首页 10月联考

2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

10月联考 9

2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷正在持续更新,目前金太阳答案为大家整理了相关试题及答案,供大家查缺补漏,高效提升成绩。

参考答案及深度解析W:Sounds scary.What happened next?Text 10M:I reached the boy but couldn't get him down.We wereWhen the well-known pianist Kong Xiangdong first made it bigboth stuckin the early 1990s,he was called the "piano prince".His smartW:So what did you do?looks and music won the hearts of many female fans.M:Well,I called for help.Pretty soon there was a small crowd onNow the“prince'”has a new look-with all his hair cut off.“Itthe beach but no one knew what to do.And then someone calledis very environmentally friendly,"Kong said,smiling."I neverthe Coast Rescue Service.need to use shampoo or a hair dryer!"W:Wow!That was really adventurous.The real reason for the change is that Kong started to lose hisText 9hair.From an ordinary piano student to an internationally famousW:What are you doing,Alex?musician,the 38-year-old Shanghainese pianist is now the presidentM:I am looking for my candy.Some are gone.of a piano school that has accepted more than 20,000 studentsW:Who could take your candy?during the past nine years.M:I'm sure that Cynthia took it.Kong pointed out a common mistake for parents who were eagerW:Cynthia?I don't believe.for their children to learn piano."Don't push your children to learnM:I think she did!She was at school yesterday.the instrument as a career unless the child feels he couldn't liveW:So was everyone else!It's a big school.without it,"Kong said.He guesses that Shanghai has hundreds ofM:She likes candy.children studying the piano seriously.W:Lots of people like candy.I think you're mistaken.Perhaps strangely for the president of a piano school,heM:Wait a minute.Why are you so sure she didn't take it?added,"Learning the piano is so hard-it means a child has almostW:Because she stayed with me all day long.no childhood.”3山西省太原市2022届高三上学期期末考试选择题答案速杳仓技巧点拨阅读理解应用文的特征及解题步骤题号212(1)特征:“一拖四”或“四合一”。答案(2)策略:查读、细读。(3)考点:以细节理解为主,以分析、猜词、篇章为辅题号31415(4)五步走:读题、确认关键词、查找同现词、细读、确定答答案0案;如果选项较长,就一定要先读选项,后读文本。题号2526272829323334(5)牢记:试题顺序和段落顺序一致。答案BDCCA体裁:说明文主题:人与社会一千禧一代和Z一代题号3738048【语篇解读】本文主要介绍了千禧一代和Z一代(年轻一代)在休闲答案0DB方式方面的偏好正在迅速变化这一现象和产生的社会影响。题号495051525658596024.B【解析)推理判断题。根据文章第一段的内容可知,相比看电影,孩子们很可能更喜欢玩流行游戏“堡垒之夜”。由此答案BDAACD0可推断出,现在的青少年更喜欢游戏而不是电影。故选B。第二部分阅读理解25.D【解析】细节理解题。根据文章倒数第二段中的Jana第一节Arbanas所说的话“Gen Z would much rather spend timegaming,listening to music or using social media”可知,Z一代体裁:应用文主题:人与社会一太空营体验项目更愿意花时间玩游戏、听音乐或使用社交媒体;再由本段中【语篇解读】本文主要介绍了来自佛罗里达的太空营体验项目。"That was a really alarming contrast that we saw relative to21.B【解析】细节理解题。根据Part2一Take Part in Missionthe shift that's happening and how Gen Z will impact thisSpace部分中的第三句可知,在登机之前,你将在国际空间训industry.”可知,我们看到正在发生的转变以及Z一代将如练中心的X-2深空航天飞机上接受任务训练。由此可知何影响这个行业的关系,那真是一个令人担忧的对比。由此Mission Space包括为太空任务做准备。故选B。可知,Jana Arbanas认为,娱乐产业的发展将受到Z一代偏好22.C【解析】细节理解题。根据Part3-Lunch with an的影响。故选D。Astronaut部分中的“At the end of the event,there's a brief26.C【解析】推理判断题。根据文章最后一段中Kevinquestion-and-answer session,plus time for family photos withWestcott所说的话可知,千禧一代把他们在青少年时期的行the astronaut.”一句可知,在活动结束时,会有一个简短的问为带到了30岁出头,所以如果Z一代是那样的话,他们的行答环节,还有与宇航员合影的时间。由此可知,在Lunch with为可能会有轻微的改变,但Z一代没有看到他们行为的老an Astronaut部分能向宇航员提问。故选C。化。由此可推断出,Kevin Westcott认为Z一代的行为可能23.D【解析】推理判断题。根据文章第一段的内容可知,若你不会有太大改变。故选C。想过成为一名宇航员,体验火箭飞行和宇宙探索,在这次佛27.C【解析】文章出处题。通读文章并根据文章第三段的内罗里达之旅中,你将不用进行真正的太空旅行,就可能接近容可知,这项研究是基于2000多名消费者的在线调查,研究这种体验。由此可推断,这场旅行的目的是帮助人们更多地显示,千禧一代和年轻一代在休闲方式方面的偏好正在迅速了解太空旅行。故选D。变化。由此可推断出,本文应是从“A popular newspaper..”(一份流行报纸)上找到的。故选C。D11卷3·英语

扫码二维码