting (get)away from his home.A 3.A.drawB.amazeC.influenceD.encourageWith time things got 4 and Greene recognised hercompany was attractive to businesswomen.By solidifyingFirefighters say a smoke alarm woke up the(her customers and marketing strategies in 2016,元teen and he jumped from a second-story window toGreene became a stylist for women."I've always had a4 safety (safe).He then asked his two teen形deep connection with them,"she says."They 5 me andalways end up telling me a story of their 6 of where法siblings 5 to jump (jump)and stood beneath thethey are trying to go and how they are trying to get there."window to help catch them and break 6 their(they)fall.空D 4.A.uncontrollableB.stranger空As the fire continued to spread,they ranC.interestingD.betteraround the house and screamed to warn theirB 5.A.inviteB.trustC.challengeD.understandmother about 7 the danger.Then they helpedC 6.A.interview B.methodC.journeyD.lessontheir mom get out of their house.Greene makes sure her customers feel beautiful by 7consulting process(咨询过程)that includes determining a"It was pretty shocking how big the fire got andwoman's personal style and finding what is 8 for her.Shehow hot it was,"said Alisa Heffernan,who lives rightasks her customers,"What do you want to 9 as a语形businesswoman?"This challenges them to 10themselves asnext door and whose house 8 was damaged(damage)leaders in their fields.Consulting is her 11 for discovering法in the fire.Heffernan's sister and two small childrenwhat works best for her customers.填were 9 heavily (heavy)asleep when they heardD 7.A.thinking aboutB.looking intoloud sounds from the cracking windows.They left空C.speeding upD.going throughtheir house at once.A 8.A.suitableB.enough C.readyD.colorful空C9.A.knowB.design C.achieve D.supportThe firefighters say things could've been muchD10.A.recommendB.recogniseworse 10 if it had not been for the teenager'sC.nameD.imaginequick action.A 11.A.strategyB.purpose C.reasonD.problemGreene offers 12 for customizing a personalwardrobe (to best suit a woman's body type and完lifestyle and creating her business's look.Though she has run her business for several years,芳美花报社Greene is always 13 wanting to make sure her companyARNING ENGLISHdoesn't fall behind.She tries different things,all with thepurpose of serving women and making them feel 14.空B 12.A.jobsB.servicesC.requestsD.excusesB 13.A.waitingB.learning新课程高一课标第13期B版C.dreamingD.listeningUnit 4,Book 1D14.A.thankful B.freeC.safeD.confident达标卷3

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    27.reporter句型演练1.more serious than2.didn't choose;any3.the most carefully4.taller than5.No:;she doesn't6.Diana is good at playing the piano7.There are all kinds of animals in the zoo8.Did Jim act a magician in the talent show yesterday9.My sister is talented in dancing10.care about11.In fact12.plays an;role in13.as long as玩转语法1.best2.photos3.an4.that5.touches6.mine7.broke8.to help9.interesting10.with11.more quickly12.(the)most13.younger14.louder15.the most popular

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    44.A。根据下文他们野外扎营以及遇到暴风雨等情况可知,作者没预料到这次出行会是一个挑战”。45.D。根据Before hiking.partly reduced my worries.可知,徒步旅行开始前,Lebron解释了一些“规则”,缓解了作者的一些担忧。46.B。根据I was relaxed.narrower.可知,徒步刚开始很“顺利”,所以作者感到轻松。47.A。根据语境可知,道路变得狭窄,迫使作者“专注于”脚下的路,少说话。48.C。根据上文可知,作者在步行爬山,所以腿很“疼”,一到山顶就立刻放下了背包。49.A。根据上文I dropped my pack和下文.a storm is coming.We need to set up camp.可知,Lebron对作者说,暴风雨要来了,没有时间休息”,要先扎营。50.C。根据.they gave me some guidance.和语境可知,扎营对作者来说很难,但Lebron和Aiden干得很“熟练”。5l.D。根据下文Just as quickly as the storm came.,it died down.可知,他们搭完帐篷时,风、雷和闪电一直在“持续”。52.B。根据I had never had such an experience.share his interesting camping stories.可知,作者没有过这种经历,所以Lebron感觉到了作者很“害怕”,他开始分享有趣的故事。53.D。根据语境可知,暴风雨很快息了,“可以让作者们离开帐篷去享受美景了。54.C。根据语境可知,经历过这一切,看到美丽的景色让作者有一种满足”感。55.B。根据上文作者在旅途中的经历可知,他学会了如何在“不确定的情况下冷静行事。语法填空导语:本文是一篇新闻报道。一所学校的两位老师开展了一项名为“学挑战”的计划,对那些渴望学的学生进行辅导,帮助他们掌握新知识和新技能。56.interesting。考查形容词。修饰名词program,应用其形容词形式,故填interesting。57.with。考查介词。students with a hunger for knowledge意为“渴望知识的学生”,with此处表示有、具有”,故填with。58.that/which。考查定语从句。先行词是a program,关系词在限制性定语从句中作主语,指代物,故填that/which。59.were required。考查动词的时态和语态。students与require是动宾关系,要用被动语态,又根据设空处前后句子时态可知应用一般过去时,故填were required。5/6

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    本文是说明文。文章介绍了如何克服“演讲恐惧”。36.E。根据本段的主旨句Know your topic really well可知,作者在本段建议我们要充分了解自己的演讲话题,因此E项符合此处内容。E项中的understand it well与主旨句相照应。37.B。设空处为本段的主旨句。根据下文中的As the old saying goes,“Practice makes perfect..”Practicing will help you feel confident可知,作者在本段建议我们在正式演讲前多练,因此B项最能概括本段主旨。38.A。根据下文中的Get a feel for the sound of your speech and make changes as necessary可知,作者认为练演讲时要首先熟悉自己的声音,因此A项符合此处内容。A项中的uStlisten to your voice与下文中的Get a feel for the sound of your speech相照应。39.F。根据本段的主旨句Imagine yourself giving a great speech可知,作者在本段建议我们可以在脑海中想象自己正在作精彩演讲,因此F项符合此处内容。F项中的picture与主旨句中的Imagine以及下文中的Imagine构成近义词复现的关系。40.G。根据本段的主旨句Tell yourself that the audience wants you to succeed和下文中的Theywant you to do a good job,.so they're on your side and they're your supporters可知,作者在本段建议我们不要害怕观众,观众聆听我们的演讲不是为了看我们出丑,而是为了从我们的演讲中学到东西,因此G项符合此处内容。语言运用第一节主题语境:人与自我一一生活本文是记叙文。一起旅行让作者更加了解自己的妹妹:41.D。根据上文中的I spent this summer with my sister和下文中的This was the first time thatwe had days together with none of our.around可知,作者非常珍惜这次和妹妹一起旅行的机会。42.A。根据上文中的I left home for college about the time my sister turned nine可知,作者和妹妹很早就没有住在一起了。43.C。根据上文中的In the past years,we've only had vacations with kids following closelybehind和This was the first time可知,这是作者和妹妹第一次没有孩子在身边的旅行。44.B。下文中的My sister took up running提示本空选择run,属于原词复现。take up意为“开始从事”。45.A。根据上文中的My last experience running was in the summer of1977和But以及下文中的even ran during our vacation可知,作者的妹妹至今都在坚持跑步。keep up with,意为“继续做…”,符合语境。46.D。根据上文中的The ability to plan is one trait we share和下文中的an outing可知,作者和妹妹都非常擅长安排旅行。outing作名词,意为“短途旅行;外出”。47.C。根据上文中的The ability to plan is one trait we share和下文中的can read maps andschedules可知,作者和妹妹都是考虑周到的人。48.A。根据下文中的to either leading or following可知,在旅行中,作者和妹妹既可以带队,也愿意跟随。be agreeable to意为“欣然同意”,符合语境。49.B。根据上文中的内容和下文中的work out well可知,作者和妹妹两人都很擅长规划旅行,因此一起旅行可以很顺利。work out well意为“成功地发展”。50.D。根据下文中的she stayed up for many of the night--time entertainment programs和shemade friends with other..and arranged for us to have a nice dinner with them可知,f作者的妹妹比她更活跃。51.B。根据下文中的but she stayed up for many of the night-.time entertainment programs可

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    -

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    导语:本文是一篇应用文,属于“人与社会”主题语境。本文介绍了四个画廊咖啡馆给参观画廊的人们带来的不一样的体验。2l.D。理解具体信息。根据Tatha Bar and Kitchen中overlooking the waters of the Tay.以及CafeBar and Kitchen中Visitors come for the sea views可知,Tatha Bar and Kitchen和Cafe Bar andKitchen的共同之处在于它俩都为到访者呈现了水景。22.A。理解具体信息。根据The Garden Cafe中serves as a perfect reminder of the originalneighborhood's inspiration.可知,the Garden Cafe的装修会让到访者想到社区起源。23.B。理解文章出处。通读全文可知,本文主要介绍了四个画廊咖啡馆,涉及美食和美景,由此可推知这篇文章可能会出现在杂志Lifestyle(生活方式)”这一栏目中。导语:本文是一篇记叙文,属于“人与社会”主题语境。讲述了一对年轻夫妇给社区孩子免费送餐的爱心行动,在社区内传播善良。24.B。理解具体信息。根据第二段have delivered hot home-cooked lunches..to kids in need以及第三段so the couple bought the truck and have been hard at work since.可知,他们的面对面爱心项目被迫停止,为了继续做爱心餐的项目,他们购买了冰淇淋车。25.C。推断。根据第四段We share the love of cooking.we try to actually cook a really goodmeal,to treat them a little bit.可推知,夫妇二人都喜欢烹饪,他们将自己对烹饪的热爱变成善举。26.D。理解具体信息。根据第五段We've been blown away by the outpouring of donationsAnd we've decided to do more.可知,源源不断的捐款震惊了夫妇,激励着他们去做更多善事。27.B。理解观点。根据末段.inspire other people to spread kindness.They might not have anice cream truck to go feed everyone with,but there are maybe some small things they could do...可知,Kelsea Little觉得人们都可以用自己的方式传递善意。C导语:本文是一篇说明文,属于“人与自然”主题语境。文章介绍了一个在火星推动光合作用生成氧气的研究。28.A。理解具体信息。根据第二段researching the possibility of using photosynthesisingbacteria.introduce oxygen into the atmosphere of Mars.suitable for us to live可知,King的研究是想将氧气引入到火星大气层,使其可能像地球一样适合人们居住。29.B。推断。根据第三段the presence of water on Mars,which is vital for photosynthesis及Oneway King's terraforming plan could work...ice into a usable liquid form.可知,火星上发现的水是固体的,需要将其融化为液体才能进行光合作用,因此可推知,可用于光合作用的水可能是King的星球计划的关键因素。30.D。推断。根据第四段once microbes have established…oxygen production.spallationlosses.that plants work on Earth.可知,一旦氧气在火星上能够像地球上一样源源不断地产生,就会跟上散裂损失的速度。由此推断,若在火星上引入类似地球的氧气生成系统,就可以阻止散裂发生。3l.C。理解词汇。根据第五段This closed-circle water system is able to recycle up to93 per centof the water used by the astronauts on board.可知,这个闭环的水系统可以高效地回收宇航员所用的水,因此可知,这个系统将会被使用在火星上。utilize意为“使用”。0导语:本文是一篇说明文,属于“人与自然”主题语境。研究人员发现,沙漠蚂蚁为了避免迷路,会在巢穴附近修建巢山。

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    要求:1.包括所有提示信息,可适当发挥:2.条理清晰,语句通顺,语法正确,书写规范;四3.60词左右(开头和结尾已给出,不计入总词数)。提示词汇:茶teaDear Bob,作I'm glad to be your friend in this new school.ThisSunday I want to invite you to have lunch with myfamily.Would you like to come?And how do you like theChinese food?Write back to me.Yours,Li Hui写作指导:本篇写作要求写一封邮件,邀请朋友到你家四就餐,并为他介绍菜品。写作时,要恰当使用一些邀请用语,介绍完菜品后,可以询问朋友写对这些菜品的意见。⊙主题:人与社会之社会服务与人际沟通◎子主题:人际交往O思路指导:☆时态:一般现在时☆人称:第一人称、第二人称☆行文布局:四1.行文布局:引出正文→'m glad to be yourfriend in this new school.This Sunday I want写to invite you to have lunch with my family.2.介绍午餐菜品→My mother can cook..Myfather can cook...I can make tea and juice.3.再次发出邀请,与开头呼应,并等待回复Would you like to come?And how do youlike the Chinese food?Write back to me.☆必备词语与句型:have,eat,drink,cook,parents,Chinese food,四jiaozi,chicken,fish,vegetables,tea,apple,juiceMy parents can cook good Chinese food for you.写*Ilike her jiaozi with vegetables and eggs best.My father works at a restaurant as a cook.He can cook nice fish and chicken withvegetables.*I can make tea and juice*How about drinking apple juice?One possible version:Dear Bob,I'm glad to be your friend in this new school.ThisSunday I want to invite you to have lunch with my family.四My parents can cook good Chinese food for you.Mymother can cook jiaozi.I like her jiaozi with vegetables写and eggs best.My father works at a restaurant as a cookHe can cook nice fish and chicken with vegetables.Weoften have them for lunch.What about me?I can maketea and juice.How about drinking apple juice?It's myfavorite.Green tea is also nice.Would you like to come?And how do you like theChinese food?Write back to me.YoursLi Hui

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    41.A.new B.familiar C.classical D.popular 42.A.grateful B.surprised C.embarrassed D.sorry 43.A.neighbors B.barbers C.cats D.customers 44.A.gave up B,set off C.pulled through D.finished off 45.A.disappeared B.flashed C.expanded D.sank 46.A.advertise B.operate C.lose D.decorate 47.A.dull B.fancy C.modern D.previous 48.A.persuaded B.invited C.replaced D.refused 49.A.buying B.feeding C.collecting D.hunting 50.A.glare B.open C.shine D.flood 51.A.promises B.satisfaction C.concern D.comments 52.A.in store B.by chance C.on purpose D.at present

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    D.They will struggle to fight against drought. 15.What can be the best title for the text? A.Liquid fertilizers are practical for plants B.Acid fluids assist phosphorus's absorption C.Phosphorus can increase crops production D.Wheat absorbs phosphorus from desert dust

  • ‹‹ 48 ››
扫码二维码