首页 10月联考

[青桐鸣]2025届普通高等学校招生全国统一考试青桐鸣大联考(高三)(5月)英语答案

10月联考 2

[青桐鸣]2025届普通高等学校招生全国统一考试青桐鸣大联考(高三)(5月)英语答案正在持续更新,目前金太阳答案为大家整理了相关试题及答案,供大家查缺补漏,高效提升成绩。

12:49K8 2 41 56189worth of rain tell in just one hour during the morning rush. Al tranic into Sydney remains very heavy. Pittwater Koad isclosed due to a car crash. Consider using Wicks Road instead. A police oficer has been hurt when assisting drivers inNorth Ryde. A woman is believed to have broken her leg after a tree fell on her car. The roof of Town Hall Station has—2—fallen in, causing delays for passengers. The rain is expected to be at its heaviest from 9: 00 am until11: 00 am. Todaya total of up to 200 millimeters of rain is being forecast to fall, along with damaging winds of more than 90 kilometers perhour. All road users are expected to reconsider the need to be on roads in such wild weather, and reschedule their day and continue on their journey after the rain stops.(共20小题;每小题1.5分,满分30分)1—5 ABCAC 6—10 CABAB 11—15 BACBC 16—20 ABCCB(共20小题;每小题2.5分,满分50分)文章大意:本文为应用文,主题语境为人与社会。文章介绍East Bay Regional Park District 公园联盟即将举办的2025年小径挑战赛的相关情况。21.答案D命题透析细节理解题。思路点拨根据第一段中的“The free program connects people to nature by providing 20 assigned trails rangingfrom easy to moderate and challenging, including a number of fully accessible trails that have been evaluated and中等再到具有挑战性,还有适合行动不便者的无障碍小径,说明该项目的小径适合不同的人群。22.答案B命题透析细节理解题。思路点拨 根据文中的“2025 Challenge Champion award for the person who completes all the 20 trails first andsubmits their trail log.”可知,不仅仅是第一个交记录,还要首先完成所有 20 条小径才能获得 2025 年度挑战赛冠军奖。23.答案C命题透析推理判断题。思路点拨文章详细介绍了2025 年小径挑战项目的内容、参与方式、奖品等,最后还说“We look forward toseeing you on the trails and celebrating your achievements.”,表明是希望人们参与这个项目。文章大意:本文为记叙文,主题语境为人与自我。文章介绍了大卫·普利亚(David Puglia)在25 岁时因健康问题导致手指麻木,影响日常生活和工作,他在经历一次尴尬事件后,与Michal一起发明了磁性纽扣,改善了自己的生活,也希望能帮助到更多有类似困扰的人。24.答案A命题透析词义猜测题。思路点拨上文说 David 的手指没有感觉,下文还叙述了他在一次旅行中让陌生人帮他扣扣子可知,David 没有知觉的手指使得日常任务变得困难,比如扣衬衫扣子。故该词与 challenging 同义。TIANYI CULTURE25.答案D命题透析细节理解题。思路点拨根据文章第二段的“During a work trip,hehad to aska stranger tohelphim in buttoninghis shirt...He26.答案C命题透析推理判断题。思路点拨根据最后一段的“Michael shares.‘Ihope that we can increase awareness and distribution of ourproduct, making it more accessible to those who could benefit from it.’”可推知,David 未来工作的重点是推广磁—3—性纽扣,让更多有需要的人能够使用到。27.答案B命题透析推理判断题。思路点拨David在面对手指麻木的困难时,没有抱怨,而是积极思考,想出了制作磁性纽扣的办法,这体现了他乐观的态度;同时他能创造性地发明磁性纽扣来解决问题,说明他很有创造力。文章大意:本文为说明文,主题语境为人与社会。随着现代通讯的飞速发展,人们的沟通交流方式越来越多样化。然而,有些人却对打电话产生了与日俱增的恐惧感。28.答案D命题透析细节理解题。思路点拨根据第二段的“A topic that has emerged on the Internet recently is why young people dislike answeringDO
本文标签:

扫码二维码