首页 10月联考

炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(二)2英语答案

10月联考 7

炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(二)2英语答案正在持续更新,目前金太阳答案为大家整理了相关试题及答案,供大家查缺补漏,高效提升成绩。

Brian had signed Teressa up for a talent show.Her kids also encouraged her to take part.On theday of the talent show,Teressa took to the stage and began reciting a humorous poem about asmall town of pigs.As Teressa finished her poem,the kids in the crowd burst out laughing andeveryone in the hall cheered for her.Teressa couldn't believe that her writings were beingappreciated.Brian praised her as they were exiting the hall.Suddenly,a journalist from behindstopped Teressa.He wanted to write an article about Teressa.After the interview,Teressa was offered an opportunity to write for the local newspaper.Herpoems,often about the town's residents and animals,were soon favorites among the locals.Teressa was amazed,and she couldn't believe her dreams were coming true at the age of 81.Today,Teressa is in a happy place,penning poems with all her heart.Like her,many daughters,wives,mothers,and grandmothers have left their dreams behind for their families.Butremember,there's no age limit to realizing your dreams.You can start today.Teressa is a brilliantexample of that.部分解析阅读第一节A篇主题语境:人与自我一一生活本文是应用文。文章是一封家用电器故障的投诉信。2l.A。理解具体信息。根据第二段中的The machine was delivered and installed several dayslater,but since that time has failed to work可知,这台机器自从送到并安装上之后就无法使用。22.B。理解具体信息。根据第二段中的another technician actually came to my home to try tofigure out what was wrong可知,第二位工人到现场检查了机器。23.A。理解目的。根据最后一段中的The machine needs to be replaced immediately可知,作者写这封信是为了快速替换掉这台有故障的洗衣机,得到一台新洗衣机。【补充解释】to the letter(para.2):doing following exactly what sb /sth says,paying attention to everydetail丝毫不差;不折不扣;精确地have a head for sth(para.2:to be good at sth擅长某事a pain in the neck(last paragraph):a person or thing that is very annoying极讨厌的人或事物B篇主题语境:人与自然一一自然生态本文是记叙文。文章讲述了作者赏鲸的过程。24.B。理解具体信息。根据第二段中的Sady,over25,000 whales had been killed beforewhaling ceased in1930.By this time Southern Right Whales were virtually extinct可知,Gary的话表明了在1930年捕鲸被禁止之前,就有超过25,000头鲸鱼被捕杀,因此,南露脊鲸在当时几近灭绝,处于高度濒危状态。25.D。理解词汇。根据第三段中的This was a dismal tale but it had a happy ending一thewhales were now safe from murderous whale hunters可知,这是个悲伤的故事但却有个好的结局一一南露脊鲸现在已经安全了,不再受捕鲸者的威胁了。26.C。理解主旨要义。根据第五段中的I counted24 whales.We were silent watchers of awonderful sight可知,本段主要讲述了鲸鱼出现的壮观景象。27.A。推断。根据倒数第二段中的We were silent watchers of a wonderful sight..How canpeople hunt such beautiful and truly amazing creatures?和最后一段中的These would become

扫码二维码